Leonberger - štěňata s PP

Prodám Leonbergera - Nabízíme štěňata leonbergera s PP narozená dne 6.3.202...
40000 KčAnoniyonym
XXX.XXX.148.101
soused má veliký pozemek který mu hlídají dva leonbergeři. Pes a fena. Mám u něj na pozemku slepice, psi jsou na ně zvyklí a nic jim nikdy neudělali.
Vždy když jsem chodil obstarávat slepice tak byl na pozemku i soused a se psy jsem byl vždy za dobře.
Jenže teď je soused nemocný a já chodím na pozemek bez jeho přítomnosti.
Zajímá mne, je možnost že by na mne jeden ze psů zaútočil když přijdu na jejich pozemek a nebudou tam mít pána?
Slepice tam chovám už třičtvrtě roku, tudíž tak dlouho se stýkám i se psy. Ale přece jenom jsou to velící silní psi a mám trochu obavy z toho co by se mohlo stát.
Samozřejmě je řešení se domluvit se sousedem na nějakých opatřeních. Ale toho se můj dotaz netýká.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ano, psi můžou - a pravděpodobně budou - hlídat své teritorium a je možné, že vás napadnou, když na pozemek vlezete. Jestli vás neznají opravdu hodně dobře, tak je to i pravděpodobné. Dvěma leonům se asi neubráníte.
Neznám leonbergeri, ale správný hlídací pes za nepřítomnosti pána hlídá. Moje fena když jsme na dvoře pustí kohokoli, ale jakmile je to na ní, zasáhne i proti známému, který není člen rodiny. Předchozí fena držela v šachu 20 minut souseda, který vstoupil na dvůr, že fenu zná od štěněte, vždy ho vítala, no, tentokrát nikdo doma nebyl, tak si postál. Bohužel věděl, jak odháčkovat petlici, když je zamčeno. Ale těch psů jsme měli víc a tímhle stylem hlídalo více plemen.
Hlídala jsem sousedům pyrenejku, když byli na dovolené, tedy chodila jsem ji krmit a brala jsem ji na prochajdu. Do té doby jsme se jen potkávali občas na ulici. Ona miluje mého psa, ostatně jako všechny feny, co ho potkají. Když jsem tam šla poprvé, napadlo mě totéž, co zadavatele: co když ale bude hlídat? Vzala jsem si pro jistotu svého psa, ale tvářila se, že je ráda, že za ní někdo přišel, žrala z misky v mé přítomnosti a přisýpala jsem jí. Když jsem si tam psa vzala, nechala ho ochutnávat své granule z misky. Tím ale nechci tvrdit, že to bude v pohodě, dva psi je zase jiný level a stejně jako holky bych si myslela, že hlídat budou. Možná záleží i na tom, jak moc jsou na vás zvyklí, jestli jim sem tam něco dobrého dáváte atd. Já jsem ,,psí máma", většinou ani nemluvím s páníčky, spíš s jejich psy, takže je to asi rozdíl.
Ehm ehm. Pak dejte vědět. Nebo příbuzní.
Tak jasně, že je možnost, že na zadavatele psi mohou zaútočit. Jelikož tam ale dochází už dlouho, je taky možné, že ho ti psi berou tak, že na ten pozemek prostě patří a je v pořádku, že tam dochází. Proč hned předpokládat, že ho rozsápou? Vždyť se to vůbec stát nemusí.
Prostě počkáme. Buď zadavatel ještě napíše nebo si o něm určitě někde přečtem.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.113
Atheira
napsal(a):
Tak jasně, že je možnost, že na zadavatele psi mohou zaútočit. Jelikož tam ale dochází už dlouho, je taky možné, že ho ti psi berou tak, že na ten pozemek prostě patří a je v pořádku, že tam dochází. Proč hned předpokládat, že ho rozsápou? Vždyť se to vůbec stát nemusí.
Prostě počkáme. Buď zadavatel ještě napíše nebo si o něm určitě někde přečtem.
Jo naší rtw. X let k nám chodil kamarád. Pomáhat nebo jen na pokec. Znali ho poslouchali nechali se od něj cvičit. Když jsme nebyli doma chodil je krmit. Poklidit dvůr atd. Vždy cajk. Přesto jednou co už jsme byli doma být ne zrovna na pozemku tam vešel a psi ho zadrželi. Dost nekompromisně. A to ho znali pár let a dovolit si k nim mohl víc jak u zadavatele. Takže na to že ho znají bych já osobně nespolehala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo naší rtw. X let k nám chodil kamarád. Pomáhat nebo jen na pokec. Znali ho poslouchali nechali se od něj cvičit. Když jsme nebyli doma chodil je krmit. Poklidit dvůr atd. Vždy cajk. Přesto jednou co už jsme byli doma být ne zrovna na pozemku tam vešel a psi ho zadrželi. Dost nekompromisně. A to ho znali pár let a dovolit si k nim mohl víc jak u zadavatele. Takže na to že ho znají bych já osobně nespolehala.
No právě. Bohužel jsou to psi, kteří pána jen nekousnou do lejtka, ale může to skončit fatálněm - bych se bála
nejlepší hlídač byla naše první doga. Když si soused (vždy býval suverén) chtěl zkrátit cestu přes náš pozemek (obě branky nebývají zamčené), aby nemusel obcházet celý blok..., namáčkla ho na stěnu domu a řvala mu do obličeje. Tím nás přivolala a Honzu jsme propustili... Jindy stihla (výcvik žádný neměla) hlídat bez možnosti jí zdrhnout obě jeho vnoučata (dvojčata raubíři tenkrát tak sedmiletí)... Překvapilo mě, když jsem zjistila, že stařičká sousedka (prababička dvojčat) přes naši zahradu chodívala pravidelně (zkratka na hřbitov - nehledat v tomto tvrzení dvojsmysl) a Arona ji v klídku asistovala a nikdy na ni ani nevrkla... Tomu říkám úcta k šedinám...
možnost existuje.
já mám teda psa ňufacího a přátelského, návštěvy má ráda, ale bez mojí přítomnosti bych nikdy nedovolila, aby kdokoliv chodil, vyjma úplně nejbližší rodiny. protože nechci skončit v kriminále a ta možnost prostě je.
Anoniyonym
XXX.XXX.148.101
Děkuji za reakce, raději se se sousedem nějak domluvíme na zabezpečení psů, je to super chlap a je s ním domluva, nebude mít problém.
Právě, stát se může cokoliv, a takovým velkým psům se člověk neubrání když budou chtít.