Jaké plemeno je na fotce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2021 14:52
calumka

XXX.XXX.251.134

Ahoj,
prosím o radu, na fotce, která je ve velmi špatné kvalitě je otec našeho štěňátka. Co myslíte že je to za plemeno?
Už jsem prošla několikrát psí atlasy a prostě nevím...
Budu ráda i za vaše tipy.
Děkuji moc.

18.4.2021 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Podivný zlaťák, hovawart, nějaký SAO? Pravděpodobně kříženec některého z těchto plemen.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2021 15:19

lesnížínka napsal(a):
Podivný zlaťák, hovawart, nějaký SAO? Pravděpodobně kříženec některého z těchto plemen.

No fotka mi nejde moc zvětšit a když zvětším tak je to rozmazaný....takže asi hovík a nebo něco retrívřího.

18.4.2021 17:13
fikovnice

XXX.XXX.133.169

Retrívr...možná.

18.4.2021 17:37

Vpředu medvěd, uprostřed hovík, vzadu akbash. Jednoduchý jak flákanec.

18.4.2021 18:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vpředu medvěd, uprostřed hovík, vzadu akbash. Jednoduchý jak flákanec.

i ten ocas je hovawartí

je to prostě velký (patrně) plavý pes

18.4.2021 18:47

calumka napsal(a):
Ahoj,
prosím o radu, na fotce, která je ve velmi špatné kvalitě je otec našeho štěňátka. Co myslíte že je to za plemeno?
Už jsem prošla několikrát psí atlasy a prostě nevím...
Budu ráda i za vaše tipy.
Děkuji moc.

Kříženec GR. Je to špatně vidět, ale ocas je určitě nestandard. Výšku těžko odhaduju.
A měla byste i fotku štěňátka?
Ať se pokochame. :-)

18.4.2021 18:52

Já ještě jen technická....je to otec štěňátka....to je nějaký náhodný oplodnitel a nebo patří někomu, kdo vlastní matku vašeho štěněte?? Pak by možná bylo jednodušší se zeptat u zdroje.

19.4.2021 17:54
calumka

XXX.XXX.251.134

Musím poděkovat za reakce, protože jsem to zkoušela i na jiném portále a tam jsem nedostala odpověď žádnou =) Takže Vašich typů si cením. Jinak tato fotka tatínka byla pořízena když údajně prchal z místa činu =D takže ano náhodně spojení. Štěňátko je už trochu odrostlejší, ale když jsme si ho brali bylo takové (viz foto). Tatínek mě zajímá hlavně kvůli povaze... A taky mi připadá, že má tatík čumáček jako medvěd =D =D

Černou barvu má po mamince stejně jako bílou náprsenku a konec tlapiček. Jinak zbytek hnědé je po tatínkovi.

19.4.2021 18:21

Odkud má žíhání?

19.4.2021 21:39
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Od otce? Hovawarta? Matka je co?

19.4.2021 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Velká švýcarka?

20.4.2021 08:31

Ani jeden nemá žíhání. Hovík je plavý, černý, znakatý, švýcar je tricolor.

20.4.2021 08:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ta fotka potenciálního otce je tak rozmazaná, že žíhání klidně může mít po tátovi. A i kdyby pes z fotky žíhaný nebyl, nikdo s jistotou neví, jestli to skutečně otec je.

20.4.2021 08:45

Varaxi napsal(a):
Ta fotka potenciálního otce je tak rozmazaná, že žíhání klidně může mít po tátovi. A i kdyby pes z fotky žíhaný nebyl, nikdo s jistotou neví, jestli to skutečně otec je.

Už jsem ten výraz našla - trindle. Jenže když hledám takové psy, tak mi to vyhazuje jen buldočkovité :-) Ale je to tak, máte pravdu, tatínek může mít někde "smítka", co nevidíme kvůli kvalitě fotografie,
já myslela, jestli neprozradí, kdo je matka, že bych zas byla chytřejší :-)
Třeba - když je jeden z rodičů žíhaný, budou i děti, vždy?

20.4.2021 08:52

To je jak hádání z křišťálové koule. Není jistota, že je to otec štěněte. A i kdyby, kdoví, jakých plemen je potomek, klidně to může být kříženec kříženců. Z jedné nekvalitní fotky se dá s jistotou říct jen to, že je to pes. A co matka? Víme o ní jen, že je černá. Takže nejspíš též kříženec kříženců. A v tom hledat žíhání? Škoda času a energie.

20.4.2021 08:58

Ani jeden nemá žíhání. Hovík je plavý, černý, znakatý, švýcar je tricolor.

tak u HW mohou být tzv. zakouřené tlapky
i bílé prsty

a pes na foto ani nemusí být otcem

20.4.2021 08:59

No a mě to baví. Jsem přesvědčena, že to vůbec nemusí být pes.

20.4.2021 09:08

tak u HW mohou být tzv. zakouřené tlapky
i bílé prsty

a pes na foto ani nemusí být otcem

Myslíte penciling? Tužka? To je na prstech, ale ne na bílých. Nevím, jak se jinak jmenují zakouřené tlapky.

20.4.2021 09:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Už jsem ten výraz našla - trindle. Jenže když hledám takové psy, tak mi to vyhazuje jen buldočkovité :-) Ale je to tak, máte pravdu, tatínek může mít někde "smítka", co nevidíme kvůli kvalitě fotografie,
já myslela, jestli neprozradí, kdo je matka, že bych zas byla chytřejší :-)
Třeba - když je jeden z rodičů žíhaný, budou i děti, vždy?

Já to znám jako brindle, ale to je asi jedno. :)
Holandský ovčák, akita, barváři a někteří pastevci mohou být taky žíhaní. Těch plemen bude asi více.
Genetika žíhání je komplikovaná. Pokud se nepletu, tak žíhání jako takové by mělo být dominantní, nicméně jistý si není nikdo; asi o tom rozhoduje více genů, z nichž některé jsou nejspíš vázané na pohlaví.
Každopádně se stalo, že ze dvou nežíhaných jedinců vzniklo žíhané štěně. Ale je to spíše vzácný jev.

20.4.2021 09:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

http://www.doggenetics.co.uk/brindle.html#brindle
A ty stránky znám od Vás, megi, jaktože to nevíte? :)

20.4.2021 09:30

Varaxi napsal(a):
http://www.doggenetics.co.uk/brindle.html#brindle
A ty stránky znám od Vás, megi, jaktože to nevíte? :)

:-) trindle tam je taky :-) je to tricolor + brindle
Je tam i to tužkování, což jsem si špatně myslela o tomto psovi, než jsem narazila na to trindle.
Jak to, že to nevím, no tak to je úplně jednoduché - jak je tam moc mini písmenek (index), tak to je pro mě guláš. Tam nebýt fotografie jako příklady, tak nevím nic.
Ale věděla jsem, že přijdete a vysvětlíte mi to normálně :-)

20.4.2021 09:42

Myslíte penciling? Tužka? To je na prstech, ale ne na bílých. Nevím, jak se jinak jmenují zakouřené tlapky.

nevím co je penciling, zakouřené tlapky jsou výraz z bonitační karty a vypadá to nějak tak, jako na fotce, i když tam to je ve značném rozsahu.

20.4.2021 12:37
assil

XXX.XXX.122.3

calumka napsal(a):
Musím poděkovat za reakce, protože jsem to zkoušela i na jiném portále a tam jsem nedostala odpověď žádnou =) Takže Vašich typů si cením. Jinak tato fotka tatínka byla pořízena když údajně prchal z místa činu =D takže ano náhodně spojení. Štěňátko je už trochu odrostlejší, ale když jsme si ho brali bylo takové (viz foto). Tatínek mě zajímá hlavně kvůli povaze... A taky mi připadá, že má tatík čumáček jako medvěd =D =D

Černou barvu má po mamince stejně jako bílou náprsenku a konec tlapiček. Jinak zbytek hnědé je po tatínkovi.

Když pominu to žíhání, tak štěně je barvy black and tan, ta hnědá (ve skutečnosti tmavě žlutá) fakt není barva po tatínkovi. Black and tan je recesivní barva a štěně jí musí mít od obou rodičů, tudíž oba rodiče buď musí být black and tan a nebo nést vlohu. Tipuju, že u hovawartů i u zlaťáků se tahle barva nevyskytuje, tudíž ten potencionální otec buď není otec a nebo je to kříženec kříženců s nějakým black and tan v předcích (a nejspíš i s něčím žíhaným).
Žíhání ve žluté srsti se obecně uvádí také jako recesivní.

20.4.2021 14:15

"Tipuju, že u hovawartů i u zlaťáků se tahle barva nevyskytuje"

jak ze se nevyskytuje u HW??
vzdyt to je jejich typicka bava?

20.4.2021 14:34
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pokud matka nečistokrevná a otec neznámý, to může být ledacos. U mě fena z útulku, vypadala trochu jako NO, ale černá, bílý spodek těla, vztyčene uši jak netopýr. Otec štěňat na 100% znám. Čistokrevný čuvač. Stěňata:2x jako čuvač, jednou jako čuvač ale krátkosrstý, jednou jako maminka, 3x bílý s černými tečkami, jeden psík flek na levém oku, druhý na pravém a fenka na obou. A pak krátkosrstý, mohutný, naprosto exkluzivní pes s nádherným, spíše světlým žíhaním. Prostě, skvěla loterie. Omlouvám se za kvalitu, přefocení z alba, ale krásně barevná skupinka to byla 😄

20.4.2021 15:22
assil

XXX.XXX.122.3

"Tipuju, že u hovawartů i u zlaťáků se tahle barva nevyskytuje"

jak ze se nevyskytuje u HW??
vzdyt to je jejich typicka bava?

Fakt jo, to jsem vůbec nevěděla, znám jen černý a plavý, ale googlila jsem teď a pravdu máte. U zlaťáků se snad nepletu, takže tím je jasný, že ten potencionální otec na fotce by musel být hovawart a ne zlaťák.

20.4.2021 17:34
calumka

XXX.XXX.251.134

Je mi jasné, že se dá zpochybnit kdejaké otcovství , ale o to mi nejde. Věřím, že je to otec mého pejska. Jen mě zajímalo, jestli v té rozmazané fotce, kde je otec neuvidí někdo nějaké plemeno. Ale vidím, že se tu rozjíždí zajímavá debata, tak Vám dám fotku, jak vypadají ti strakaté ťapičky dnes .. ale pořád je to štěňě, takže stále roste a mění se.

20.4.2021 17:59

Vida, má žíhání i na tváři.. připadá mi na beaucerona.
Je to jasné, v rodokmenu má i basenjiho :-)
https://nationalpurebreddogday.com/the-tri-color-basenji/

20.4.2021 18:02

Asi mi to někde uniklo a nebo jsem přehlédla fotku....co je zač maminka štěňat.

20.4.2021 20:23
elisak

XXX.XXX.194.232

Vida, má žíhání i na tváři.. připadá mi na beaucerona.
Je to jasné, v rodokmenu má i basenjiho :-)
https://nationalpurebreddogday.com/the-tri-color-basenji/

Mě překvapilo, že basenji trindly AKC uznává a registruje je jako tricolory. Podle FCI to je nestandart...

Přidejte reakci

Přidat smajlík