Dobrý den,
před pár dny mi naše dvouměsíční štěně NO při bláznivém rozdovádění prokouslo ret. Nevěnovala jsem tomu pozornost, bylo to jako proseknuté jehlou, krvavá ranka, ale krev vysloveně netekla. Včera, cca 4-5 dní po, mi ret začal bolet, v okolí ranky napuchnul a vypadá to, jakoby se mi v jejím okolí dělal veliký opar. Šli byste s tím k lékaři ? Já už mám hrůzu ze zaměstnavatele, protože mi dneska konci karanténa po covidu a mám jít zítra prvně do práce a teď zase tohle
Děkuji za odpověď, Kačka
Káťa 77
napsal(a):
Dobrý den,
před pár dny mi naše dvouměsíční štěně NO při bláznivém rozdovádění prokouslo ret. Nevěnovala jsem tomu pozornost, bylo to jako proseknuté jehlou, krvavá ranka, ale krev vysloveně netekla. Včera, cca 4-5 dní po, mi ret začal bolet, v okolí ranky napuchnul a vypadá to, jakoby se mi v jejím okolí dělal veliký opar. Šli byste s tím k lékaři ? Já už mám hrůzu ze zaměstnavatele, protože mi dneska konci karanténa po covidu a mám jít zítra prvně do práce a teď zase tohle
Děkuji za odpověď, Kačka
Pokud nechcete k lékaři, zkuste se zeptat alespoň v lékárně na vhodnou dezinfekci nebo přípravek. Asi bude nutné do toho "píchnout", ať vyteče hnis a pořádně vydezinfikovat.
Já jsem taky měla pořádně zahnisanou ranku od štěněte, i když jen na prstech - a taky jsem si říkala, moje čisté štěňátko, přece to stačí opláchnout No pro příště každý i pidi kousanec vydezinfikovat, přecejen to psisko olízne kdejaké ho*no a rádo to pak hnisá.
Káťa 77
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď, Kačka
Ono psi kousnutí natece vždycky. Vyčistěte to pořádně a já bych to asi chladila. Můžete se i hodit fotku rtů, jak to vypadá. Pro někoho to může být rána a pro někoho jen škrábanec, ale většina zde už nejakej ten škrábanec od psa utrzila, tak vám poradí, jak by se zachovali.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli je ta ranka vidět, jako ten opar, tak bych to koupala třeba v řepíku. Jestli je kůže na rance neporušená lesklá a hnisá to uvnitř, tak bych zvážila lékaře.
Mám jenom obyčejný mobil, tak ta fotka není nic moc, ale ret vypadá asi takhle.

Doporučuji otevřít, vymačkat, vyčistit, prolít betadinou nebo prostříkat joxem, pokud jste doma, hnědá pusa nevadí.
Rána už je stará na nějaké byť jen hypotetické šití, takže jen čistit, no.

Káťa 77
napsal(a):
Mám jenom obyčejný mobil, tak ta fotka není nic moc, ale ret vypadá asi takhle.
Na tohle by měla stačit ta jódová dezinfekce.
Moc děkuji za rady. Vymačkala jsem to, polila peroxidem a poté joxem. Snad to pomůže. Ret teď vypadá takhle.
No, hlavně bych to ještě pár dní pořádně ťupala slivkou (nechlastat ) a mazala čímkoliv hojivým, klidně medem. Měla jsem prokouslý ret někdy ve dvanácti, taky jsem blbla se štěňátkem. Měla jsem ho v klíně a zavěsilo se mi za ret. Takže trhlý celý spodní ret. Krve jak z prasete. Protože jsem byla s kámošema venku, tak jsem to nehrotila, ret ,,vycucávala" a vydesinfikovala až někdy ...až jsem přišla domů. U nás se ničím jiným jak slivkou nikdy nedesinfikovalo, že existuje něco jodové, jsem léta ani netušila vlastně poprvé jsem viděla až betadinu, když jsem pořídila psy, někdy ve 40letech. Mých 40

No, hlavně bych to ještě pár dní pořádně ťupala slivkou (nechlastat )
Až na to upozornění v závorce, nemá chybu.