Neustálý štěkot psů z CHS

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Stekajicipotvora

7.4.2021 16:41
Stekajicipotvora

XXX.XXX.92.43

Mam dotaz ohledně štěkání psů.
Chapu, že na vesnici lide mají psi. Chapu i to, ze psi štěkají. Problem je ale ten, ze kousek od mého bydliště je chovatelska stanice. Nebyla tu kdyz jsme pozemek kupovali a staveli, ale nyni tu je. V teto chovne stanici maji cca 18 dospělých psů. Tito psici, ale dokáží stekat i hodiny v kuse. Ve dne i v noci. Stekaji a vyji. Podle toho co jsem vypozorovala jsou zvířata dopoledne sama na zahrade.
Nevíte nekdo jak to řešit? Obecni urad na stiznosti nereaguje, pry nemůže. (Stiznosti jsou od rady sousedu. Štěkot se rozleha široko po obci.)
Psi jsem v životě nevidela na prochazce. S majiteli neni řeč.
Nevite nekdo co dělat?

Neregistrovaný uživatel

7.4.2021 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Stekajicipotvora napsal(a):
Chapu, že na vesnici lide mají psi. Chapu i to, ze psi štěkají. Problem je ale ten, ze kousek od mého bydliště je chovatelska stanice. Nebyla tu kdyz jsme pozemek kupovali a staveli, ale nyni tu je. V teto chovne stanici maji cca 18 dospělých psů. Tito psici, ale dokáží stekat i hodiny v kuse. Ve dne i v noci. Stekaji a vyji. Podle toho co jsem vypozorovala jsou zvířata dopoledne sama na zahrade.
Nevíte nekdo jak to řešit? Obecni urad na stiznosti nereaguje, pry nemůže. (Stiznosti jsou od rady sousedu. Štěkot se rozleha široko po obci.)
Nevite nekdo co dělat?

My mame za barákem kravin. 100m a? A to budte rádi že nebydlíte třeba kilometr od vojenskeho letiště. Nemáte trať za barákem nebo vedle souseda chovatele desitek papousku nebo perliček. To je teprv labuzo. A co se týče stekotu. Léta jsem bydlela stěží 400m od psího útulku. Holt psi štěkaj no. Když je jich víc taknse prostridaj a co...

7.4.2021 17:59
eli22

XXX.XXX.58.43

Nevite nekdo co dělat?

Policie, hygiena, veterinární správa,... Začala bych písemnou stížností u policie. Ty to prošetří, jestli to není třeba i množka. ... a postupuje se dál. Je to ale běh na dlouhou trať.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2021 18:16

Pokud štěkají ve dne, tak s tím asi nic neuděláte. Můžete dát podnět na hygienu, oni to přijedou změřit, ale z vlastní zkušenosti vím, že ty limity jsou dost vysoké. U nočního klidu by to mělo být jinak, tam byste uspět mohli. Věřím vám, že v noci to může opravdu hodně obtěžovat. Nikdy bych nenechala svoje psy venku v noci štěkat a to mám jen čtyři.

Stekajicipotvora

7.4.2021 21:09
Stekajicipotvora

XXX.XXX.92.43

Bydlela jsem leta u nadrazi a zvykla jsem si. Ano je mnoho hlucnych a neprijemnych veci. U utulku. Kravina nebo nadrazi kdyz si tam stavite dum s hlukem snad pocitate tyhle veci jsou tam driv. Pochopila bych ze psi stekaji. Ok ale to ze majitele odmitaji cokoliv řešit z jejich strany neni ani pokus o pochopeni okoli. Sousede s malym miminem napriklad to opravdu spatne snáší a prominte vas prispevek napsany stylem polibte si ..... , kdyz mate problem. Buďte rádi, že nemate v okolí neco jineho je dost hloupý.

7.4.2021 21:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bydlela jsem leta u nadrazi a zvykla jsem si. Ano je mnoho hlucnych a neprijemnych veci. U utulku. Kravina nebo nadrazi kdyz si tam stavite dum s hlukem snad pocitate tyhle veci jsou tam driv. Pochopila bych ze psi stekaji. Ok ale to ze majitele odmitaji cokoliv řešit z jejich strany neni ani pokus o pochopeni okoli. Sousede s malym miminem napriklad to opravdu spatne snáší a prominte vas prispevek napsany stylem polibte si ..... , kdyz mate problem. Buďte rádi, že nemate v okolí neco jineho je dost hloupý.

Já bydlím pod koridorem na letiště a před 14 lety toho na Brno nelítalo moc a pak se to rozjelo (teď je teda klid kvůli koroně), ale jedna paní tady má tak hlučné děti, na které i ona neustále ječí, že bych raději bydlela vedle letecké základny, střelnice nebo útulku, než celé dny poslochat ten jejich řev a bordel, co dělají... ☠️.
... zlatí psi!

Stekajicipotvora

7.4.2021 22:29
Stekajicipotvora

XXX.XXX.92.43

I tohle chapu ale uprimne asi byste radsi byla tam kde deti nervou nebo to pani resi jinak. A to same plati se psi. Mimochodem taky obcas je slyset rev at zmlknou ale tezko rict od koho ale ano chapu vas. Jen bych to rada nejak rozumne vyresila.

7.4.2021 22:30
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pokud štěkají ve dne, tak s tím asi nic neuděláte. Můžete dát podnět na hygienu, oni to přijedou změřit, ale z vlastní zkušenosti vím, že ty limity jsou dost vysoké.

milá Sarah, žijete v omylu
přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou

Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....když není norma - capišto?

jedině můžou v době 22:00 - 06:00 nahlásit a točit se na rušení nočního klidu, nic víc ...

7.4.2021 22:35

lupus4 napsal(a):
Pokud štěkají ve dne, tak s tím asi nic neuděláte. Můžete dát podnět na hygienu, oni to přijedou změřit, ale z vlastní zkušenosti vím, že ty limity jsou dost vysoké.

milá Sarah, žijete v omylu
přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou

Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....když není norma - capišto?

jedině můžou v době 22:00 - 06:00 nahlásit a točit se na rušení nočního klidu, nic víc ...

Je to možné, že po roce 2015 proběhla změna, to nepopírám, to už jsem nesledovala. Ale tuším, že to bylo v roce 2010, kdy jsme tu kontrolu měli. Na udání souseda, kterýmu vadilo všechno.

7.4.2021 22:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

jj, blbej soused je neštěstí ...

8.4.2021 08:46

I tohle chapu ale uprimne asi byste radsi byla tam kde deti nervou nebo to pani resi jinak. A to same plati se psi. Mimochodem taky obcas je slyset rev at zmlknou ale tezko rict od koho ale ano chapu vas. Jen bych to rada nejak rozumne vyresila.

Tak mám pro vás návrh - udělejte po sousedech sbírku, a jděte za chovkou, že podél hranic jejího pozemku na vlastní náklady vybudujete odhlučňovací bariéry. Buďte nejmilejší na světě, slibte, že zbylé prostředky chovce věnujete, udělejte vše pro to, aby ti lidé souhlasili. Možná dostanete na ten projekt i nějaké dobrozdání od obce (rozhodně ale nebude problém se souhlasy sousedů ), možná třeba i příspěvek z participativního rozpočtu Šla bych raději touhle cestou, kterou se dá mnohého dosáhnout, a ještě budete s chovkou nejlepší kámoši Za zkoušku nic nedáte.

8.4.2021 08:49

A doma si instalujte generátor bílého šumu.

8.4.2021 09:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak mám pro vás návrh - udělejte po sousedech sbírku, a jděte za chovkou, že podél hranic jejího pozemku na vlastní náklady vybudujete odhlučňovací bariéry. Buďte nejmilejší na světě, slibte, že zbylé prostředky chovce věnujete, udělejte vše pro to, aby ti lidé souhlasili. Možná dostanete na ten projekt i nějaké dobrozdání od obce (rozhodně ale nebude problém se souhlasy sousedů ), možná třeba i příspěvek z participativního rozpočtu Šla bych raději touhle cestou, kterou se dá mnohého dosáhnout, a ještě budete s chovkou nejlepší kámoši Za zkoušku nic nedáte.

No nevím, my zvažujeme na jedné straně cvičáku protihlukovou bariéru, protože si 300 metrů od placu jedni postavili na mezi barák a teď si stěžují na hluk. A jedna jediná strana by vyšla zhruba na 100 000Kč. Nevím, jestli zadavatel a pár sousedů budou tak nadšení pro charitu... 🤔

8.4.2021 09:56

A jak to bude vypadat, takový "plot". Na vsi. Kdekoli. Bydlím tady, protože to místo je pěkné. A já ho obeženu nějakým tímto, protože tamti neumí vyvenčit psy.
To je radost. No každopádně se na to musí jít po dobrém, protože jak se začne zvyšovat hlas, hádka, tak se můžu stěhovat, tyhle věci přechází i na další generace :D
Nevtipné, já vím, co zkusit flašku, grilování, nějak naznačit nenápadně, že by je v noci nepouštěli ven, nebo že bych je venčila, jako že jé já bych vám pomohla, když to nestíháte (takhle to ale říct nesmíte :D) a tak.

8.4.2021 10:00

A co ostatní lidé v tom místě, všichni postavit opevnění :-) žádné hezké ploty nejsou a musí se stavět co nejblíž těm, co je hluk obtěžuje, tzn. mně to ukrade kus pozemku, mě to omezí, a burani jsou v pohodě, 16 nevenčených psů..
Co chovají, já abych se vyhnula?

8.4.2021 10:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pozvat na grilovačku náhodou není špatný nápad. Někteří lidé jsou přesvědčení, že hluk z vlastního dvorku cizí lidé neslyší, že se k nim zkrátka nedonese. To by jim grilovačka u sousedů, kde není slyšet přes štěkot vlastního slova, mohla otevřít oči.
U nás to překvapilo jednu chovatelku hus, že ti její miláčci jsou slyšet až k nám na zahradu. Na ni si teda nikdo nestěžoval, protože dvě husy a houser dělali hluk docela přiměřený, žádný extrém to nebyl.

8.4.2021 11:59
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já bych se na obci ptala, zda za všech 18 psů platí poplatky a případně zatlačila na obec, aby zvážila výši poplatků. To se u 18 psů vyšplhá na docela slušnou částku... U nás by to například vyšlo na 21 606 Kč/rok. Dále bych se pídila po tom, zda chovatel má feny řádně registrované (povinnost hlásit chov 3 a více fen krajské veterinární správě). A když už bych řešila KVS, zajímala bych se o welfare zvířat. 18 nevenčených psů... To musí být hov... teda bobků. Kde a v čem ti psi žijí? Jsou malí/velcí? jde opravdu o registrovanou CHS? Dodržují pravidla klubu? Nejsem odborník na chovné stanice, ale nemyslím, že 18 psů by byl běžný počet držených psů.

8.4.2021 12:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Fatia napsal(a):
Já bych se na obci ptala, zda za všech 18 psů platí poplatky a případně zatlačila na obec, aby zvážila výši poplatků. To se u 18 psů vyšplhá na docela slušnou částku... U nás by to například vyšlo na 21 606 Kč/rok. Dále bych se pídila po tom, zda chovatel má feny řádně registrované (povinnost hlásit chov 3 a více fen krajské veterinární správě). A když už bych řešila KVS, zajímala bych se o welfare zvířat. 18 nevenčených psů... To musí být hov... teda bobků. Kde a v čem ti psi žijí? Jsou malí/velcí? jde opravdu o registrovanou CHS? Dodržují pravidla klubu? Nejsem odborník na chovné stanice, ale nemyslím, že 18 psů by byl běžný počet držených psů.

Ten Vámi uvedený roční poplatek obci je cena jednoho jediného štěněte (u spousty plemen ani to ne), takže pokud mají tolik psů a chovají, tak to pro ně nebude nijak limitující.

Ad venčení: z hlediska KVS stačí pokud mají výběhy - venčení z tohoto pohledu neznamená, že musí jit každý pes 3x denně na procházku (a jestli nechodí, tak je to možna pro okolí i lepší - kdo by tohleto chtěl potkávat 😱)

Žádný klub neomzuje počty držených psů.

8.4.2021 12:15

Varaxi napsal(a):
Pozvat na grilovačku náhodou není špatný nápad. Někteří lidé jsou přesvědčení, že hluk z vlastního dvorku cizí lidé neslyší, že se k nim zkrátka nedonese. To by jim grilovačka u sousedů, kde není slyšet přes štěkot vlastního slova, mohla otevřít oči.
U nás to překvapilo jednu chovatelku hus, že ti její miláčci jsou slyšet až k nám na zahradu. Na ni si teda nikdo nestěžoval, protože dvě husy a houser dělali hluk docela přiměřený, žádný extrém to nebyl.

Já bych třeba toho našeho souseda nepozvala ani náhodou. Zkrátka hodně záleží na tom, jaké jsou celkově ty vztahy. Nepopírám, že by to mohlo pomoct a my jsme zpočátku byli taky velmi vstřícní. Ale pokud na vás ti sousedi pořvávají označením dámského a pánského přirození a podobně, tahají vás po komisích a po soudech, posílají různé kontroly, vždy vše s nulovým výsledkem, tak na to prostě začnete mít jednoznačný názor.

8.4.2021 14:09
Fatia

XXX.XXX.134.127

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ten Vámi uvedený roční poplatek obci je cena jednoho jediného štěněte (u spousty plemen ani to ne), takže pokud mají tolik psů a chovají, tak to pro ně nebude nijak limitující.

Ad venčení: z hlediska KVS stačí pokud mají výběhy - venčení z tohoto pohledu neznamená, že musí jit každý pes 3x denně na procházku (a jestli nechodí, tak je to možna pro okolí i lepší - kdo by tohleto chtěl potkávat 😱)

Žádný klub neomzuje počty držených psů.

ad poplatek: obec ale může poplatky zvýšit. třeba exponenciálně. za každého dalšího psa 1,5x víc, než za předchozího...a to už se může vyšplhat na slušnou částku. Prostě bych tlačila na starostu, aby konal a využil všek zákonných možností, co má k tomu, aby se všem v obci hezky žilo. 18 psů je prostě neobvyklé množství a může obtěžovat okolí.

ad venčení: je mi jasné, že nemusí venčit. ale takový zabobkovaný výběh může zvlášť v létě nevábně smrdět. a to nad míru v místě obvyklou. Chovná stanice, navíc v místě nová, to není kravín za plotem, kde se se smrádkem počítat musí...

Počet psů... jasně že není omezen počet psů... ale dodržují vše? Viz zde probíraný problém chovné stanice retrívrů, záměna dvou najednou odchovaných vrhů, úhyn štěňat, kvůli výskytu parvavirozy. Prostě bych si chovku důkladně proklepla, jestli dodržují vše. Vzheledem k tomu, jak přistoupoili k sousedskému problému bez snahy hledat přijatelné řešení, bych prostě zkontrolovala, jestli stejně sebejistě jednají na všech frontách.

8.4.2021 14:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Fatia napsal(a):
ad poplatek: obec ale může poplatky zvýšit. třeba exponenciálně. za každého dalšího psa 1,5x víc, než za předchozího...a to už se může vyšplhat na slušnou částku. Prostě bych tlačila na starostu, aby konal a využil všek zákonných možností, co má k tomu, aby se všem v obci hezky žilo. 18 psů je prostě neobvyklé množství a může obtěžovat okolí.

ad venčení: je mi jasné, že nemusí venčit. ale takový zabobkovaný výběh může zvlášť v létě nevábně smrdět. a to nad míru v místě obvyklou. Chovná stanice, navíc v místě nová, to není kravín za plotem, kde se se smrádkem počítat musí...

Počet psů... jasně že není omezen počet psů... ale dodržují vše? Viz zde probíraný problém chovné stanice retrívrů, záměna dvou najednou odchovaných vrhů, úhyn štěňat, kvůli výskytu parvavirozy. Prostě bych si chovku důkladně proklepla, jestli dodržují vše. Vzheledem k tomu, jak přistoupoili k sousedskému problému bez snahy hledat přijatelné řešení, bych prostě zkontrolovala, jestli stejně sebejistě jednají na všech frontách.

Jako, určitě tim, že tenhle chov proklepnou nic nepokazí - pokud to bude nějaký bordel na kolečkách, tak to bude jednoznačně pozitivní počin.

Nicméně taky to může být úplně jinak - jak může zadavatel vědět, že mají cca 18 psů, když je venku nikdo nikdy neviděl?
Pak píše, že jsou dopoledne bez dozoru na zahradě - pokud mají dobrý plot, tak proč by nebyli - furt lepší, než aby byli zavření. Nikdo nevíme, jak velikou mají zahradu na jak velké psy, ani jestli na té zahradě majitelé 2x denně nesbírají bobky.

8.4.2021 14:24

Po realizovaných radách Fatie vypukne mezisousedská otevřená válka... nevím, jestli je to zrovna to, co by si člověk přál. Narušené sousedské vztahy dokáží potrápit.

8.4.2021 14:35
assil

XXX.XXX.122.3

Tak pokud obec odmítá konat i na písemnou stížnost (oni si často na vesnici nechtějí dělat zle), lze stížnost poslat vejš na obec s rozšířenou působností. Ideálně mít důkaz ve formě nahrávky a sehnat ještě podpisy dalších sousedů.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2021 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Me.by zajimalo vyjadreninsousedu. Zadavatelko pokud je to chovka dejte sem jeji jmeno. To neni tajna vec.

8.4.2021 15:02
Fatia

XXX.XXX.134.127

Po realizovaných radách Fatie vypukne mezisousedská otevřená válka... nevím, jestli je to zrovna to, co by si člověk přál. Narušené sousedské vztahy dokáží potrápit.

Z úvodního dotazu jsem pochopila, že zákopy na obou stranách již byly vykopány... Sousedská válka je na nic, to v každém případě. Jenže zase nejde ustoupit (a pak už couvat navždy) někomu, s kým není žádná domluva.

8.4.2021 15:09

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Me.by zajimalo vyjadreninsousedu. Zadavatelko pokud je to chovka dejte sem jeji jmeno. To neni tajna vec.

Ale zadavatelka by sem vlastně takhle dala své bydliště.
A pak nějaký kamarád té chovky přiběhne k zadavatelce a bude zle.

8.4.2021 15:09

Co se týče odhlučnění, rozhodně by mě ani nenapadlo ho realizovat na sousedních pozemcích - rozhodně by se to stavělo na pozemku chovky. Určitě není nutné, aby sousedé cokoli obětovali. Nemusejí v zásadě obětovat ani výhled - ty bariéry mohou být klidně průhledné :-)
A ano, je to drahé. To pak záleží na tom, jak moc sousedům na takovém smírném řešení záleží, a koho všechno ten hluk obtěžuje. A zda by se podílela obec nebo i chovka samotná (když si těmi štěňaty třeba vydělá).
Ale tak to je na zvážení zadavatelky, pouze jsem to uvedla jako možnost. Jsem ráda, že v návaznosti se tu objevilo několik dalších návrhů, jak řešit situaci spíš pozitivním přístupem :-)

Stekajicipotvora

8.4.2021 22:58
Stekajicipotvora

XXX.XXX.92.43

Z jejich stranek se pocet da odvodit. Videt obcas jsou. Mame barak ob parcelo ale jsme na kopci a vysoky. Takze je vidime pobihat na zahrade. Ty vetsi. Buldocci jsou videt kdyz prostrci cumaky pod branou. A pani pokud vim chodi normalne do prace. Zase clovek pozna auto a vsimne si kdy tam je a kdy ne.

8.4.2021 23:13
marushka

XXX.XXX.11.210

Hele obestavět pozemek protihlukovými stěnami fakt nejde jen tak 🙂 To bude určitě na nějaké stavební povolení.. Jen obyčejný plot je na ohlášení na stavebním úřadě. A určitě to nejde postavit na cizím pozemku, to je naprostý nesmysl..

Jinak štěkot psů taky patří mezi sousedské imise, ale je to občanskoprávní spor.. soud na pár let a spoustu peněz za advokáty.. Ale už i tohle se řešilo judikaturou.. Ale pokusit se nějak rozumně dohodnout je vždycky lepší, ty sousedské spory umí být fakt peklo..

9.4.2021 06:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Z jejich stranek se pocet da odvodit. Videt obcas jsou. Mame barak ob parcelo ale jsme na kopci a vysoky. Takze je vidime pobihat na zahrade. Ty vetsi. Buldocci jsou videt kdyz prostrci cumaky pod branou. A pani pokud vim chodi normalne do prace. Zase clovek pozna auto a vsimne si kdy tam je a kdy ne.

Tak pozitivní je, že to není žádná vyložená množírna - ti nemají psy na stránkách a majitelé nechodí do práce, protože žijí z množení psů. Blbý z vašeho pohledu je, že v takovém chovu KVS většinou žádné závady nenajde, protože dokumentaci, ustájení i psy mívají v pořádku.

Pak už leda ta obec.

9.4.2021 08:11

Mě teda fascinuje jedna věc.....když moji psi štěkají na můj vkus dlouho...pár minut, tak buď houknu z okna a nabo to jdu ven uklidnit, aby tím, že mám psy nebyli sousedi nadměrně obtěžováni a někomu to řve na zahradě nonstop a není mu to vůbec blbý.

Mě teda štěkot psů nějak echt nevadí....co mě teda trochu štvalo byl sousedovic boxer, ten proštěkal půlku noci....taky jsem nikdy nepochopila, proč to neřeší, vždyť to taky v baráku museli slyšet......ale bydlet vedle smečky neustále štěkajících psů...to bych fakt nechtěla.

9.4.2021 08:20

Mě teda fascinuje jedna věc.....když moji psi štěkají na můj vkus dlouho...pár minut, tak buď houknu z okna a nabo to jdu ven uklidnit, aby tím, že mám psy nebyli sousedi nadměrně obtěžováni a někomu to řve na zahradě nonstop a není mu to vůbec blbý.

Mě teda štěkot psů nějak echt nevadí....co mě teda trochu štvalo byl sousedovic boxer, ten proštěkal půlku noci....taky jsem nikdy nepochopila, proč to neřeší, vždyť to taky v baráku museli slyšet......ale bydlet vedle smečky neustále štěkajících psů...to bych fakt nechtěla.

Já jsem na tom stejně a večer nebo přes noc by mě teda už vůbec nenapadlo nechat psy venku štěkat, nevyspala bych se ani já. Bohužel je to často tak, že jednomu vadí na druhých spousta věcí a pak u sebe naopak už tu sebereflexi nemá. Třeba ten náš soused. Naši psi mu vadili a naopak teď si k nim vozí psa syn, protože pes štěká celý den a sám by ho u sebe v bytě mít nemohl. Ale oni ti sousedi jsou fakt extrém. Po novém vyměření pozemků v obci se nám posunula hranice a nejdřív jim vadilo, že tam plot není a až jsme ho postavili, tak jim zase vadilo, že tam je a řvali na nás, že ten plot půjde pryč, že se o to postarají. No, plot stojí dodnes.

9.4.2021 08:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky nechápu, že to majitelům psům nevadí. Máme ve vesnici pár štěkačů, ale není to nic vyloženě hrozného, i když taky jsou dny, kdy nějaký pes proštěká celou noc, mě to u cizích psů nevadí. Ale u našich psů mi to teda vadí hodně. Psy mám doma, takže tahle situace ani nemůže nastat, ale dříve když jsme měli psa venku a štěkal, tak mě to teda vadilo hodně a řešila jsem to hned. Nevadil mi pes sousedů, ale náš jo... To bych prostě nespala.... Ale tak další věc je ta, jestli třeba majitelé nemají noční směny a nejsou tam psi sami?

U našich sousedů sice fena neštěká, ale za to žalostně kňučí v kotci, a to je teda pro mě horší než štěkání. Sousedům to nevadí, to už vůbec nechápu.

9.4.2021 08:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To je to stejný, jak mnohým rodičům nevadí, jaký řev a bugr dělají jejich děti - kolikrát je to fakt mazec, a běda jim něco říct.
... ale jak u sousedů zaštěká pes, nebo si o víkendu potřebuje soused nařezat dřevo (páč v týdnu chodí do práce a po tmě už to nejde), tak sepisují stížnosti.

9.4.2021 08:49

To je to stejný, jak mnohým rodičům nevadí, jaký řev a bugr dělají jejich děti - kolikrát je to fakt mazec, a běda jim něco říct.
... ale jak u sousedů zaštěká pes, nebo si o víkendu potřebuje soused nařezat dřevo (páč v týdnu chodí do práce a po tmě už to nejde), tak sepisují stížnosti.

Přesně. Když jsme ještě bydleli v paneláku, tak u nás byl soused pod náma imrvére, že naše děcka to a tamto. Přitom jeho kluci blbli tak, že jednou shodili lustr, spadlo to jednomu z nich na hlavu a museli volat záchranku.

9.4.2021 08:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak takoví sousedé nemají řešení. Aby problém řešení měl, vyžaduje základní slušnost a snahu se na řešení podílet, a to na obou stranách. Pokud jsou sousedi ignoranti bez špetky sebereflexe, je každá snaha marná.

9.4.2021 08:57

K nám do domu se nedávno přistěhovaly dvě rodiny, mají dohromady 7 malých dětí (cca od 2 do 6 let). Moje nervy! Už jsem naprosto zničená. Přistihla jsem se, že si užívám, když naproti štěká na zahradě pes (on to vždy vydrží několik hodin), že taky poslouchám něco jiného...

Pan ohař už má na ty děti taky averzi. Rodičům je to jedno a nechávají ty 2-3 leté děti klidně lítat samotné po domě nebo venku. Asi dva dny zpátky mi psa chtěl přejet chlapeček na odrážedle (zatím mluví pouze v citoslovcích). Včera byla na schodech schovaná holčička podobného věku, která udělala “baf”. My se psem oba na infarkt. Teď je ve fázi, kdy děti postavil na rovnocennou úroveň s kokršpaněly - jakmile se přiblíží na metr a blíž, štěká. Asi budu muset preventivně koupit náhubek, děsím se, kdy mu nějaké dítě skočí doslova kolem krku. (Včera v lese se o to pokusilo nějaké úplně cizí dítě, taky tak tři roky, rodiče nikde. Dvakrát jsem jí řekla, ať k tomu psovi - byl na vodítku a u nohy - neleze, že ji kousne. A stejně k němu šla. Naštěstí ji zastavilo, když začal štěkat. Asi se brzy zblázním... Sorry za výlev. 😅)

9.4.2021 09:06

Asi dva dny zpátky mi psa chtěl přejet chlapeček na odrážedle

No, až bude někdo vyjíždět od baráku autím, tak dítě..nebo tři pět dětí.. pak to rodičům dojde. Oni se odstěhují.
Nebo je to znamení, že se mám odstěhovat já, konečně, jak si už sto let přeji :-)

9.4.2021 09:09

Asi dva dny zpátky mi psa chtěl přejet chlapeček na odrážedle

No, až bude někdo vyjíždět od baráku autím, tak dítě..nebo tři pět dětí.. pak to rodičům dojde. Oni se odstěhují.
Nebo je to znamení, že se mám odstěhovat já, konečně, jak si už sto let přeji :-)

My bychom se stěhovali hned, kdyby bylo kam... 🤯

9.4.2021 09:15

A já mám na zahradě husy, heč! (vzala jsem první levný domek, na který jsem narazila)
A megý je to úplně jedno, ani nemá chlupy na zádech otočené. Říkám - hele, husy, žerou ti zahradu. A ona.. hm, husy, jdu zas spát.
To jsou ty husy, co tu roky řvou, i přes plastová okna je slyším i např. ve tři ráno.
A teď je ticho. Pasou se mi na zahradě.
Já je ale nechci.

9.4.2021 09:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nám na zahradu občas vletí slepice od souseda, vždycky ji chytneme a "přehodíme" přes plot zpátky, nebo ji vyženeme zadními vraty za plot, kde je má někdy puštěné. Vždycky to slípka vychytala tak, že zrovna nebyli venku psi, ale až jednou venku budou, tak bude polívka .

9.4.2021 09:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ty sousedovy husy se k Vám přestěhovaly? Asi vědí, že u Vás se budou mít lépe.

9.4.2021 09:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Nám na zahradu občas vletí slepice od souseda, vždycky ji chytneme a "přehodíme" přes plot zpátky, nebo ji vyženeme zadními vraty za plot, kde je má někdy puštěné. Vždycky to slípka vychytala tak, že zrovna nebyli venku psi, ale až jednou venku budou, tak bude polívka .

Nebo přeletí zpátky. Zvlášť tyhle lítavý to někdy nemaj úplně spočítaný. Když Lara ještě zkoušela lovit drůbež, každou chvíli jsem viděla lítat slepice nebo kohouty nepřirozeně vysoko a dlouho v kuse, a na zemi se jak na pružině odrážel pes.
Aby ses na tu polívku netěšila marně.

Ale teda fakt, že asi máme trochu víc zvlčelé slepice, normálně chodí do lesa a aby se nechaly chytit a někam házet, to taky neexistuje. Asi mají jinačí reflexy. Tak možná bude polívka.

9.4.2021 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Nebo přeletí zpátky. Zvlášť tyhle lítavý to někdy nemaj úplně spočítaný. Když Lara ještě zkoušela lovit drůbež, každou chvíli jsem viděla lítat slepice nebo kohouty nepřirozeně vysoko a dlouho v kuse, a na zemi se jak na pružině odrážel pes.
Aby ses na tu polívku netěšila marně.

Ale teda fakt, že asi máme trochu víc zvlčelé slepice, normálně chodí do lesa a aby se nechaly chytit a někam házet, to taky neexistuje. Asi mají jinačí reflexy. Tak možná bude polívka.

No hele nevím, ale když tu slepici po zahradě honíme my, tak nemá vůbec žádné tendence vzlétnout, ale třeba ji psi donutí .

9.4.2021 09:30

K nám do domu se nedávno přistěhovaly dvě rodiny, mají dohromady 7 malých dětí (cca od 2 do 6 let). Moje nervy! Už jsem naprosto zničená. Přistihla jsem se, že si užívám, když naproti štěká na zahradě pes (on to vždy vydrží několik hodin), že taky poslouchám něco jiného...

Pan ohař už má na ty děti taky averzi. Rodičům je to jedno a nechávají ty 2-3 leté děti klidně lítat samotné po domě nebo venku. Asi dva dny zpátky mi psa chtěl přejet chlapeček na odrážedle (zatím mluví pouze v citoslovcích). Včera byla na schodech schovaná holčička podobného věku, která udělala “baf”. My se psem oba na infarkt. Teď je ve fázi, kdy děti postavil na rovnocennou úroveň s kokršpaněly - jakmile se přiblíží na metr a blíž, štěká. Asi budu muset preventivně koupit náhubek, děsím se, kdy mu nějaké dítě skočí doslova kolem krku. (Včera v lese se o to pokusilo nějaké úplně cizí dítě, taky tak tři roky, rodiče nikde. Dvakrát jsem jí řekla, ať k tomu psovi - byl na vodítku a u nohy - neleze, že ji kousne. A stejně k němu šla. Naštěstí ji zastavilo, když začal štěkat. Asi se brzy zblázním... Sorry za výlev. 😅)

Máme tu v "uličce" nové Pražáky - chalupáře. Několik mladých rodin a neodhadnutelné množství dětí od mimin po desetileté.
Přestože mají za chalupou zahradu, jídelní stůl si postavili na metrový trávník u silničky - asi čekají, že budeme tak ohleduplní a když večeří, nebudeme vyjíždět.
Děti si udělaly z cesty hřiště, takže běžně se na ní válí koloběžky, kola, děti.......Vyjíždíme, na cestě s koloběžkami 2 kluci - asi 5 let, utekli, holčičku (2) nechali s koloběžkou na cestě, stála, prstíček v nose a koukala. Tak jsem ji odstavila a opatrně jsme projeli. Za zatáčkou měl kluk postavenou rampu na prkýnko a mával, jako že ne, že teď tam on jezdí - sotva to postavil a má to bourat. Já v klidu, ale partner už řval ( tedy potichu - víte, jak se řve potichu? :-)) ) - no, vyšla maminka a žádala trochu respektu k těm dětem. To už jsem držela cholerika za ruku, aby ji neodeslal.......Je to jediná příjezdová cesta k sedmi domům trvale obydleným. Miluju Pražáky.
Zlatý statkář s ovcemi, husami, krůtami, perličkami.........

9.4.2021 09:41

K našim lítá na zahradu bažant. Už se dá krmit prakticky z ruky. 🤣

@orionka No, já nejsem žádný cholerik, ale obávám se, že už brzy bouchnu...

9.4.2021 09:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se vždycky snažím mít pochopení pro to, že jsou to děti. Ale jakmile vidím, že rodiče nemají žádnou soudnost a ty děti se nesnaží nijak vést, co by neměly dělat, tak se to ve mně vaří.
Máme tu v ulici paní s chlapcem, ještě nechodí do školy, asi půjde do první další školní rok. A ti kolem chodí pravidelně s malým pejskem. Lara ho dřív měla ráda, ale teď úspěšně nesnáší celou rodinku a kdyby mohla, tak je prostě sežere i s tím psem.
Kluka totiž velmi baví provokovat psy, sednout si k plotu a štěkat na ně. Když jsem viděla, že ani matce to nepřijde jako nevhodné a nechá ho to dělat, nedostávalo se mi slov. Jednou jsem na kluka už houkla sama, ať je neprovokuje, že tohle se přece nedělá!
Od té doby pokoj. Ale fakt nechápu... Na místě matky by to byla první věc, co udělám na procházce se psem - poučím, že se do cizích plotů nestrkají pracky a neprovokují se psi.

9.4.2021 09:57

Tak já bych ty děti ( až na tu mrňavou holčičku - tam už to hrozí průšvihem ) taky zvládla, ale cholerik a za volantem.......A ono se to nezdá, ale přes den už tu courá aut docela dost, jsou tu dvě nové rodiny na stálo, každá dvě auta, za dětmi babičky, k domům řemeslníci, pošta.....a nechat děti ležet na cestě......Kdyby přišli z džungle, ale jsou z Prahy.

9.4.2021 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme takhle byli na závodech, všude spousta aut a psů. Naši psi v autě v klecích, okolo nás další známí se psema v autech. A prostě všude auta, klece, přepravky a psi, někteří uvázaní u stromů. No a chodili tam dvě děti, asi sourozenci. Holka tak 10 roků, kluk tak 2 roky, možná ani ne. No a holka chodila a kluka vybízela k tomu, aby si hladil ty psy v klecích, někde ho i zvedla ,aby dosáhl. Když přišla k nám, tak jsem se jí snažila vysvětlit, že tohle nemůže dělat, že na cizí psy se nesahá, už vůbec ne když jsou někde sami bez pána. Nabídla jsem ji, že fenu pustím z auta a můžou si ji pohladit, když jsem u toho, byli nadšení. Odešli, fenu jsem zavřela. Šli jsme si pro pití, vracíme se k autu a vidím zase ty děti, jak se blíží k našemu autu (byl otevřený kufr), dřív než jsem stihla zařvat já, tak začal řvát pes (hlídá auto), děti se lekly a uskočily. Znovu jsem jim vysvětlovala, že tohle prostě nemůžou dělat. Holka zrudla a přikyvovala. Za hodinu je vidíte znovu u dalšího auta, jak zase hladí nějakého psa přes klec....

Jako tohle fakt nepobírám... Rodiče těch dětí jsem tam neviděla za celé závody (jakože by byli s dětma), ale ty děti tam takhle chodili celý den. Nevím, jestli to měli od rodičů dovolené nebo ne, ale nechat celý den samotné děti na psích závodech mi taky nepřijde úplně ok.. Další dny už jsem ty děti neviděla, našemu autu se asi vyhýbaly, ale pak se v restauraci bavili další a další lidi, kteří řešili to samé...

9.4.2021 10:01

@Atheira Ty děti z toho samozřejmě nemají rozum - obzvlášť ve věku, kdy ještě neumí poskládat holou větu. Ale od toho by tam měly mít rodiče. Ne že se rodiče zavřou v bytě, a děti nechají lítat samotné v baráku i mimo něj.

Já fakt nevím, co mám dělat, když se psem vylezu ze dveří (které v dobré víře zamknu), otočím se, a na mě se řítí dítě na odrážedle, které evidentně nemíní zastavit, a u toho ječí “haf haf haf”. Oběma rukama držím psa, který je o hlavu větší jak to děcko, ten štěká a nejspíš se bojí o život, a já s ním nemám kudy odejít, protože jediná úniková cesta je zacpaná tím děckem, které na moje prosby ani rozkazy nereaguje. A rodiče ani nevykouknou z okna (což tedy obdivuji, pes když spustí tenhle obranný štěkot, tak to zní jak kdyby ho někdo vraždil). To je prostě marnost, no...

Nicméně odbočím k té “drůbeži” na zahradách - když jsem byla malá, zdrhali k nám na zahradu pávi, kteří měli dělat parádu v nedaleké hotelové zahradě. Zřízenci hotelu pak vždycky naskákali do auta a brázdili okolí, hledaje ty pávy, kteří se schovávali u našich na zahradě, kam není z ulice vidět. 😂

9.4.2021 10:08

@Atheira Ty děti z toho samozřejmě nemají rozum - obzvlášť ve věku, kdy ještě neumí poskládat holou větu. Ale od toho by tam měly mít rodiče. Ne že se rodiče zavřou v bytě, a děti nechají lítat samotné v baráku i mimo něj.

Já fakt nevím, co mám dělat, když se psem vylezu ze dveří (které v dobré víře zamknu), otočím se, a na mě se řítí dítě na odrážedle, které evidentně nemíní zastavit, a u toho ječí “haf haf haf”. Oběma rukama držím psa, který je o hlavu větší jak to děcko, ten štěká a nejspíš se bojí o život, a já s ním nemám kudy odejít, protože jediná úniková cesta je zacpaná tím děckem, které na moje prosby ani rozkazy nereaguje. A rodiče ani nevykouknou z okna (což tedy obdivuji, pes když spustí tenhle obranný štěkot, tak to zní jak kdyby ho někdo vraždil). To je prostě marnost, no...

Nicméně odbočím k té “drůbeži” na zahradách - když jsem byla malá, zdrhali k nám na zahradu pávi, kteří měli dělat parádu v nedaleké hotelové zahradě. Zřízenci hotelu pak vždycky naskákali do auta a brázdili okolí, hledaje ty pávy, kteří se schovávali u našich na zahradě, kam není z ulice vidět. 😂

A to ty děti, lítající a řvoucí po chodbě, nevadí ostatním obyvatelům domu? Tohle bych řešila na shromáždění SVJ, když s rodiči není normálně řeč.

9.4.2021 10:17

A to ty děti, lítající a řvoucí po chodbě, nevadí ostatním obyvatelům domu? Tohle bych řešila na shromáždění SVJ, když s rodiči není normálně řeč.

Já nevím, asi ne. Většina obyvatel je v důchodu, přes den chodí na procházky a tak. Já pracuji z domova, takže mě to obtěžuje - včera se mě na callu ptali, zda jsou ty řvoucí děti moje... Mně vadí i ty krámy (kočárky, boby, skateboardy, koloběžky, odrážedla, kola), které nechávají na chodbě, navíc je to v rozporu se zákonem o PO. Ale my jsme asi jediní útlocitní - v opačném případě by se snad něco změnilo. 😃 Jelikož nejsme členy družstva, nesmíme být na schůzích, odmítli nás tam pustit. A kvůli covidu stejně nezasedají. Ale to je jedno, končím se svými výlevy. Nic to nezmění a zadavatelce to taky nepomůže. Pardon za OT.

9.4.2021 10:31

Já nevím, asi ne. Většina obyvatel je v důchodu, přes den chodí na procházky a tak. Já pracuji z domova, takže mě to obtěžuje - včera se mě na callu ptali, zda jsou ty řvoucí děti moje... Mně vadí i ty krámy (kočárky, boby, skateboardy, koloběžky, odrážedla, kola), které nechávají na chodbě, navíc je to v rozporu se zákonem o PO. Ale my jsme asi jediní útlocitní - v opačném případě by se snad něco změnilo. 😃 Jelikož nejsme členy družstva, nesmíme být na schůzích, odmítli nás tam pustit. A kvůli covidu stejně nezasedají. Ale to je jedno, končím se svými výlevy. Nic to nezmění a zadavatelce to taky nepomůže. Pardon za OT.

To je mi líto. Mě by to štvalo taky. Dělám též z domu, mám už skoro rok home office. U nás je největší hluk od puberťáků, co bydlí pode mnou. Ale protože jsem měla svého času také dva puberťáky, taky byli hluční i přes moji snahu, a sousedi to vydrželi, nic neříkám a čekám, až puberta s časem odejde.

Jinak ty předpisy PO nejsou pro legraci. I u nás v domě jsem musela řešit předměty v chodbě. Lidi si zvykli a teď je to v pohodě.

9.4.2021 10:41

Varaxi napsal(a):
Ty sousedovy husy se k Vám přestěhovaly? Asi vědí, že u Vás se budou mít lépe.

U mě je tráva a keře, co mají listy i kůru :-) papaly, tak byly ticho.. u nich je holá zem. Jako zcela. Nevím, kudy odešly, já mám otevřenou branku i přes zákaz vlády. Tak jsem je na granule Purizon kachna s jablky odvelela domů.

9.4.2021 10:43

Myslíte, že to, jak zbožňujeme sousedy, je česká specialita, nebo i jiné národy nadávají úplně stejně? :-)

9.4.2021 10:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslíte, že to, jak zbožňujeme sousedy, je česká specialita, nebo i jiné národy nadávají úplně stejně? :-)

Nadávají úplně stejně.
Dívala jsem se teď na nějaký prostoduchý americký seriál o malém geniálním chlapci; jeho rodiče se hádali se sousedy úplně stejně. Chci říci - já chápu, že ten seriál je fikce, ale to téma musí být Američanům blízké, jinak by se tak mainstreemově nezpracovávalo.

9.4.2021 10:51

Já mám sousedy super! Ti, co se celé dny nahlas zle hádají, bydlí od nás ob dvě patra, takže k nám to slyšet není. Ostatní, i ti s malými dětmi, jsou bezproblémoví. A těší mě, když mi někdy chválí psa, že je hodnej a není slyšet - přitom mně přijde uštěkanej :)

9.4.2021 10:53

Varaxi napsal(a):
Nadávají úplně stejně.
Dívala jsem se teď na nějaký prostoduchý americký seriál o malém geniálním chlapci; jeho rodiče se hádali se sousedy úplně stejně. Chci říci - já chápu, že ten seriál je fikce, ale to téma musí být Američanům blízké, jinak by se tak mainstreemově nezpracovávalo.

Prostoduchý :-) Shameless. Tam měli za sousedy nácky, kteří přivezli jelena, kuchali ho na dvorku a jeden s hákovým křížem na čele (si řezali nožem, heroes :-)) snědl syrové srdce, což byl jejich nejhezčí čin v životě.
Tak si říkám - VŽDY může být hůř!

9.4.2021 10:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

U mě je tráva a keře, co mají listy i kůru :-) papaly, tak byly ticho.. u nich je holá zem. Jako zcela. Nevím, kudy odešly, já mám otevřenou branku i přes zákaz vlády. Tak jsem je na granule Purizon kachna s jablky odvelela domů.

Když to je právě na tom to hlavní, jak vidíte na ten dvůr s tou drůbeží, jak tam mají chudinky úplně pusto a všechno umřetý, zničený... Se není čemu divit, že se jim tam nelíbí.
Jenže pozvou se vám ještě párkrát a bude to u vás vypadat stejně. Na keře už budete jenom vzpomínat.

9.4.2021 11:02

Atheira napsal(a):
Když to je právě na tom to hlavní, jak vidíte na ten dvůr s tou drůbeží, jak tam mají chudinky úplně pusto a všechno umřetý, zničený... Se není čemu divit, že se jim tam nelíbí.
Jenže pozvou se vám ještě párkrát a bude to u vás vypadat stejně. Na keře už budete jenom vzpomínat.

Já vím, však jsem je šla odvést hned, jak jsem viděla, že se pouští do lesních jahod a malin, jenže mi je jich fakt líto. Všichni chodí a říkají, že ta zvířata jsou chudáci, ale furt si kupuje nové, přibylo něco dohněda. Nevím, jestli se mám hádat se sousedem, když je to ten svatý to, že, farář. Krmí je celá ves, takže vlastně on nevidí, že by měly husy hlad. Chce se mi mu říct - půjdeš do pekla! Ale už jsem ho tak 3 měsíce neviděla.

A tak furt to není 18 psů, nebo 20 malých nebezpečných dětí, lidi z Prahy nepočítám, s těmi se nedá ani mluvit, ani nic, jdou srnky a dravec Ferda a oni do toho vjedou 4kolkou a tam a zpět a to si tam jdu lehnout na trávu a na sluníčko a odpočinout a pustit psa a jim to nepřijde divné, že svého psa musím držet, abychom se všici neocitli ve zprávách, a že ty srny utíkají před hlukem a před jejich psem a to jedno dítě zahlásilo "vidíte, jak si to Deny užívá".

9.4.2021 11:07

Já mám sousedy super! Ti, co se celé dny nahlas zle hádají, bydlí od nás ob dvě patra, takže k nám to slyšet není. Ostatní, i ti s malými dětmi, jsou bezproblémoví. A těší mě, když mi někdy chválí psa, že je hodnej a není slyšet - přitom mně přijde uštěkanej :)

Tiše závidím :-) jeden soused alkoholik, tomu jsem to musela vysvětlit se psem s náhubkem (a řekla jsem - lump, chyť ho - to ona pak štěká mohutně), pochopil, druzí sousedé jsou tak 50 metrů, bohatí až na půdu, ale denně řežou dříví, které vůbec nepotřebují, takový bordel z bouraček. Jako myslím denně jakože denně, kromě pár zimních měsíců. Těm nic vysvětlovat nebudu, prý to zkoušela polovina obyvatel, a stejně mě to mezi lidmi nebaví, čekám na lepší ceny nemovitostí a odcházím do lesa.

9.4.2021 11:29

Varaxi napsal(a):
Nadávají úplně stejně.

Taky si myslím. Možná je to tam ještě horší, když tam lidi nemají problém kvůli roušce i střílet. :-)

Jinak my máme sousedy dva, z každé strany baráku jednoho, nalevo je ten blbec, napravo naopak lidi, se kterýma jsme v pohodě, na všem se domluvíme, přejeme si i k narozeninám.

9.4.2021 12:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Heč, a my žádné sousedy nemáme 👻🥳🤑

9.4.2021 12:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tiše závidím :-) jeden soused alkoholik, tomu jsem to musela vysvětlit se psem s náhubkem (a řekla jsem - lump, chyť ho - to ona pak štěká mohutně), pochopil, druzí sousedé jsou tak 50 metrů, bohatí až na půdu, ale denně řežou dříví, které vůbec nepotřebují, takový bordel z bouraček. Jako myslím denně jakože denně, kromě pár zimních měsíců. Těm nic vysvětlovat nebudu, prý to zkoušela polovina obyvatel, a stejně mě to mezi lidmi nebaví, čekám na lepší ceny nemovitostí a odcházím do lesa.

Právě pro tyto účely jsem sháněla pozemek na kraji vesnice. Opravdu na kraji krajovitém, úplně co nejdál. Nejsem zas takový asociál, abych šla někam na samotu, ale opravdu se těším, že budu mít poslední domeček vlevo.
To byl horor, jakože zfilmovaný horor, Poslední dům vlevo (nebo vpravo?). Tak doufám, že to není předzvěst. :)

9.4.2021 12:30

To je úplně ta nejlepší možnost, ale to se v dnešní době poštěstí málokomu.

9.4.2021 12:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To je úplně ta nejlepší možnost, ale to se v dnešní době poštěstí málokomu.

Jj, sice máme 200 m pod barákem turisticko-cyklostezku, takže highway, ale i tak je to balzám na psychiku - nemuset nic s nikým řešit a handrkovat se o každou kravinu 🍀

9.4.2021 12:52

Však kolem mě nemají být žádní lidé, dolezli sem časem.
Úplně to vidím, jak si koupím srub v lese a do roka a do dne se tam nastěhuje sto dvacet lidí. Co, Varaxi, takový krásný domeček, poslední nalevo, to býval.. :D

9.4.2021 12:54
Fatia

XXX.XXX.134.127

Atheira napsal(a):
Já se vždycky snažím mít pochopení pro to, že jsou to děti. Ale jakmile vidím, že rodiče nemají žádnou soudnost a ty děti se nesnaží nijak vést, co by neměly dělat, tak se to ve mně vaří.
Máme tu v ulici paní s chlapcem, ještě nechodí do školy, asi půjde do první další školní rok. A ti kolem chodí pravidelně s malým pejskem. Lara ho dřív měla ráda, ale teď úspěšně nesnáší celou rodinku a kdyby mohla, tak je prostě sežere i s tím psem.
Kluka totiž velmi baví provokovat psy, sednout si k plotu a štěkat na ně. Když jsem viděla, že ani matce to nepřijde jako nevhodné a nechá ho to dělat, nedostávalo se mi slov. Jednou jsem na kluka už houkla sama, ať je neprovokuje, že tohle se přece nedělá!
Od té doby pokoj. Ale fakt nechápu... Na místě matky by to byla první věc, co udělám na procházce se psem - poučím, že se do cizích plotů nestrkají pracky a neprovokují se psi.

to znám... o to hůř, že u nás šlo o mentálně postižiného dospělého chlapa velkého jak hora, ktrerý se "venčil" sám. Stál metr od plotu a na štěkající 60 kg obludu gestikuloval rukama a k tomu říkal, jsi zlý pes, děláš na mě HAF HAF HAF! zlý, zlý pes, nedělej HAF HAF HAF... Když nás potkal na procházce, zařadil se pár metrů za nás a dělal to samé. Jen jsem se modlila, abych ho nepotkala někdy nečekaně na rohu, jak pes měl lidi rád, tak tohoto nesnášel, vůbec jsem si nebyla jistá, že by nezaútočil, co jsem si jistá byla, že kdyby ano, nemám šanci ho udržet. Snažila jsem se mu vysvětlit, že psa dráždí a že je to nebezpečnhé, posílala ho pryč, žádala, prosila, znovu vysvětlovala, hovořila na něj mile i nemile... Nezabíralo to, on asi nebyl schopen pobrat princip akce a reakce (což nebyla jeho vina, prostě neměl kapacitu).

9.4.2021 12:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Však kolem mě nemají být žádní lidé, dolezli sem časem.
Úplně to vidím, jak si koupím srub v lese a do roka a do dne se tam nastěhuje sto dvacet lidí. Co, Varaxi, takový krásný domeček, poslední nalevo, to býval.. :D

Nesmíte koupit srub v lese, ale JZD za dědinou😉
Ideálně, když je část blíž k dědině stále funkční - vedle kravina si nikdo barák nepostavi a pozemky jsou pro developery nezajímavé 👍

9.4.2021 13:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já jsem zvyklá dát sousedce klíče od domu, aby zalila kvítka, když nejsme delší dobu doma. Často nám i uvaří, abychom nemuseli jíst staré rohlíky, když se vrátíme. Samozřejmě ochotně oplácíme stejnou mincí.
Když děláme třeba sirup, lahvičku jí věnujeme, ona nám zas dá cukety. Společně grilujeme a udíme. A podobně. Považuju to za ideál.
Chápu, že je pro mnohé nedosažitelný ideál. Určitě je lepší žádný soused, než špatný soused. Jsem dost vděčná za sousedy, jaké máme, protože (s jedinou výjimkou) jsou opravdu fajn.

9.4.2021 13:08
assil

XXX.XXX.122.3

Tak já bych ty děti ( až na tu mrňavou holčičku - tam už to hrozí průšvihem ) taky zvládla, ale cholerik a za volantem.......A ono se to nezdá, ale přes den už tu courá aut docela dost, jsou tu dvě nové rodiny na stálo, každá dvě auta, za dětmi babičky, k domům řemeslníci, pošta.....a nechat děti ležet na cestě......Kdyby přišli z džungle, ale jsou z Prahy.

No jenomže právě tahle představa, že na vesnici si můžou dělat co chtějí a dovolit si i to, co v Praze nemohli, je typická pro Pražáky. U nás máme dost přistěhovaných nových lidí, ale konflikty jsou jen s Pražákama.

9.4.2021 13:14
assil

XXX.XXX.122.3

No nevím jak jinde, ale třeba v Americe co se týká psů je ve spoustě států stanovený limit v decibelech jak hlasitě smí pes venku štěkat a pokud to pes překročí a soused pošle stížnost, následuje mega pokuta s poměrně krátkým časovým limitem k nápravě a na podruhé natvrdo vězení. Co by se stalo napotřetí netuším. Vím od Američanů, že často i ten limit překročí pes štěkající v domě, takže zavírají psy do sklepa. A nebo jim nechají vyoperovat hlasivky, protože prostě to je poslední možnost. Tam ten soused pak nemá důvod se hádat, prostě napíše na úřad a je vyřešeno.

9.4.2021 13:18

Fatia napsal(a):
to znám... o to hůř, že u nás šlo o mentálně postižiného dospělého chlapa velkého jak hora, ktrerý se "venčil" sám. Stál metr od plotu a na štěkající 60 kg obludu gestikuloval rukama a k tomu říkal, jsi zlý pes, děláš na mě HAF HAF HAF! zlý, zlý pes, nedělej HAF HAF HAF... Když nás potkal na procházce, zařadil se pár metrů za nás a dělal to samé. Jen jsem se modlila, abych ho nepotkala někdy nečekaně na rohu, jak pes měl lidi rád, tak tohoto nesnášel, vůbec jsem si nebyla jistá, že by nezaútočil, co jsem si jistá byla, že kdyby ano, nemám šanci ho udržet. Snažila jsem se mu vysvětlit, že psa dráždí a že je to nebezpečnhé, posílala ho pryč, žádala, prosila, znovu vysvětlovala, hovořila na něj mile i nemile... Nezabíralo to, on asi nebyl schopen pobrat princip akce a reakce (což nebyla jeho vina, prostě neměl kapacitu).

Tady u nás máme podobnýho, má to ale po úraze v zaměstnání. Maminka se s ním sem odstěhovala, protože ve městě to nešlo. Problém je, že má rád jakákoliv zvířata a když k němu moje fenka přiběhne, tak on si ji připne na svoje vodítko a nechce ji pustit. To jsem mu musela říct, že tahle teda ne. Na druhou stranu si fena aspoň pro příště dobře rozmyslela k někomu cizímu jít.

9.4.2021 13:37

Kdo by vedle vás taky chtěl bydlet ? :-))

9.4.2021 13:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kdo by vedle vás taky chtěl bydlet ? :-))

To nevím, ale i kdyby chtěl, tak nemůže - kolem jsou jen firmy a pak ob dvě ten kravín👍.
Ale zrovna mí psi nikoho neruší, protože je mám doma😇

Přidejte reakci

Přidat smajlík