Cesta autem se štěnětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

haanulee

13.4.2021 18:19
haanulee

XXX.XXX.142.166

Dobrý den,
stejné téma jsem tu nenašla, tak snad nebude vadit můj dotaz. Pokud všechno vyjde jak má, pojedeme si pro štěňátko, kdy cesta bude trvat cca 4 hodiny. Chtěla jsem se dotázat na Vaše zkušenosti s přepravou štěňátka tak daleko, především co si pořídit, aby to bylo pro pejska co nejpohodlnější, nejbezpečnější a nejméně stresující - látkovou přepravku, bezpečnostní pás (postroj) do auta, klec, apod.? Jak jste přepravovali štěňátko Vy? Přece jen to pro něj nebude jednoduché, opustí svoji maminku a sourozence, tak aby se s námi v autě cítil co nejlépe.
Předem děkuji za Vaše odpovědi a přeju pěkný den!

13.4.2021 18:25
eli22

XXX.XXX.58.43

haanulee napsal(a):
Dobrý den,
stejné téma jsem tu nenašla, tak snad nebude vadit můj dotaz. Pokud všechno vyjde jak má, pojedeme si pro štěňátko, kdy cesta bude trvat cca 4 hodiny. Chtěla jsem se dotázat na Vaše zkušenosti s přepravou štěňátka tak daleko, především co si pořídit, aby to bylo pro pejska co nejpohodlnější, nejbezpečnější a nejméně stresující - látkovou přepravku, bezpečnostní pás (postroj) do auta, klec, apod.? Jak jste přepravovali štěňátko Vy? Přece jen to pro něj nebude jednoduché, opustí svoji maminku a sourozence, tak aby se s námi v autě cítil co nejlépe.

To není žádná dálka. Nejlepší je na klíně, pokud je to malý pejsek, a dělat přestávky.

13.4.2021 18:30
janaa

XXX.XXX.10.173

Rozhodně na deku a na klín, když bude chtít,vleze si pod nohy. Cokoli jiného bude štěndo zbytečně stresovat

13.4.2021 18:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ano, ideál je štěně na klín spolujezdce, pod něj zdravotní podložku, kdyby blinkalo nebo se počůralo, ale je potřeba mit i na klíně štěně na vodítku - může po cestě blbnout a vysmeknout se a ohrozit tím celou posádku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2021 18:37

My jsme jeli pro poslední štěňátko k Praze, to znamená po dálnici, takže na klíně bych si to nelajzla. Měli jsme plastovou přepravku, na dno jsem dala jednorázovou podložku. Na sedadle to moc pohodlné nebylo, tak jsme ji nakonec dali mezi přední a zadní sedačky, dvířka jsme nechali jen volně přivřená, já seděla vzadu. Malá skoro celou cestu prospala, dělali jsme asi 2 přestávky.

13.4.2021 18:52

haanulee napsal(a):
Dobrý den,

..na klině, plus s sebou ručnik kdyby mu nebylo dobre, ale vzdy jsme přivezli bez jediné nehody a řvani štěněte....

13.4.2021 19:24

vezli jsme štěně (necelé tři měsíce staré) nonstop v autě 26 hodin. Jelo v zavazadlovém prostoru - měl ho měkce vyložený. S sebou jely staré ručníky, vlhčené ubrousky, velký zadělávací pytel (kdyby nějaká pohroma)... a proběhlo to zcela v pohodě a nepotřebovali jsme nic. Každé zhruba tři hodiny jsme zastavili, proběhli se se štěníkem, dali mu napít, občas něco malého k snědku... a jelo se dál. Jela jsem vzadu a přes opěradlo občas psíka pohladila, hračku podala - štěník byl vzorný a díky častým zastávkám (a spoustě novch podnětů) unavený a spavý.
Bála jsem se dlouhé cesty hodně - a byla to pohoda.
Dvě předchozí štěňata jsem vezla od Brna do Liberce - a neřešili jsme dopředu vlastně nic. Jelo se na jednu čůrací zastávku.
Nezapomeňte na vodítko - pokud budete chtít cestou zastavovat a venčit.

haanulee

13.4.2021 20:07
haanulee

XXX.XXX.142.166

Moc Vám děkuju za sdílení Vašich zkušeností a postřehů, jste zlatí.

18.4.2021 22:42
Adalol

XXX.XXX.129.135

Když je tady téma o cestování
Můžu se zeptat
Naše 6 měsíční štěně začalo zvracet již na začátku cesta k nám (jako překvapení )(pro nás ) proběhla v poho nevracela

Později už zvracela, teď jak jsem s ní začala jezdit na předních sedačkách tak nezvrácí
Je možné že je to tím že sedí ve předu nebo že je to jen tím že z toho vyrostla

19.4.2021 08:07

K přepravě štěněte - kladu důraz na ručníky (mokré i suché), pytel, náhradní oblečení, nepromokavou podložku na sedačku. Naše štěně se poprvé poblinkalo po 10 minutách jízdy a pak zvracelo celou cestu, spotřebovali jsme všechen "materiál", který jsem měla připravený.
To Adalol: blinkala v autě asi do 6 měsíců, pak z toho vyrostla a dnes naprostá pohoda, zvládne jakoukoliv vzdálenost. Jezdí v zavazadlovém prostoru. Takže jo, je možné, že z toho vyrostla.

19.4.2021 08:33

Na klíně, na dece, utěrky s sebou, přestávky na vyčurání a protažení. naše buli ani nezabekla.(a to nám chtěli dát kus pelechu-hadříček od mámy a zapoměli na to) nebulela ani doma. Ihned zapadla, jako by byla ráda, že je od sourozenců pryč.

19.4.2021 08:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Adalol napsal(a):
Když je tady téma o cestování
Můžu se zeptat
Naše 6 měsíční štěně začalo zvracet již na začátku cesta k nám (jako překvapení )(pro nás ) proběhla v poho nevracela

Později už zvracela, teď jak jsem s ní začala jezdit na předních sedačkách tak nezvrácí
Je možné že je to tím že sedí ve předu nebo že je to jen tím že z toho vyrostla

Možné je obojí; možné je i to, že ta jedna cesta, kdy štěně zvracelo, mu prostě nesedla z jiného důvodu.

19.4.2021 13:24

Měla jsem Alouše, skorojezevčíka, od štěněte z útulku. Ten blil, kdykoliv sedl do auta, za 60 km to zvládl i 5x . Napěnil jako bublifuk. Dostával Kinedril. A když už si jakš takš zvykl, poblil se na první světelné kžižovatce v cílovém městě, benzinka mu nedělala vůbec dobře...pomlaskával a pěnil. No byl to chudák, tchýně kvůli němu i sjela do příkopu- nechtěla aby jí poblil tašku a nahnula se k němu, jenže nepustila volant a zatočila...

19.4.2021 14:50
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Ja si pro Hachiho bohuzel jela sama a samotneho v kufru jsem ho nechavat nechtela, takze jel na sedadle spolujezdce. Mel ksiry a kratke voditko s amortizerem primo do auta.

Jeli jsme asi pet hodin a kazde cca dve zastavovali na curani, piti a nejaky ten zvanec. Myslim, ze jsme nakonec byli s timto zpusobem cestovani spokojeni oba :)

Bertik005

20.4.2021 11:25
Bertik005

XXX.XXX.214.24

Štěňata vždy vezu v přepravní kleci v kufru (otevřený kombík), štěňátko cca 5 minut pláče a pak celou cestu prospí. Pokud se veze štěně na klíně, myslím, že základem je nenechat ho koukat z okna, aby mu nebylo zle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík