Xxxxx9

XXX.XXX.62.226
Zdravím, máte typ na nějaké malé společenské plemeno, co nechrápe jak dřevorubec?
Uživatel s deaktivovaným účtem

..papillon, jork z vlastní zkušenosti....
napsal(a):
..papillon, jork z vlastní zkušenosti....
Tak zrovna rodičů jorkšírka chrápe jak o život . Asi je to individuální, teď ke stáří ji zjistili zúženou tracheu, tak nevím, jestli to může souviset? Ale chrápala už jako mladá, když žádné jiné potíže neměla.
Mně přijde, že teoreticky může chrápat prostě každej pes. Někteří chrápou pravidelně a děsně moc, jiní ani tolik ne.
Eliminovat tu pravděpodobnost můžete tím, když pořídíte něco, co nemá placatý čumák, ale s trochou smůly vám může chrápat i pes s vysavačovým ksichtem.
Moje fena taky občas chrápe, vlastně všichni psi, co znám, tak už pár nocí totálně prořezali. Není to každou noc, nejsou to placatky, u kterých od lidí, co je mají/měli slýchám, že je to fakt běžná praxe.

Asi bišonci...

marcelaamax
napsal(a):
Tak zrovna rodičů jorkšírka chrápe jak o život . Asi je to individuální, teď ke stáří ji zjistili zúženou tracheu, tak nevím, jestli to může souviset? Ale chrápala už jako mladá, když žádné jiné potíže neměla.
..je to možný....

..tak asi nebude chrápat to co nema placku místo ňufaku....

napsal(a):
Mám kolii a chrápe, ale roztomile

napsal(a):
Mám kolii a chrápe, ale roztomile
Náš dlouhej čumák taky chrápe roztomile, nikdy mě to v noci nerušilo
(narozdíl od "když se v tom proutěným košíku otočím 20x doleva a 30x doprava, určitě najdu nejlepší pozici", na což byl jediný lék, nekompromisně přikázat psovi přesun do postele) :)

napsal(a):
Všichni naši psi chrápali/chrápou. A žádný neměl "placatý" čenich.

Můj občas chrápal jako štěně, ale ty spací pozice byly šílené, hadí žena hadr. V dospělosti sice nechrápe, ale to slastné a strašně hlasité "chroptění", kdykoliv se v noci pohne, nedej bože protáhne. A když se začne drbat v uchu, tak jsem totálně vzhůru.
Vlkodlak nechrápe, ale hrozně hlasitě sebou tufčá o zem, když si lehá. Když je to na podlahu a ne na pelíšek nebo gauč, regulérně se bojím, že si sousedi přijdou stěžovat, že se jim klepe lustr. :-) Předchozí vlkodlak chrápal někdy na zádech, ale rozhodně nejvíc zařezával náš rodinný westík, to bylo jak vožralej chlap s rýmou.

manitschka
napsal(a):
Vlkodlak nechrápe, ale hrozně hlasitě sebou tufčá o zem, když si lehá. Když je to na podlahu a ne na pelíšek nebo gauč, regulérně se bojím, že si sousedi přijdou stěžovat, že se jim klepe lustr. :-) Předchozí vlkodlak chrápal někdy na zádech, ale rozhodně nejvíc zařezával náš rodinný westík, to bylo jak vožralej chlap s rýmou.
Oni si nelehají, oni na těch dlouhých špejlích normálně upadnou. A sousedi jsou mi šumák, vadí mi to v posteli, neutlumí to ani paměťovka. Ale pořád lepší, než když do 2 let spal pod peřinou. To párkrát za noc takhle padal na mě. I těch ubohých 12 kg je sakra řacha.

napsal(a):
A to si představte, že z našich nynějších placek nechrápe ani jedna.

napsal(a):
Všichni naši psi chrápali/chrápou. A žádný neměl "placatý" čenich.
..fakt...tak naši ne, ale ovcouni chápali obcas jako když dříví řeže....
napsal(a):
Oni si nelehají, oni na těch dlouhých špejlích normálně upadnou. A sousedi jsou mi šumák, vadí mi to v posteli, neutlumí to ani paměťovka. Ale pořád lepší, než když do 2 let spal pod peřinou. To párkrát za noc takhle padal na mě. I těch ubohých 12 kg je sakra řacha.
To jste mi připomněla -ppd peřinou se mnou spala dobrmanka a když ji bylo vedro, tak se zvedla a odešla, většinou i s tou peřinou

nadja
napsal(a):
To jste mi připomněla -ppd peřinou se mnou spala dobrmanka a když ji bylo vedro, tak se zvedla a odešla, většinou i s tou peřinou
To znám, měla jsem kdysi od 10 do 12 m na dočasce přerostlého dobrmaního kluka.