Dobrý den,
mám 4letého křížence, má zhruba 14 kg, pes poslouchal učila jsem ho na povely, máme ho s přítelem společně. Pes má raději přítele a víc ho poslouchá, když přítel odešel na půl roku pryč, pes poslouchal jak hodinky, přítel se vrátil a pes na mě vyjíždí, cení zuby, neposlouchá.
Nevím si s ním rady, poslouchá jen přítele a ten má výchovu na háku. Cpe ho vším co je v lednici, pes něco chce on mu to dá a tak dále.
Poradíte mi co s tim mám dělat? Opravdu už si nevím rady, čekáme miminko a bojím se, že bude vyjíždět i na něj.
Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dejte je někomu.

napsal(a):
Dejte je někomu.
Oba?

napsal(a):
Oba?
Pejska někomu hodnému.

jen zopakuji dříve položený dotaz :
"chybí popis situace kdy "vyjede" a vaše následná reakce..."
ono jinak nějak není na co odpovídat.......

Dasty4
napsal(a):
Dobrý den,
mám 4letého křížence, má zhruba 14 kg, pes poslouchal učila jsem ho na povely, máme ho s přítelem společně. Pes má raději přítele a víc ho poslouchá, když přítel odešel na půl roku pryč, pes poslouchal jak hodinky, přítel se vrátil a pes na mě vyjíždí, cení zuby, neposlouchá.
Nevím si s ním rady, poslouchá jen přítele a ten má výchovu na háku. Cpe ho vším co je v lednici, pes něco chce on mu to dá a tak dále.
Poradíte mi co s tim mám dělat? Opravdu už si nevím rady, čekáme miminko a bojím se, že bude vyjíždět i na něj.
Děkuji za radu.
Mě to přijde celý takový divný.........čtyřletej pes a najednou začal vyjíždět?? Společný pes....pořizovali jste si ho společně jako štěně nebo byl přítelův a sestěhovali jste se a ze%d ho máte společně a nebo to byl starčí pejsek z útulku??
V každém případě to, že má přítel jeho výchovu na háku a krmí ho z lednice, to přeci není důvod, aby na mě vlastní pes vyjížděl.....můj manžel taky naše psy nevychovává naopak některé vyčůranější fenky se k němu "běží schovat" když přijde na nějakou proceduru, kterou moc nemusí...protože páníček je "nedá".......od stolu krmíme všichni.
Vy se bojíte, že bude vyjíždět i na miminko......za mě je to celý špatně a strach a nedůvěra ve vztahu se psem to rozhodně nezlepší a dokonce si nejsem jistá, že to má co společného s tím, jak pes poslouchá a nebo neposlouchá.
My máme psy rozmazlovaný až na půdu....ale v životě se mi nestalo, aby na nějakýho člena rodiny náš pes vystartoval. Pro mě teda naprosto nepředstavitelná situace, už proto, že mám velký psy a abych se svého psa nakonec bála. Naopak, když na mě můj pes zavrčí nebo se ohradí, tak moje reakce je v naprostém klidu řečeno "no aby ses nepotento..." může mi tím sdělit svůj názor, ale vím, že mi neublíží, protože mu prostě věřím.
Takže by mě taky zajímala odpověď na dotaz výše....za jaké situace vyjíčdí, kdy cení ty zuby a jak se to následně řeší.

Dasty4
napsal(a):
Neposlouchá už zhruba rok a půl to trvá a to sem těhotná 7 měsíců takže to není mnou všimlo si toho i okolí děkuji za radu
a to vam to 1,5 roku nevadilo?

Radím psa dát někomu, kdo si s ním poradí. Vy budete mít v budoucnu ještě míň času na jeho výchovu, než máte teď.

napsal(a):
Radím psa dát někomu, kdo si s ním poradí. Vy budete mít v budoucnu ještě míň času na jeho výchovu, než máte teď.
neco jsem rozbila - tak to hodim na krk nekomu jinemu?
a ze na tohohle psa budou stat zastupy nadsencu....

Mám poruchu - čtu mezi řádky. Takže to vidím na rodinnou terapii. Jeden člen domácnosti se o něco snaží, funguje to, přijde jiný člen a rozboří to. Pořídí si dítě, jako kdyby nestačila zkušenost společné výchovy psa, najednou panika - co se psem.
Já si teda nechám psa. Ale nemůžu mít vše.

napsal(a):
neco jsem rozbila - tak to hodim na krk nekomu jinemu?
a ze na tohohle psa budou stat zastupy nadsencu....
No, nebudou. Stejně nějak nevěřím tomu, že si s ním poradí a nechají si ho. Paní nebude těhotná běhat na cvičák, když doteď to neudělala.

napsal(a):
No, nebudou. Stejně nějak nevěřím tomu, že si s ním poradí a nechají si ho. Paní nebude těhotná běhat na cvičák, když doteď to neudělala.
tak to asi budou muset nekomu zaplatit, aby jim psa vychoval.
treba lidem zacne dochazet pres penize, ze porizeni psa je odpovednost a ze to muze byt drahe.
dokud se daji psi kdykoliv nekam odlozit, postara se nekdo jiny - je to cesta do pekla.

napsal(a):
treba lidem zacne dochazet pres penize, ze porizeni psa je odpovednost a ze to muze byt drahe.
dokud se daji psi kdykoliv nekam odlozit, postara se nekdo jiny - je to cesta do pekla.
Kéž byste měla pravdu, protože v tomto jsem já hodně skeptická.

napsal(a):
Když ho neudají, tak ho třeba vypustí někde v lese, nebo hůř, přivážou ho tam... nebo se ho prostě nějak zbaví.

napsal(a):
Když ho neudají, tak ho třeba vypustí někde v lese, nebo hůř, přivážou ho tam... nebo se ho prostě nějak zbaví.
"dokud se daji psi kdykoliv nekam odlozit, postara se nekdo jiny - je to cesta do pekla"

napsal(a):
"dokud se daji psi kdykoliv nekam odlozit, postara se nekdo jiny - je to cesta do pekla"
Co je cesta do pekla? Že existují útulky? Že existují lidé, kteří se starají o odložené psy?
napsal(a):
Mám poruchu - čtu mezi řádky. Takže to vidím na rodinnou terapii. Jeden člen domácnosti se o něco snaží, funguje to, přijde jiný člen a rozboří to. Pořídí si dítě, jako kdyby nestačila zkušenost společné výchovy psa, najednou panika - co se psem.
Já si teda nechám psa. Ale nemůžu mít vše.
Sice souhlasím (partner si dělá co chce, sabotuje výchovu psa,...)...ale nemyslím si, že u zadavatelky je reálné, že se zbaví partnera, s nímž čeká dítě.
Čtu vaše názory tak za prvé snažíš se stím dělat něco celou dobu opravdu to není ze dne na den psa pryč dávat nehodlám a nikdy bych to neudělala náš pes má vše co může mít neposlouchá nedostane pamlsky přítel de dá mu je tak pardon že je těžké že nereaguje proto sem se tu chtěla jen poradit vyjíždí kdyz se jen přiblížíme k příteli na gauči nebo si chci lehnout do své postele už mi bylo doporučeno nedávat pamlsky když neposlouchá nebo na něj zvednout hlas pro informaci než tu začněte psát jestly mu nějak ubližují tak ne neubližují vzala sem si jako štěně máme ho s přítelem od mala pes jak sem psala přítel byl půl roku pryc pes poslouchal nebyl sním žádný problém přítel se vrátil a začal poslouchat občas ovládá základny povely k noze sedni podej páč atd... není to tak že bych na psovo výchovu vykasla tak si ty poznámky nechte jen mě napadlo že psa za tu dobu co ho mam před týdnem ho napadl podruhé pes já sem toho druhého psa odtrhla od mého psa nemůže to být i tím ??

Nerozumím, co po nás chcete. Udělejte si pořádek doma a se psem pracujte, tady žádný zázraky nevymyslíme.
Dasty4
napsal(a):
Čtu vaše názory tak za prvé snažíš se stím dělat něco celou dobu opravdu to není ze dne na den psa pryč dávat nehodlám a nikdy bych to neudělala náš pes má vše co může mít neposlouchá nedostane pamlsky přítel de dá mu je tak pardon že je těžké že nereaguje proto sem se tu chtěla jen poradit vyjíždí kdyz se jen přiblížíme k příteli na gauči nebo si chci lehnout do své postele už mi bylo doporučeno nedávat pamlsky když neposlouchá nebo na něj zvednout hlas pro informaci než tu začněte psát jestly mu nějak ubližují tak ne neubližují vzala sem si jako štěně máme ho s přítelem od mala pes jak sem psala přítel byl půl roku pryc pes poslouchal nebyl sním žádný problém přítel se vrátil a začal poslouchat občas ovládá základny povely k noze sedni podej páč atd... není to tak že bych na psovo výchovu vykasla tak si ty poznámky nechte jen mě napadlo že psa za tu dobu co ho mam před týdnem ho napadl podruhé pes já sem toho druhého psa odtrhla od mého psa nemůže to být i tím ??
Já se v tom textu nevyznám, ale pokud byl před týdnem napaden pes, který neposlouchá už rok a půl, tak tam nevidím souvislost.

Dasty4
napsal(a):
Co na to říct....proč doprčic pes nemá doma couračku a proč, když zavrčí, když si chcete lehnout do postele, tak dát povel a pěkně v klidu ho za tu couračku z postele sundat....vynutit si splnění povelu a stejně tak z gauče....jsi protivnej, tak nmazej dolu a přijď tak max až se budeš chovat slušně a můžeš se rozčilovat jak chceš, protože já jsem tady kápo a gauč je můj a postel je moje a já určuju pravidla...fertig.
Teď, jak to čtu, jsme si zrovna doma říkali, že nás by musel každej pes sežrat....pamlsky z nás padají nonstop a to ani po psu nic nechceme...manžel psy tak max pomazlí a rozmazlí.......no já defakto taky....samý tulinky mulinky, na psy žvatláme, ale i takovej pes musí mít nastaveny určité hranice, mantinely.
Prostě pořád mi nejde do hlavy, že když já jsem ta autorita....přítel jen rozmazluje, já jsem naopak ta důsledná...tak naopak by psa nemělo tohle vůči mě ani napadnout.
Nějak mi teda uniklo, co je pes za plemeno, ale za mě prostě někde udělali soudruzi z NDR chybu......
Upřímně tohle mi pes udělat, tak by si to teda za rámeček nedal....by letěl z tý postele smykem.
rapotacka11
napsal(a):
Nevidíte souvislost?
Má nevychovanýho psa, je v tom, potřebuje ho dát pryč,
jinak se z toho ...
Zkusí si raději výchovu děcka. Snad se zadaří ...
Ale tak to jo, že nevychovaný pes je problematický, to jo. Ale přímá souvislost, jako že ta nedávná zkušenost cestovala časem rok a půl zpátky, aby se projevila, to mi přijde jako nepravděpodobné.
napsal(a):
Co na to říct....proč doprčic pes nemá doma couračku a proč, když zavrčí, když si chcete lehnout do postele, tak dát povel a pěkně v klidu ho za tu couračku z postele sundat....vynutit si splnění povelu a stejně tak z gauče....jsi protivnej, tak nmazej dolu a přijď tak max až se budeš chovat slušně a můžeš se rozčilovat jak chceš, protože já jsem tady kápo a gauč je můj a postel je moje a já určuju pravidla...fertig.
Teď, jak to čtu, jsme si zrovna doma říkali, že nás by musel každej pes sežrat....pamlsky z nás padají nonstop a to ani po psu nic nechceme...manžel psy tak max pomazlí a rozmazlí.......no já defakto taky....samý tulinky mulinky, na psy žvatláme, ale i takovej pes musí mít nastaveny určité hranice, mantinely.
Prostě pořád mi nejde do hlavy, že když já jsem ta autorita....přítel jen rozmazluje, já jsem naopak ta důsledná...tak naopak by psa nemělo tohle vůči mě ani napadnout.
Nějak mi teda uniklo, co je pes za plemeno, ale za mě prostě někde udělali soudruzi z NDR chybu......
Upřímně tohle mi pes udělat, tak by si to teda za rámeček nedal....by letěl z tý postele smykem.
Doplnila bych jen - s klidem, samozřejmě. Žádná histerie. Rázná být můžete, ale musíte být rozumná a klidná.
Nezlobte se ale myslíte si že co nechávám psa si dělat co chce ono se totiž ukazuje a říká co okolí nemyslím si to jen já pro informaci není to tím že si to jen vsugerovavam pes je mně nemá autoritu kterou měl než se přítel vrátil a já nevím jak to udělat aby ji zase měl řeknu to jinak pes posloucha na slovo tehdy když přítel není doma přítel je doma pes neposlouchá a vrci na mě děkuju za radu opravdu stě mi hodně pomohla
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Pokud vás má partner rád a pes teď jeho poslouchá víc, měl by nápravu zjednat on. Pes zavrčí? Okamžitý nesouhlas s jeho chováním a odeslání na místo. Blížíte se ke gauči nebo k posteli a pes vrci? Přítel by mel hned zasáhnout. Okamžitě psa přesunout na zem do pelechu a znovu si svoje místa prisvojit. Na mě tohle zkoušela mužova rozmazlená fenka, kterou mi přivedl domů od otce na pohlídání. Jak nebyl doma, pohodářka, když byl doma, zmetek, který si chtěl diktovat, vrčel na děti, vyjížděl po nich zákeřně a když jsem po ní něco chtěla já, šla se schovat za mužovy nohy. Jak jsem svoje psy vždycky vychovávala bez násilí, tak tuhle jsem musela hodně rázně odkázat do mezí. Stačil mokrý hadr a při nevhodném chování zavelení na místo. Pokud neposlechla, dostala jím přes čumák, strefila jsem jím i na dálku přes mistnost. Muž mi s ní moc nepomohl, ale aspoň dodržoval zásady, které jsem nastavila a nekazil mi ten postup. Nevšímal si jí po tu dobu a nešel proti mně. Pak už stačilo ukázat jen hadr v ruce. Byla to otázka několika dní. Jak pochopila kam patří, už je pohodářka se všemi. Nevím, jestli by toto zabralo i u vás, ale nechat to takhle nemůžete. Pokud se cítí, že má nad vámi takto navrch, o děti bych se bála rozhodně. Čeho je to kříženec?
rapotacka11
napsal(a):
Nevidíte souvislost?
jinak se z toho ...
Je smutné co píšete protože stě jediná kdo napsal že sem stoho v prd..
A že ho potřebuju dat pryč ja pouze chtěla poradit od někoho kdo má podobnou zkušenost aspoň de vidět co stě za člověka když ho posíláte do útulku protože já ho tam neposlala ani nic takového nenapsala
Miriam33
napsal(a):
Pokud vás má partner rád a pes teď jeho poslouchá víc, měl by nápravu zjednat on. Pes zavrčí? Okamžitý nesouhlas s jeho chováním a odeslání na místo. Blížíte se ke gauči nebo k posteli a pes vrci? Přítel by mel hned zasáhnout. Okamžitě psa přesunout na zem do pelechu a znovu si svoje místa prisvojit. Na mě tohle zkoušela mužova rozmazlená fenka, kterou mi přivedl domů od otce na pohlídání. Jak nebyl doma, pohodářka, když byl doma, zmetek, který si chtěl diktovat, vrčel na děti, vyjížděl po nich zákeřně a když jsem po ní něco chtěla já, šla se schovat za mužovy nohy. Jak jsem svoje psy vždycky vychovávala bez násilí, tak tuhle jsem musela hodně rázně odkázat do mezí. Stačil mokrý hadr a při nevhodném chování zavelení na místo. Pokud neposlechla, dostala jím přes čumák, strefila jsem jím i na dálku přes mistnost. Muž mi s ní moc nepomohl, ale aspoň dodržoval zásady, které jsem nastavila a nekazil mi ten postup. Nevšímal si jí po tu dobu a nešel proti mně. Pak už stačilo ukázat jen hadr v ruce. Byla to otázka několika dní. Jak pochopila kam patří, už je pohodářka se všemi. Nevím, jestli by toto zabralo i u vás, ale nechat to takhle nemůžete. Pokud se cítí, že má nad vámi takto navrch, o děti bych se bála rozhodně. Čeho je to kříženec?
To právě že nevím je to kříženec Jacka ruslla a nevím to je jediné co nám veterinář mohl říct vzala sem si ho aby ho nezabily jako štěně a bylo mi jedno co to je za rasu děkuji moc za radu jediná která ho neposílá pryč a snaží se nějak poradit a pomoct bez toho aby to schazovala a soudila bez toho aby opravdu věděla jak to máme doma jsem ráda že aspoň jediná osoba to pochopila
řeknu dolů přítel zavolá pojď nahoru a pomazlit se sním tak si myslím že kdyby přítel byl důslednější ale on tvrdí že to tím není a že tomu nerozumím 🤷 kdyby tohle fungovalo tak je vše v pořádku ale moje domněnka třeba přemýšlela sem jestly by nemohl cvičák nepotřeboval ho ale když nemá autoritu ?
rapotacka11
napsal(a):
Nevidíte souvislost?
jinak se z toho ...
Je smutné co píšete já sem nenapsala že ho chci dát pryč to jen vy a já se stoho nepotentuju
A věřte že výchova dětská se Zadari akorát de vidět že stě zlý člověk a když nemáte co poradit nebo žádné zkušenosti stim to tak schazujete lidi

Já bych se s přítelem domluvila na pravidlech, který budeme dodržovat a který budeme po psovi chtít. Pokud ta domluva není možná, řešení nevidím.
Pak bych se ale bála s někým takovým mít dítě.

No... mně stále chybí podrobný popis situace, kdy pes vyjíždí. Co se dělo před tím, než vyjel, co konkrétně obnáší to vyjíždění (jen vrčí?), jaká následuje reakce ze strany zadavatelky.
Zadavatelko, nevím, jestli jste cizinka, ale Vaše příspěvky se velmi těžce čtou, většině příliš nerozumím. Zkuste, prosím, alespoň používat interpunkci. A dodejte co nejpřesnější popis průběhu, jak už Vás žádali jiní výše. Bez toho Vám nikdo nic konkrétního asi neporadí.
Mě k tomu napadá... Pes, který si nárokuje gauč a postel by u mě doma prostě ztratil právo tyto obývat (bez výjimek). Když se neumí chovat slušně, tak ať je protivný na svém pelíšku (který bych umístila na klidné místo dostatečně daleko od gauče/postele), ale nevidím důvod, aby měl mít taková privilegia.
Pokud pes v blízkosti přítele “nefunguje”, nesvádějte to na jeho nedůslednost, ale Vy buďte ta důsledná. Nedávejte povely, u kterých dopředu víte, že nebudou splněny. Předvídejte - mějte záložní plán, jak zařídíte, aby pes poslechl. (Tím narážím na to vodítko, jak doporučovala sardullah, ne na mlácení mokrým hadrem přes čumák.)
Najděte si někoho, kdo Vám pomůže se psem pracovat. Když napíšete, odkud jste, možná Vám někdo poradí někoho konkrétního.
A ještě nevyžádaná rada na konec - zapracujte s přítelem na komunikaci. Jestli máte takové potíže shodnout se na výchově psa, čekají vás s dítětem perné chvíle...
napsal(a):
No... mně stále chybí podrobný popis situace, kdy pes vyjíždí. Co se dělo před tím, než vyjel, co konkrétně obnáší to vyjíždění (jen vrčí?), jaká následuje reakce ze strany zadavatelky.
Zadavatelko, nevím, jestli jste cizinka, ale Vaše příspěvky se velmi těžce čtou, většině příliš nerozumím. Zkuste, prosím, alespoň používat interpunkci. A dodejte co nejpřesnější popis průběhu, jak už Vás žádali jiní výše. Bez toho Vám nikdo nic konkrétního asi neporadí.
Mě k tomu napadá... Pes, který si nárokuje gauč a postel by u mě doma prostě ztratil právo tyto obývat (bez výjimek). Když se neumí chovat slušně, tak ať je protivný na svém pelíšku (který bych umístila na klidné místo dostatečně daleko od gauče/postele), ale nevidím důvod, aby měl mít taková privilegia.
Pokud pes v blízkosti přítele “nefunguje”, nesvádějte to na jeho nedůslednost, ale Vy buďte ta důsledná. Nedávejte povely, u kterých dopředu víte, že nebudou splněny. Předvídejte - mějte záložní plán, jak zařídíte, aby pes poslechl. (Tím narážím na to vodítko, jak doporučovala sardullah, ne na mlácení mokrým hadrem přes čumák.)
Najděte si někoho, kdo Vám pomůže se psem pracovat. Když napíšete, odkud jste, možná Vám někdo poradí někoho konkrétního.
A ještě nevyžádaná rada na konec - zapracujte s přítelem na komunikaci. Jestli máte takové potíže shodnout se na výchově psa, čekají vás s dítětem perné chvíle...
Děkuji za radu určitě to budu brát v úvahu
Ale základ je, se domluvit. Pokud paní něco se psem dělá tak a přítel zase jinak, je z toho guláš a pes neví co a jak má být. Základ sjednotit povely i přístup ke psů. Pokud přítel pouze psa rozmazluje a nic po něm nechce, je jasné, že když ho bude paní otravovat s tím, že něco musí, půjde se schovat k příteli a nelibost vyjadřovat vrčenim.
Když přítel nebyl doma, musel vzít pes zavděk paní a proto to šlo. Ale teď cítí zastání a dovoluje si.
juhaj
napsal(a):
Ale základ je, se domluvit. Pokud paní něco se psem dělá tak a přítel zase jinak, je z toho guláš a pes neví co a jak má být. Základ sjednotit povely i přístup ke psů. Pokud přítel pouze psa rozmazluje a nic po něm nechce, je jasné, že když ho bude paní otravovat s tím, že něco musí, půjde se schovat k příteli a nelibost vyjadřovat vrčenim.
Když přítel nebyl doma, musel vzít pes zavděk paní a proto to šlo. Ale teď cítí zastání a dovoluje si.
Máte pravdu děkuji za odpověď

Dasty4
napsal(a):
To právě že nevím je to kříženec Jacka ruslla a nevím to je jediné co nám veterinář mohl říct vzala sem si ho aby ho nezabily jako štěně a bylo mi jedno co to je za rasu děkuji moc za radu jediná která ho neposílá pryč a snaží se nějak poradit a pomoct bez toho aby to schazovala a soudila bez toho aby opravdu věděla jak to máme doma jsem ráda že aspoň jediná osoba to pochopila
řeknu dolů přítel zavolá pojď nahoru a pomazlit se sním tak si myslím že kdyby přítel byl důslednější ale on tvrdí že to tím není a že tomu nerozumím 🤷 kdyby tohle fungovalo tak je vše v pořádku ale moje domněnka třeba přemýšlela sem jestly by nemohl cvičák nepotřeboval ho ale když nemá autoritu ?
..už jste si promluvili, jak budete vychovávat společně dítě?

je to kříženec Jacka ruslla
...chce se mi pomalu napsat odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.
Nechci říct, že jsou moje eventuelní rady mimo mísu, ale jak se řekne kříženec raslíkový, tak se mi chce říct "bojim, bojim"...obecně teriéří povaha je pro mě vyšší dívčí....to je na mě moc energie, kterou bych musela nasměrovat tím správným směrem, aby byl ze psa příjemný společník a na to jsem teda líná....to teda zlatej povalující se pastevec....myslím, že bych musela být i ráznější...povel A NEBO TAK, který používám u mých "velkých zlých psů"...to je, když dám povel, pes ho sice nesplní, ale udělá něco, co je přijatelné...tzv. vlk se nažral a koza zůstala celá, to bych v tomhle případě vůbec nepoužívala.

@sardullah Tak to jsem taky přehlédla. Tak jedině poslat je (všechny :-) ) k Impact na převýchovu. :-))

Jo a můj osobní názor je, než radit zadavatelce jak na to.....myslím, že už se pomalu na této diskuzi dostává do ofenzívy a snaží se nám sdělit, že ona dělá všechno dobře, ale nefunguje to...navíc s přítelem, který v tomto není oporou.....poradit někoho v jejím okolí, kdo by je "naučil" jak se psem komunikovat, prostě jak na to...nejlépe ukázaná na místě.
Dasty4
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za radu.
Jak moc jste na psa rázná? Třeba pes zjistil, že mu víc sedí páníkova pohoda, než váš ráznej výcvik a prostě se tomu brání. Jak píše Sardullah, dala bych mu couračku, abyste na něj nemusela sahat, když ho chcete sundat z gauče a jak píše Lupus4 s laskavou důsledností vychovávala. Třeba moc tlačíte na pilu. Tím nechci říct, že byste neměla trvat na splnění úkolu, ale třeba to na něj říkáte moc agresivním tonem. Zkuste s nim mluvit tak na pohodu......jinak s tou lednicí....tam jsou moc dobré věci, tak se nedivím, že se s páníkem kamarádí :)

Dasty4
napsal(a):
Ano co se týče dítěte tak tam máme jasno a řada bych jen zdůraznila že tu řešíme psa ne dítě děkuji
..proč tedy nemate jasno ve vychově společného psa...

Dasty4
napsal(a):
Chci poděkovat všem co přispěly jakým koliv názorem určitým způsobem mě to obohatilo a pomohlo co se svým psem určitě si dojdu se svým psem k cvičitelům psů co tomu rozumí a přítele vemu sebou tím bych ráda uzavřela celou tuhle debatu. Já mám jasno
Nezapomeňte příteli vysvětlit, že jestliže se neumí podílet na společné výchově psa, s největší pravděpodobností bude psík vyjíždět i po potomkovi- dítěti a to jistě on ani vy nechcete. Jestli to dělá schválně a má z toho "psinu" , že pes po vás vyjíždí, je to s odpuštěním de++bil. V první řadě bych skočila po příteli, ten by šel do jednoho rohu a pak odkázala psa do druhého rohu. A oba by si to určitě zapamatovali.
napsal(a):
je to kříženec Jacka ruslla
...chce se mi pomalu napsat odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.
Nechci říct, že jsou moje eventuelní rady mimo mísu, ale jak se řekne kříženec raslíkový, tak se mi chce říct "bojim, bojim"...obecně teriéří povaha je pro mě vyšší dívčí....to je na mě moc energie, kterou bych musela nasměrovat tím správným směrem, aby byl ze psa příjemný společník a na to jsem teda líná....to teda zlatej povalující se pastevec....myslím, že bych musela být i ráznější...povel A NEBO TAK, který používám u mých "velkých zlých psů"...to je, když dám povel, pes ho sice nesplní, ale udělá něco, co je přijatelné...tzv. vlk se nažral a koza zůstala celá, to bych v tomhle případě vůbec nepoužívala.
Nechtěla jsem se ani zapojovat, jen jsem tak četla, ale jsem si říkala, že za celou dobu nepadlo, co je to za psa a tipovala jsem kříženec teriéra. Takže jsem vyhrála zlatého bludišťáka. Popravdě...s tímto malým zmetkem bych si rukavičky nebrala Mám je vedle a vidím, jakové to jsou potvory

lesnížínka
napsal(a):
Nechtěla jsem se ani zapojovat, jen jsem tak četla, ale jsem si říkala, že za celou dobu nepadlo, co je to za psa a tipovala jsem kříženec teriéra. Takže jsem vyhrála zlatého bludišťáka. Popravdě...s tímto malým zmetkem bych si rukavičky nebrala Mám je vedle a vidím, jakové to jsou potvory
Teriéři nejsou potvory, jsou to super psi, ale musí mít toho SPRÁVNÉHO páníčka......mě by z jakéhokoliv teriéra nutně švihlo.....zase mojí kamarádce, co měla raslici by muselo nutně hrábnout z mojí pastevecký čuby.
Spousta lidí si vybírá psa samozřejmě podle vzhledu, ale často je hlavním kritériem velikost. Mají dle mého pocit, že zatímco velkého psa by nezvládli, tak ale malého ukočírujou v pohodě....vždyť je malej.
No a nakonec je z toho uštěkané a uvrčené stvoření, které klidně majitele i kousne.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Náhodou... slečna řeší svého psa, kterého má od štěněte, já řešila v podstatě cizího. A tahat ho na vodítku pořád dokola na pelech a riskovat kousnutí se mi nechtělo. No a půlšpicovi se smradlavej švédskej hadr na nose nelíbil. Moc dobře věděla, co se po ní chce. Po dobrém jsem to zkoušela předtím a nešlo to. Zpovykaná fiflena zvyklá si vyštěkat jídlo, bránit si žrádlo, vyjíždět po děckách, ječet na ostatní psy a tahat šíleně pánečka na vodítku je teď když je u nás milionová. Když přijde, nevšímám si jí hned a chová se u nás úplně jinak. Děcka ji mazlí, batole leze do pelechu a ona se jen přesune vedle, krmí granulema z její misky( batole už si otvírá dveře, není to záměr), venku jde vzorně ( líp než moje, což mne trošičku mrzí), psy neřeší. Ví, že mne musí brát v potaz též, nejen muže a jak se u nás musí psi chovat. V žádném případě neříkám, že to musí zakladatelka udělat stejně, jen píšu jak jsem z podobné situace vybruslila já a k všestranné spokojenosti. Ovládací vodítko pořád na krku je samozřejmě taky pomoc. Muži jsem řekla, že nehodlám riskovat pokousané dítě a vrčet na ně, ani vyjíždět nebude. Privilegia jako přístup na koberec a do místností mezi lidi získala až s dobrým chováním...pamlsky taktéž. Jack Russell a ještě k tomu pes, to chce řešit co nejdřív ( nebyli to lovci krys a tak.. samostatní a tvrdší pejsci?), až bude malé na světě, to už je pozdě. No a co platí na přítele, aby vás bral vážně? Domluvte se, udělejte scénu, zahrajte na city...pokud se nedomluvíte, já bych s nepřátelským psem uvnitř bytu nebyla, natož s ním nechat dítě. Žádný cvičák nepomůže, pokud se nezmění přístup páničků.
Dasty4
napsal(a):
Prosím, používejte interpunkci. Pokud je pes vychováván tak chaoticky jak píšete, ničemu se nedivím....a berte to teď jako nadsázku, nechci se do Vás navážet. Ale číst se to moc nedá...
Dasty4
napsal(a):
Je smutné co píšete protože stě jediná kdo napsal že sem stoho v prd..
A že ho potřebuju dat pryč ja pouze chtěla poradit od někoho kdo má podobnou zkušenost aspoň de vidět co stě za člověka když ho posíláte do útulku protože já ho tam neposlala ani nic takového nenapsala
Neznáte zdejší osazenstvo! "Rapotačka" Vám píše svůj příspěvek v duchu toho, jak prostě píše . Chce Vás "trknout", mnohdy ironizace problému a sarkasmus člověka nakopnou k nějakému smysluplnému činu a rozhodnutí. Tedy omlouvám se tímto "Rapotačce", že se snažím o vysvětlení jejího příspěvku .

fikovnice
napsal(a):
Prosím, používejte interpunkci. Pokud je pes vychováván tak chaoticky jak píšete, ničemu se nedivím....a berte to teď jako nadsázku, nechci se do Vás navážet. Ale číst se to moc nedá...
"pokud je pes vychováván tak chaoticky, jak píšete" - trefné přirovnání.

Vůbec to není o tom, kdo dává pamlsky, popř. cokoliv z talíře, nebo třeba úplně kašle na výchovu. Jde o to, kdo je pro psa "vedoucí zájezdu". Překopat osobnost majitele v podstatě nejde, i když si to díky pořadu s Desenským spousta lidí myslí. Ten dá jen know-how pro zlepšení, ale podstatu problému nezmění.
Dasty4
napsal(a):
Musím reagovat, i když jsem původně nechtěla.
vzala sem si ho aby ho nezabily jako štěně a bylo mi jedno co to je za rasu
To je právě ta chyba. Teriér je teriér. Není to hyperaktivní nevychovatelné hovado (jak se o teriérech, zvlášť JRT - tedy spíš sídlištních parodiích, tvrdí), je to prostě teriér, který v sobě má zakódované samorozhodovací schopnosti (stejně jako jezevčíci a jiní) a potřebuje důslednou a "čitelnou" výchovu, aby rád se svým člověkem spolupracoval a nechal rozhodování na něm. Vašemu psovi je úplně šumák, že jste ho "zachránila", nestojíte mu za to, aby Vás akceptoval.
Máte 3 možnosti.
Jednou je poslat psa z domu.
Druhou je nechat to být a pak se bát vlastního psa a vláčet u kočárku na flexinu a s košíkem frustrovaného psa a časem ho poslat z domu.
Třetí je ta, že si do porodu vybudujete se psem vztah, protože podle mne budete po dobu rodičovské dovolené hodně času sama s dítětem a se psem. Předpokládám, že přítel chodí a bude chodit do práce. Klidně choďte na cvičák, bude to společně strávený čas jen vás dvou.