GAELLE
napsal(a):
Netuším. Není to můj pes. Chodívám ho navštěvovat a občas krmit dobrotama.
Mohu případně informovat majitele. Bohužel je to...............veterinář
Pes nemá ani pořádnou boudu, občas nemá ani vodu. Bez komentáře.
Hele,může to být cokoli,paraziti,plíseň,ale velmi často se tak projevuje snížená fci štítky. Nebo to taky může být jen odraz "péče" o něj
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je strašný. Jako na co takovej člověk má psa, nechápu.
janaa
napsal(a):
Hele,může to být cokoli,paraziti,plíseň,ale velmi často se tak projevuje snížená fci štítky. Nebo to taky může být jen odraz "péče" o něj
Péče je bohužel nulová. Občas mu hodí přes plot granule netuším jaké.
Bouda je mu malá, je rozpadlá, nemá tam ani deky ani slámu prostě nic.
V kybli voda zelená občas žádná.
Žádné hračky, nikdy nechodí ven na procházky, pohyb jen kolem plotu viděla jsem i jiné lidi že ho občas krmí. Sežere s chutí vše.
Nosívám mu maso (krky, žaludky atd.) občas těstoviny, rýži, zeleninu moc nechce.
Je to chudák a je mi ho líto.
napíšu to tomu kretenovi.
Už jsem párkrát uvažovala že ho nahlásím ale asi by to stejně nemělo smysl.
Psa by mu nejspíš stejně nevzali.
napsal(a):
To je strašný. Jako na co takovej člověk má psa, nechápu.
No na nic.
Pes je pouze chudák na pozemku a jediná jeho zábava je štěkat na cigány a vyhlížet kdo půjde kolem a kdo mu občas přinese něco k jídlu.
On i seděl, zabil na přechodu ožralý starou paní. Snažil se i zfalšovat krev. přišlo se na to - chlapi nemají estrogen.
Možná i chlastá nebo bere drogy.
Dříve jsme k němu i chodili, býval docela dobrý veterinář................ale to je dávno.
Už jsem ho kolikrát chtěla nahlásit ale myslím že by mu "kolegové" psa stejně nevzali.
Je mi ho strašně líto. Chodím si s ním povídat a nosím mu mlsky. už mne vždy zdálky vítá a těší se.............

Chudina pejsek. Jak je asi starý? Velkých pepřáků je jak šafránu, to by šlo zhruba dle věku dohledat na KCHK, od koho pesan pochází. A informovat chovatele/lku, poslat foto... Třeba by chovatel mohl něco zkusit, aspoň udělat bububu na majitele.
Ten člověk vám psa asi dát/prodat nechce, že, kdyby jste o něj měli velký zájem...
napsal(a):
Chudina pejsek. Jak je asi starý? Velkých pepřáků je jak šafránu, to by šlo zhruba dle věku dohledat na KCHK, od koho pesan pochází. A informovat chovatele/lku, poslat foto... Třeba by chovatel mohl něco zkusit, aspoň udělat bububu na majitele.
Ten člověk vám psa asi dát/prodat nechce, že, kdyby jste o něj měli velký zájem...
Já netuším zda má PP.
Ani kde by se to dalo najít.
Může mu být tak 7 to jen odhaduji.
Když nám odešel Argo chvíli jsme o tom uvažovali že bychom si ho vzali, teď už ne.
GAELLE
napsal(a):
No na nic.
Pes je pouze chudák na pozemku a jediná jeho zábava je štěkat na cigány a vyhlížet kdo půjde kolem a kdo mu občas přinese něco k jídlu.
On i seděl, zabil na přechodu ožralý starou paní. Snažil se i zfalšovat krev. přišlo se na to - chlapi nemají estrogen.
Dříve jsme k němu i chodili, býval docela dobrý veterinář................ale to je dávno.
Už jsem ho kolikrát chtěla nahlásit ale myslím že by mu "kolegové" psa stejně nevzali.
Je mi ho strašně líto. Chodím si s ním povídat a nosím mu mlsky. už mne vždy zdálky vítá a těší se.............
Když ho nemá na nic, zkuste ho koupit. Třeba by na peníze slyšel - měl by na chlast.

Tak jestli má PP, jediné, co by zhruba věkově odpovídalo jsou dva vrhy. Najdete je na: http://kchk.cz/vrhy-seznam-komplet.php
Jeden je 12. 12. 2015 a druhý 26. 1. 2016. Jestli tam byl pes dříve, asi s PP nebude a pomoci mu můžete jen vy.
Ať už nahlášením na vet. správu nebo napsáním tomu "majiteli".

By taky mohla být svrab nebo červená prašivina, je to nějaké moc velké, plíseň může být.. já jen že jsou to věci přenosné. Pomohlo by, když zjistím, zda se škrábe, hodně škrábe. Může se mu dát nějaké antiparazitikum kombi i na vnitřní. A pak otevřít vrátka a zavolat MP "toulá se tady pes". 2x 3x.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Pravidelně pepřáky odchovává pouze jedna chovka a té bude osud psa naprosto ukradený, ostaní vrhy by šly spočítat na prstech jedné ruky.
Těžko soudit podle fotky, ale dle mého je nevytrimovaný a pouze líná. To dlouhé jsou ještě staré chlupy a to krátké jsou již nové chlupy. Někde se otírá nebo ho někdo z nudy začal trimovat a nedokončil.
ALe dle fptky těžko říct, no.
janae1
napsal(a):
Pravidelně pepřáky odchovává pouze jedna chovka a té bude osud psa naprosto ukradený, ostaní vrhy by šly spočítat na prstech jedné ruky.
Těžko soudit podle fotky, ale dle mého je nevytrimovaný a pouze líná. To dlouhé jsou ještě staré chlupy a to krátké jsou již nové chlupy. Někde se otírá nebo ho někdo z nudy začal trimovat a nedokončil.
ALe dle fptky těžko říct, no.
Ne tak to určitě není, v létě byl skvěle ostříhaný. I hodně přibral za poslední dobu tak by to mohla být ta štítná žláza?
Tipuji to na nějakou kožní chorobu.
Tak chovka jak píšete je tady od nás? Střední Čechy Polabí?
janae1

XXX.XXX.160.6
GAELLE
napsal(a):
Ne tak to určitě není, v létě byl skvěle ostříhaný. I hodně přibral za poslední dobu tak by to mohla být ta štítná žláza?
Tipuji to na nějakou kožní chorobu.
Tak chovka jak píšete je tady od nás? Střední Čechy Polabí?
Náš má také tendence přibírat, během chvilky je z něj koule.
Chovka je ta, co má nejvíc odchovů.
Těžko říct takhle z fotky. U našeho předešlého psa byl první znak problému s funkcí štítné zlázy právě špatná srst. Kvůli tomu jsme štítku nechávali kontrolovat a problém tam opravdu byl. Srst byla bez lesku, suchá, ale u kůže i mastná. U kůže bylo i hodně lupů. Celkově byla srst taková nesjednocená, neuhlazená. Pes dostal léky a i srst se zlepšila.
Chudák pes, ale bohužel - takových je .
V minulém bydlišti byl pes velikosti NO v malinkém kotci, neudržovaném. Stačilo jít x metrů od toho a ten smrad byl neskutečnej. Měl tam kýbl se zelenou vodou. Nažrat asi dostal. Myslím, že z toho kotce se nepodíval snad nikdy. Sousedi to několikrát hlásili - ale nic se neshledalo. Nejhorší na tom všem bylo, že rodina měla děti a po čase dětem pořídili čivavu - jednu, pak druhou. Takže pes pořád zavřenej, a děcka si na zahradě blbli s čívama, chodili s nimi domů, opečovávali je. Nedávno si pořídili ještě AST - i ten je doma, jen ten nejstarší pes pořád zůstává venku v kotci...

GAELLE
napsal(a):
No na nic.
Jestli je to až takovýhle týpek, možná by nebylo od věci dát tip médiím. Pak už ho ani kolegové krýt nebudou.