Anireves

XXX.XXX.237.8
Dobrý den, našla jsem starší diakuzi, ale bohužel v ní nebyla odpověď na moji otázku.
Máte prosím zkušenost s importem štěněte z Holandska do ČR? Pojedeme autem přes Německo. Vím, že je potřeba čip, europas, ale jak je to s očkováním proti vzteklině? Když povezu štěně v 8 týdnech bude bez očka. Nechala bych očkovat až standartně v ČR dle platného očko schématu. Ale jde mi o ten transport.
Je to reálně problém? Nebo ne?
Děkuji za odpověď.
Anireves
napsal(a):
Dobrý den, našla jsem starší diakuzi, ale bohužel v ní nebyla odpověď na moji otázku.
Máte prosím zkušenost s importem štěněte z Holandska do ČR? Pojedeme autem přes Německo. Vím, že je potřeba čip, europas, ale jak je to s očkováním proti vzteklině? Když povezu štěně v 8 týdnech bude bez očka. Nechala bych očkovat až standartně v ČR dle platného očko schématu. Ale jde mi o ten transport.
Je to reálně problém? Nebo ne?
Děkuji za odpověď.
Informujte se na KVS na aktuální podmínky, ale pamatujte, že štěně musí splňovat i podmínky pro dovoz ve všech tranzitních zemích tj. i Německa a tam si myslím, ze neočkované štěně z NL nedovezete.
Pak je taky potřeba sledovat aktuální omezení cestování v souvislosti s covidem.
Jako znám dobrodruhy, co vozili neočkovaná štěňata z BEL a NL, ale to by teď vzhledem ke kontrolám všude riskl jen sebevrah.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspekor má pravdu - Německo už nemá výjimku na převoz neočkovaných štěňat. Takže oficiálně to jde až 21 dnů po vakcinaci na vzteklinu - takže to jsou čtyřměsíční junioři. Koukla jsem na mapu - a sice Lucembursko a Švýcarsko a Rakousko tranzit neočkovaných štěňat dovolují, ale stejně tam je kus Francie - a ta jako Německo je "očkovací".
Dříve to šlo "risknout" - ale dneska je to opravdu díky všem možným "covidovým" kontrolám nerozumné...
Vezli jsme před měsícem štěně ze Španělska. Přes Francii, Švýcarsko a Rakousko, protože Německo bylo zavřené. Nikoho nezajímalo očkování psa, řešil se výhradně PCR test řidiče! (A to byly na švýcarských hranicích regulérní hraniční kontroly jak před pětatřiceti lety.)
Zadavatelko, zkuste se s touto otázkou obrátit na firmy, které transportují zvířata. Oni budou nejlíp znát aktuální situaci a požadavky. Obávám se ale, že podstatně větší problém než psí vzteklina bude kovid.
Anireves

XXX.XXX.25.151
Bezva, moc Vám všem děkuji za cenné informace a zkušenosti!👍
Rubaell

XXX.XXX.169.191
Prosím o rady a typy jak nejlépe dopravit stene ze Spanelska do ČR. V kolika měsících je to možné , když bych jela autem pres francii, italii a rakousko.co musim dodržet. Dekuji za pomoc
Uživatel s deaktivovaným účtem

oficiálně lze přes Francii a Itálii dopravit štěňata až 21 dní po vakcinaci na vzteklinu. Tj. skoro čtyřměsíční. V Rakousku i u nás platí výjimka na dovoz štěňat mladších než 3 měsíce (a starší 8 týdnů), pokud jsou čipovaná, mají pas a potvrzení, že se nemohla dostat do kontaktu s divoce žijícími zvířaty (vzor potvrzení je na stránkách státní veterinární správy). Leda by měli Francouzi a Italové výjimku na tranzit... ale bojím se bojím, že oficiálně to dřív než po vakcinaci nelze.
Se psem hodně cestujeme - a nikdy se nám nestalo, že by kdykoli, kdokoli chtěl kontrolovat doklady psa (s výjimkou Británie - ale tam je to vždy). takže to lze i risknout... ale pak se nechlubte nikde, kdy a kam a kudy si vezete štěně - co vím, tak jediná potíž s celníky, o které jsem slyšela (Německo) bylo na udání...
Souhlas s Xerxovou.
Pokud ho povezete Vy osobně vlastním autem, risknul bych to. Ale nikde to příliš nevykřikoval. V současné době stejně všechny kontroly bude víc zajímat to, jestli jste Vy očkovaná, psa zase tak zásadně řešit nebudou.
Aby to bylo naprosto košer, musela byste počkat až na platnou vzteklinu.