Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2021 06:32
malilenka

XXX.XXX.203.200

Dobrý den, včera se mi císařským řezem narodilo jedno štěňátko.
Feně se bohužel vůbec nespustilo mlezivo, oxytocin dostala. Tak jsem štěně začala krmit umělým mlékem. Vše bylo tak nějak dobré, ale dnes ráno, měla malá žlutý tekutý průjem. I teď ráno dost kňourala. Jíst moc nechtěla, teď zase spinká. V teple je, mám ji na vyhřívané podložce a nad ní lampičku, na teploměru je kolem 30°C. Jinak porodní váhu měla tak nějak průměrnou.

20.3.2021 07:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

malilenka napsal(a):
Dobrý den, včera se mi císařským řezem narodilo jedno štěňátko.
Feně se bohužel vůbec nespustilo mlezivo, oxytocin dostala. Tak jsem štěně začala krmit umělým mlékem. Vše bylo tak nějak dobré, ale dnes ráno, měla malá žlutý tekutý průjem. I teď ráno dost kňourala. Jíst moc nechtěla, teď zase spinká. V teple je, mám ji na vyhřívané podložce a nad ní lampičku, na teploměru je kolem 30°C. Jinak porodní váhu měla tak nějak průměrnou.

To, že se feně pri jednom štěněti nenastartuje porod a po císaři nespustí mléko je bohužel běžné.
Co fena - stará se o štěně? Masíruje mu bříško? Ukázali Vám na veterině jak správně umělé mléko připravit a jak štěně krmit, aby nedošlo k vdechnutí mléka?

20.3.2021 07:40
malilenka

XXX.XXX.203.200

Já už jsem jedno štěně takhle odchovala na umělém mléce. Krmím tak že je malá přisátá na prstě a po kapkách ji pouštím mlíčko a ona ho hezky sama nasává. Maminka se o ní vůbec nezajímá, ale masírování zvládá moje druhá fena. Malá se normálně vyprazdňuje. Jen mě teď ráno překvapil ten průjem. Myslíte že mám volat na veterinu, třeba jet na další oxytocin s fenou? A můžu dát malé něco na průjem? Mám tu probican, nebo enterozoo. Ale bojím je to malé plemeno, má jen 184g.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2021 11:48

malilenka napsal(a):
Já už jsem jedno štěně takhle odchovala na umělém mléce. Krmím tak že je malá přisátá na prstě a po kapkách ji pouštím mlíčko a ona ho hezky sama nasává. Maminka se o ní vůbec nezajímá, ale masírování zvládá moje druhá fena. Malá se normálně vyprazdňuje. Jen mě teď ráno překvapil ten průjem. Myslíte že mám volat na veterinu, třeba jet na další oxytocin s fenou? A můžu dát malé něco na průjem? Mám tu probican, nebo enterozoo. Ale bojím je to malé plemeno, má jen 184g.

Není to smolka? Probicanem nic nezkazíte.

20.3.2021 15:20
arosek

XXX.XXX.60.11

Pokud by se fena starala, olizovanim briska se ji alespon castecne spusti hormonalni proces a mohlo by se spustit i mleko.
Pomerne dobry figl je namazat miminu brisko pastikou nebo maslem ... fena olizuje dobrotu, pritom masiruje mimino a pritom se ji vyplavuji hormony.
Jinak holt flaska :(

20.3.2021 15:50
fikovnice

XXX.XXX.135.144

arosek napsal(a):
Pokud by se fena starala, olizovanim briska se ji alespon castecne spusti hormonalni proces a mohlo by se spustit i mleko.
Pomerne dobry figl je namazat miminu brisko pastikou nebo maslem ... fena olizuje dobrotu, pritom masiruje mimino a pritom se ji vyplavuji hormony.
Jinak holt flaska :(

Flaška...ale i přes ten prst je to OK - dělá se to tak někdy i u novorozenců. A třeba se mezitím feně zadavatelky spustí mléko!

20.3.2021 15:53
malilenka

XXX.XXX.203.200

Snažím se, aby se mlíčko spustilo, tak teď fenečku nechávám přisát na cecík a pak pomalinku po kapičkách pouštím po tom ceciku mlíčko. Malá je krásně přisátá, feně to až tak moc nevadí, už malou i hezky olizuje. Tak snad se stusti i to mléko 🙏

20.3.2021 15:56
fikovnice

XXX.XXX.135.144

malilenka napsal(a):
Snažím se, aby se mlíčko spustilo, tak teď fenečku nechávám přisát na cecík a pak pomalinku po kapičkách pouštím po tom ceciku mlíčko. Malá je krásně přisátá, feně to až tak moc nevadí, už malou i hezky olizuje. Tak snad se stusti i to mléko 🙏

To vypadá na dobré cestě, držím pěsti!

20.3.2021 19:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není to smolka? Probicanem nic nezkazíte.

Nebývá smolka spíš tmavá a lepivá? Nebo je to u psů jinak, než u mimin?

20.3.2021 19:21
malilenka

XXX.XXX.203.200

Ano, ta je tmavá a pevná, ta odešla jako první. Pak měla žluté ale pevnější hovínko a pak ten průjem, proto jsem se vyděsila. Teď už se to zase srovnalo, snad to bude dobré.

21.3.2021 07:57
Mí

XXX.XXX.68.118

Příkládejte štěňátko k cecíku často.Může to pomoct feně k rozkojení i k zájmu o ně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík