x-rat

XXX.XXX.53.56
Zajímalo by mě, zda je bezpečné a vhodné používat pro huskyho lanový obojek a vodítko, a jestli je odolnost tahu 130 kg pro huskyho dostatečný, bráno v potaz jeho schopnost prudce vyrazit za zvěří nebo sílu jeho tahu, když je agresivní na vlastní pohlaví a je třeba jej před jiným psem udržet.
Konkrétně mluvím o obojku s vodítkem na obrázku, a o značce Be Nordic.
Díky za rady :)
x-rat
napsal(a):
Zajímalo by mě, zda je bezpečné a vhodné používat pro huskyho lanový obojek a vodítko, a jestli je odolnost tahu 130 kg pro huskyho dostatečný, bráno v potaz jeho schopnost prudce vyrazit za zvěří nebo sílu jeho tahu, když je agresivní na vlastní pohlaví a je třeba jej před jiným psem udržet.
Ten hlas byl překlik, pardon.
Obojek vypadá pevně, ale jestli chcete mít jistotu, tak psovi dejte košík - sebepevnější vodítko je vám k ničemu pokud pes vyrazí náhle a neudržíte ho, uklouznete, anebo druhý pes/zvěř odněkud vyběhne nečekaně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A krom toho, na pevnosti výrobku jako celku se podílí i kovové či jiné součástky.
Když se mi něco po.sralo na této výstroji, tak to byla vždy kovová součástka.

napsal(a):
A krom toho, na pevnosti výrobku jako celku se podílí i kovové či jiné součástky.
Když se mi něco po.sralo na této výstroji, tak to byla vždy kovová součástka.
Jj, trouba mi jednou u postroje narovnal D kroužek s parametry pro velkého psa. Takže pro jistotu kování na slona a Flexina Giant s vícenásobným limitem váhy toho malého draka se srdcem lovce.
x-rat
napsal(a):
Podle fotek to vypadá, že by to snad něco vydržet mohlo. Ale stejně bych se snažila psa vychovat, aby takhle nevyrážel.
nej obojek je polostahovák od manmatu
https://www.manmat.cz/obojek-standard-polostahovaci-p1503/

Huskyjanina
napsal(a):
Podle fotek to vypadá, že by to snad něco vydržet mohlo. Ale stejně bych se snažila psa vychovat, aby takhle nevyrážel.
tak nejak.
ne ze bych pouzivala uplne aususy - treba na uvaz davam pozor, aby nic nepovolilo.
ale v beznem zivote? Nez se nechat smykat -tak psa radsi pustim a zastavim ho povelem.
moje ramena a lokty jsou mi vdecne :-D
napsal(a):
tak nejak.
ne ze bych pouzivala uplne aususy - treba na uvaz davam pozor, aby nic nepovolilo.
ale v beznem zivote? Nez se nechat smykat -tak psa radsi pustim a zastavim ho povelem.
moje ramena a lokty jsou mi vdecne :-D
Tak husky, aby chodil spolehlivě všude navolno je velká výjimka. Proto je potřeba, aby se uměl aspoň chovat na vodítku.