Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mazlíci321

27.3.2021 12:32
Mazlíci321

XXX.XXX.174.203

Dobrý den,
uvažuji o tom že bych si pořídila psího kamaráda a potřebuji poradit s výběrem, mám tu nějaké kritéria a chtěla bych aby ste mi napsali plemeno které alespoň něco z toho splňuje.

- Jsem naprostý začátečník ,
- bydlím ve velkém bytě,
- chtěla bych malé nebo štřední plemeno,
- mohlo by dělat nějaký sport např. agility nebo dog dancing,
- chci ho jako společníka,
- dlouhé procházky jsou samozřejmost,
- chtěla bych inteligentní plemeno,
- mám volná rána, skoro celé odpoledne a večer, víkendy, popřípadě všechna volna budu trávit s ním.

Napadl mě papillon nebo vipet, ale ráda bych i nějaké jiné návrhy.
Děkuji za odpověď.🐶🙂

27.3.2021 15:27
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pokud jste začátečník, tak spíš toho papillonka, možná king charlese, jsou skladní, dobře spolupracují, můžete je mít na volno. Klidně pudla, malého nebo středního knírače. Předpokládám, že jste rozumná, psa nebudete nechávat od štěněte 8 hodin samotné a nebudete učit na plínu. Pokud je to tak, jak píšete, máte možností hodně a je jen na vás, co zvolíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2021 15:40

papilon, pudl, bišonek a spol, knírač

ten vipet není úplně einstein a na psí sporty kromě běhání rovně není.

lucy999

27.3.2021 16:49
lucy999

XXX.XXX.112.12

Na psí sporty ještě tak pinč nebo krysařík, jsou akční a velmi chytří a učenliví, navíc mají krátkou bezúdržbovou srst.

27.3.2021 17:28

Papillon je dobrý akční společník, někdy se mu říká malá bordera.

27.3.2021 18:53
amalinka

XXX.XXX.137.12

Není to úplně o tom, že by whippet nebyl Einstein, whippeti jsou velmi chytří psi, problém je, že toho využívají jen a jen ve svůj prospěch - tedy snaha potěšit páníčka je nulová. Myslím, že i whippeti se hodí na určité sporty, poměrně dost whippetů je k vidění například na dogfrisbee, v dnešní době se věnují třeba i dogdancingu, agility apod. Jsou dost učenliví, v zásadě dost věcí chápou rychle, problém je, že práce s ním je o něco náročnější než s uvedenými plemeny a zásadní je pro něj motivace - pokud nemá pro něj adekvátní a dostačující motivaci, spolupracovat prostě nebude a v okolí pro něj bude spoustu zajímavějších věcí. Jednoduše řečeno - motivace je zásadní a stojí to hlavně spoustu trpělivosti, času a úsilí.
Mám doma whippetku a začínáme v různých sportech - dlouhodobě nás baví dogfrisbee a dogdancing a myslím, že pokud člověk štěně od začátku na sport připravuje, má dobrou průpravu, následně má pak šanci se i pěkně umístit, pokud má člověk menší závodní ambice. Nově zkoušíme obedience - je to celkem sranda a musím říct, že nás to docela baví

Paní zadavatelce tedy radím, že pokud nemá velké závodní ambice, nevadí jí, že práce s whippetem bude stát poměrně hodně času a trpělivosti, tak klidně do toho. Nikdy to nebude pes na sporty jako borderka, maliňák a spol., nicméně společník je to fajnový, dokáže jak lenošit, tak řádit (obzvláště v mladých letech je velice aktivní), na údržbu zcela nenáročný pes.
Whippeti jsou poslední dobou velice módní plemeno, avšak nejsou pro každého - i my dvě se spolu občas "pereme" :)

Pokud však nechete příliš řešit motivaci a trávit dlouhé chvíle motivačními cvičeními (plus třeba moje whippetka je náladová, hormonálně nestabilní - v období hárání a falešné březosti a jiné specifické období je k nepoužití a někdy je to fakt na hlavu - známá, co má whippetku, to má úplně stejně), tak tehdy raději volte jiné plemeno (třeba právě z výše uvedených) :)

27.3.2021 19:14
amalinka

XXX.XXX.137.12

Pokud používáte a mrknete se na instagram, mohu Vás odkázat na profily s whippety, kteří se zabývají nějakým sportem - jsou to týmy, které obdivuji - například ze zahraničí working.whippets (obedience) - osobně jeden z mých největších vzorů, flying_dogpigs (dogfrisbee a sportovní kynologie), akosopsom (dogdancing a dogfrisbee) - s whippetkou složila zkoušku HtM3 , marshmallowsaurus (agility a dogdancing). Agiliťáků moc neznám, jelikož se tímto sportem nezabýváme, ale jistě se dají dohledat i další to je jen pro představu, že whippeti nemají místo mozku jen návnadu, ale dají se s nimi dělat skvělé věci a dosáhnout slušných výsledků :))

Mazlíci321

27.3.2021 19:25
Mazlíci321

XXX.XXX.174.203

Instagram bohužel nemám

27.3.2021 19:32
amalinka

XXX.XXX.137.12

Mazlíci321 napsal(a):
Instagram bohužel nemám

Nevadí, myslím, že když si název účtu zadáte do vyhledávače, pak by Vám to mělo vyjet i bez nutnosti ho mít :) nicméně berte to jako příklad, určitě se takové ukázky dají najít i jinde

27.3.2021 19:35

@amalinka Nemáte v záloze i zajímavé profily o silkenech (LHW)?

27.3.2021 19:51
amalinka

XXX.XXX.137.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
@amalinka Nemáte v záloze i zajímavé profily o silkenech (LHW)?

Bohužel silkenů tolik neznám, myslím, že u nás nejsou moc rozšíření, a když už dělají nějaký sport, tak je to právě coursing :) třeba victoria_and_silken_windsprite

Mazlíci321

27.3.2021 20:00
Mazlíci321

XXX.XXX.174.203

Zadavatelka
Ještě mě napadl jack russell teriér co říkáte ??? Ale podle mě bude náročný na výchovu. Jinak moc děkuji za návrhy nejspíš to bude papillon.

27.3.2021 20:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mazlíci321 napsal(a):
Zadavatelka
Ještě mě napadl jack russell teriér co říkáte ??? Ale podle mě bude náročný na výchovu. Jinak moc děkuji za návrhy nejspíš to bude papillon.

Zůstantě u papillona. Russell je střela, s tímhle si líp poradíte a budete spokojená. A i srst je výhoda. Krátka srst je všude a těžko se odstraňuje, dlouhá je vidět v chomáčích a lehce se smete. Osobní zkušenost.

27.3.2021 21:18

Mazlíci321 napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji o tom že bych si pořídila psího kamaráda a potřebuji poradit s výběrem, mám tu nějaké kritéria a chtěla bych aby ste mi napsali plemeno které alespoň něco z toho splňuje.

- Jsem naprostý začátečník ,
- bydlím ve velkém bytě,
- chtěla bych malé nebo štřední plemeno,
- mohlo by dělat nějaký sport např. agility nebo dog dancing,
- chci ho jako společníka,
- dlouhé procházky jsou samozřejmost,
- chtěla bych inteligentní plemeno,
- mám volná rána, skoro celé odpoledne a večer, víkendy, popřípadě všechna volna budu trávit s ním.

Napadl mě papillon nebo vipet, ale ráda bych i nějaké jiné návrhy.
Děkuji za odpověď.🐶🙂

http://www.vyberpsa.cz/

...zkuste...
Co vyslo?

27.3.2021 21:35
juhaj

XXX.XXX.164.121

...zkuste...
Co vyslo?

Překvapilo mi, že mi vyšlo plemeno, které mám doma a ne v prvním exempláři 😀

27.3.2021 21:43
Caty

XXX.XXX.51.50

juhaj napsal(a):
Překvapilo mi, že mi vyšlo plemeno, které mám doma a ne v prvním exempláři 😀

Mě vyšel americký kokršpaněl, thajský ridgeback, puli, knírač a dva brakýři. Nějak jsem nepochopila, co mají tato plemena společného

27.3.2021 21:46
juhaj

XXX.XXX.164.121

Caty napsal(a):
Mě vyšel americký kokršpaněl, thajský ridgeback, puli, knírač a dva brakýři. Nějak jsem nepochopila, co mají tato plemena společného

No, já si to dala jen jednou, když mi to vyšlo, tak jsem dál nepatrala 😄

27.3.2021 21:47

Hele - ale... sedi to?
...pritom takova blbost...

27.3.2021 21:51
Caty

XXX.XXX.51.50

juhaj napsal(a):
No, já si to dala jen jednou, když mi to vyšlo, tak jsem dál nepatrala 😄

No mě vyjeli všichni tihle najednou, také jsem to nezkoušela víckrát :-)

27.3.2021 21:54

Zkusila jsem opakovaně a nikdy mi nevyšli plemena, která preferuju, teda až na jednu vyjímku....šarplanince.
Když bych teda vzala v úvahu, že se moje odpovědi asi nějak rozchází s tím, co mám doma, tak mi teda nesouhlasí dost podstatně jedna věc....zaškrtnu, že preferuju glouhosrtého psa a ve vybraných plemenech se následně objeví brazilská fila, americký buldok, RTW, kaník, dobrman....

Takže by mě zajímalo, kde soudruzi z NDR udělali chybu. Buď je to celé na pytel a nebo mám doma plemeno, co se ke mě absolutně nehodí
Chudák Gina, kam se to dostala

27.3.2021 21:57
juhaj

XXX.XXX.164.121

No teda, tak to na mě asi sestoupil věštecký duch 🤣

27.3.2021 21:59

Ja to nasla nahodou... a kupodivu, u nas vse vlastne souhlas...
Tak je to jen sranda...
Doufam, ze budouci majitele psu si vyhledavaj info jinde a jinak, ze jo... Toto je spis kviz pro zabavu.... Ale je dobrej, ne ze ne.

28.3.2021 08:23

Zkusila jsem si a bingo! Mám ji Tedy neměnila bych, ani kdyby mi vyšlo něco jiného, ale i taková blbost člověka potěší

28.3.2021 08:57

...zkuste...
Co vyslo?

Tak jsem zkusila a vyplivlo mi to tato plemena - uvádím v nabídnutém pořadí:
NO, pikardský ovčák, německá doga, knírač velký, bílý švýcar, malorská doga, dalmatin, pointer, bordeauxská doga.
Jedním z kritérií nebyla krátká srst...
Řekla bych, že se to trefilo tak napůl - NO, knírač velký, německá doga, i ten bílý švýcar...

28.3.2021 09:01

Tak mně vyšel na prvním místě labrador, na druhém flat. A to jsem preferovala dlouhosrstého.

28.3.2021 09:22

kokršpaněl, knírač, šiba, mudi, pudl.

pudla bych asi brala, ale každej ví, že nejlepší pes je Nora, takže nevím.

28.3.2021 09:33

...tak doporucen papillon, z ostatních plemen brabantik, jezevčík, minibulteriér, malý knírač a ještě cosi maleho.....no papillon je doma a o malém kníracovi jsem vždy uvažovala....a jezevčíky miluju...z ostatních nabízených bych si nevybrala....

28.3.2021 10:01

mallorská doga, německá doga, anglický mastif, cane corso, tosa, argentina...

na to, že jsem chtěla pohodáře, co se snese s psíky, lidmi, dětmi... a že nejsem zcela dobrý "výcvikář"... mi ta argentinka i mallorka přijdou docela odvážná tvrzení
S německou dogou pochopitelně souhlasím

28.3.2021 11:14
fikovnice

XXX.XXX.135.204

Mně vyšli psi, z nichž se mi snad ani jeden nelíbí nebo bych měla obavu si jej pořídit:

- americký mini pei
- JRT
- bostonský teriér
- opičí pinč
- bergamský ovčák
- jezevčík králičí hladkosrstý
- mexický naháč střední
- tibetský španěl
- alpský jezevčíkovitý brakýř

28.3.2021 11:23
fikovnice

XXX.XXX.135.204

Ale když jsem si teď přečetla o šeltii, tak se mi na ní líbí asi vše...
Tedy pokud článek nelže - dokáže se chovat i jako gaučák, přátelská - k lidem, ke zvířatům (??), je hravá, obratná, lovecký pud málo vyvinutý, zdraví dobré, vhodná i pro začátečníky...

28.3.2021 11:34

fikovnice napsal(a):
Tedy pokud článek nelže - dokáže se chovat i jako gaučák, přátelská - k lidem, ke zvířatům (??), je hravá, obratná, lovecký pud málo vyvinutý, zdraví dobré, vhodná i pro začátečníky...

Vám to přeložím: nestabilní pasáček s atrofovanou sítnicí.

28.3.2021 11:35
Sonnic

XXX.XXX.55.171

fikovnice napsal(a):

Přesně taková. Kocoura miluje

28.3.2021 11:37

Vypadá to, že autor chová knírače a kokry, nabízí je každému :-)
Vedle knírače, kokra, špringera a podenga mi nabíd thajského ridgebacka, jsou si hodně podobní asi, a to jsem chtěla neloveckého.

28.3.2021 11:45

Vypadá to, že autor chová knírače a kokry, nabízí je každému :-)
Vedle knírače, kokra, špringera a podenga mi nabíd thajského ridgebacka, jsou si hodně podobní asi, a to jsem chtěla neloveckého.

jo, thajskýho ridgebacka mám ve výběru taky. to už vůbec nechápu, jak se mohlo stát :D toho bych nechtěla ani nikdy.

28.3.2021 11:56

jo, thajskýho ridgebacka mám ve výběru taky. to už vůbec nechápu, jak se mohlo stát :D toho bych nechtěla ani nikdy.

Leda do vitrínky, má docela pěknou barvu. Chci anglického buldoka, ale toho mi nenabídli a také asi kvůli dnešním cenám budu muset prodat barák, ale to je pes celý já, líný, tlustý, tvrdohlavý. A pak chci ještě dlouhochlupou čivavu a Lassie, ale t.č. už nebude kvůli buldokovi co prodat a kvůli operacím jeho vad budu pod mostem, takže krátkochlupého bernardýna teda asi také nebudu mít :-/

28.3.2021 12:00

Vyšel mi pudl, JRT, knírač, jezevčík, boston, havaňák. Myslím, že to celkem sedí (až na JRT, těch je moc a nemám s nimi žádné pozitivní zkušenosti), příštího psa bych chtěla spíš menšího a klidně nemusí být tak šílený, jako ten stávající.
Ale protože nemám extra nároky, patrně by to byl zase útuláček.

28.3.2021 12:03

já bych chtěla hovawarta, ale vopravdovýho nebojavýho. asi jsem zkažená Norou a už nikdy nechci nic bojavýho nebo labilního.

pudl se mi líbí, ale nevím, kdo by mu stříhal boule.

moskevský strážní by mohl být takový jako Nora.

co bych dělala s kokršpanělem? znám akorát uštěkaný tlustý. a mají hnusný uši.

28.3.2021 12:05

já bych chtěla hovawarta, ale vopravdovýho nebojavýho. asi jsem zkažená Norou a už nikdy nechci nic bojavýho nebo labilního.

pudl se mi líbí, ale nevím, kdo by mu stříhal boule.

moskevský strážní by mohl být takový jako Nora.

co bych dělala s kokršpanělem? znám akorát uštěkaný tlustý. a mají hnusný uši.

Tady máme hodné a nekonfliktní kokry, hned dva, jeden je zlatej a druhej černej :)
Já bych chtěla rotvíka, ale to zase až někdy později, až budu chtít znovu většího psa.

Mazlíci321

28.3.2021 13:05
Mazlíci321

XXX.XXX.174.203

Zadavatelka
Mě vyšla tato plemena:

Papillon
Americký bezsrstý teriér
Norwich teriér
Bišonek
King charles španěl
West highland white teriér
Australský silky teriér
Maltezský psík
Ruská barevná bolonka

28.3.2021 13:52
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

fikovnice napsal(a):
Mně vyšli psi, z nichž se mi snad ani jeden nelíbí nebo bych měla obavu si jej pořídit:

- americký mini pei
- JRT
- bostonský teriér
- opičí pinč
- bergamský ovčák
- jezevčík králičí hladkosrstý
- mexický naháč střední
- tibetský španěl
- alpský jezevčíkovitý brakýř

Já bych brala bostonka.

28.3.2021 18:26
fikovnice

XXX.XXX.134.161

rapotacka11 napsal(a):
Já bych brala bostonka.

Mně se líbí pinčové...pokud možno neuštěkaní .
Ale stejně, jak víte, nejvíc jsem na takové ty echt vestajíky .

Mazlíci321

5.4.2021 18:55
Mazlíci321

XXX.XXX.174.203

Moc všem děkuji za informace a navrhovaná plemena. Plemeno už mám vybrané ( Papillon) dokonce jsem už našla chovatelskou stanici poblíž mého bydliště. Děkuji, nashledanou.

5.4.2021 19:21

Mazlíci321 napsal(a):
Moc všem děkuji za informace a navrhovaná plemena. Plemeno už mám vybrané ( Papillon) dokonce jsem už našla chovatelskou stanici poblíž mého bydliště. Děkuji, nashledanou.

..pak se prosím pochlubte miminkem....

Přidejte reakci

Přidat smajlík