Dobrý den, dostali jsme do péče 1,5 starého křížence Labradora. Darovali ho manželé z duvodu rozvodu. Bral si ho mladý chlapec který ho dal po 2 dnech starší babičce a ta ho dala po 14 dnech k nám ze ho nezvládá. Z duvodu chlupů a nutnosti venčení. U nás už pominuly strašně smutné očička. Ale jak jsem se docetla jeho chování mi připadá jako separační úzkost. Ani u jednoho s kým si prošel tohle nedělal.. nerozumím proč až u nás se tahle úzkost projevila. Pomohli by jste mi tuhle situaci pochopit? Ma vse co potřebuje jen když máme odejít tak je mimo. Predem díky.
To je jednoduché, buď vám kecali a rozvod nebyl důvod,to by si ho jeden nechal,a už separačku měl. Nebo neměl,tam měl doma,tím,že ho dali dál,se mu zhroutily jistoty, k tomu šel někam,pak po dvou týdnech zas někam,pak k vám. Takže jasně očekává,že přijde i o vás. Ať tak nebo tak musíte se psem pracovat jako se štěnětem od samého začátku. Takže odcházet po chvilkách, vracet se,když nevyvádí, dobré je udělat si rituál - oblíknu se, psovi dám kost na kousání nebo něco ala kong naplněný pamlsky, řeknu "kouzelný" slovo, třeba - já se vrátím, a jdu. Na pět minut, když zvládne pět,tak na deset a prodlužovat. Samozřejmě před odchodem musí být vylítanej.
Yokooo
napsal(a):
Dobrý den, dostali jsme do péče 1,5 starého křížence Labradora. Darovali ho manželé z duvodu rozvodu. Bral si ho mladý chlapec který ho dal po 2 dnech starší babičce a ta ho dala po 14 dnech k nám ze ho nezvládá. Z duvodu chlupů a nutnosti venčení. U nás už pominuly strašně smutné očička. Ale jak jsem se docetla jeho chování mi připadá jako separační úzkost. Ani u jednoho s kým si prošel tohle nedělal.. nerozumím proč až u nás se tahle úzkost projevila. Pomohli by jste mi tuhle situaci pochopit? Ma vse co potřebuje jen když máme odejít tak je mimo. Predem díky.
Tak já se nedivím, čím vším prošel, jako malého si ho přehazovali, neměl vpodstatě pána a zázemí. Prostě má strach, že ho zase opustíte.A jak už tu padla rada, začít od nuly, pomalinku zvykat, po minutách.
Taková ta podezřelá darování mají ve většině případů ten důvod, že je pes problémový.Je třeba s tím počítat a nenaletět na výmluvy, že nemají na psa čas, že se vyskytla alergie a další profláknuté řeči.Pokud si beru psa z útulku,z divných podmínek atd.musím být připraven na nějaké problémy.
Není to stejné jako si sám vychovat štěně, nepopsaný list.