Petis123

XXX.XXX.130.189
Chtěla jsem se zeptat jen tak obecně , myslíte si že se amstaff snese s kozou nebo ovcí? Máme fenu :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží, jak je seznámíte, je i možné, že se kozy ovce pes bude bát.
Bez dozoru oddělit.
Zvíře, které je moje, můj pes nesní. Ale to musíte mít takto nastaveno. Naši kočku nesní, po cizí by šel. Krávy a ovce by prohnal, ale ony si umí zjednat respekt, koně bez povšimnutí, ale divoká zvěř voní úplně jinak, tam je to 100% smrt.
Měli jsme nějaké s domácími zvířaty a nepřežili by to králíci a slepice.
Je to lovecký pes, musíte na to myslet.

Takhle ne, ten pes absolutně nerespektuje pána, nic neumí a je neunavený.
https://www.youtube.com/watch?v=iR-UiqpNtYo&ab_channel=ThePilee

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Bullové jsou od pradávna šlechtění k zabíjení zvířat, takže je vysoká pravděpodobnost, že amstaff bude chtít ovce i kozy zabít. Zvlášť pokud s nimi nevyrůstal.
OT: Naše buli si ale myslí, že jídlo je jen v misce a extra dobroty se jí občas zjeví pod nosem venku...mám doma raněného holuba a psina k němu max. čuchne- větší kontak by asi holub nepřežil, ne z důvodu ublížení psem, asi by ho spíš kleplo.
napsal(a):
OT: Naše buli si ale myslí, že jídlo je jen v misce a extra dobroty se jí občas zjeví pod nosem venku...mám doma raněného holuba a psina k němu max. čuchne- větší kontak by asi holub nepřežil, ne z důvodu ublížení psem, asi by ho spíš kleplo.
Znám několik bullů, co si nejdřív mysleli, že jídlo roste jen v misce a pak (až majitel ztratil ostražitost) se najednou rozjeli a vyvraždili jemu nebo sousedům zvířátka, popř. zabili jiného psa - to je to typické divení "aleontonikdyneudělal" 😱
napsal(a):
Takhle ne, ten pes absolutně nerespektuje pána, nic neumí a je neunavený.
https://www.youtube.com/watch?v=iR-UiqpNtYo&ab_channel=ThePilee
No, hlavně zrovna tenhle pes má slušně našlápnuto k tomu, že mu ty kozy v budoucnu pobije - tohle s žádným pasením nemá vůbec nic společného a ze strany psa to bylo jen zatím nejisté oťukávání kořisti. Od tohoto je k aktivaci loveckého chování jen malý krůček...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, hlavně zrovna tenhle pes má slušně našlápnuto k tomu, že mu ty kozy v budoucnu pobije - tohle s žádným pasením nemá vůbec nic společného a ze strany psa to bylo jen zatím nejisté oťukávání kořisti. Od tohoto je k aktivaci loveckého chování jen malý krůček...
No dyť to je aktivace loveckého (jenže nezřízeného) chování. A to nechceme. Takhle se to prostě nedělá.
Ale normálního psa (tj. cvičený a umí se chovat) bych se u ovcí a koz nebála.
Jo, ty malé věci jako slepičky a králíčci, nutrie :-) to není jen tak, tam už budu zabíjet instinkt a to nechci, takže k nim jiné plemeno.
Já třeba vím, že jak ucítí kunu, potkana, tyhle malé škodné, tak ho nic nezastaví. Ale koza .. koza mu dá po hubě.
Blbé je, že když se někdo ptá "může můj pes...", tak si sebou, ani tím psem není jist
a měl by se na to vybodnout, a prostě na to nikdy není odpověď, protože hlavně neznám toho člověka, ani psa, no a ten pes by mohl být něco jako ten z videa..
napsal(a):
No dyť to je aktivace loveckého (jenže nezřízeného) chování. A to nechceme. Takhle se to prostě nedělá.
Jo, ty malé věci jako slepičky a králíčci, nutrie :-) to není jen tak, tam už budu zabíjet instinkt a to nechci, takže k nim jiné plemeno.
Já třeba vím, že jak ucítí kunu, potkana, tyhle malé škodné, tak ho nic nezastaví. Ale koza .. koza mu dá po hubě.
Blbé je, že když se někdo ptá "může můj pes...", tak si sebou, ani tím psem není jist
a měl by se na to vybodnout, a prostě na to nikdy není odpověď, protože hlavně neznám toho člověka, ani psa, no a ten pes by mohl být něco jako ten z videa..
Koza mu dá po hubě jako nezkušenému dorostenci, ale jak se mu povede ji vyprovokovat k útěku, tak ji strhne - pro psa schopného se pobít s divokým prasetem je koza legrace. A ovce to už je úplně snadná kořist, ta se branit většinou nebude.
napsal(a):
No u nás doma se tradovala historka, jak tátovy roztomilé fenečky jezevčíka zabily jeho bytné kozu, než na ně stihnul zařvat. Jo byly dvě, ale zas epoměr jezevčík x staford
Caty
napsal(a):
No u nás doma se tradovala historka, jak tátovy roztomilé fenečky jezevčíka zabily jeho bytné kozu, než na ně stihnul zařvat. Jo byly dvě, ale zas epoměr jezevčík x staford
Já vím o vipetovi, co zabil odrostlé srnče - nahnal ho do plotu a tam ho normálně zakilloval. Majitelka nestihla udělat vůbec nic.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Znám několik bullů, co si nejdřív mysleli, že jídlo roste jen v misce a pak (až majitel ztratil ostražitost) se najednou rozjeli a vyvraždili jemu nebo sousedům zvířátka, popř. zabili jiného psa - to je to typické divení "aleontonikdyneudělal" 😱
No já si myslím, že naše bulice si to bude myslet do skonání, je se slepicema i bez dohledu, bez ostražitosti majitele- mne, v úzkém kontaktu , příležitostně najde po nich vajíčko a sežere ho a nebo uklízí po kočkách kočičince ze slámy za dohledu koček , prase , jedno, psí...
V naší milé buldočce převládají bul geny ze začátku plemene. Zabije všechno,co žije a nemůže utéct. Osobně si myslím,že určitě jeden z nějakých předchozích majitelů měl hospodářství,kde se to naučila,protože ona je prostě profík. A nemluvím tu o malých zvířatech typu myš nebo králík. Nikdo by to od ní nečekal a nikdo by to do ní neřekl

Co tak přemýšlím, tak snad nezabila ani myš, sežrat vyblitou po kočce, to umí, najít mrtvou nedožranou, tak jí zblajzne, ale snad nikdy nezakousla, tak až něco bude, dám vědět. Nebožka byla "iné kafe", ale tam byl na vině terieří apetit ne bulí. Ale že by likvidovala na potkání vše živé to ne. (myši-velké, bléé i malé, krtci, 1 koroptev, 1 zajíc, 1 kačer kachny divoké, 1 kotě)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vrozené vlohy se kdykoliv mohou projevit.
Spouštěč je ve hvězdách,ale vždy existuje.
pvc
napsal(a):
Na videu evidentně chlapík vyhání cizí kozy ze svého pozemku, je vidět, že se jich sám bojí. Takže asistence psa je o ničem.
Hlavně ten pes nemá ani náznak vlohy pro pasení - je to prostě odrostlé štěně, co tam chaoticky běhá od niceho k ničemu a pán to nazval pasením😉
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Bullové jsou od pradávna šlechtění k zabíjení zvířat, takže je vysoká pravděpodobnost, že amstaff bude chtít ovce i kozy zabít. Zvlášť pokud s nimi nevyrůstal.
Tohle video je prasárna, takové chování a ponoukání bull psa, k nahánění zvířat, nemůže skončit dobře.Pro ty kozy...