Tlapky_na_cestách

XXX.XXX.168.200
Dobrý den,
už dlouho mě láká Španělsko. Za pár let bych se tam chtěla podívat a později se možná i přestěhovat, pokud tam najdu práci. Moje představa je dělat ze začátku něco sezónního, jako sběr ovoce a podobně. Ubytování bych řešila nejspíše karavanem, který mám v plánu si koupit. Společníka na cestách by mi dělal můj pes - střední kříženec a nejspíše i kocour.
Co jsem četla tak španělé mají ke psům vesměs pozitivní přístup. Co se týká práce na plantážích tak by snad nebyl problém ho brát s sebou pracovat.
Zajímalo by mě, jestli tady má někdo s podobnou věcí zkušenost. Ať už s cestováním do Španělska se psem, nebo celkově s cestováním karavanem, psy a kočky v zahraničí a podobně. Rovnou říkám, že psa nikde rozhodně nechávat nebudu, jsme na sobě vzájemně závislí a nemám nikoho kdo by ho hlídal, pokud vše klapne a bude se nám tam líbit chtěli bychom zůstat a najít si pořádnou práci - statek (pracovala jsem u koní) nebo něco podobného.
Děkuji všem za rady a typy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Španělsko jsme navštívila třikrát. Dvakrát dovolenkově - poznávací cesty vlastní dopravou a s různým ubytováním (jednou s tříletým dogákem Xerxem a jednou s rok a půlletým dogákem Nightem) a jednou jsme si tam na otočku jeli pro štěně.
Ne všichni jsou tam nadšení ze psů. Tam, kde je hodně arabského obyvatelstva, tam žádné kynology nehledejte - pes je zvíře nečisté... a nechtějí žádný kontakt (bacha na očichávání a radostné vítání lidí psíkem - to opravdu není dobrý nápad). Místy se toulaly smečky kříženců, rabovaly popelnice, občas se dal potkat obří pastevák - ale ten spíš blokoval cestu ke stádu, než by šel do konfliktu... Ale ve městech se to nestávalo - a ano, řada Španělů psy miluje, a na cestách jsme žádný problém neřešili.
Na řadu míst se se psem nesmí - a to třeba i na archeologická naleziště či zříceniny - tam, kde se často (třeba ve Francii či Itálii) může. Pes nesmí na část pláží - a v sezóně si to hlídají. nedivím se jim.
Sezónních dělníků je (hlavně na Jihu) hodně - většina ze Severní Afriky. Co vím (soused tam pracoval pár let), tak je to hodně těžká práce, uživit se dá, ale vydělat něco do zásoby nee. Pro holku... nevím nevím. Ale asi lze sehnat i práce dobrá a bezpečná.
Nejezdila bych bez rozmyslu a dobrých referencí na konkrétní pracovní místa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro samotnou holku, byť se psem, těžké se tam, kde by byl slušný výdělek uchytit.
Pohybují se tam pracovní party a jen tak někoho mezi sebe nepustí - jde jim o obživu!
I kdybyste takovou práci ( sklizeň) sehnala, určitě byste neměla čas ( a sílu ) zabývat se sebemíň psem. Co tam studenti jezdili, tak všechno v poklusu a maká se od nevidím do nevidím - sklizeň nečeká.
Znám mlaďochy, kteří ve 2019 jezdili po Španělsku obytňákem a nechali se zaměstnat na sklizni oliv za byt a stravu. Na cestu dostali olivový olej, protože s nimi domácí byl spokojený.