Nhkmfrkm

XXX.XXX.237.105
Dobry den,
chci se zeptat kam jezdite s pejskem na dovolenou?
Nebo jaka idealni mista na dovolenou se psem by jste doporucili +jaky mate nazor dovolena se psem u more?
Dekuju.
Nhkmfrkm
napsal(a):
Dobry den,
chci se zeptat kam jezdite s pejskem na dovolenou?
Nebo jaka idealni mista na dovolenou se psem by jste doporucili +jaky mate nazor dovolena se psem u more?
Dekuju.
My jezdili do Bibione a bydleli jsme i v blízkosti psí pláže. Bylo to tam super, ale je lepší jezdit v červnu nebo v září. Ne v těch vedrech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo, jasný. byla jsem v českým ráji, v českým švýcarsku, v českým středohoří a když bude nálada v létě, tak bych jela do beskyd.
u moře to nebaví ani mě, natož psa.

Jakého máte psa? Např. můj pes nesmí do zahraničí skoro nikam a u nás.. to je taky nebezpečný hovado :-)
Dovolenou u moře moc nechápu, pro mě je tam zajímavý jen hotel se švédským stolem a kdyby tam měli hrady, muzea atp., co tam ale se psem, leda že by zůstal u toho stolu, to ano, byl by nadšen. Pak si večer v moři dupne na ježka a jedem domů :D
https://1url.cz/2K1uo
https://www.kudyznudy.cz/aktivity/na-dovolenou-po-cesku-se-psem
http://www.dovolena-se-psem.cz/index.php

Já osobně moře miluju, ale se psem bych tam nejela....to bychom si to neužili nikdo, těžko se budu válet se psem na pláži a pokud jde o procházkování, tak za mě teda vede český ráj apod. jak psala Bodlinka.
Mimo to se mi vždycky moc líbilo v Jeseníkách.
Osobně bych teda vybírala méně turisticky profláklé lokality...mám ráda klid a ne davy turistů a asi bych teda jela mimo sezónu, buď před prázdninama a nebo po.

jezdíme se psem na všechny dovolené. Do mlžného deštivého Skotska, na obří písečné pláže Severního moře u Dánska, na hrady a vinice Burgundska, za antikou Sicílie, za památkami a kopci Gargána, na Robinsonské dovolené v Chorvatsku... a mohla bych za ty roky s dogou na cestách pokračovat ještě dlouho.
Dogy spaly ve stanu, v apartmánech, pronajatých domcích i hotelech. Jezdily lanovkou, lodí, místní dopravou a nejvíc autem. Umí chvíli počkat u památek samy venku, umí chodit v davech, umí se chovat.
ALE! Pes na cestách je velké omezení. Jsou místa, kam nesmí, jsou místa, kde by byl nespokojený, jsou místa, kam prostě nejdeme, i kdybychom stokrát chtěli. S sebou mu vozíme víc věcí - než nám. Obří přehozy na postel (aby nebylo poznat, že byl ubytován pes), spoustu ručníčků na flusy, pořádné jídlo... Vyplatí se jezdit mimo sezónu, i když nám v poslední době opět díky spolucestujícím vnoučatům nastal čas prázdninových akcí.
Upravujeme plán dovolených pro děti, pro nás i pro psa. I s ohledem na věk a aktuální stav...
Máme čtvrtého psa - a čtvrtý je nadšeným cestovatelem - žádné problémy nemáme, myslím, že "odložení" doma bez nás by snášel podstatně hůř.
Ještě dodám, že sice moře máme rádi, ale válet se u něj nedokážeme - takže je to spíš turisticko poznávací pobyt

to Xerxová
Dánsko super a ve Skagenu si to moře navíc můžete vybrat.
Jinak Normandie taky parádní, před oslavami vylodění na obřích plážích nikde nikdo a rozhodně neumrznete.

napsal(a):
to Xerxová
Dánsko super a ve Skagenu si to moře navíc můžete vybrat.
Jinak Normandie taky parádní, před oslavami vylodění na obřích plážích nikde nikdo a rozhodně neumrznete.
my byli dvakrát o kus blíž k Německu - u Ringkobingu (z jedné strany divoké moře, z druhé klidná laguna)
Skvělé pro psy (můžou všude, ubytovají i smečky), skvělé pro Trpajzlíky (trampolíny, prolejzačky, obrovské pískoviště - desítky kilometrů... a je i co vidět - památky, ZOO i Legoland je hezký a pes tam může...). Není tam vedro ani o prázdninách
Fotky jsou z prázdnin - a všimněte si těch davů
Tak zase záleží na plemeni, první basenjici jsme vzali do chorvatsta. Ráno a večer procházky, přes den se spokojeně opalovala na pláži. Chodili jsme na malou pláž, z obou stran tam byl přístup jen přes vodu (podle přílivu něco mezi po kolena až po pas), takže nehrozilo, že by utekla. Lidí tam bylo pár, všech jsme se zeptali jestli nevadí pes na volno. Byl tam i stín, občas si tam zalezla, ale většinu času byla na sluníčku.
Jezdime s celou smeckou - Italie, Dansko, Spanelsko ...
Idelane na konci sezony, to je more jeste teple (pro me) a lidi malo. Vybirame lokality kde se da jit na divoke plaze a courat po brehu ... nasi psi miluji vodu, takze je to pro ne zabava.
Plus jako bonus muzou zkouset chytat racky :D