Uživatel s deaktivovaným účtem

Když zavolám ke mně, tak se občas stane, že ten pes fakt přijde, i když zrovna chtěl čmuchat zajíce nebo v dálce vidí jiného psa. To je pocit, jak kdyby člověk ovládal tajemnou magii. Nepopsatelný.
Sedni, lehni, pac, to umí snad každej, ne? Ale třeba takový zůstaň, to už je hodně těžký.
Naučit výskok na záda by v mým případě bylo asi to poslední, co bych v životě dokázala.
napsal(a):
Když zavolám ke mně, tak se občas stane, že ten pes fakt přijde, i když zrovna chtěl čmuchat zajíce nebo v dálce vidí jiného psa. To je pocit, jak kdyby člověk ovládal tajemnou magii. Nepopsatelný.
Sedni, lehni, pac, to umí snad každej, ne? Ale třeba takový zůstaň, to už je hodně těžký.
Naučit výskok na záda by v mým případě bylo asi to poslední, co bych v životě dokázala.
Jj taky nám někdy vyjde přivolání ale jen velmi málo

Já kdysi chtěla, aby pes uměl jen věci, co jsou potřeba. Žádný pac a tak.
A jakmile jsem ho začala seznamovat s přáteli, to bylo hned "podej pac"! Tak jsem to psa naučila no.
A pak jsme zjistili, že to je sranda, a naučili jsme se různý další blbinky, podle toho, co psovi jde a co mě napadalo. Slalom mezi nohama mi z toho všeho přijde asi nejefektivnější.
Mrtvolku jsme nedocvičli, dostali jsme se jen do fáze "pes se zmítá na zemi v poslední křeči" Ale umí se na povel válet. Díky tomu ho snadno dostanu do lehnutí na bok, což je praktický na ošetřování.
Další dobrý trik je oklepání se.
Štěkání jsme bohužel naučili, vyčítám si to celý psův život

štěkání Noře nejde. Vypadá že štěká, ale zvuk prakticky nevychází a pěkné čisté haf ze sebe vyloudí jen málokdy. Nemá to ani žádný posun nikam.
na slalom mezi nohama nemám dost dlouhé nohy.
s Norou je to velice těžké v tom, že musím velmi rychle zjistit, jak vysvětlit, co chci, nesmí se u toho používat žádná fyzická korekce a úspěch musí přijít rychle, jinak se psovi přehřeje hlava a začne buď ňafat a chňapat nebo ukazovat všechno ostatní, co umí (takže sedni, lehni, k noze, pac....) v rychlém zuřivém sledu, případně odchází.
ale takovou tu touhu pochopit prostě nemá. mám maximálně minuty k vysvětlení, než se pes přepne do fáze JÁ PROSTĚ NEVIM CO CHCEŠ
a podle nálady to pokračuje buď TAK NIC DĚLAT NEBUDU nebo A NECHCEŠ DĚLAT RADŠI TOHLE?

janaa
napsal(a):
Poctivě přiznávám,že pac neumí ani jeden pes z celý smečky
Tak naši psi umí úplně jiný věci, že jo.
Julinku vyšlu v lese hledat bažanta, nejdřív přinese nějakou kost, pak toho bažanta.

Já teda nevim, ale moje roční pyrenejka poslouchá na slovo....nechápu, co vy jste tady za břídili...
Gina leží a je jedno kde...v obýváku, na dvoře....to abyste všichni věděli, že to umíme v různých prostředích..."Gino zůstaň ležet a ignoruj mě"....ani nehne brvou...

Já si vždycky vzpomenu na tohle (od 3:40): https://www.youtube.com/watch?v=Kri3dnfZVpk 😂
Štěkej na povel se nejmladší Berta naučila jako první povel v osmi týdnech asi si myslela,že z ní bude NO
A jinak,klasika,že.... https://www.youtube.com/watch?v=SzqYFk3uLcM

janaa
napsal(a):
Štěkej na povel se nejmladší Berta naučila jako první povel v osmi týdnech asi si myslela,že z ní bude NO
..to jste mi udělala radost..

Učím psa praktické povely takže umí klasiku sedni,lehni,vstań na povel i na posuńky,chůzi u nohy na vodítku,obraty,odložení za pochodu ve všech polohách,štěkat na povel,ale jen v sedě,v leže zatím nedává,zrovna tak trénujeme plížení,aport,ale ten zatím jen vklidu,ruchy nedává.Ale sám usoudil,že jsou i jiný věci,co by měl umět a naučil se to sám.Pac a pusu,slalom mezi nohama by dělal rád,ale vozit mě nechce a jinak se mně mezi nohy nevejde.Poznat ,kdy kdáká slepice a kouká z toho vajíčko a kdy kohout a nekouká z toho nic.Taky se naučil otvírat plechovky s pivem a já pak musím říkat : ku.va chlapi,nenechávejte tady to pivo ať ten pes nechlastá.Psa učit,že se malý králíčci nemusí ulízat k smrti a koze,že se neolizuje vemeno,jelikož mlíčko budou cucat kůzlátka a ne on.
Taky se naučil rozhánět kohouty když se perou a kočky když se začnou fackovat,no zkrátka pastevec každým coulem,ale občas by ho člověk přerazil.

janaa
napsal(a):
Co mi to jen připomíná...."Ginuš, pojď už domu, mě je tady zima a zítra jdu do práce" a Gina hupky dupky odkluše někam do zahrady.
Ještěže, teď už to jde..."Ginuš, jdeš domu a nebo ne??" a ona buď jde a nebo ne.....ale teď už většinou jo, ale pro jistotu to nezkouším bez piškotu.
napsal(a):
Co mi to jen připomíná...."Ginuš, pojď už domu, mě je tady zima a zítra jdu do práce" a Gina hupky dupky odkluše někam do zahrady.
Ještěže, teď už to jde..."Ginuš, jdeš domu a nebo ne??" a ona buď jde a nebo ne.....ale teď už většinou jo, ale pro jistotu to nezkouším bez piškotu.
Anébrž náš pes poslouchá na slovo...jen ještě zjistit na jaký
Btw skřeti,který mám jen od toho,abych jim udělala s jejich minulostí hezký život,mají jen to nejdůležitější - přivolání nic víc po nich nevyžaduju. Jen když chci udělat fotku,tak řvu,že to je samej šampion práce a dva debílci, ale pak se zas na učení odložení vybodnu
Tohle nás baví, hlavně psa 😁. Krom klasických povelů umí popros, mrtvý, hají (položit hlavu na cokoli, co mu ukážu, nebo když leží, tak na zem), couvat, platit, pac a druhou, otočky, sudy, obíhat tyčku (strom) ,slalom mezi nohama, skákat mi přes nohu, podat něco, sundat ponožky a podat, rozsvítit a zhasnout - ale to jsme přestali dělat, protože od toho byly poskrabane zdi 🙈😀, štěkat na povel, ale to beru spíš jako ten klasický povel.
Fena z tohoto štěkat, pac a druhou, popros, otoč, mrtvá, hají, skočit do náruče, a ještě něco naučíme, ale učíme tyhle blbinky spíš v zimě, když jsou dlouhé večery a tma 😁.
marcelaamax
napsal(a):
Tohle nás baví, hlavně psa 😁. Krom klasických povelů umí popros, mrtvý, hají (položit hlavu na cokoli, co mu ukážu, nebo když leží, tak na zem), couvat, platit, pac a druhou, otočky, sudy, obíhat tyčku (strom) ,slalom mezi nohama, skákat mi přes nohu, podat něco, sundat ponožky a podat, rozsvítit a zhasnout - ale to jsme přestali dělat, protože od toho byly poskrabane zdi 🙈😀, štěkat na povel, ale to beru spíš jako ten klasický povel.
Fena z tohoto štěkat, pac a druhou, popros, otoč, mrtvá, hají, skočit do náruče, a ještě něco naučíme, ale učíme tyhle blbinky spíš v zimě, když jsou dlouhé večery a tma 😁.
Jak vypadá platit prosím vás

Ještě jsem si vzpomněla na jeden efektivní trik, co pes umí - couvání v sedě. Hrozně praktickej cvik, moooc využitelnej v životě...
napsal(a):
Učím psa praktické povely takže umí klasiku sedni,lehni,vstań na povel i na posuńky,chůzi u nohy na vodítku,obraty,odložení za pochodu ve všech polohách,štěkat na povel,ale jen v sedě,v leže zatím nedává,zrovna tak trénujeme plížení,aport,ale ten zatím jen vklidu,ruchy nedává.Ale sám usoudil,že jsou i jiný věci,co by měl umět a naučil se to sám.Pac a pusu,slalom mezi nohama by dělal rád,ale vozit mě nechce a jinak se mně mezi nohy nevejde.Poznat ,kdy kdáká slepice a kouká z toho vajíčko a kdy kohout a nekouká z toho nic.Taky se naučil otvírat plechovky s pivem a já pak musím říkat : ku.va chlapi,nenechávejte tady to pivo ať ten pes nechlastá.Psa učit,že se malý králíčci nemusí ulízat k smrti a koze,že se neolizuje vemeno,jelikož mlíčko budou cucat kůzlátka a ne on.
Taky se naučil rozhánět kohouty když se perou a kočky když se začnou fackovat,no zkrátka pastevec každým coulem,ale občas by ho člověk přerazil.
Já s čuvačem dokonce slalom mezi nohama dělám, ale nevypadá to tak hezky a efektivně, jak když to lidi dělají s menším psem, protože u toho musím mít úplně roztažené nohy a tu přední pokrčenou, aby se pode mě vlezl 😁
Naše Zaša umí jen sedni, lehni, pac, druhou(pac) a zůstaň. Takový základ, ale zase trénuju jí až posledních 5 měsíců a teď jí bylo 10let. Jako ona kromě zůstaň uměla to ostatní, ale neposlechla na 100%. Teď už máme 100% bez odreagování a s menší pozorností bych typla tak 80-95% - záleží na typu rozptýlení což platí i o zůstaň. A učím jí teď umři (Bang, ale mě se slovo bang nelíbí) a musím říct, že to trénujeme asi 3. den a už jí nevadí si lehnout na bok, což beru jako vééélký pokrok. Takhle trénovat jí hodně baví, ale není to na složité věci - přece jen je starší a hlavička už jí tak moc věci nebere (zkoušeli jsme otočku, ale po 2 měsících jsme nedošli nikam ) A pak jsem jí naučila chodit bez vodítka s pár povely navíc - určení směru a nohy u které má jít i když s tím má občas problém, hlavně když vidí svého oblíbeného kamaráda/ku )
Edit: Máme yorka bez pp (neukamenujte mne, ale to, že to je york mi nikdo nevymluví )

Můj pes se taky naučil trik, že mě naučil několik triků....

napsal(a):
Můj pes se taky naučil trik, že mě naučil několik triků....
To byla rozhodně ta ohaří polovina... 😅

napsal(a):
To byla rozhodně ta ohaří polovina... 😅
Takže umění manipulace patří k ohařím přednostem?

napsal(a):
Takže umění manipulace patří k ohařím přednostem?
Přednost je to hlavně pro ohaře... 😅

napsal(a):
Přednost je to hlavně pro ohaře... 😅
Měli mě varovat (ale nevím, kdo)! Já myslela, že když je starej, můžu občas v něčem ustoupit, že už tu jako bude jen krátkou dobu. Tak především tu prej bude ještě dlouho a zadruhé jsem čím dál vycvičenější

napsal(a):
Měli mě varovat (ale nevím, kdo)! Já myslela, že když je starej, můžu občas v něčem ustoupit, že už tu jako bude jen krátkou dobu. Tak především tu prej bude ještě dlouho a zadruhé jsem čím dál vycvičenější
No, já zjišťuji, že čím rezignovanější (na výchovu) jsem, tím lépe pes vypadá. Přechod na barf dílo dokonal. 😂 Teď už nechce jenom neustále něco jíst, ale dokonce chce trénovat i poslušnost. Házet v obýváku balonky. Aktuálně strčí do kapsy svým elánem všechny osmileté psy z okolí. Já jsem vděčná. :-))
Náš Bart - dvouletý velký knírač, umí kromě klasických povelů vyndat mi pantofle z botníku a přinést mi je, vyndávat prádlo ze sušičky a dávat ho do koše, podá mi ze země cokoli potřebuju podat, pomáhá na zahradě třeba při prořezávce větví - nosí je na hromadu. Prostě takový domácí pomocníček :)

Katka12345
napsal(a):
Já s čuvačem dokonce slalom mezi nohama dělám, ale nevypadá to tak hezky a efektivně, jak když to lidi dělají s menším psem, protože u toho musím mít úplně roztažené nohy a tu přední pokrčenou, aby se pode mě vlezl 😁
Jenže ten náš je moc velký a mezi nohy se mně hřbetem prostě nevejde.To by se tak musel plazit,ale to zatím pouze na povel neumí.