Jak zpatky narovnat srst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Helwi

27.3.2021 10:41
Helwi

XXX.XXX.165.74

Ahoj, mam mozna hloupy dotaz, ale i presto se zeptam CCa pred 2 mesici jsem po koupani vyfoukala psa fukarem ve smeru proti rustu srsti. Proste jsem foukala halabala, jednou ve smeru, jednou proti, tak nejak aby pes byl hlavne vyfoukany a suchy. Vubec jsem neresila, ze se mu srst trochu zvlni a bude to mit vliv na jeho vzhled. Bohuzel od te doby to vypada, ze mu srst roste proti smeru Vcera jsem znova koupala, poradne ho i vysamponovala, protoze se vyvalel v nejakem bahne a to uz jsem si dala zalezet a foukala na plno teplym vzduchem jen ve smeru rustu, aby se mu srst srovnala. Chvili to bylo OK, ale ted se mu srst na zadech zase trochu zvlnila a opet vypada jako kdyby rostla opacne.
Vypada to trochu divne. Nevite prosim co s tim? Namocit a znovu prefoukat uz nezkousim, protoze to minule nezabralo. Jedna se o bernaka.
Dekuji za pripadne rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2021 11:11

Nejlepší by bylo dát foto.Jak je pes starý?Berńáci mívají zvlněnou srst a koupáním jse jim zvlní ještě více.Srst se odmastí a nepřipéhá.Berńáky jsem měla 3 a v rodině máme pátého,ale žádného jsme nekoupali a ani nefénovali.Vždy je stačilo vyčesat a na výstavy zastřihnout.Koupali se max.v rybníku.

27.3.2021 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jsem berňuchu koupala dvakrát ročně, na jaře a někdy v září. Nikdy jsem nefoukala, vybírala jsem počasí, aby uschnul. Někde jsem četla, že na psy se nikdy teplý vzduch nepoužívá, ale není mi teda jasné, na co by na fukaru ta funkce tedy byla? Já nemám ani fén, takže zkušenosti s foukáním psů nula

Helwi

27.3.2021 11:27
Helwi

XXX.XXX.165.74

Prikladam fotku, snad to pujde videt... no, prave, ze ja ho musela vykoupat, protoze priserne smrdel a byl od bahna. To uz ani nemelo cenu vycesavat. Fukar pouzivame, protoze pokud by poradne neuschnul, tak by mel zapareniny, ma strasne hunatou srst. Je mu rok a pul, takze mlady pes. Doufam, ze se mu to casem srovna, je to prkotina a v podstate o nic nejde, jen chci, aby byl hezky, kdyz uz je teda vyfoukany 😃 A dalsi vec je, ze pokud bychom sli nekdy na vystavu a ja ho predtim vykoupala, tak aby se to neopakovalo 🙈

27.3.2021 11:32

Má prostě kudrnatou srst.Nic s tím neuděláte.

27.3.2021 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Helwi napsal(a):
Prikladam fotku, snad to pujde videt... no, prave, ze ja ho musela vykoupat, protoze priserne smrdel a byl od bahna. To uz ani nemelo cenu vycesavat. Fukar pouzivame, protoze pokud by poradne neuschnul, tak by mel zapareniny, ma strasne hunatou srst. Je mu rok a pul, takze mlady pes. Doufam, ze se mu to casem srovna, je to prkotina a v podstate o nic nejde, jen chci, aby byl hezky, kdyz uz je teda vyfoukany 😃 A dalsi vec je, ze pokud bychom sli nekdy na vystavu a ja ho predtim vykoupala, tak aby se to neopakovalo 🙈

Jo vidím(je hezky kudrnatý ) točí se mu to na zádech tam a zpět. Už měl hotspot? Náš nikdy hotspot neměl, dožil se necelých 8. První(a poslední ) hotspot se mu udělal, když vážně onemocněl(pravděpodobně babesioza či anaplasma - nerozpoznané) To jsem poznala, že je něco hodně blbě...Dávala bych něco na posílení imunity. Čím krmíte?

Helwi

27.3.2021 11:42
Helwi

XXX.XXX.165.74

lesnížínka napsal(a):
Jo vidím(je hezky kudrnatý ) točí se mu to na zádech tam a zpět. Už měl hotspot? Náš nikdy hotspot neměl, dožil se necelých 8. První(a poslední ) hotspot se mu udělal, když vážně onemocněl(pravděpodobně babesioza či anaplasma - nerozpoznané) To jsem poznala, že je něco hodně blbě...Dávala bych něco na posílení imunity. Čím krmíte?

Aha, takze mame doma kudrnace? Vadi to na vystave hodne? Jeste jsme nebyli, ale premysleli jsme, ze v budoucnu nekdy zkusime.. Ma mit tedy bernak spravne rovnou srst nebo lehce zvlnena je OK? Jde to nejakym figlem aspon trochu narovnat, at nevypada divne?

Jinak nas pejsan jeste hotspot nemel, ale ten predchozi bernacek ano, nastesti jen 1x za zivot, ale stalo to za to... neuschnul v lete po koupani v rybniku, srst se na brise zaparila a lecili jsme snad mesic, protoze v tom kozichu to zpocatku nebylo videt. Ted uz na to davame pozor a foukame, kdyz je potreba - napr kdyz byl uplne mokry ze snehu nebo zmokne na prochajde v desti apod.

27.3.2021 12:18

Když svoji fenu vyfénuju po koupání, má na lopatkách taky srst lehce opačně, nemá ji ale kudrnatou, je to rtw.

27.3.2021 12:21

Helwi napsal(a):
Aha, takze mame doma kudrnace? Vadi to na vystave hodne? Jeste jsme nebyli, ale premysleli jsme, ze v budoucnu nekdy zkusime.. Ma mit tedy bernak spravne rovnou srst nebo lehce zvlnena je OK? Jde to nejakym figlem aspon trochu narovnat, at nevypada divne?

Jinak nas pejsan jeste hotspot nemel, ale ten predchozi bernacek ano, nastesti jen 1x za zivot, ale stalo to za to... neuschnul v lete po koupani v rybniku, srst se na brise zaparila a lecili jsme snad mesic, protoze v tom kozichu to zpocatku nebylo videt. Ted uz na to davame pozor a foukame, kdyz je potreba - napr kdyz byl uplne mokry ze snehu nebo zmokne na prochajde v desti apod.

Výrazně kudrnatou srst určuje standard jakou chybnou.

27.3.2021 14:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Helwi napsal(a):

Na výstavách je myslím něco jako: lehce zvlněná. Myslím si, že ti, co mají kudrnaté víc to právě vytahují při foukání hřebenem...jako u kadeřníka. My jsme sice byli z výstavní linie, ale já jsem chovatelce odmítnula výstavu hned při koupi štěníka, není to moje hobby. Aha, předešlý berňucha měl hotspot, tak to jsem ráda, že ne tenhle. Náš neměl, protože taky on by do vody nevlezl...když už mu bylo na výletě superhorko, tak maximálně, po to břicho. Ale my jsme byli turisti, takže stačil uschnout, než někam zalehnul. Náš Berry

27.3.2021 18:27

OSRSTĚNÍSrst: dlouhá a lesklá, hladká nebo lehce zvlněná.
VADY:Osrstění:Vysloveně kudrnatá srst .
Znám pár chovatelů kteří na výstavě vytáhnou kufr na úpravu,psa postaví na stolek a vyjde z něj úplně jiný pes,ale ptám se:jaký to má smysl,jakou cenu má výhra takového psa na výstavě pro další chov,co do toho chovu přinese ,když se prezentuje jen umění majitele připravit psa a ne to,jak pes vypadá ve skutečnosti.
Pro mě byly takovéto úpravy nepřijatelné,psy jsem vždy pouze pravidelně česala,zastřihla tlapy,břicho a to bylo vše.Buď na to ten pes měl,tak jak byl anebo neměl a tak si nebudu nic nalhávat.

27.3.2021 19:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Znám pár chovatelů kteří na výstavě vytáhnou kufr na úpravu,psa postaví na stolek a vyjde z něj úplně jiný pes,ale ptám se:jaký to má smysl,jakou cenu má výhra takového psa na výstavě pro další chov,co do toho chovu přinese ,když se prezentuje jen umění majitele připravit psa a ne to,jak pes vypadá ve skutečnosti.
Pro mě byly takovéto úpravy nepřijatelné,psy jsem vždy pouze pravidelně česala,zastřihla tlapy,břicho a to bylo vše.Buď na to ten pes měl,tak jak byl anebo neměl a tak si nebudu nic nalhávat.

Souhlasím

27.3.2021 22:03

A proto jsou nej bezúdržboví psi. Běžná situace - pokec v plném proudu, přiběhne kolega: "Ty jo, dělej, máš být v kruhu!" "A kruci!" Vytáhnout psa z kenely, hlavně toho správného, přehodit přes hlavu předváděčku a vřítit se na scénu. No stress.

28.3.2021 10:48

A proto jsou nej bezúdržboví psi. Běžná situace - pokec v plném proudu, přiběhne kolega: "Ty jo, dělej, máš být v kruhu!" "A kruci!" Vytáhnout psa z kenely, hlavně toho správného, přehodit přes hlavu předváděčku a vřítit se na scénu. No stress.

No jo,když já jsem na ty chlupatý,ale já zase nikdy nějaké velké úpravy neřešila.Pro mě byl vždy nej pracovní pes a ten musí mít i kvalitní srst aby mu nevadila nepřížeń počasí.Bohužel u těch načančaných ta kvalita srsti vidět není,ale na výstavách se bohužel dává přednost kráse před pracovním použitím a podle toho se chov řady plemen ubírá,což je škoda.Ale i s přirozeně vypadajícími psy jsem měla několik výstavně velice úspěšných.Ikdyž výstavy nejsou moje priorita.

Přidejte reakci

Přidat smajlík