Mozu ist stenata vonku pred ockovanim?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2021 08:19
Happy1234

XXX.XXX.35.251

Zdravim.
Mozu ist steniatka, ak este nie su zaockovane vonku a dokonca sa stretavat s velkymi psami?
Chovatelka, od ktorej mame zajednaneho psika mi poslala videa, kde sa onuchavaju steniatka s velkym plemenom. Steniatka maju cca 8 tyzdnov.
Ci uz maju za sebou prvy davku ockovania? Chovatelky sa uz cokolvek take bojim opyat, lebo raz som sa pytala na podobnu vec a urazila sa, ze ona je zodpovedna.
Tak neviem.

13.4.2021 08:29
aluska

XXX.XXX.197.205

Chovatelka se urazila? Na co jste se ptala? Správný chovatel má být rád, že máte zájem a odpovědět na všechny otázky. Moje štěně přijelo do smečky tří dalších psů. Mám je naočkované, tak by mě ani nenapadlo je držet odděleně. S dalšími naočkovanými pejsky se už taky potkal

13.4.2021 08:31
janaa

XXX.XXX.10.173

První očkování je v 6 týdnech. Nějak nechápu,to s nima byla někde venku,nebo to byl člen smečky nebo k ním někdo přijel? Každopádně předpokládám,že dospělý pes byl očkovaný,vy buďte ráda,že štěnda socializuje To už si pro štěně pojedete,ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2021 08:35

Mně to přijde dobrý, když chovatel socializuje už takhle brzy, když si třeba pozve na návštěvu kamaráda se psem, se kterým se můžou štěňata seznámit. Vy v tom můžete plynule pokračovat, samozřejmě s bezpečnými zdravými a hodnými psy. Zvlášť když budete mít malýho pejska, je dobrý nepodcenit socializaci na velký psy, abyste z něj neměli uštěkance.

13.4.2021 09:11
Happy1234

XXX.XXX.35.251

janaa napsal(a):
První očkování je v 6 týdnech. Nějak nechápu,to s nima byla někde venku,nebo to byl člen smečky nebo k ním někdo přijel? Každopádně předpokládám,že dospělý pes byl očkovaný,vy buďte ráda,že štěnda socializuje To už si pro štěně pojedete,ne?

Super, toto som potrebovala vedieť, že už by mohli byť aj zaočkované. Niekde som totiž čítala, že šteňa bolo nakazené vonku parvovirózou. Áno, predpokladám, že za dva týždne.

13.4.2021 09:41

Happy1234 napsal(a):
Super, toto som potrebovala vedieť, že už by mohli byť aj zaočkované. Niekde som totiž čítala, že šteňa bolo nakazené vonku parvovirózou. Áno, predpokladám, že za dva týždne.

Když budete štěně hlídat, aby venku nehrabalo a nežralo, co nemá, tak to bude v pohodě. Pokud jsou ti velcí psi očkovaní.
Nějak nechápu, proč se chovatelka při dotazu urazila....

13.4.2021 10:33

Určitě bych se vyhnula plochám na sídlišti a shromaždišti většího počtu psů. Na větší procházku poodjela do čistšího prostředí. Jestli máte možnost venčit na soukromém pozemku, tak je to úplně nejlepší.

13.4.2021 13:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě bych se vyhnula plochám na sídlišti a shromaždišti většího počtu psů. Na větší procházku poodjela do čistšího prostředí. Jestli máte možnost venčit na soukromém pozemku, tak je to úplně nejlepší.

Předpokládám, že na sídlišti jsou psi normálně očkovaní, problém bych viděla spíš s vořechama na vesnici. Štěnda by se měla v těch 8týdnech určitě už socializovat. Stačí nějaký kamarád se psem, pak zase jiný s jiným psem, žádná hromadná akce cizích psů není nutná.
Zadavatelko, zarazila mě ta otázka na ,,velkého" psa. Jako...že by byl nějaký rozdíl mezi neočkovaným velkým a neočkovaným malým psem? Ne, tak to fakt není

13.4.2021 17:06

Žínko, na sídlišti jsem žila dost let a štěně bych tam na zem nepustila. V době kdy slezl sníh, tak se chodníčkem přes sídliště "štítili" projít i mí psi. Sídlištní "dolík" jsme obcházeli po ulicích. A věřte tomu, že polovina psů tam má jen povinnou vzteklinu. A ta koncentrace psů.....Zlatá vesnice.
O socializaci máte samozřejmě pravdu, ale na čistých místech s bezpečnými psy.

13.4.2021 17:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Žínko, na sídlišti jsem žila dost let a štěně bych tam na zem nepustila. V době kdy slezl sníh, tak se chodníčkem přes sídliště "štítili" projít i mí psi. Sídlištní "dolík" jsme obcházeli po ulicích. A věřte tomu, že polovina psů tam má jen povinnou vzteklinu. A ta koncentrace psů.....Zlatá vesnice.
O socializaci máte samozřejmě pravdu, ale na čistých místech s bezpečnými psy.

Přesně tak. Kdysi dávno chytlo moje první štěně na sídlišti parvovirozu. Bylo to kolem dětského pískoviště, kam jsem chodila s dětma. Vylízalo se z toho, ale od tý doby dávám sakra pozor, kam se štěnětem chodím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík