Ahojte
Mam problem viem je to môj problém ale!! Pes bude mať ešte len 1 rok takže ešte sa to da riešiť DÚFAM! Môjho psa mam hrozne rad ale začal po mne vrcat napr. Prvý krát pred týždňom čo zjedol tu hubku na riad chcel som mu ju vybrať ale vrcal a kusal nie silno ale kusal a dnes už aj o kameň chcel som mu ho hodiť ale ho prilahol sklopil uši a vrcal tak neviem čo mam robiť budem rad keď date nejaké rady a odpovede typu "je to vaša chyba" ja to veľmi dobre viem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co třeba nějaké povely? ke mně? sedni? pusť?
Bramboora
napsal(a):
Ahojte
Mam problem viem je to môj problém ale!! Pes bude mať ešte len 1 rok takže ešte sa to da riešiť DÚFAM! Môjho psa mam hrozne rad ale začal po mne vrcat napr. Prvý krát pred týždňom čo zjedol tu hubku na riad chcel som mu ju vybrať ale vrcal a kusal nie silno ale kusal a dnes už aj o kameň chcel som mu ho hodiť ale ho prilahol sklopil uši a vrcal tak neviem čo mam robiť budem rad keď date nejaké rady a odpovede typu "je to vaša chyba" ja to veľmi dobre viem.
Vám pes žere kameny a Vy mu je ještě hážete...?
Nemůžu si pomoci, ale trochu ve mně klíčí pochybnost o vašem duševním zdraví🤔

váš pes je ve věku - kdy to někteří psi na páníky zkouší. A hodně záleží na tom, jak zareagujete. A taky na vztahu, jaký máte vybudovaný.
Když mladý dogoun jednou zkusil zavrčet, že na sedačce neuhne, ihned letěl dolů. Vůbec jsem neměla obavy, že si něco víc zkusí - prostě okamžité a rychlé řešení. Žádné mlácení , řvaní... jen jsem ho stáhla na zem a vyhodila na místo. Víckrát nebylo třeba.
Pokud vrká, když má kost, tak to většinou neřeším jinak, než poznámkou ve smyslu "aby ses nepos..." . Pokud mám pocit, že už kost ožral víc než dost, vyměním za piškot. V klidu a bez jakéhokoli stresu. Ví že mu ji nevrátím - a je rád, že dostane alespoň ten piškot.
Důležité je chovat se normálně, přirozeně a hlavně beze strachu. Pokud budu půl dne přemýšlet, jak situaci vyřešit... tak vlastně pes vyhrává...

Bramboora
napsal(a):
Všetko vie len niekedy mu prepne 😥
no a když mu chcete tu věc vzít, tak kde je problém? když umí to ke mně a pusť?

Insect watcher
napsal(a):
O čem to tady zas melete? Pes přestává poslouchat a začíná štěkat a kousat....nejdřív si to přečtěte než začnete mlít pitomosti.
ale no tak - Bodlinka nemele. Jen ukazuje, že pes povely neumí. Kdyby je uměl - nebyl by problém tak vyhrocený...

Insect watcher
napsal(a):
O čem to tady zas melete? Pes přestává poslouchat a začíná štěkat a kousat....nejdřív si to přečtěte než začnete mlít pitomosti.
Brambora tvrdí, že všechno vie.
tak když ty povely umí, kde je problém?
Asi v tom, že vie leda kulový.
A co výměna něco za něco? Nabídnout místo toho něco, co bude lákavější než ta věc, co zrovna má, a tu pak zabavit?
Jinak popravdě nevím, jak bych si s takhle rozjetým psem poradila. Trvat na povelech, které neumí, je asi k ničemu, když už do vás ten pes kouše - chci tím říct, že povel pust asi neumí, ale rada "naučte ho to pořádně" v takhle vyhrocené situaci jako první pomoc není použitelná. To bude chtít pořádně přeučit a to bude těžší než to učit, žejo... Ale jako první pomoc v takové situaci mě nic jinýho než výměna za něco lepšího nenapadá.
Hlavně mu neházejte kameny. Neučte ho o ně vůbec jevit jakýkoli zájem nebo budete mít za chvíli další problém.

Nikouš
napsal(a):
Našemu Falcovi též raz za čas přepne. Vrčí na muže. On mu vezme čumák a popřípadě že se na něj ožene, tak mu tu pusu rozevre a drží dokud se neuklidni. Ono se to stane teda fakt jednou za čas. Ale pomaha to.
to není dobrý nápad...
koneckonců třeba u mého psíka nevím, jak bych to realizovala...

Nikouš
napsal(a):
Našemu Falcovi též raz za čas přepne. Vrčí na muže. On mu vezme čumák a popřípadě že se na něj ožene, tak mu tu pusu rozevre a drží dokud se neuklidni. Ono se to stane teda fakt jednou za čas. Ale pomaha to.
Vy jste ta s tou akitou, ne?

Nikouš
napsal(a):
No tak můj chlap to teda řeší jinak.......a jsem teda ráda, protože v tomhle má přístup jako já, podepřený vzájemnou důvěrou....prostě psu věří, že by mu neublížil...
Takže při zavrčení říká "co se děje?? copak se ti nelíbí??" nebo "aby jsi se nepotentočkoval"
Ve své podstatě velmi podobný přístup, který popisovala výše Xerxová
Situace, kdy si pes...resp. naše Sára něco uzmula a zalezla si s tím pod stůl, odhodlaná svojí kořist bránit se dala řešit dvěma způsoby....silou, což by nutně muselo vyústit v obrovskou díru do vzájemné důvěry.....někdo by třeba řekl "MUSÍŠ" a vlezl za psem pod stůl, aby mu ukázal, že si to umí jako alfíček vybojovat.......u nás jdeme cestou nejmenšího odporu, to znamená, že nelezu pod stůl, ale volám psa k sobě a pokud pod tím stolem má velmi atraktivní kořist, tak o to atraktivnější mám já "lákadlo" jako odměnu.
Prostě žádnej stres...klídek, pohoda.
Moje Gina má rok...občas potřebuju přemístit kost, kterou přitáhla ze zahrady, zpátky na zahradu,, protože to je hnusanec, kterej doma nechci......tak jí prostě vezmu, občas se Gina ohradí, zavrčí a ruku, kterou držim kost mi podrží v tlamě a já jí naprosto klidně řeknu "ne, nedám" a čekám až pustí, tak jí řeknu "pojď, já ti dám kostičku ven".....
Možná to dělám blbě, ale rozhodně nehodlám na podobné situace reagovat tím, že na psa budu řvát a nebo ho budu trestat.....a když už trest tak "ty ukradneš syrovou houbičku (cokoliv nevhodného" a ještě pak na mě budeš mít hubu....švihej na místo a přijď až budeš hodná"
napsal(a):
Vy jste ta s tou akitou, ne?
Jop. Máme dvě. Holku a kluka , oba teda jsou kříženci. A oba jsou to ti nejhodnější pejsanci a nikdy jsme je nemlátili nebo tak ono ani nebylo nikdy za co, jsou to chytří a poslušní psy, akorát Falco , jak mu přepne tak jenom z tohohle má respekt. A neříkám, že to má dělat i někdo jiný, každý ví co na svého psa platí.