Pravidelnost očkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2021 20:50
rozef

XXX.XXX.11.235

Mam psa, který je naočkovaný proti vzteklině, ale už se blíží rok, co by měl jít na přeočkování, u nás ve vesnici se každý rok očkuje, ale až později, a mě to tím pádem nevychází. Musí být očkování přesně po roce, nebo když bude pár měsíců zpoždění bude to vadit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2021 20:53

Bude.

10.4.2021 21:03

rozef napsal(a):
Mam psa, který je naočkovaný proti vzteklině, ale už se blíží rok, co by měl jít na přeočkování, u nás ve vesnici se každý rok očkuje, ale až později, a mě to tím pádem nevychází. Musí být očkování přesně po roce, nebo když bude pár měsíců zpoždění bude to vadit?

Bude.

10.4.2021 21:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

rozef napsal(a):

Očkování je platné do data uvedeného v očkováku/pase - při zpoždění "pár měsíců" se dostáváte do konfliktu se zákonem a v případě, že v té době pes někomu ublíží (může to být i nechtené škrábnutí), tak se docela prohnete, protože mimo pokuty v řádu desítek tisíc zaplatíte i celou škodu. Pojišťovna nedá ani korunu v případě, ze byl porušený zákon.

Opravdu Vám ta ušetřená stovka za to stojí...?!

10.4.2021 21:45
janaa

XXX.XXX.10.173

Na vesnicích se přeočkovává vzteklina. To fakt nechcete mít psa očkovanýho na nic jinýho?

10.4.2021 21:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janaa napsal(a):
Na vesnicích se přeočkovává vzteklina. To fakt nechcete mít psa očkovanýho na nic jinýho?

Pán evidentně nechce ani tu vzteklinu... 🤫

10.4.2021 22:48

rozef napsal(a):

Přeočkování proti vzteklině nemusí být po roce. Existují i tříleté vakcíny, záleží, čím vet u vás na vesnici očkuje a co píše do očkovacího průkazu jako termín další vakcinace. To je rozhodující, jak píše výše Inspektorka. Když termín prošvihnete, můžete mít problém, protože jediné ze zákona povinné očkování u psa. Nicméně v dnešní, covidové době, se očkování odkládá kvůli onemocnění veterinárů běžně.
Víc bych měla strach z nepřeočkování kombinace, která by měla být každý rok, hlavně leptospirosa. Jestli psa zvládnete a máte jak transportovat, zařídila bych si očkování někde jinde a nečekala na "vesnického veta".

10.4.2021 22:50

Víc bych měla strach z nepřeočkování kombinace, která by měla být každý rok,

i kombinovane ockovani uz je trilete - krom te leptospirozy ale ta se zase ma ockovat 2x rocne, aby skutecne chranila...

10.4.2021 23:06

Máte recht, však to mám u psů také. Kombinací jsem myslela právě hlavně lepto a kašel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík