Dobrý den, prosím o radu. Můj 5 let starý bígl pravděpodobně večer snědl provázek a kousek plastu... všechno bylo z pamlskovniku. Vůbec nevím jak se k tomu dostal,bylo to dost dobře uložené... kromě toho teda snědl obsah kapsy... nevím co mám dělat jestli s ním hned letět. Vypadá v pořádku,hraje si blbne... Prosím o každou radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

magda_v
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Můj 5 let starý bígl pravděpodobně večer snědl provázek a kousek plastu... všechno bylo z pamlskovniku. Vůbec nevím jak se k tomu dostal,bylo to dost dobře uložené... kromě toho teda snědl obsah kapsy... nevím co mám dělat jestli s ním hned letět. Vypadá v pořádku,hraje si blbne... Prosím o každou radu
Jak dlouhý provázek, jak velký kus plastu a jaký obsah kapsy?
lesnížínka
napsal(a):
To bude v pohodě, psi sežerou horší věci. Tím myslím k zašpracnutí se někde. Budete muset pár dnů pitvat bobky a sledovat kdy to vyjde.
Děkuji, vím že zrovna bígl je "popelnice" ale chtěla jsem se ujistit že nemusím hned letět na vet, protože si myslím že by ho to mohlo zbytečně stresovat
magda_v
napsal(a):
Děkuji, vím že zrovna bígl je "popelnice" ale chtěla jsem se ujistit že nemusím hned letět na vet, protože si myslím že by ho to mohlo zbytečně stresovat
Hned tam letět nemusíte, ale určitě bych pitvala bobky a sledovala dlouhodobě zdravotní stav. Plast a provázek by mě, stejně jako impact, moc v klidu nenechávaly. Obojí dokáže v zažívacím traktu dlouho ležet bez problému a teprve když se to peristaltikou někam posune, může nastat boj o život.

Provázek může třeba také střevo zavázat dokola jako balíček a poslat vás na veterinu tryskem.
Nevím, jak ostatní, na našem pamlskovníku je cca 5 mm silná tkanička.

magda_v
napsal(a):
Mohl mít asi 15cm a tenký, plast měl okolo 2cm a obsah kapsy= pamlsky
Plast o této velikosti nejspíš neublíží, ale 15cm provázek by mohl. Hlídejte zdravotní stav psa, sledujte bobky, jestli se neobjeví. Pokud by se vám na psu něco nezdálo, třeba i s odstupem 14 dní, vyražte na veterinu.
napsal(a):
Plast o této velikosti nejspíš neublíží, ale 15cm provázek by mohl. Hlídejte zdravotní stav psa, sledujte bobky, jestli se neobjeví. Pokud by se vám na psu něco nezdálo, třeba i s odstupem 14 dní, vyražte na veterinu.
Dobře děkuji, moc všem. 15cm samozřejmě délka ... chování ma zatím zaklepat v pořádku
napsal(a):
Klidně i s větším odstupem, bohužel to cizí těleso tam může bez problému ležet skoro libovolnou dobu...než se něco přihodí.
Edit. - tady ten bordýlek, co měla doga v břiše, tam ležel týdny až měsíce.
http://www.veterinapruhonice.cz/cizi-teleso-v-zaludku,191.html

Terven
napsal(a):
Klidně i s větším odstupem, bohužel to cizí těleso tam může bez problému ležet skoro libovolnou dobu...než se něco přihodí.
Edit. - tady ten bordýlek, co měla doga v břiše, tam ležel týdny až měsíce.
http://www.veterinapruhonice.cz/cizi-teleso-v-zaludku,191.html
To vypadá jako osmi deseti centimetrové kusy ostré, jak to ten pes spolykal?!

napsal(a):
To vypadá jako osmi deseti centimetrové kusy ostré, jak to ten pes spolykal?!
Rozhryzal plastový květináč nebo tak něco?

napsal(a):
Rozhryzal plastový květináč nebo tak něco?
No jo, ale jak to prošlo krkem, dyť to muselo bolet?

napsal(a):
No jo, ale jak to prošlo krkem, dyť to muselo bolet?
To byl jenom první nápad.
magda_v
napsal(a):
Všem děkuji , ještě bych se chtěla zeptat je možné že se pes bude chovat týden úplně normálně (aktivní,...) a později by mu mohlo být špatně? Nebo kdyby něco mělo být tak už mu je špatně?
Určitě je to možné. Výš už jsem to několikrát psala.
Mám známou, jejíž pes spolkl pecku z broskve a rok se nedělo nic. Po roce se pecka pohnula, vycestovala do střev a psovi šlo o život. Operací ho zachránili. Ostatním se omlouvám, už to ode mě četli nejmíň 10x.
Cizí těleso může ležet libovolnou dobu v žaludku a nemusí dělat žádné potíže. Maximálně může psovi být nevolno, může se popásat, mít horší chuť k jídlu - ale není to pravidlo. Problém obvykle nastává, jakmile to těleso vycestuje ze žaludku do střev - tam už může udělat neprůchodnost, zaškrcení, cokoliv podle své povahy.
Anebo se nemusí stát nic a pes to normálně vykadí.
Terven
napsal(a):
Určitě je to možné. Výš už jsem to několikrát psala.
Mám známou, jejíž pes spolkl pecku z broskve a rok se nedělo nic. Po roce se pecka pohnula, vycestovala do střev a psovi šlo o život. Operací ho zachránili. Ostatním se omlouvám, už to ode mě četli nejmíň 10x.
Cizí těleso může ležet libovolnou dobu v žaludku a nemusí dělat žádné potíže. Maximálně může psovi být nevolno, může se popásat, mít horší chuť k jídlu - ale není to pravidlo. Problém obvykle nastává, jakmile to těleso vycestuje ze žaludku do střev - tam už může udělat neprůchodnost, zaškrcení, cokoliv podle své povahy.
Anebo se nemusí stát nic a pes to normálně vykadí.
Moc děkuji, promiňte, nějak jsem to neregistrovala
Tak mám dobrou zprávu. Byla jsem s ním na procházce a 2× udělal Bobek. Když jsem se v tom druhém pitvala našla jsem provázek , jsem strašně šťastná... Vím že si asi myslíte že jsem úplně blbá, ale opravdu nevím jak se dostal až na poličku ...a všem ještě jednou moc děkuji za rady ( plast jsem ještě nenašla )
Ten plast může být větší oříšek, pokud ho prakticky jen spolknul. Čím krmíte? Já barfem, takže nemám problém psa nacpat čerstvýma rohlíkama. Ony umí tohle pěkně obalit a dostat ze žaludku ven(kdoví, co žrala ta doga) Stejně mi u dogy neleze do hlavy, jak to, že to nevyblila, alespoň část toho?Když vemu tlamu dogy, tak to přece nemohl být problém?
lesnížínka
napsal(a):
Ten plast může být větší oříšek, pokud ho prakticky jen spolknul. Čím krmíte? Já barfem, takže nemám problém psa nacpat čerstvýma rohlíkama. Ony umí tohle pěkně obalit a dostat ze žaludku ven(kdoví, co žrala ta doga) Stejně mi u dogy neleze do hlavy, jak to, že to nevyblila, alespoň část toho?Když vemu tlamu dogy, tak to přece nemohl být problém?
Krmím normálně granulemi
Adusa

XXX.XXX.250.213
Dobrý den, naše stěně labradora (6 měsíců) nám včera sežralo kousek tvrdého plastu ( asi 2-3cm). Zjistili jsme to až nyní když jsme si toho všimli u misky. Pejsek je veselý a nechutenství nejeví, stolice také v pořádku. Teda ale nevíme jestli nadále čekat zda to z pejska vyjde samo a nebo jet k vetovi. Známa nám doporučila dat mu olej, nicméně to se nám nezdá jako dobrý napad. Co by jste doporučili vy, pokud mate zkušenosti.

Kysané zelí, mělo by předmět obalit, aby snáze prošel.
Pokud by se vám ale na zdravotním stavu psa cokoliv nezdálo, vyražte k veterináři, může pak jít o čas...