Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elisabethka189

26.4.2021 17:58
Elisabethka189

XXX.XXX.49.89

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, kde bych sehnala mládě lišky (jako domácího mazlíčka). Bydlím v Praze 10.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2021 18:04

To máte dobré, sehnat štěně psa je teď obtížné, ale liška, hned za rohem. https://goo.gl/maps/mgtgxkZgwC9d6yddA

Miriam33

26.4.2021 18:27
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Proč lišku? Dožívá se až 2O let, devastuje byt, smrdí, ochočit se úplně spolehlivě nedá....

Zvažte to...
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/liska-chov-problemovy-domaci-mazlicek.A191114_074624_hobby-mazlicci_bma

26.4.2021 18:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Elisabethka189 napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, kde bych sehnala mládě lišky (jako domácího mazlíčka). Bydlím v Praze 10.

Hezký mají ve Sparkysu👍

26.4.2021 19:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

Proč proboha. Páchne, ničí a na vodítku v Praze se tak vystresuje, že se zblázni. Nehledě na sousedy, to si začuchaj.

26.4.2021 21:53

Připravit se na to, že se možná i 20 let nehnu z bytu/domu, na dovolenou se nehraje, kvalitní zajištění proti géniovi útěků a aktivnímu likvidátorovi, opravdu pekelný smrad a hlavně musí být majitel od přírody vedoucí zájezdu, jinak na něj divočina prdí a s nej pravděpodobností ho i chroustne, autorita se nedá naučit. Jo a ještě je třeba si sehnat povolení SVS, pokud si dobře pamatuji. Takže pohoda. Ale za těch pár dní, kdy je prcek tááák roztomilý, těch 20 let pekla pro lišku i pro lidi rozhodně stojí.

Naštěstí zadavatelka bude podle všeho dítě, které se prostě jen zamilovalo do videí s liščaty a nemá šanci tuhle touhu realizovat.

27.4.2021 07:43

Jo minule bala někde nějaká reportáž s pánem, co měl lišku v paneláku....myslivec.
Už asi roční....až jsem si říkala "no to je prima, teď se toho lidi chytnou a budou chtít taky lišky"...noru má liška na balkóně.
Pak to teda bylo uvedeno na pravou míru, že budují chovatelské zařízení pro tuto fešandu a že se bude co nevidět stěhovat, takže to nebude žádná paneláková liška........

Tak si říkám, proč by někdo investoval hromadu peněz a času, aby vybudoval výběh pro lišku, když by mohla normálně fungovat v bytě......

Myslím, že nej průšvih jsou všechna ta videa, kde mají lidi doma liščata a je to taková pohodička a navíc, jak lidi koukaj, když jí mám venku na vodítku.....jenže nikde nevidím, že by to byla spokojená dospělá liška.....co se stane se všemi těmi roztomilými liščaty.

27.4.2021 08:10

...jo taky nad těmi všemi videii s liskami, kunami, vydrami a tak podobně nyju a pouštím si dokola, jen si pak tak nějak představuju jak by vypadal byt a sousedské vztahy mít toho rozkosneho mazlika doma...obcas ukazují různé reportáže a mazlit se tyhle divochove dlouho nedokážou, umí se i pěkně zostra ohradit, když se jim něco nelíbí, ale to už si jaksi nikdo neuvědomí nebo nechce vidět, že pokud to zvíře není v rukou zkušeného odborníka,může to dopadnout I dost smutně pro obě strany....moc se i líbí veverky, mladě vypadle z hnizda pod strom jsem i predavala do záchranné stanice, a tak mám doma osmaky, je s nimi legrace, šplhá a hupka to jak veverka a člověk je ma místo televize.....

27.4.2021 08:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zadavatelko, myslíte skutečnou lišku, nebo „lišku“ šiba inu?

Já se totiž setkala s tím, že si někteří myslí, že šiba je druh japonské lišky...

27.4.2021 08:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...jo taky nad těmi všemi videii s liskami, kunami, vydrami a tak podobně nyju a pouštím si dokola, jen si pak tak nějak představuju jak by vypadal byt a sousedské vztahy mít toho rozkosneho mazlika doma...obcas ukazují různé reportáže a mazlit se tyhle divochove dlouho nedokážou, umí se i pěkně zostra ohradit, když se jim něco nelíbí, ale to už si jaksi nikdo neuvědomí nebo nechce vidět, že pokud to zvíře není v rukou zkušeného odborníka,může to dopadnout I dost smutně pro obě strany....moc se i líbí veverky, mladě vypadle z hnizda pod strom jsem i predavala do záchranné stanice, a tak mám doma osmaky, je s nimi legrace, šplhá a hupka to jak veverka a člověk je ma místo televize.....

Osmáka jsme měli taky....to bylo super zvíře, byla s ním prča, rád se mazlindal.

27.4.2021 08:28

Hledala jsem a našla to video, který už tady bylo v jiné diskuzi taky o lišce.

https://www.youtube.com/watch?v=rEvQ3t8_TFE

27.4.2021 08:55

Osmáka jsme měli taky....to bylo super zvíře, byla s ním prča, rád se mazlindal.

..souhlasím, je i vyhoda, ze od nich může člověk odjet na krátkou dobu, pokud ma souseda krmice...

27.4.2021 09:06

Hledala jsem a našla to video, který už tady bylo v jiné diskuzi taky o lišce.

https://www.youtube.com/watch?v=rEvQ3t8_TFE

..úzasne video budiž poučením i varováním pro všechny ty, kteří by pojmuli ten bl.bý napad koupit si lišče....

27.4.2021 09:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak hlavně většina lidí není schopná vychovat ani obyčejného psa - co by asi tak chtěli dělat s liškou, která navíc bez ohledu na výchovu neskutečně smrdí a s tím člověk neudělá nic.

27.4.2021 09:14

Hlavně z toho vyplývá, jakou má liška potřebu prostoru, a přitom, když je vychovaná v zajetí, tak vypustit do přírody ji nemůžou. Pořídit si ji pro vlastní potěšení je prostě zhovadilost a sobectví.

27.4.2021 09:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Hlavně z toho vyplývá, jakou má liška potřebu prostoru, a přitom, když je vychovaná v zajetí, tak vypustit do přírody ji nemůžou. Pořídit si ji pro vlastní potěšení je prostě zhovadilost a sobectví.

Tak hlavně žít s liškou není žádný potěšení (když teda nepočítám těch pár in videí na fejsbůku), za to je ten 20 letý bugr a smrad hodně vysoká daň.

27.4.2021 09:34

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak hlavně žít s liškou není žádný potěšení (když teda nepočítám těch pár in videí na fejsbůku), za to je ten 20 letý bugr a smrad hodně vysoká daň.

No, některá videa jsou fakt výživná. Dokonce tam koupou lišku ve vaně.

27.4.2021 10:28
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Takováhle diskuze už tu před pár měsíci byla a já doteď nepochopila proč by někdo chtěl domů lišku.
Lišku lidi proč

27.4.2021 10:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Viděla jste Tuláčka? Takový čumáček, taková očička, kdo by to nechtěl domů? Já chtěla a moc.
Bylo mi ovšem osm.

27.4.2021 17:54
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Varaxi napsal(a):
Viděla jste Tuláčka? Takový čumáček, taková očička, kdo by to nechtěl domů? Já chtěla a moc.
Bylo mi ovšem osm.

Aha jasně

Takový čumáček a ta barva tyjo ta musí být chytrá to je přece v pohádkách TO musim mít

28.4.2021 07:57
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Já myslím, že si tady dělá zakladatel prču třeba je to nějaké děcko, páč liška jak známo je zvíře divoké, tudíž má žít v lese ..

děti mívají občas přání -
Já si třeba přála šimpanze , představovala jsem si jak se o něj starám jako o miminko ... Mohlo mi být tak 8-9 ?🤭 Dneska nechápu, že jsem takovej nápad mohla mít :)

Měl jste někdo taky podobná chovatelská přání ? :-)

28.4.2021 08:07

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Já myslím, že si tady dělá zakladatel prču třeba je to nějaké děcko, páč liška jak známo je zvíře divoké, tudíž má žít v lese ..

Já si třeba přála šimpanze , představovala jsem si jak se o něj starám jako o miminko ... Mohlo mi být tak 8-9 ?🤭 Dneska nechápu, že jsem takovej nápad mohla mít :)

Asi to děcko je, ale když to vidí na youtube, jak někteří zpovykanci už nevědí co by, tak chce pochopitelně lišku taky.
Já asi byla divný dítě, já chtěla vždycky jen psa. Dovoleno mi nikdy nebylo, vlastního jsem měla až v 27.

28.4.2021 08:13

Asi to děcko je, ale když to vidí na youtube, jak někteří zpovykanci už nevědí co by, tak chce pochopitelně lišku taky.
Já asi byla divný dítě, já chtěla vždycky jen psa. Dovoleno mi nikdy nebylo, vlastního jsem měla až v 27.

..ja nejpre kolii a pak NO,..také s našima nic nehnul- měli rozum....splněno až když byl dceři rok a ja bydlela ve vlastním bytě....jako dítě jsem domů tahala co bylo dosazitelne v přirodě jako mysi, zaby, šneky, mloky, colky a jinou rozličnou havěť k hrúze mé vseho se štiticí a bojici maminky...

28.4.2021 08:17

Tak u mě teda co si vůbec pamatuju jako malinká tak pes a kůň.... ..kupodivu nejdřív jsem měla toho koně, když jsem začala chodit do jezdeckýho oddílu, sice nebyl můj vlastní, koupenej, ale byl "můj".....no a svýho psa teda v 16-ti letech to mi ho koupil manžel.

Já miluju i kočky, papoušky, morčátka a já nevím co ještě, ale ten pes a kůň jsou top a děsím se doby, kdy už třeba nebudu moci mít žádné zvíře, myslím, že v tu chvíli můj život ztratí smysl.

A co se týče těch exotických zvířat, kdyby to šlo, tak bych brala tygra....doufám, že se to dá chovat ve stejném režimu jako pes

28.4.2021 08:32

Ale já mám furt stejná chovatelská přání - fialového hrošíka, tapíra, zebru, kapybaru a 12 psů - a už mi bylo i 30 a pořád si myslím, že jediná překážka je, že nemám seno.

28.4.2021 08:56

Tak u mě teda co si vůbec pamatuju jako malinká tak pes a kůň.... ..kupodivu nejdřív jsem měla toho koně, když jsem začala chodit do jezdeckýho oddílu, sice nebyl můj vlastní, koupenej, ale byl "můj".....no a svýho psa teda v 16-ti letech to mi ho koupil manžel.

Já miluju i kočky, papoušky, morčátka a já nevím co ještě, ale ten pes a kůň jsou top a děsím se doby, kdy už třeba nebudu moci mít žádné zvíře, myslím, že v tu chvíli můj život ztratí smysl.

A co se týče těch exotických zvířat, kdyby to šlo, tak bych brala tygra....doufám, že se to dá chovat ve stejném režimu jako pes

Já právě vždycky psa a rasa mně tehdy byla úplně fuk, třeba i vesnickýho voříška. Co si tak pamatuju, tak jsem s tím otravovala odmalička. Psa měla vždycky babička a tak jsem u ní byla pořád. Pak si otec pořídil svého prvního psa, boxera, a neměl na něj čas, stavěl se barák, tak štěňátko jsem venčila jen já, ale na cvičení a výchovu jsem tehdy jako asi šestileté děcko neměla. Až se dům postavil, tak se zjistilo, že pes je nevychovanej a putoval dál. S prvním NO to bylo totéž v bledě modrým.
Až mně bylo asi těch 16, tak jsem moc chtěla malého knírače, ale dovolit to nechtěli ani o pár let později tchánovci, u kterých jsme zpočátku manželství bydleli. Prostě dítě jo a co nejdřív, pes ne. Takže psa jsme si pořídili, až jsme měli vlastní byt a dvě děti. A byl to víceméně takový kompromis, maltézáček, aby lidi v baráku moc neřvali, psa tam tehdy měla jen jedna slečna a to jorkšíra.
Velký psy jsme si pořídili, až jsme koupili domek. Chtěla jsem labradora, ale nakonec jsme koupili fenku zlaťáka a od tý doby je toto plemeno moje srdcovka.
Mám to úplně stejně, bez zvířat, teda hlavně bez psů, by můj život neměl smysl. Kdykoliv má člověk depku, tak oni ho prostě nakopnou. A jít na procházku bez psa, tak to už si nedovedu představit vůbec. Nedávno jsem se odkudsi vracela sama, šla jsem zadem přes louky, protože se mně nechtělo po silnici, a potkala jsem sousedku, která se velice divila, že nemám ani jednoho psa.

28.4.2021 09:18

Ale já mám furt stejná chovatelská přání - fialového hrošíka, tapíra, zebru, kapybaru a 12 psů - a už mi bylo i 30 a pořád si myslím, že jediná překážka je, že nemám seno.

Vy jste moje krevní skupina - já chci taky tapíra a kapybary. Viděla jsem teď v inzerci dům s rybníkem na pozemku... 😇

28.4.2021 09:36

RozaTonda-mopsi napsal(a):

Já chtěla tygra. Jako měl kapitán Korkorán.

28.4.2021 09:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Vy jste moje krevní skupina - já chci taky tapíra a kapybary. Viděla jsem teď v inzerci dům s rybníkem na pozemku... 😇

Já chci štětkouna a nártouna. Kdyby bylo nejhůř, tak ksukola nebo tanu.

28.4.2021 10:16
manitschka

XXX.XXX.232.200

Já chtěla draka, tygra, koně a psa. Měli být kámouši. Drak by nás vozil všechny.

Když jsem uznala, že draci a tygři se blbě shání, a umřel dědův ovčoun, začala jsem intenzivně chtít psa, NO. A jezdit na koni. Venčila jsem sousedovic kříženky ovčáků tak od devíti let, myslím, že ve dvanácti jsem začala chodit do jezdeckýho oddílu a dostala "svého" prvního rodinného psa, WHWT, což tedy nebyl moc NO. :-) Byl boží. No a po dvacítce už to jelo, nejdřív kůň, pak odstěhování od našich, první BOM, a teď druhý. Kočky se nabalily cestou, takže i ty tygry vlastně mám. Jen toho draka, toho chci pořád. Nevíte, kde mají dráčata k rezervaci? Ale aby lítal a plival oheň, jako má Daenerys, žádný balamucení leguánama.

28.4.2021 11:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

manitschka napsal(a):
Já chtěla draka, tygra, koně a psa. Měli být kámouši. Drak by nás vozil všechny.

Když jsem uznala, že draci a tygři se blbě shání, a umřel dědův ovčoun, začala jsem intenzivně chtít psa, NO. A jezdit na koni. Venčila jsem sousedovic kříženky ovčáků tak od devíti let, myslím, že ve dvanácti jsem začala chodit do jezdeckýho oddílu a dostala "svého" prvního rodinného psa, WHWT, což tedy nebyl moc NO. :-) Byl boží. No a po dvacítce už to jelo, nejdřív kůň, pak odstěhování od našich, první BOM, a teď druhý. Kočky se nabalily cestou, takže i ty tygry vlastně mám. Jen toho draka, toho chci pořád. Nevíte, kde mají dráčata k rezervaci? Ale aby lítal a plival oheň, jako má Daenerys, žádný balamucení leguánama.

Vždyť máte malinu, tak jaký dráčata ještě?

28.4.2021 12:15

Já když přišla do styku asi před šesti lety se slonem, resp. slonicí....napřímo žádnej plot, krmili jsme jí a mazlili....ta byla ták úžasná. Tak nevím, co by sousedi řekli, že mám na zahradě slona.

A můj manžel, tak ten by zase chtěl alpaku, prej hezky skáčou a jsou roztomiloučký.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2021 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Ja chtela jen kone.... A proto jsem. Leta mela kone a ted mame v baraku psy, fretku, hlodavce, papousky, tunu hadu... 🤣 Vono se to nak zvrtlo... A to to zaclo puvodne jednim terarkem misto akvarka jako okrasou🤣

28.4.2021 14:32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja chtela jen kone.... A proto jsem. Leta mela kone a ted mame v baraku psy, fretku, hlodavce, papousky, tunu hadu... 🤣 Vono se to nak zvrtlo... A to to zaclo puvodne jednim terarkem misto akvarka jako okrasou🤣

Teda já z toho, co píšete věděla, že chovatelský zařízení nebudete mít nějaký mrňavý, ale člověk si to v reálu neumí představit....tak teď už představu mám

28.4.2021 14:53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

tvl zverimex

Neregistrovaný uživatel

28.4.2021 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Teda já z toho, co píšete věděla, že chovatelský zařízení nebudete mít nějaký mrňavý, ale člověk si to v reálu neumí představit....tak teď už představu mám

A to se to bude zvětšovat. Pulka je na mlady a dorůstající jedince. Mám dvě varianty prostor ale ještě mám necelý rok času. Ufff 🤣

hrt

28.4.2021 15:02
hrt

XXX.XXX.78.44

Mým vysněným zvířetem byl taky kůň. A nemohla jsem pochopit, proč ho nemůžeme mít zaparkovanýho v bytě na balkoně. Vždyť byl skoro stejně prostornej, jak boxy ve stajích.

28.4.2021 15:06

hrt napsal(a):
Mým vysněným zvířetem byl taky kůň. A nemohla jsem pochopit, proč ho nemůžeme mít zaparkovanýho v bytě na balkoně. Vždyť byl skoro stejně prostornej, jak boxy ve stajích.

A nad výtahem jste přemýšlela? To jsou takové bezvýznamné detaily.

28.4.2021 15:07

V kterém kraji?

28.4.2021 15:15

V kterém kraji?

Ve Středočeském.

https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/klobuky-palecek-/468995420#img=0&fullscreen=false

hrt

28.4.2021 15:18
hrt

XXX.XXX.78.44

To nefunguje jako u psů? Výtah tam byl do 300 kg, tak pro mlaďocha by to stačilo (urco ještě tam budou mít rezervu), pak už by do 2. patra už šlapal po svých.

28.4.2021 15:24

Ve Středočeském.

https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/klobuky-palecek-/468995420#img=0&fullscreen=false

No, tak tam je zajímavé jen to jezírko, které nevypadá jako jezírko, ale hasičská nádrž na návsi. V baráku poházený levný nábytek, nedodělaná půda a na vestavbu hodně nízká, děsivě strmé schody, ..tady se platí jen za vzdálenost do Prahy.. ta žlutá je příšerná.
Jsem dnes extra milá :D
Kapybary k tomu nejsou, tak nic, ale díky :)

28.4.2021 15:25

Hele tak tohle už jsem měla prokoumaný ve školce....poník se do výtahu vleze, bydlet mu
ůže u mě v pokojíčku, tam se taky vejde.
Vlastně vůbec nechápu, proč mi mamka nekoupila místo psa poníka

28.4.2021 15:26

hrt napsal(a):
To nefunguje jako u psů? Výtah tam byl do 300 kg, tak pro mlaďocha by to stačilo (urco ještě tam budou mít rezervu), pak už by do 2. patra už šlapal po svých.

Určitě funguje ;-)

28.4.2021 15:27

Varaxi napsal(a):
Já chci štětkouna a nártouna. Kdyby bylo nejhůř, tak ksukola nebo tanu.

Kdybych to uměla vyslovit a věděla, co to je, tak Vám nějaké seženu! :-)

28.4.2021 15:38

No, tak tam je zajímavé jen to jezírko, které nevypadá jako jezírko, ale hasičská nádrž na návsi. V baráku poházený levný nábytek, nedodělaná půda a na vestavbu hodně nízká, děsivě strmé schody, ..tady se platí jen za vzdálenost do Prahy.. ta žlutá je příšerná.
Jsem dnes extra milá :D
Kapybary k tomu nejsou, tak nic, ale díky :)

Takový typický středočeský bizár. Postrádám jen tři rozebrané traktory na dvoře. 😅 Kapybary by se musely dokoupit, ale měly by kde plavat. Ještě bych k nim brala kachničku mandarínskou a lekníny. No nic, jdu radši se psem ven.

28.4.2021 16:15

Chodila jsem kdysi vypomáhat ke koním do Hluboké u Borovan, a ve výběhu vedle stájí (zřejmě obora pro komerční lov v té době) se prohánělo stádo mar (mara stepní) :-) To mi nepřijde jako blbý zvíře. Je to v podstatě kapybara a nepotřebuje vodu, chovat se to dá jako muflon (ti tam byli taky) a vyžije to z mála.

Teď koukám na mapu, a ten statek, kde byla dostihová stáj, už schramstnul developer, mary zřejmě už nejsou, ale zato tam má nějaké bizony a vembloudy a další přínosné a zajímavé tvory a říká tomu Safari park

28.4.2021 16:24

Mara nemá velké požadavky, hlavně potřebuje dostatek místa 😏

28.4.2021 16:35

Takový typický středočeský bizár. Postrádám jen tři rozebrané traktory na dvoře. 😅 Kapybary by se musely dokoupit, ale měly by kde plavat. Ještě bych k nim brala kachničku mandarínskou a lekníny. No nic, jdu radši se psem ven.

Nevypadá to nejhůř, ta venkovní žlutá by snad šla přemalovat. Ale ta cena za takový pididomek. Já vím, že kolem Prahy to tak je, ale stejně to furt nepobírám.

28.4.2021 17:04
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Já jsem chtěla Vydrýska ❤️
A Vojtu, Kubu s Matějem. 🐻🐻🐻

28.4.2021 18:07

Chtěla jsem koně. Bydlel by u dědečka v rodinném domku, naučila bych ho chodit po schodech dolů na dvůr, kde by měl stáj. U nás doma to nešlo, ve čtvrtém patře bez výtahu. Dědeček bydlel kousek od nás, tak bych se o koně mohla starat každý den. Vůbec jsem nechápala, proč se to rodičům nelíbí. A tak jsem přesedlala na psy. A svého jsem si vybojovala ve 14.

29.4.2021 07:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Kdybych to uměla vyslovit a věděla, co to je, tak Vám nějaké seženu! :-)

Štětkoun je takové malé prasátko, které má štětičky na uších a ocásku. Díky těm dlouhým štětičkám se může podrbat kdekoli na těle. :)

Nártoun vypadá trochu jako Glum, je chlupatý a maličký. A nádherný. Je to taková opička s velikýma očima a dlouhými prsty.

Ksukol je trochu podobný, taky skoro jako Glum, chlupatý a maličký. Ale vůbec ne nádherný. :) Kdyby čerti měli domácí mazlíčky, chovali by ksukoly.

Tana je taková myšoveverka. Hezké nosaté zvířátko. Podobný je třeba vačnatec bandikut. Moc fajn ňuňu ušatec.

Taky jsem chtěla hrabáče kapské. Původně se mi moc nelíbili, protože jsou takoví málo srstnatí, ale pak jsem si jednou hladila mexického naháče - a zamilovala se do pocitu hebké kůže.

Zajímavý je také rypoš lysý. Má zuby vně rtů, takže může kousat se zavřenou tlamičkou. A to se vyplatí. :) Taky žije podobným životním stylem jako třeba včely nebo mravenci. Mají královnu, několik králů, dělníky, vojáky.

Kdybych měla neomezené finanční možnosti, pořídím si motýlí farmu. Velký vytápěný skleník, kde budu pěstovat milion rostlin (snad lesnížínka pomůže) a chovat tam motýly.

Jako úplně malá (cca 3 - 6 let) jsem chtěla kozu. Dokonce jsem ji i měla! Vodila jsem si ji do školky. Jmenovala se originálně Líza. Běžně na mě čekávala před školkou uvázaná u ryny. Když pršelo, musela jsem jít ven a kozu uvázat pod stříšku do kočárkárny, aby nezmokla. Jednou pršelo, když jsem zrovna spala, tak mi ji převedla pod střechu učitelka, která se pak na odpolední vystřídala s jinou a asi jí zapomněla o koze říct. A já ji pak odpoledne nemohla najít. Odmítla jsem bez kozy jít domů, i když mi všichni tvrdili, že tu na mě do rána počká, že se zeptáme té „ranní“ učitelky. No úplná katastrofa. To ještě mobily nebyly, takže se nedalo zavolat. Hrůza.
Nakonec kozu našel školník.
Jednou taky venku pršelo a navíc byly dveře do kočárkárny zamčené. Tak jsem nucena okolnostmi schovala kozu do kapsy u bundy. Přidala jsem jí pár lístků pampelišky, kdyby měla hlad. Každou chvíli jsem se na ni chodila dívat do šatny, jestli je koza v pořádku, až mi učitelky zakázaly tam chodit.
Nemusím snad dodávat, že koza Líza byla imaginární a jediné, co na ní bylo opravdové, byl špagát, na který byla přivázaná.

29.4.2021 07:59

Varaxi napsal(a):
Štětkoun je takové malé prasátko, které má štětičky na uších a ocásku. Díky těm dlouhým štětičkám se může podrbat kdekoli na těle. :)

Nártoun vypadá trochu jako Glum, je chlupatý a maličký. A nádherný. Je to taková opička s velikýma očima a dlouhými prsty.

Ksukol je trochu podobný, taky skoro jako Glum, chlupatý a maličký. Ale vůbec ne nádherný. :) Kdyby čerti měli domácí mazlíčky, chovali by ksukoly.

Tana je taková myšoveverka. Hezké nosaté zvířátko. Podobný je třeba vačnatec bandikut. Moc fajn ňuňu ušatec.

Taky jsem chtěla hrabáče kapské. Původně se mi moc nelíbili, protože jsou takoví málo srstnatí, ale pak jsem si jednou hladila mexického naháče - a zamilovala se do pocitu hebké kůže.

Zajímavý je také rypoš lysý. Má zuby vně rtů, takže může kousat se zavřenou tlamičkou. A to se vyplatí. :) Taky žije podobným životním stylem jako třeba včely nebo mravenci. Mají královnu, několik králů, dělníky, vojáky.

Kdybych měla neomezené finanční možnosti, pořídím si motýlí farmu. Velký vytápěný skleník, kde budu pěstovat milion rostlin (snad lesnížínka pomůže) a chovat tam motýly.

Jako úplně malá (cca 3 - 6 let) jsem chtěla kozu. Dokonce jsem ji i měla! Vodila jsem si ji do školky. Jmenovala se originálně Líza. Běžně na mě čekávala před školkou uvázaná u ryny. Když pršelo, musela jsem jít ven a kozu uvázat pod stříšku do kočárkárny, aby nezmokla. Jednou pršelo, když jsem zrovna spala, tak mi ji převedla pod střechu učitelka, která se pak na odpolední vystřídala s jinou a asi jí zapomněla o koze říct. A já ji pak odpoledne nemohla najít. Odmítla jsem bez kozy jít domů, i když mi všichni tvrdili, že tu na mě do rána počká, že se zeptáme té „ranní“ učitelky. No úplná katastrofa. To ještě mobily nebyly, takže se nedalo zavolat. Hrůza.
Nakonec kozu našel školník.
Jednou taky venku pršelo a navíc byly dveře do kočárkárny zamčené. Tak jsem nucena okolnostmi schovala kozu do kapsy u bundy. Přidala jsem jí pár lístků pampelišky, kdyby měla hlad. Každou chvíli jsem se na ni chodila dívat do šatny, jestli je koza v pořádku, až mi učitelky zakázaly tam chodit.
Nemusím snad dodávat, že koza Líza byla imaginární a jediné, co na ní bylo opravdové, byl špagát, na který byla přivázaná.

.. já měla králičí pacicku, všude ji nosila, měla pelišek, krmila jsem ji a nosila i s sebou do školy, spolužačka měla druhou, takže jsme odpoledne po škole i vencily, kamaradily je spolu, spaly s námi v posteli...nahrazovaly nám vše živé co jsme chtěly a nasi nám nedovolily....

27.5.2021 08:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

https://zoojihlava.cz/zoo-jihlava-hlasi-nove-prirustky/
V Zoo v Jihlavě se narodila babirusa. Tak mám nového adepta na domácího mazlíčka, protože to malé babirusátko chci. :)
Megí, kde jste, pořiďte mi to.

27.5.2021 09:02

Varaxi napsal(a):
https://zoojihlava.cz/zoo-jihlava-hlasi-nove-prirustky/
V Zoo v Jihlavě se narodila babirusa. Tak mám nového adepta na domácího mazlíčka, protože to malé babirusátko chci. :)
Megí, kde jste, pořiďte mi to.

To je nádherné prasátko. Ale co ty kly, psí salon? :-)
Ta hlava je ušlechtilá. Sice nevím, co to slovo znamená, ale napadlo mě právě tady.
Je to lovec. A má rádo jabka. Člověk je napůl prase. Lovci a sběrači. Tohle je chybějící článek..bylo to fajn a pak se z toho vyvinul člověk. A Varaxi jej bude mít doma!
edit. 22:28 - již jsem sehnala, je to teda mládě, babyrusa babirusa, a hrnek není součástí, ale hlavně že je! Zašlete adresu :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík