Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lukajda38

22.4.2021 15:57
lukajda38

XXX.XXX.40.147

Ahojky,
trpím nespavostí, léky moc nezabírají, když už, tak třeba jen 5 hodin, ale to je málo.
Je nějaká injekční forma?
Díky moc!

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2021 16:31

lukajda38 napsal(a):
Ahojky,
trpím nespavostí, léky moc nezabírají, když už, tak třeba jen 5 hodin, ale to je málo.
Je nějaká injekční forma?
Díky moc!

Ano, ale ne pro laické použití. Nejdřív je třeba odstranit příčiny nespavosti - kafe, alkohol, těžká jídla, přetopená ložnice, blikající neóny pod oknem, večerní čučení do mobilu nebo počítače, nepravidelný spánkový rytmus, stres...

22.4.2021 16:39
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Tabletka
Sanval - zkoušel jste?

22.4.2021 17:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Poruchami spánku se "kupodivu" zabývá i lékařská věda, dokonce existuje i spánková laboratoř. Proč to neřešíte s odborníkem? Léky na spaní, takzvaná hypnotika, nejsou z dlouhodobého hlediska řešením, mění strukturu spánku. Lze třeba koupit melatonin, ale primárně, pokud omezíte to, co je zmíněno rapotackou, bych se při přetrvávání potíží obrátila na lékaře, než abych si samodomo aplikovala cokoli, co mi doporučí někdo anonymně na internetu...

22.4.2021 17:05
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Melatonin taky zabere, ale bolela mě po něm hlava
i když jsem byla vyspalá,

22.4.2021 17:11

Melatonin mě teda osobně nezabírá...jedině hypnotika, aby mi "vypnuly mozek".

22.4.2021 17:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Primárně mi šlo hlavně o to, že o tazateli či tazatelce nevíme vůbec nic, tedy netušíme, jestli nejde o těhotnou ženu, nemá problémy s alkoholem, syndrom spánkové apnoe atd. Proto bych se doporučování jakékoliv medikace raději zdržela.

Povinně má dotyčný/dotyčná svého registrujícího lékaře, který je se zdravotním stavem pac. obeznámen, takže bych využila hlavně této cesty.

22.4.2021 18:33
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Dotaz
- má dotyčný/dotyčná svého registrujícího lékaře, který je se
zdravotním stavem pac. obeznámen,
takže bych využila hlavně této cesty.

Správná připomínka.
Taky si myslím, že je to tady nebezpečný.
Snad ta osoba naše příspěvky přežije bez úhony. .

22.4.2021 18:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

rapotacka11 napsal(a):
Dotaz
- má dotyčný/dotyčná svého registrujícího lékaře, který je se
zdravotním stavem pac. obeznámen,
takže bych využila hlavně této cesty.

Správná připomínka.
Taky si myslím, že je to tady nebezpečný.
Snad ta osoba naše příspěvky přežije bez úhony. .

Tak třeba rozštěpové vady plodu po hypnoticích třetí generace se vyskytují, ale pro někoho je to holt jen detail...

22.4.2021 18:56

Meduňkový čaj z meduňky. Mléko s medem. A odstranit tu příčinu, co mě přivedla k činu vrcholné zoufalosti - napsat dotaz o drogách na psí diskuzi.
Ale ta meduňka fakt funguje. A lopata úplně nejvíc.

22.4.2021 19:04

Ta lopata je jistější.

22.4.2021 19:47
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Dotaz napsal(a):
Tak třeba rozštěpové vady plodu po hypnoticích třetí generace se vyskytují, ale pro někoho je to holt jen detail...

Nerozumím.
Hypnotika zadavatelka koupí bez
lékařského předpisu?

22.4.2021 20:14

Tak kozlík, třezalka, mučenka.. to jsou bylinky, volně prodejné, a když si dá někdo z rizikové skupiny třezalku bez toho, aniž by se dohodl se svým lékařem, tak bude velmi veselo.
(nevtipně nebezpečně)
Lopata je fakt nejlepší, já už dnes spím vestoje a megý hrabala myši jako metro a už od čtyř spí, ani večeři nechce.

22.4.2021 20:18

Holky, to bude nějaká sranda, protože kdo by se ptal na injekci na spaní.

22.4.2021 20:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

rapotacka11 napsal(a):
Nerozumím.
Hypnotika zadavatelka koupí bez
lékařského předpisu?

Tak nemusí objednávat v ČR, léky může poskytnout i jiná osoba, dostat se k nim lze. Pokud mám takové potíže, že sháním cokoliv na spaní injekčně, tak bych to prostě měla řešit s doktorem.

22.4.2021 21:26

Někdo tady zmiňoval lopatu, že prá to funguje stopro, tak jdu nějakou sebrat na dvoře a šup s ní do postele....to jsem zvědavá, jak se dneska vyspím

22.4.2021 21:42
impact

XXX.XXX.47.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někdo tady zmiňoval lopatu, že prá to funguje stopro, tak jdu nějakou sebrat na dvoře a šup s ní do postele....to jsem zvědavá, jak se dneska vyspím

Doufám, že tou lopatou nesbíráte bobky jak já. Jinak pěknou noc teda.

Jinak já jedu Stilnox. Prej na něm nevzniká závislost, mi kdysi kdosi říkal. Žeru ho už deset let a jsem cajk.

Meduňka je taky dobrá, ale po ní mi to trvá do oběda, než se proberu.

22.4.2021 22:05

impact napsal(a):

Jinak já jedu Stilnox. Prej na něm nevzniká závislost, mi kdysi kdosi říkal. Žeru ho už deset let a jsem cajk.

Ne na bobky mám jiný udělátka

23.4.2021 08:17

Já naštěstí nikdy nic takovýho nepotřebovala, večer lehnu do postele s knížkou, přečtu 2 stránky a jsem jasná.
Pokud tomu zadavateli nezabírají už prášky, tak by snad měl zajít k odborníkovi. Co tak mám zkušenost z rodiny, je za tím vždycky nějaký jiný zdravotní problém a nebo je to v hlavě.

24.4.2021 07:11
fikovnice

XXX.XXX.134.240

Dotaz napsal(a):

Tady nikdo hypnotika 3. generace doporučovat nebude...a i kdyby, jsou vázána na předpis.

24.4.2021 07:13
fikovnice

XXX.XXX.134.240

Meduňkový čaj z meduňky. Mléko s medem. A odstranit tu příčinu, co mě přivedla k činu vrcholné zoufalosti - napsat dotaz o drogách na psí diskuzi.
Ale ta meduňka fakt funguje. A lopata úplně nejvíc.

"vrcholná zoufalost - napsat dotaz o drogách na psí diskuzi..."

A ještě to ta osoba píše v 15.57h. Čekala bych tento dotaz někdy mezi druhou a třetí ráno...

24.4.2021 07:15
fikovnice

XXX.XXX.134.240

impact napsal(a):

Aha, tak přece jen tady někdo ty "Z" látky (Stilnox) zmiňuje...
Za mě strašný svinstvo, ale chápu, že nespavost je věc strašná...

Ad třezalka: reálný případ z praxe - manželka vařila manželovi po transplantaci denně hektolitry třezalkového čaje, až došlo k odhojení transplantátu. Ony ty interakce s třezalkou fakt můžou být závažné!
V rámci výuky fytoterapie mají naši studenti ochutnávku čajů. Po ochutnávce třezalkového čaje vždy trnu, zda nenastane po naší výuce babyboom - ze selhání HAK u studentek!

Ad injekční hypnotika: nejvíce to měl propracované M. Jackson - ten na nespavost si nechával aplikovat celkové anestetikum propofol. Tomu říkám hypnotikum X. generace - na insomnii narkózu!

24.4.2021 11:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já naštěstí nikdy nic takovýho nepotřebovala, večer lehnu do postele s knížkou, přečtu 2 stránky a jsem jasná.
Pokud tomu zadavateli nezabírají už prášky, tak by snad měl zajít k odborníkovi. Co tak mám zkušenost z rodiny, je za tím vždycky nějaký jiný zdravotní problém a nebo je to v hlavě.

Tak já mám vůbec problém nastavit si čas na telce a zhasnout lampičku. Přijdu do ložnice, rozsvítím lampičku, zapnu telku, vysleču se, vlezu pod peřinu, vyvětráno(zima jak v psinci ) takže se zachumlu, že pak najdu snesitelný program....a vzbudím se v půl šesté, v telce řve nějaká blbost, lampička stále svítí...

24.4.2021 12:20

lesnížínka napsal(a):
Tak já mám vůbec problém nastavit si čas na telce a zhasnout lampičku. Přijdu do ložnice, rozsvítím lampičku, zapnu telku, vysleču se, vlezu pod peřinu, vyvětráno(zima jak v psinci ) takže se zachumlu, že pak najdu snesitelný program....a vzbudím se v půl šesté, v telce řve nějaká blbost, lampička stále svítí...

Šťastná to žena

24.4.2021 12:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Mě se taky u televize dobře usíná - klasika koukáme večer v obýváku na film, a já usínám, padají mi víčka. Přesunu se do ložnice spát, tam televizi nemáme, a čumím do stropu a nemůžu zabrat . Ale většinou do chvilky usnu, nějaký velký problémy s tím nemám. Jediný co mi vadí, když usínám, je tikot hodin. Pokud je zaplá telka, která to přehluší, tak v pohodě. Ale pokud je úplně ticho a do toho tikají hodiny, tak neusnu.

Prášky na spaní jsem zkoušela po operaci, když jsem měla velké bolesti a nemohla spát. Sice jsem usnula, ale druhý den jsem byla naprosto nepoužitelná, takže víckrát jsem si prášek nevzala. Ale už nevím co to bylo konkrétně za léky, byly na předpis.

Přidejte reakci

Přidat smajlík