Knírač malý pepř a sůl s PP

Prodám Knírače malého - Malá CHS nabízí do milující rodiny štěňátka s výbor...
Dohodou
Zdravím,
jsem v očekávání štěněte malého knírače. Bude to můj první pes, takže nemám zkušenosti. Rád bych se tedy co nejlépe připravil než bude u mne.
Ohledně her (cvičení) jakžtakž představu mám...jenom snad ohledně zvykání na venčení venku a ne pouze na plenu. Někde jsem četl, že je taky dobré plenu vůbec nemít a hodně chodit ven, že si pes rychleji zvykne...je to pravda? Případně nějaké rady?
Potom bych se chtěl zeptat ohledně stravy. Vím, že by štěně mělo jíst po menších dávkách 3-4krát denně. Bych se rád zeptal tedy...stačí granulovaná strava pro štěňata? Na internetu jsem objevil granule od Brit, Platinum puppy atd. STačí to? Nebo lépe k tomu ještě něco přidávat? Mléčné doplňky a tak? Nerad bych v jeho vývinu něco zanedbal.
Díky moc za případné rady a připomínky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Igli
napsal(a):
Zdravím,
jsem v očekávání štěněte malého knírače. Bude to můj první pes, takže nemám zkušenosti. Rád bych se tedy co nejlépe připravil než bude u mne.
Ohledně her (cvičení) jakžtakž představu mám...jenom snad ohledně zvykání na venčení venku a ne pouze na plenu. Někde jsem četl, že je taky dobré plenu vůbec nemít a hodně chodit ven, že si pes rychleji zvykne...je to pravda? Případně nějaké rady?
Potom bych se chtěl zeptat ohledně stravy. Vím, že by štěně mělo jíst po menších dávkách 3-4krát denně. Bych se rád zeptal tedy...stačí granulovaná strava pro štěňata? Na internetu jsem objevil granule od Brit, Platinum puppy atd. STačí to? Nebo lépe k tomu ještě něco přidávat? Mléčné doplňky a tak? Nerad bych v jeho vývinu něco zanedbal.
Díky moc za případné rady a připomínky.
Plenu NE! Příspěvků na téma "pes vykonává potřebu doma, co s tím" je tady přehršel. Ke krmení se vyjádří zkušenější.
assil
napsal(a):
Štěně by mělo nejdřív dostávat granule, co mělo u chovatele a na nové případně přecházet až za týden dva postupně. Brit nejsou moc kvalitní granule, když tak vybrat něco lepšího. Nepřidávat nic, malým psům není potřeba.
Děkuji za radu. Vím, že se má přecházet postupně. Ono se všude na stránkách píše něco jiného, proto se ptám tu lidí se zkušenostmi. Můžete mi prosím nějakou značku kvalitních granulí doporučit? Díky moc
Igli
napsal(a):
Děkuji za radu. Vím, že se má přecházet postupně. Ono se všude na stránkách píše něco jiného, proto se ptám tu lidí se zkušenostmi. Můžete mi prosím nějakou značku kvalitních granulí doporučit? Díky moc
Můžete vzít cokoliv třeba z granule.cz a nebo projet tady diskuze na téma granulí jak psáno výš.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Plenu max. v případě, že to máte ven x pater a ráno nestihnete seběhnout. To není nic proti ničemu, když je štěně úplný prcek, který to po x hodinách prostě neudrží. Předpokládám, že máte HO, popř. nechodíte na klasika pracovní dobu pryč, nebo jste si vzal štěněcí dovču min. 14 dní. Po probuzení během dne ven, po jídle taky, paušálně aspoň každé 2 h. Při čůrání/kakání nerušit, nicméně zlomek sekundy po cpát kousíček pamlsku a pochvalně pomazlit. Doma ignorovat a utřít. Žádné pozitivum ani negativum.
Co se týče keksů, tak za nás Barking Heads nebo Marp. Jednoduché na trávení i pro citlivky. A že jsem si to u štěněte pekelně odskákala, než skončil na mase. Ještě Wolfsblut, ten taky dával.