Tlačítková komunikace se psem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2021 21:08
Eliška.K.

XXX.XXX.20.231

Zdravím všechny,

narazila jsem na internetu na pár videí se psy, kteří se dorozumívají se svými pány pomocí tlačítek. Tlačítko zmáčknou a to vydá zvuk- nahrané slovo například procházka, nebo hrát si atd.... Docela dost mě to zaujalo. Má tu s tím někdo zkušenosti a poradil mi, jak se to dá naučit? Popřípadě víte, kde se to dá koupit ?(Nasla jsem jen na ali, ale tam tomu moc nevěřím).

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2021 21:15

k čemu je to dobrý?

Norina teda zvládá procházka, hrát si, žrádlo, otevřít dveře a mazlit i bez tlačítek

1.4.2021 21:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Eliška.K. napsal(a):
Zdravím všechny,

narazila jsem na internetu na pár videí se psy, kteří se dorozumívají se svými pány pomocí tlačítek. Tlačítko zmáčknou a to vydá zvuk- nahrané slovo například procházka, nebo hrát si atd.... Docela dost mě to zaujalo. Má tu s tím někdo zkušenosti a poradil mi, jak se to dá naučit? Popřípadě víte, kde se to dá koupit ?(Nasla jsem jen na ali, ale tam tomu moc nevěřím).

Vy jste němá?

1.4.2021 22:08
Eliška.K.

XXX.XXX.168.17

Dobré je to podle mě proto, že se pejsek něco nového naučí. Samozřejmě poznám, že se pejskovi chce hrát, jako stejně když čeká u dveří, že chce jít ven atd....ale.pro takové to zpestření.
Jak říkám ...viděl jsem na to video..kde to bylo teda na úplně jiné úrovni, kde pejsek skládal věty, ale zaujalo mě to.

1.4.2021 22:11
Eliška.K.

XXX.XXX.168.17

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vy jste němá?

Neeeee 😂 mluví mi to až až 😂 to tlačítko je pro psa...ne pro mě .....
Ale i tak člověk pozná co po nás chtějí

1.4.2021 22:15
Eliška.K.

XXX.XXX.168.17

Takže pokud je tu někdo, kdo s tím má zkušenosti a něco o tom ví ...budu ráda, když se podělíte 😁

1.4.2021 22:31
assil

XXX.XXX.122.3

No můj pes umí zvonit na ten psí zvonek z ali a dostává za to mlsky, kdybych mu ho nechala, zvonil by furt. Takže podle mě naučit psa mačkat ty tlačítka normálně za odměnu a pak tu odměnu změnit na požadovanou činnost, aby si to spojil.

1.4.2021 22:53
Eliška.K.

XXX.XXX.168.17

assil napsal(a):
No můj pes umí zvonit na ten psí zvonek z ali a dostává za to mlsky, kdybych mu ho nechala, zvonil by furt. Takže podle mě naučit psa mačkat ty tlačítka normálně za odměnu a pak tu odměnu změnit na požadovanou činnost, aby si to spojil.

Super, díky moc ! 🙂

1.4.2021 23:38

assil napsal(a):

..nas pes se naucil zřejmě obdobnym stylem nufakem na povel nasvitit a zhasnout vypínač, ale musím ho mít v náručí, protože je malej.....

2.4.2021 21:03
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..nas pes se naucil zřejmě obdobnym stylem nufakem na povel nasvitit a zhasnout vypínač, ale musím ho mít v náručí, protože je malej.....

Pardon za OT, ale výraz „nasvítit a zhasnout vypínač“ vidím poprvé v životě.

2.4.2021 22:04

Dasvo napsal(a):

Že jo... Má být rožnót a zhasnót. Bez toho "vypínač", to je tam navíc. Protože se rožíná nebo rožíhá a zhasíná světlo.

2.4.2021 23:52

Dasvo napsal(a):

..jo jo je to hrozné, chtěla jsem pro legraci ročžní, ale nakonec jsem to ustálila na světlo...

3.4.2021 22:10

Nedávno to u nás někdo probíral, myslím v reálu. Prťavý ultra voříšek vzhledu malého podenga, akční jak bordera. Majitel nahrál jejich standardní hlášku "jdeme ven", normálně ho vzal a plácnul mu tlapku na tlačítko. "Jdeme ven!" A šli, prý to pochopil pomalu na první dobrou. Ale bude záležet na konkrétním psovi a jeho prioritách. Můj by to taky dal na první dobrou, kdyby to byla 'mňamka'. Na to je génius. Na tlačítko 'jdeme ven' by mimo hárání holek koukal s hrůzou jako na smrtelné nebezpečí.

12.7.2022 10:25
Lucie Iv

XXX.XXX.238.28

k čemu je to dobrý?

Norina teda zvládá procházka, hrát si, žrádlo, otevřít dveře a mazlit i bez tlačítek

Tak například nevidomý - ten nepozná když na něj bude pes doma koukat u dveří že potřebuje na záchod.

To že nepotřebujete tuto věc Vy osobně, neznamená že to nemůže být prospěšné jiným...chce se to jen trochu zamyslet z rozšířeného pohledu a ne jen co já nepotřebuju...

Abychom předešli diskuzím, já osobně asistenčního psa pro nevidomé vychovávám takže vím o čem mluvím.

12.7.2022 10:58

Předcházejme diskuzím v diskuzi.

12.7.2022 11:53
molok

XXX.XXX.160.141

Jestli je tam tlačítko "mám hlad" nebo "jídlo" tak u nás by to furt pípalo ...

12.7.2022 12:26
fikovnice

XXX.XXX.133.155

molok napsal(a):

Ani nepípalo...v podstatě nepřetržitý pískot!

12.7.2022 17:43

molok napsal(a):

The time is now :D

12.7.2022 18:07

fikovnice napsal(a):

Ani nepípalo...v podstatě nepřetržitý pískot!

Mně ten pes hlady píská i bez tlačítka. 😳😂

12.7.2022 22:01
fikovnice

XXX.XXX.135.145

Mně ten pes hlady píská i bez tlačítka. 😳😂

Jj, teď jsem zažila na vlastní uši 11hlavou smečku hladových štěňd - to byl koncert!!!

Ale síla je jejich synchronizace. To, že žerou pospolu, to není jejich zásluha, to je rozplánování od "Sarah". Ale posléze si začnou hrát, hrají si cca 45min (i déle) a pak téměř synchronně popadají jak hrušky a všichni se jdou prospat!
Odpadávali fakt v časovém rozpětí max. 3 - 4 minut - všichni!

12.7.2022 22:10
Zrzavci

XXX.XXX.17.192

fikovnice napsal(a):

Jj, teď jsem zažila na vlastní uši 11hlavou smečku hladových štěňd - to byl koncert!!!

Ale síla je jejich synchronizace. To, že žerou pospolu, to není jejich zásluha, to je rozplánování od "Sarah". Ale posléze si začnou hrát, hrají si cca 45min (i déle) a pak téměř synchronně popadají jak hrušky a všichni se jdou prospat!
Odpadávali fakt v časovém rozpětí max. 3 - 4 minut - všichni!

Ani nemusíte mít 11 hlavou smečku hladových štěňat. Stačí jeden dohoukanej jedinec a plus k tomu jedna stařena........ a máte to jak na pouti v Nový Vsi
Každý krmení hrozí, že je obě ubiju, ešče, že chlapínek má rozum a je normální

12.7.2022 22:17

"Tlačítko na hlad" má snad každý průměrně inteligentní pes. Mazel mlátí miskou na jídlo do podlahy, popř. jí přinese, hodí vám pod nohy cokoliv, kam se dávají pamlsky... Znáte, ne? Když byl můj jako prcek na granulích, tak třískal do barelu, stěhoval ho po kuchyni a párkrát ho i převrátil, i když vážil jednou tolik, než ten malý satan.

12.7.2022 22:18
fikovnice

XXX.XXX.135.145

"Tlačítko na hlad" má snad každý průměrně inteligentní pes. Mazel mlátí miskou na jídlo do podlahy, popř. jí přinese, hodí vám pod nohy cokoliv, kam se dávají pamlsky... Znáte, ne? Když byl můj jako prcek na granulích, tak třískal do barelu, stěhoval ho po kuchyni a párkrát ho i převrátil, i když vážil jednou tolik, než ten malý satan.

No jo, to mi dělají i kočky, třískání s miskama!
A voda, když jim nevoní, je záhy jimi vylita!

13.7.2022 00:29

Ten můj stával řvoucí u prázdné misky, ale teď to povýšil a ječí u mikrovlnky. 😂 Párkrát mě viděl, že mu tam ohřívám jídlo. Čekám, že koncem příštího týdne si to jídlo i sám ohřeje! 😂

13.7.2022 11:48

Lucie Iv napsal(a):
Tak například nevidomý - ten nepozná když na něj bude pes doma koukat u dveří že potřebuje na záchod.

To že nepotřebujete tuto věc Vy osobně, neznamená že to nemůže být prospěšné jiným...chce se to jen trochu zamyslet z rozšířeného pohledu a ne jen co já nepotřebuju...

Abychom předešli diskuzím, já osobně asistenčního psa pro nevidomé vychovávám takže vím o čem mluvím.

Zadavatelka, které bodlinka prvotně odpovídala, ale nevidomá není a psa pro nevidomé cvičit ani nebude.

13.7.2022 12:46
odberryho

XXX.XXX.161.34

Zadavatelka, které bodlinka prvotně odpovídala, ale nevidomá není a psa pro nevidomé cvičit ani nebude.

Můj pes také není záchranář a přitom vyhledat osoby (členy rodiny jmenovitě) umí.

Já myslím, že cokoliv, co psa baví a zabaví mi to hlavu, je super. Náš se umí i stydět. No, v reálu taky úplně k ničemu...jen šaškárna pro pobavení.

13.7.2022 12:51

odberryho napsal(a):
Můj pes také není záchranář a přitom vyhledat osoby (členy rodiny jmenovitě) umí.

Já myslím, že cokoliv, co psa baví a zabaví mi to hlavu, je super. Náš se umí i stydět. No, v reálu taky úplně k ničemu...jen šaškárna pro pobavení.

Ale jo, v pohodě. Můj pes mě taky vždycky našel. Ale nezdá se mně v pořádku na někoho takhle útočit, když dotaz byl úplně o něčem jiným.

Přidejte reakci

Přidat smajlík