Kurzy stříhání psů - Praha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2021 08:18

Zdravím zdejší diskutující a chtěla bych se poradit ohledně stříhání. Všichni víme jaká panuje momentálně situace, psí salóny jsou střídavě otevřené a zavřené, ve chvíli, kdy je povoleno stříhat, je samozřejmě všude nával a problém objednat se. Mám sice momentálně moc hodnou paní, která mi pejska stříhá, ale také kvůli kovidu stříhá nárazově a už se několikrát zmínila, že je z celé situace otrávená a zvažuje odchod do důchodu. To mne přivedlo na myšlenku, že bych se zkusila naučit stříhat sama.
Otázka tedy zní, fungují v současnosti nějaké kurzy? Dokázal by mi někdo poradit seriózní kurz v Praze? Podotýkám, že za střih nepovažuji, když si někdo vezme strojek a "omele" psa tak, že má nohy do tenka a zbytek naprosto beztvarý (a že je takových chuďátek v létě na sídlišti k vidění požehnaně... ). Nechci se stříháním v budoucnu živit, jde mi čistě jen o úpravu mého hafana, takže nepotřebuji základy podnikání a podobné věci, které jsou obsahem některých kurzů, které se mi povedlo najít....

23.3.2021 08:58

Tak se domluvte s tou paní, co vám stříhá psa, ať vás zaučí.

26.3.2021 08:51

No nad tím jsem taky uvažovala, ale nevím, zda to není trochu netaktní.

26.3.2021 12:26

Na internetu byste nějaké návody nenašla?
Já třeba v budoucnu plánuju stříhat svoje psy GR sama, učím se na feně, která nemůže do chovu a hodně pozoruju paní, ke které jezdíme na stříhání. U nás si většina chovatelů právě stříhá psy sama, takže se to taky chci naučit a případně i pomoct někomu v okolí, kdo si nebude vědět rady. Už teda vím, jak má pes vypadat, jen potřebuju lepší nářadí, což zrovna není levný.

26.3.2021 15:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na internetu byste nějaké návody nenašla?
Já třeba v budoucnu plánuju stříhat svoje psy GR sama, učím se na feně, která nemůže do chovu a hodně pozoruju paní, ke které jezdíme na stříhání. U nás si většina chovatelů právě stříhá psy sama, takže se to taky chci naučit a případně i pomoct někomu v okolí, kdo si nebude vědět rady. Už teda vím, jak má pes vypadat, jen potřebuju lepší nářadí, což zrovna není levný.

Ale o víte, že našla, jen bych nesměla být tak manuálně nezručná . Také koukám při stříhání paní pod ruce a na netu jsem zhlédla kde co, jenže je mi jasné, že vidět a konat v praxi pak znamená něco úplně jiného...Právě proto by mi vyhovovalo, kdyby mi někdo na živo řekl jak, předvedl a pak bych to mohla ozkoušet hned sama, krok za krokem, pěkně pod dozorem.

26.3.2021 15:58

Ale o víte, že našla, jen bych nesměla být tak manuálně nezručná . Také koukám při stříhání paní pod ruce a na netu jsem zhlédla kde co, jenže je mi jasné, že vidět a konat v praxi pak znamená něco úplně jiného...Právě proto by mi vyhovovalo, kdyby mi někdo na živo řekl jak, předvedl a pak bych to mohla ozkoušet hned sama, krok za krokem, pěkně pod dozorem.

To mi povídejte, já to nacvičuju už 3 roky a ta hlava mně furt nejde.
A co máte vy za plemeno? Pokud jsem to teda někde neprehlidla.

6.5.2021 10:32

To mi povídejte, já to nacvičuju už 3 roky a ta hlava mně furt nejde.
A co máte vy za plemeno? Pokud jsem to teda někde neprehlidla.

Omlouvám se za prodlevu v konverzaci. Mám havaňáčka. Je pravda, že dříve, když jsme měli pudlíky, tak paní, která je chovala měla zároveň i salón a stříhala, takže to bylo bez problémů. Teď jsem ale v jiném kraji a paní, od které jsem si pesana brala nestříhá, byť má chovku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík