Uživatel s deaktivovaným účtem

Velmi mně zaujalo, že vůbec existují granule z hmyzu. Jsou (kupodivu) cenově velmi přijatelné a úplně mě to pohltilo, hned na zkoušku kupuji Máte někdo s těmito granulemi zkušenost? Jak je možné, že mi doposud unikalo, že se nás dají koupit? Je to taková novinka, nebo se to ještě nedostalo do veřejného povědomí že mi o tom nikdo neřekl?
Pro zajímavost přidávám výcuc z informací z různých stránek:
Poskytuje psům vysoce kvalitní bílkoviny a velice cenné mastné kyseliny.
Obsahuje celý hmyz, je přirozeným zdrojem potřebných makro i mikronutrientů
Obsahuje vitamíny, minerály, omega 3 a 6 mastné kyseliny a esenciální aminokyseliny
Bez ATB a růstových hormonů
Výborně chutná
Nový zdroj bílkovin schválený veterináři
Výživově jsou hmyzí larvy minimálně stejně tak hodnotné jako kuřecí maso a navíc jsou lépe stravitelné, takže jsou skvělé i pro psy s citlivým zažíváním. Hmyzí larvy obsahují esenciální aminokyseliny, tuky a minerály
Do některého krmiva se dostanou spíše jinak nepoužitelné zbytky a vedlejší produkty živočišné výroby. V krmivu jsou ale použity celé hmyzí larvy, žádné dělení na lepší a horší části.
Živočišná složka obsažená v běžném krmivu je často jen vedlejší produkt potravy pro lidi, navíc pochází převážně z průmyslových velkochovů. Je dobré vědět, že krmením těmito granulemi nepodporujeme velkochovy hospodářských zvířat se vším, co obnášejí.
Bez růstových hormonů a antibiotik
80% celosvětově spotřebovaných antibiotik se používá v průmyslových velkochovech, růstové hormony jsou užívány k tomu, aby zvířata plně vyrostla za kratší dobu. Hmyzí larvy rostou přirozeně velmi rychle a to i bez hormonů a podobných látek.
...
Zdroj:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/green_petfood/594785
https://krmivo-psy.heureka.cz/gpf-insect-dog-hypoallergen-10-kg/#prehled/offers-order=price%3Aasc&offers-region-filter=None
https://www.zelenadomacnost.com/p/yora-krmivo-s-hmyzem-pro-dospele-psy-1-5-kg

reklama?
Podle mě je pes převážně masožravec, a ne hmyzožravec... Využití snad jen pro silné alergiky...
jinak jsou na trhu již poměrně dlouho...

napsal(a):
reklama?
Podle mě je pes převážně masožravec, a ne hmyzožravec... Využití snad jen pro silné alergiky...
jinak jsou na trhu již poměrně dlouho...
možná to tak může působit, myslím že by o tom měl vědět každý, tak asi proto... Podle volně dostupných informací obsahuje všechny potřebné esenciální aminokyseliny a je vhodný pro všechny psy,
co chápu já... tak rozdíl mezi hmyzím masem a masem obratlovců není žádný podstatný, jen konzistence. Ale díky za názor, i když mě osobně to neodradí

napsal(a):
možná to tak může působit, myslím že by o tom měl vědět každý, tak asi proto... Podle volně dostupných informací obsahuje všechny potřebné esenciální aminokyseliny a je vhodný pro všechny psy,
co chápu já... tak rozdíl mezi hmyzím masem a masem obratlovců není žádný podstatný, jen konzistence. Ale díky za názor, i když mě osobně to neodradí
Fakt má hmyzí larva kompletní sadu aminokyselin potřebnou pro psy?
Nepřijde Vám, že je v těch granulích toho proteinu ze zvířecí říše tak trochu málo?
Co limitní aminokyselina? Co takový methionin?
Kde tu surovinu vzali, čím zajistili, že nežlukne ještě před přidáním do granulí?
Jaké omega 3 tam přesně jsou? Omega 6 mě nemusí zajímat, těch je okolo tolik, až to hezké není. Je tam DHA a EPA? Mořští červi? :-)
Je to v pohodě, část kuřete nahradit hmyzem, ale zas tolik to nežerte :-)

a ještě poznámka - koupila jsem zahradním ptákům v zimě kyblík sušených larev bourců - nadrcené to žrali kosáci, straky a když bylo nejhůř (silné mrazy a vše "lepší" bylo vyžráno) i červenky a jiní minihmyzožravci. Nenadrcené to nechtěl nikdo. Proč to píšu - psa to nechalo zcela v klidu. Vůbec žádný zájem o to nejevil - a oblíbený povel "to je pipinek" (používám na lojové koule, krájené rohlíky...) nebylo třeba použít.

Ve skutečnosti jsou v těch granulích veliké hromady rostlinných proteinů a ty jsou na houby. Hmyzu je tam 10 % a to je na houby.
Většina je bramborový protein, hrachový, znovu bramborový,.. no kde to jsme, to je fakt na houby.
Vážně vhodné pro ekosmýšlející (protože ty granule se vyrobily asi samy ve vzduchu) a alergiky (pouze na "maso"), jinak nic, a ještě bych chtěla vidět, co bude dělat alergik, když tady jsou min. 4 zdroje proteinu, jestli ho to chytí po kvasnicích, hrachu, bramborech,..
Až tam bude aspoň 30 % hmyzu (případně kvůli alergikům žádný jiný zdroj proteinu), tak mi dejte vědět.
napsal(a):
Ve skutečnosti jsou v těch granulích veliké hromady rostlinných proteinů a ty jsou na houby. Hmyzu je tam 10 % a to je na houby.
Většina je bramborový protein, hrachový, znovu bramborový,.. no kde to jsme, to je fakt na houby.
Vážně vhodné pro ekosmýšlející (protože ty granule se vyrobily asi samy ve vzduchu) a alergiky (pouze na "maso"), jinak nic, a ještě bych chtěla vidět, co bude dělat alergik, když tady jsou min. 4 zdroje proteinu, jestli ho to chytí po kvasnicích, hrachu, bramborech,..
Až tam bude aspoň 30 % hmyzu (případně kvůli alergikům žádný jiný zdroj proteinu), tak mi dejte vědět.
Jste zlá! 🤫

Broučci jsou z poloviny bílkovina, takže je tam 5 % bílkovin z toho hmyzu, no to jste se předali. Tuku ještě méně.
End of rozbor.
Oceňuji snahu skoncovat s krutými velkochovy. Maso pro psy se ale nechová zvlášť pro ty psy, dostávají zbytky, tedy jejich uhlíková stopa je jen z toho,
že ty granule vůbec kupujeme. Vyrábí se zbytečně, je to zátěž.
Tak jsem zlá, no, dobře, tak..v těchto granulích není nic jedovatého, špatného, nejsou o nic horší než jiné granule, je moc pěkné ukázat další možnost ke krutým velkochovům a cestu alergikům.
Akorát že ty řeči okolo jsou nesmysly a výrobce je lakomec.
napsal(a):
Broučci jsou z poloviny bílkovina, takže je tam 5 % bílkovin z toho hmyzu, no to jste se předali. Tuku ještě méně.
End of rozbor.
Oceňuji snahu skoncovat s krutými velkochovy. Maso pro psy se ale nechová zvlášť pro ty psy, dostávají zbytky, tedy jejich uhlíková stopa je jen z toho,
že ty granule vůbec kupujeme. Vyrábí se zbytečně, je to zátěž.
Tak jsem zlá, no, dobře, tak..v těchto granulích není nic jedovatého, špatného, nejsou o nic horší než jiné granule, je moc pěkné ukázat další možnost ke krutým velkochovům a cestu alergikům.
Akorát že ty řeči okolo jsou nesmysly a výrobce je lakomec.
Teď jste to vylepšila👍
Chudák zadavatel - takto mu hodit hračky do kanálu... 😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jste zlá! 🤫
Tak dobře, asi mám ještě co nastudovat, nadšení polevilo . Ale i proto jsem příspěvek přidával, abych měl odezvu a rozšířil si obzory

Jsem si představila hmyzí barf.

Terven
napsal(a):
Nic divnýho...nebožka vždycky v červnu žrala chrousty jako o život...a blila potom krovky.
Luční kobylky lovila běžně...a ty šťastný výrazy, když je drtila mezi zubama...
U nás smolík. Jak to intenzivně nezdrhá, tak to není k jídlu. Zlatý kocour svého času. Objevil se první mol a ani se nestačil rozkoukat, natož rozmnožit. Kobylka sice skáče, ale ty nožičky šimrají, zaručeně jedovatá kořist. Žížala, larvy a spol. taky neprojdou. Kdybych nezrušila terárka, tak by se možná snažil o potravní řetězec. Ještěrka toho červa, on tu ještěrku.
Terven
napsal(a):
Kvůli hmyzím granulím jsem se kdysi dostala do konfliktu na fb profilu Zelený domácnosti - a že jinak mám Zelenou domácnost ráda.
Takže už si šetřím nervy.
Ty sleduju na instagramu a nikdy mi nepřišlo, že by to byl ten typ lidí, co půjdou do takhle pitomýho konfliktu. Můžu se zeptat, co se stalo? Že bych si trochu upravila obrázek.

napsal(a):
Například pro maso je limitní bílkovinou fenylalanin, tyrosin, ty je vhodné doplnit luštěninami, obilovinami ve kterých jsou zastoupené hojně.
Pro moučného červa je to methionin, který je bohatě zastoupen zejména v rýžovém proteinu a obilovinách.
Budu se v tom vrtat a zkoumat to dál ale zatím mám tedy pocit, že by obohacení stravy o takové hmyzí granule mohlo být jedině prospěšné. Tím že produkce není zatím nijak velká je to asi vzácnější surovina a od toho se odráží i zastoupení hmyzu v granulích... je to hodně málo, ale třeba se nějaký ten dobrý výrobce objeví...

napsal(a):
Například pro maso je limitní bílkovinou fenylalanin, tyrosin, ty je vhodné doplnit luštěninami, obilovinami ve kterých jsou zastoupené hojně.
Pro moučného červa je to methionin, který je bohatě zastoupen zejména v rýžovém proteinu a obilovinách.
Budu se v tom vrtat a zkoumat to dál ale zatím mám tedy pocit, že by obohacení stravy o takové hmyzí granule mohlo být jedině prospěšné. Tím že produkce není zatím nijak velká je to asi vzácnější surovina a od toho se odráží i zastoupení hmyzu v granulích... je to hodně málo, ale třeba se nějaký ten dobrý výrobce objeví...
Tyrosin mě tady nezajímá a fenylalanin - třeba ve vejcích hromada, tak psovi dám rozhodně třeba raději vejce, hovězí, vepřové maso, mléčné výrobky, ryby,.. to zas psal někdo účelově. Tyrosinu je v mase také dost a když ne, vyrobí se za pomoci fenyl.
Skutečnost je taková, že pes si naprosto vystačí s potravou ze zvířat.
Pak jsou ale modely, kde je vhodné dát i cukry - okamžitá energie, která šetří svaly.
Zas nelze čerpat jen z materiálů psaných pro lidi, protože pes má trochu jiné schopnosti - umí si vyrobit vitaminy, žádá jiné základní aminok., jinak si poradí s velkým množstvím tuku. Např. myslíte, že se u psů tolik řeší cholesterol?
A k čemu by mu byla čočka? A kde by ji v přírodě našel? Ale jak jsme si psy zdomácňovali, naučili jsme je jíst obilné kaše, placky, zbytky, opravdového masa jen málo - spíše jen, co si sami nalovili - a vzhledem k délce střeva jsou prostě psi nastaveni na využití živočišných produktů, čím větší pes, tím více rostlin zvládne, otázka, co z nich využije? Antinutrienty? Ne, hořčík tam je, důležitý. Jenže. Chudák hořčík odešel po zpracování, jestli tam tedy původně nějaký byl, když kytky si z půdy nevzaly něco, co tam není. Vlákninu. A ty cukry. Pro sportovce důležité.
Dělám si legraci, kdybyste se nudil/a.
Hmyzi granule jsem nikdy nemela, mela jsem ale suseny larvy, ted uz nevim, nejaky musi myslim, od Dromy, nedavno jsem chtela objednat znovu, ale uz jsem je v nabidce nenasla. Pouzivala jsem, kdyz jsem zapomnela rozmrazit maso. Psovi to smakovalo.
Jinak my jsme nedavno bastili s pritelem smazeny trubci larvy, byla to docela mnamka, a hodne syty, z neco malo pres pul kila se najedlo pet lidi. :-)

Terven
napsal(a):
Obrázek si asi neupravujte, ale máte sz :-)
Pokrytci? Nic o tom nevím, ale už jen to, že psovi dávám keksy, natož s živočišnou složkou ve formě hmyzu, je úlet mimo soulad s přírodou, do které pes se svými základními potřebami také patří. A ty velkochovy neexistují primárně kvůli granulím.
napsal(a):
Pokrytci? Nic o tom nevím, ale už jen to, že psovi dávám keksy, natož s živočišnou složkou ve formě hmyzu, je úlet mimo soulad s přírodou, do které pes se svými základními potřebami také patří. A ty velkochovy neexistují primárně kvůli granulím.
Jo jo, tak to je.