drwson

XXX.XXX.35.165
Hezký den všem,
ráda bych se svým ročním 10kg psem přešla z granulí na BARF. Plánuji si koupit knížku od paní Novosadové a vše si nastudovat. Chtěla jsem se ale zeptat hlavně na to, jak řešíte "úskalí" barfu, především při cestování
1. Cestování se psem
Četla jsem, že existuje např. sušený nebo zavařený barf. Máte s tímto zkušenosti? U sušeného, co se zalévá vodou, mi přijde trochu zvláštní, krmit ho vlastně "kaší". U zavařeného jsem koukala na tuto značku: https://www.barfici.cz/Zavarenej-BARF-seleci-s-jahlou-375g-d96.htm?tab=description. Co myslíte? Samozřejmě je to řešení ve chvíli, kdy bychom jeli jen na pár dnů, prodloužený víkend apod. Nebo máte nějakou zkušenost s jinými barf konzervami?
2. Cestování bez psa
Jednou, max dvakrát za rok se může stát, že odjedu na delší dovolenou (2-3 týdny) a pejsek bude na hlídání u známých. Protože je ale příprava barfu trochu náročnější a nechci těm "hlídačkám" přidělávat starosti, chtěla bych najít pro ně to nejsnažší řešení. Rozumné mi v tomhle přišly BARF směsi od Mixána. Ano, je to předražené, ale je to hodně předchystané a pro hlídačky to tak bude skoro bez práce. Prosím, co říkáte na jejich BARF směsi? Vím, že ty vařené moc dobré složení neměly.
3. Pes se mnou chodí do práce. Občas se ale může stát, že tady musíme sedět déle nebo jdeme rovnou po práci někam s kamarády do parku. Takže bych byla ráda, aby se najedl ještě v práci, než někdy pozdě v noci. Myslíte, že je pro tento případ lepší mít v šuplíku v práci zase např. zavařený barf nebo ho v těchto výjimečných situacích naučit na granule? V merku mám Marp Holistic.
Mockrát děkuji všem za všechny rady :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Usušte si maso doma v sušičce na ovoce. Nebo konzervu koupit, jakoukoli z masa, ale ta je těžká, tak to záleží..
Kaše z toho nebude, když koupíte sušené jídlo, ve kterém jsou větší kusy.
Např. Bohemia pet food.
https://www.bohemiapetfood.cz/cs/mix
nebo
https://www.rozchov.cz/psi-krmivo-pro-barfare/
a zelenina je také instantní, ovoce, vločky, ... z vloček bude kaše, samozřejmě, ze zeleniny ale kaši nemám, pes by mi to nejed...např.
https://www.dromy.cz/instatntni-prilohy-a-vlakniny-pro-barf/
Když budu pryč, v mrazáku jsou krabičky s připraveným masem a přílohou - snídaně, večeře, nebo konzerva, ono vytáhnout kuřecí křídlo a zalít si u kafe hrstku přílohy nemusí být zas taková práce.

I zavařovat se dá doma.

drwson
napsal(a):
Hezký den všem,
ráda bych se svým ročním 10kg psem přešla z granulí na BARF. Plánuji si koupit knížku od paní Novosadové a vše si nastudovat. Chtěla jsem se ale zeptat hlavně na to, jak řešíte "úskalí" barfu, především při cestování
1. Cestování se psem
Četla jsem, že existuje např. sušený nebo zavařený barf. Máte s tímto zkušenosti? U sušeného, co se zalévá vodou, mi přijde trochu zvláštní, krmit ho vlastně "kaší". U zavařeného jsem koukala na tuto značku: https://www.barfici.cz/Zavarenej-BARF-seleci-s-jahlou-375g-d96.htm?tab=description. Co myslíte? Samozřejmě je to řešení ve chvíli, kdy bychom jeli jen na pár dnů, prodloužený víkend apod. Nebo máte nějakou zkušenost s jinými barf konzervami?
2. Cestování bez psa
Jednou, max dvakrát za rok se může stát, že odjedu na delší dovolenou (2-3 týdny) a pejsek bude na hlídání u známých. Protože je ale příprava barfu trochu náročnější a nechci těm "hlídačkám" přidělávat starosti, chtěla bych najít pro ně to nejsnažší řešení. Rozumné mi v tomhle přišly BARF směsi od Mixána. Ano, je to předražené, ale je to hodně předchystané a pro hlídačky to tak bude skoro bez práce. Prosím, co říkáte na jejich BARF směsi? Vím, že ty vařené moc dobré složení neměly.
3. Pes se mnou chodí do práce. Občas se ale může stát, že tady musíme sedět déle nebo jdeme rovnou po práci někam s kamarády do parku. Takže bych byla ráda, aby se najedl ještě v práci, než někdy pozdě v noci. Myslíte, že je pro tento případ lepší mít v šuplíku v práci zase např. zavařený barf nebo ho v těchto výjimečných situacích naučit na granule? V merku mám Marp Holistic.
Mockrát děkuji všem za všechny rady :)
Jestli jste na FB, je tam několik skupin o barfování. Hodně lidí už tu knížku od Novosadové nedoporučuje jako přežitou. Já ji taky nemám, na netu najdete informací dost.
drwson

XXX.XXX.86.20
lupus4
napsal(a):
Jednou, max dvakrát za rok se může stát, že odjedu na delší dovolenou (2-3 týdny) a pejsek bude na hlídání u známých.
pokud to není letecky do zámoří (třeba za rodiči apod) , tak tyhle lidi nechápu...
Jak to myslíte? Jakože když mám psa, tak už bych nikdy nikam neměla cestovat? Ano, jednou, někdy maximálně dvakrát do roka pojedu někam letecky a např. do Tokia a na procestování Japonska, což je můj velký sen, opravdu psa brát nebudu. Když pojedu na tři týdny cestovat autem po horách, tak pes jede samozřejmě se mnou.
Já krmím psa barfem. Momentálně má psík 7 měsíců a krmíme 2x denně ráno a večer. Nemáme s barfem problémy. Večer vytáhnu z mrazáku porci, ráno ji rozdělím na půl a jednu mu dám hned a druhou večer. Tohle není pracný, jen je náročnější to naporcovat. Dospělí pejsek by se měl krmit 1x-2x denně dle nastavení majitelem. Tudíž nebudete tak omezeni, jako tomu je třeba u šťěnátek, který se krmí častěji. Knížku mám doma taky a dost nám pomohla. Krmíme barfem už půl roku a občas se do ni stále kouknu. Hodí se. Co se týče cestování se psem, tak za mě nemohu soudit přes noc jsme nikde necestovali, ale cestování bez psa nebude náročné ani pro náhradní hlídače. Pokud jim připravíte porcičky, které si jen vytáhnou z mrazáku, tak to mají bez práce.

lupus4
napsal(a):
Jednou, max dvakrát za rok se může stát, že odjedu na delší dovolenou (2-3 týdny) a pejsek bude na hlídání u známých.
pokud to není letecky do zámoří (třeba za rodiči apod) , tak tyhle lidi nechápu...
Nechápete, proč neberou psa na dovolenou? Třeba proto, že i na dovolené po vlastech českých je pes limitujícím prvkem. Záleží na tom, kam se jede a co je v plánu. Jestliže prohlídky památek ve větší míře, tak je to pochopitelné. Do zámků a hradů psi většinou nesmí, ale i kdyby ano, mně by bylo blbé tam psa brát. A co se psem? Nechat v autě? Ne, umřel by tam přehřátím. Nechat někde stranou uvázaného? Ne, někdo by mu mohl ublížit, nebo ho ukrást. Zbývá člen rodiny, který se obětuje a na prohlídku nejde a hlídá psa. A když nikdo takový není?
Něco jiného je dovolená v přírodě, turistika, když člověka nezajímají památky...
Je lehké odsoudit, taky jsem jako mladší soudila přísněji...

lupus4
napsal(a):
Je lehké odsoudit, taky jsem jako mladší soudila přísněji...
ntvl, já někoho soudil ? ani náhodou, jen jsem si dovolil nechápat - mea culpa
že vy jste byla nějaký cenzor - co se smí a nesmí myslet ? (vtip)
Mně ten váš příspěvek přišel takový odsuzující. Tak jste to uvedl na pravou míru...
Ani cenzor, ani členka uličního výboru, ani učitelka, ani pionýrka,... (toto není vtip)

Myslím, že se ten Barf moc prožívá, všude jde koupit maso a přílohu cokoliv, co není maso, pokud nestanujete v lese.
Ano i k masu krmím granule a fuj konzervy - snídaně.
Pak nemám problém, aby pro psa někde nebylo jídlo.
Edit: ne každý chce mít psa všude, úplně všude. Taky si od psa ráda občas odpočinu, spíš od stereotypu venčení, krmení, zábava pro psa. Je to jako když dáte děti k babičce.
napsal(a):
Myslím, že se ten Barf moc prožívá, všude jde koupit maso a přílohu cokoliv, co není maso, pokud nestanujete v lese.
Ano i k masu krmím granule a fuj konzervy - snídaně.
Pak nemám problém, aby pro psa někde nebylo jídlo.
Edit: ne každý chce mít psa všude, úplně všude. Taky si od psa ráda občas odpočinu, spíš od stereotypu venčení, krmení, zábava pro psa. Je to jako když dáte děti k babičce.
Fakt? Ne, dělám si srandu, popravdě někdy už jsem z toho stereotypu taky unavená. Ale nedávám psa ani děti k babičce, nikdy ode mě nebyl a já nikdy nebyla víc než na půl dne od něj - za těch 13let.

lesnížínka
napsal(a):
Fakt? Ne, dělám si srandu, popravdě někdy už jsem z toho stereotypu taky unavená. Ale nedávám psa ani děti k babičce, nikdy ode mě nebyl a já nikdy nebyla víc než na půl dne od něj - za těch 13let.
Je to úplně jiné, když mám psa v baráku - uvnitř. On je tu furt, není na zahradě. Furt jako furt. Když si ve vaně čtu knížku, tak pes leží u pračky - před vanou, přijde i Kocourek a už i jednou spadl do vody, pes si občas stoupne předními na hranu, jestli jsem neodešla třeba do bojleru.
Oboje se mnou spinká v posteli, válí se na gauči, snídá, svačí, obědvá,..pracuje.. pracuji doma a minulá práce byla za doprovodu mého psa, takže.. chodí se mnou všude (Kocourek byl jednou v krámě a musela jsem mu to zakázat), když jdu z jedné místnosti do druhé, většinou jde pes také.
Je to něco jako: otevřete okurky a tam pes.
Několikrát jsem byla celý den pryč bez psa a bylo to pro mě hrozné, já vím, určitě na to jsou nějaké prášky :-) ale po deseti odlukách jsem si zvykla, ono je to vlastně prospěšné, jenže jsem to neviděla, dokud jsem to nezkusila.

napsal(a):
Je to úplně jiné, když mám psa v baráku - uvnitř. On je tu furt, není na zahradě. Furt jako furt. Když si ve vaně čtu knížku, tak pes leží u pračky - před vanou, přijde i Kocourek a už i jednou spadl do vody, pes si občas stoupne předními na hranu, jestli jsem neodešla třeba do bojleru.
Oboje se mnou spinká v posteli, válí se na gauči, snídá, svačí, obědvá,..pracuje.. pracuji doma a minulá práce byla za doprovodu mého psa, takže.. chodí se mnou všude (Kocourek byl jednou v krámě a musela jsem mu to zakázat), když jdu z jedné místnosti do druhé, většinou jde pes také.
Je to něco jako: otevřete okurky a tam pes.
Několikrát jsem byla celý den pryč bez psa a bylo to pro mě hrozné, já vím, určitě na to jsou nějaké prášky :-) ale po deseti odlukách jsem si zvykla, ono je to vlastně prospěšné, jenže jsem to neviděla, dokud jsem to nezkusila.
😂😂😂
Přesně, je to jak mít dítě pořád za prdelí. Akorát já jsem bez dětí jezdívala někam výjimečně. Bez psů mě to zase nebaví.

napsal(a):
😂😂😂
Přesně, je to jak mít dítě pořád za prdelí. Akorát já jsem bez dětí jezdívala někam výjimečně. Bez psů mě to zase nebaví.
Já bez dětí téměř nikdy. A bez psa též výjimečně.

Jako že psa berete s sebou do města, i když jdete nakoupit, na úřad, když s vámi i pracuje, psovi je 6 a byl beze mě 14 dní možná celkem? A to proto, že tam, kde jsem byla pryč, byla osoba se silnou alergií na psy :-) jinak bych ho vzala s sebou, ale říkám, ono to je dobré, občas vypnout zcela.
A teď už teda nakoupit se psem do města ne, protože mě to město rozčiluje, takže se snažím rychle vypadnout, to dříve jsme šli plavat do řeky.. ale k tématu.. kdekoli se mnou byl, dostal sušené maso, syrové kuře, co jsem zrovna někde koupila, rohlík, koláč, chlebíček, řízek, moc ráda závin s pekanovými ořechy, co dávali ke kafi na nádraží, když jsem jí půlku nedala, tak nadávala, schválně před lidmi, mně je to jedno, co psovi dám, když to není jedovaté a vyloženě škodlivé..no a teď chudák pes, nikam nejezdím, téměř 24/7 mě musí trpět u sebe doma.

napsal(a):
Jako že psa berete s sebou do města, i když jdete nakoupit, na úřad, když s vámi i pracuje, psovi je 6 a byl beze mě 14 dní možná celkem? A to proto, že tam, kde jsem byla pryč, byla osoba se silnou alergií na psy :-) jinak bych ho vzala s sebou, ale říkám, ono to je dobré, občas vypnout zcela.
A teď už teda nakoupit se psem do města ne, protože mě to město rozčiluje, takže se snažím rychle vypadnout, to dříve jsme šli plavat do řeky.. ale k tématu.. kdekoli se mnou byl, dostal sušené maso, syrové kuře, co jsem zrovna někde koupila, rohlík, koláč, chlebíček, řízek, moc ráda závin s pekanovými ořechy, co dávali ke kafi na nádraží, když jsem jí půlku nedala, tak nadávala, schválně před lidmi, mně je to jedno, co psovi dám, když to není jedovaté a vyloženě škodlivé..no a teď chudák pes, nikam nejezdím, téměř 24/7 mě musí trpět u sebe doma.
Jako že psa neberu pokaždé na dovolenou. Fakt není řeč o nákupu a běhání po úřadech.

Na výlety máme vlastní sušené směsky od Bohemia a není to až tak kaše, jsou to kusy masa, zeleniny, dýně apod. Máme primárně jen přílohu a kaši bych naopak ocenila, protože háravky mu vycucly mozek a velké kostky mrkve, jablek a spol. se i z mletiny pitvají velmi lehce. Každopádně sušené doporučuji i do práce do šuplíku. Jako pojistka jsou Marpy v kategorii keksů poživatelné, často je barfaři brali na výlety, než se rozfrčelo sušené. Pokud budete připravovat stravu pro dočasné servismany, nemusíte kupovat. Stačí si vyhradit chvilku a nasáčkovat si komplety sama.
Psy krmím masem, ale jsou zvyklí i na granule. Když jsme někde na dovolené nebo na závodech, tak většinou dávám konzervy od Falca, nebo míchám konzervy s granulemi, ale já tohle fakt nehrotím .
A co se týče dovolených bez psů - pro mě nepředstavitelné. Tím nechci říct, že si nedokážu představit, že někdo jede na dovolenou bez psa, nebo jako že je to něco špatného, to vůbec ne. Jen pro mě to není. Nejezdím ani na výlety bez psů, prostě bych si to neužila, nebavilo by mě to. Ale zase třeba ráda jezdím na fesťáky, což je otázka víkendu, hlídání pro psy mám, a i tak jsem celou cestu taková nesvá z toho, že nejedou psi . Jo pak to po chvíli z člověka opadne a užije si to, a je to fajn. Ale už bych nejela na dýl jak na víkend, dřív jsme jezdili třeba i na 4-5 dní a to už ne... Jenže ty fesťáky to je něco, kam psy fakt tahat nebudu, všechny ostatní dovolené a výlety jsou v takovém režimu, že vyhovují i psům, a přizpůsobují se psům.

marcelaamax
napsal(a):
Psy krmím masem, ale jsou zvyklí i na granule. Když jsme někde na dovolené nebo na závodech, tak většinou dávám konzervy od Falca, nebo míchám konzervy s granulemi, ale já tohle fakt nehrotím .
A co se týče dovolených bez psů - pro mě nepředstavitelné. Tím nechci říct, že si nedokážu představit, že někdo jede na dovolenou bez psa, nebo jako že je to něco špatného, to vůbec ne. Jen pro mě to není. Nejezdím ani na výlety bez psů, prostě bych si to neužila, nebavilo by mě to. Ale zase třeba ráda jezdím na fesťáky, což je otázka víkendu, hlídání pro psy mám, a i tak jsem celou cestu taková nesvá z toho, že nejedou psi . Jo pak to po chvíli z člověka opadne a užije si to, a je to fajn. Ale už bych nejela na dýl jak na víkend, dřív jsme jezdili třeba i na 4-5 dní a to už ne... Jenže ty fesťáky to je něco, kam psy fakt tahat nebudu, všechny ostatní dovolené a výlety jsou v takovém režimu, že vyhovují i psům, a přizpůsobují se psům.
Já většinou bez psů jezdívala na prodloužený víkendy s dětma, s mamkou nebo s kamarádkama. Ty tři dny se to celkem dalo vydržet, víc bych nedala. V plánu to už nemám. Spíš doufám, že se letos zúčastníme nějakýho psího tábora s lidma, kteří jsou stejní blázni jako my.
Před 2ma lety jsem musela každý měsíc jet na 3 dny k mladejm pomáhat rekonstruovat barák bez mých hafanů . ( mladý maj kočky, barák vybouranej, plot mizernej, po původních majitelích spousta bordelu okolo). Sice jsem spala celou noc, nikdo se nevrtěl, nelez sem a tam pod peřinou, ale strašně mi chyběli, chlupáčci.....
drwson

XXX.XXX.35.165
Moc děkuju všem za odpovědi. Ono takhle - já jsem bez psa ještě na žádné dovolené nebyla, takže kdo ví, jak dopadnou moje plány :D Zatím jsem bez něj byla jeden den a bylo to příšerný. Ale chtěla jsem se zeptat pro případ, že by se to stalo. Jak tady někdo říká, že to nechápe apod., já si zase říkám, že jednou do roka to pro psa snad žádné utrpení není. Aspoň doufám.
Spíš se bojím, aby na mě nezapomněl :D Nemáte s tímto někdo zkušenosti, že jste museli odjet bez pejska na dýl? Jaká pak byla reakce po návratu?

Pes mě poznal i po třičtvrtě roce
Měli psa nějací vaši příbuzní, třeba babička, ke které jste jezdila jednou za rok na prázdniny? Poznal vás její pes po tom roce? Tak asi tak.
Teď jsem jela ke známé babce, která má mladou ovčandu. Babku jsem neviděla od září, bála se nákazy, teď je už naočkovaná. Ovčanda poznala moje auto ještě než jsem vůbec vylezla. Přes dveře

drwson
napsal(a):
Moc děkuju všem za odpovědi. Ono takhle - já jsem bez psa ještě na žádné dovolené nebyla, takže kdo ví, jak dopadnou moje plány :D Zatím jsem bez něj byla jeden den a bylo to příšerný. Ale chtěla jsem se zeptat pro případ, že by se to stalo. Jak tady někdo říká, že to nechápe apod., já si zase říkám, že jednou do roka to pro psa snad žádné utrpení není. Aspoň doufám.
Spíš se bojím, aby na mě nezapomněl :D Nemáte s tímto někdo zkušenosti, že jste museli odjet bez pejska na dýl? Jaká pak byla reakce po návratu?
Jezdíme bez psa obvykle na týden, většinou dvakrát v létě, potom během roku třeba dvakrát na víkend. Dokud byl mladej, vybírali jsme svoji vlastní dovču tak, aby mohl s námi, ale už pár let jezdíme úplně bez něj. Přijde mi to pro všechny zúčastněné míň nervů. Když se podaří mít dobrý hlídače, má se tam skoro jako v lázních. Naše nejlepší hlídací štace je v domku se zahradou a čtyřmi členy rodiny, kteří jsou z toho psa celí unešení a neustále ho obdivují.
Já se tedy snažím hlídačům práci usnadnit a i v době barfování jsem dávala psovi na ten týden granule.

...bez těch granulí na celý týden.
ono tahat psa všude s sebou..a stojí o to ten pes, nebo že jdete, tak jde taky, nebude ho nové prostředí- hotel stresovat? je třeba na to koukat i ze psí strany, nebýt jen sobecká, že já to bez psa nedám, tak musí se mnou taky. A jak píše Keriton, pes v věkem je rád, že může být doma a poležet si a být ve známém prostředí.
Bulík je zvláštní pes, když se tulí, by vás umačkal a když nikam nechce, ani se na vás z pelechu nepodívá-neotevře oko a dělá že spí a určitě odpočítává, až se zaklapnou dveře, aby měla klid.
Naprosto upřímně na týden s kamarádkou u moře se jako fakt těším,když je hlídání, klidně a ráda jedu ještě na týden s chlapem. Jinak jsem se smečkou prakticky 24 hodin denně 7 dní v týdnu, podřizuje se jim vše, pořád venku,tréninky,soutěže,hony atd., ale prostě na týden vypnout a jet k moři,který já prostě miluju, to je pro mě totál relax. Jasně,že se mi stýská,ale když vím,že je o ně postaráno, nehroutím se z toho a o to víc se na ně zase těším. K moři je netahám, se smečkou nesmysl,horko by neocenili, pro mě zas nesmysl jet k moři,když je zima, nehledě na to,že to už by nebylo o tom vypnutí

janaa
napsal(a):
Naprosto upřímně na týden s kamarádkou u moře se jako fakt těším,když je hlídání, klidně a ráda jedu ještě na týden s chlapem. Jinak jsem se smečkou prakticky 24 hodin denně 7 dní v týdnu, podřizuje se jim vše, pořád venku,tréninky,soutěže,hony atd., ale prostě na týden vypnout a jet k moři,který já prostě miluju, to je pro mě totál relax. Jasně,že se mi stýská,ale když vím,že je o ně postaráno, nehroutím se z toho a o to víc se na ně zase těším. K moři je netahám, se smečkou nesmysl,horko by neocenili, pro mě zas nesmysl jet k moři,když je zima, nehledě na to,že to už by nebylo o tom vypnutí
Ono je to hodně o tom, co je pro koho relax, každej to má jinak. Já si paradoxně nejvíc odpočala v Alpách na vysokohorských túrách se známýma. To se mně bohužel už nepoštěstí.
napsal(a):
Ono je to hodně o tom, co je pro koho relax, každej to má jinak. Já si paradoxně nejvíc odpočala v Alpách na vysokohorských túrách se známýma. To se mně bohužel už nepoštěstí.
Tak já taky neležím jen u moře,to nevydržím,výlety,poznávačky a plavání a šnorchlování - já plavání miluju a vydržím plavat klidně hodinu v kuse. Túry taky fajn,ale zas díky mým kloubům nemocným od mala na celodenní a týdenní treky to není,to musím mít rozum. A jasný,pro mě je relax všechno,kde nejsou lidi, takže ty každodenní procházky a cvičení jsou relax taky. Ale moře je prostě moře, a vypnutí každodenní péče a starosti o smečku na týden v roce je prostě TO vypnut. Asi by to bylo jiné,kdybych bydlela ve městě, chodila do práce a se psama jen po ní a těšila se každý týden na víkend,až bude na psiska víc času

janaa
napsal(a):
Tak já taky neležím jen u moře,to nevydržím,výlety,poznávačky a plavání a šnorchlování - já plavání miluju a vydržím plavat klidně hodinu v kuse. Túry taky fajn,ale zas díky mým kloubům nemocným od mala na celodenní a týdenní treky to není,to musím mít rozum. A jasný,pro mě je relax všechno,kde nejsou lidi, takže ty každodenní procházky a cvičení jsou relax taky. Ale moře je prostě moře, a vypnutí každodenní péče a starosti o smečku na týden v roce je prostě TO vypnut. Asi by to bylo jiné,kdybych bydlela ve městě, chodila do práce a se psama jen po ní a těšila se každý týden na víkend,až bude na psiska víc času
Já nohy i klouby naštěstí i ve svým věku naprosto v pohodě (radši klepu na dřevo ), i dcera je na tom hůř než já. Naposled jsme byli spolu v Západních Tatrách, to už jsou 2 roky. Alpy naposled před 4 lety. Nostalgicky vzpomínám. Na fotce Grossglockner. Až nahoru jsme teda nešli, jen do výšky 2800 m. I tak to byl zážitek.
napsal(a):
Já nohy i klouby naštěstí i ve svým věku naprosto v pohodě (radši klepu na dřevo ), i dcera je na tom hůř než já. Naposled jsme byli spolu v Západních Tatrách, to už jsou 2 roky. Alpy naposled před 4 lety. Nostalgicky vzpomínám. Na fotce Grossglockner. Až nahoru jsme teda nešli, jen do výšky 2800 m. I tak to byl zážitek.
Krásný. Ale já mám nějak dost kopců u nás 😂

janaa
napsal(a):
Krásný. Ale já mám nějak dost kopců u nás 😂
Taky máme kopce, Praděd kousek. Ale mně je to stejně furt málo.
My dřív brávali psa všude s sebou, krom vody. To zůstával doma (je to rodinný pes) a na vodu jsem jela bez něj. Ale brzy se ukázalo, že zimní hory nejsou jeho šálek kávy, tak ten týden si ho brala babička. On byl spokojený a my také. Teď, co je už dědek, nebereme ho ani v létě nebo na nějaké dlouhé výlety. On je rád, že má doma svůj klid a na hlídání v rodině je zvyklý.

janaa
napsal(a):
Já nemám ráda placky,ale na lození do obr kopců a hor mě taky neužije Ale vzhledem k tomu,že dle standardních doktorů jsem měla být dávno nechodící,všechno cajk
Však jo, každej to máme jinak. Kdyby měli všichni rádi moře, bylo by na horách prázdno. I když já bych to teda uvítala.