Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ta

30.4.2021 17:45
Ta

XXX.XXX.185.174

Zkušenosti nemám, a tak se obracím sem o radu...

Rodina s "už rozumejsimi" dětmi (8 a 10), domek se zahradou, jsme spíš nárazové aktivní nebo jak to popsat - nikdo z nás není vyloženě sportovec ale v hezkých dnech jsme celé dny venku ať už na zahradě nebo na výletech, v zimě spíš trcime doma.
Samozřejmě procházky by byly pro denně, ale ruku na srdce - ve slote a větru spíš jen symbolické.
Skoro vždycky je někdo doma na homeoffice (a bude i po covidu, to se nezmění), pes by byl zřídkakdy doma sám vic než pár hodin (ale na nácviku samoty bysme pracovali už od štěněte ať pak neni problem až to přijde třeba kvůli návštěvě doktora nebo výletu na místo kam psi nesmi).

Hledáme společníka pro náš životní styl který by netrpěl touhle střídavou aktivitou.

Co jsem zkoušela studovat povahy psích plemen, zároveň s tím co by se nám líbilo vzhledově - vychází mi zatím nejlíp trpasličí pudl, nebo papillon.

U pudla se nebojím péče o srst, a to že by pak moc nelinal by bylo ještě plus. U Papillon a jsem se dočetla různé názory na línání - vím že líná každý pes, ale u některého se to dá vyčesáváním dostat na poměrně nelinavou úroveň - tady bych fakt nevím - hrozí při pravidelném vyčesávání stohy chlupů na kobercoli nebo ne?

Obě plemena mi připadají jako takoví fajn rošťáci a klauni, kteří hodně přilnou k rodině a zároveň snad nejsou obtížné vychovatelni - nepočítám s tím že pes se jaksi výchova sám, že bude jak kůl v plotě a výchově se nebude věnovat nikdo, ale spokojíme se asi se základní poslušnosti, a zkušenosti máme, ale jen s absolutně bezproblemivymi psy.

Jakékoliv informace co jsou třeba podstatně a já je nenapsala ráda doplním.

Prosím napište co si o našem předběžném výběru myslíte (nic není definitivní).

A omlouvám se za překlepy, nemám teď jinou možnost než datlovat na mobilu .

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2021 22:04

Tak na tohle mě zajímají reakce. Známí mají ve výběru zrovna tahle 2 plemena, ale až tak za 2 roky, až mladšímu dítěti budou 4 roky, aby toho maminka neměla plné kecky. ;)

30.4.2021 22:42

Co na to říct....kdybych chtěla malýho psa, tak pudla a nebo motýla klidně.
Nevím, jak je na tom motýl s línáním, to ani nemůžu být objektivní. Jako majitelka dvou resp. teď jednoho psího medvěda si říkám...kolik tak z takovýho malinkatýho pejsáčka může být chlupanců. Já když mi psi línaj, tak za jedno vyčesávání mám tolik chlupů, že bych z toho uštrikovala slušnou smečku dlouhosrstých čivav a další den znovu a znovu,....
Pudl je v tomto ohledu asi praktičtější, ale zase pokud si ho člověk nestříhá sám, tak se musí počítat s pravidelnou návštěvou psího salonu.

Prostě bych si asi vybrala to plemeno, co se mi vzhledově víc líbí, protože povahově mi obě přijdou dobrý.
Nebo pokud jsou pro vás obě plemena to pravé, tak prostě které štěně seženu dřív. Protože teď obecně jsou štěňata nedostatkový zboží......a asi nejen štěňata. Dcera je v pořadníku na kotě, které se možná narodí v létě.

30.4.2021 23:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Hlasuju pro pudla. Kamarádka měla tři za sebou, všichni byli super. Střeďáci.
Plavali, vášniví aportéři.
A teď často potkávám paní se dvěma králováky, taky jsou v pohodě, kousek procházky chodívám s nimi.

1.5.2021 06:25

...povahově a aktivitou asi stejné....papillon je takrka bezúdržbový, jednou týdně vykoupu, vyfenuju, procesu a zbytek týdne jen tak prolitnu hřebenem aby nebyl ucmuchtaný....i když je od bahna, rychle schne, protože nemá podsadu, pročisnete a je v původni podobě, klacky a bodlaci se z něj také dobre dostává, I když můj prolitne kde co, moc toho na sobě neprinese.....chlupů doma nebo na oblečení opravdu moc není, pokud cešete pravidelně, navíc jsou to dlouhé chlupy, takže seberete, vysajete....je to pes, se kterým si můžu vzít černé obleceni aniž bych byla bílé obalena chlupy.....u pudla asi bez chlupů, ale pravidelná návštěva psího kadeřníka, asi bych investovala a nechala se naučit úpravu srsti a do koupi kvalitního strojku a psa si upravoval sama doma, ono se asi dost ušetří.....nevím jak u pudla, ale u papilona počítat s vyšší cenou, před 4 roky pes s PP kvůli bílé v uchu vyloucen z výstav a chovnosti sel za poloviční cenu tedy 12 tisíc.....takže bych to soucasne době počítala tak na 30 až 40 tisíc dle kvality psa/feny...

1.5.2021 08:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...povahově a aktivitou asi stejné....papillon je takrka bezúdržbový, jednou týdně vykoupu, vyfenuju, procesu a zbytek týdne jen tak prolitnu hřebenem aby nebyl ucmuchtaný....i když je od bahna, rychle schne, protože nemá podsadu, pročisnete a je v původni podobě, klacky a bodlaci se z něj také dobre dostává, I když můj prolitne kde co, moc toho na sobě neprinese.....chlupů doma nebo na oblečení opravdu moc není, pokud cešete pravidelně, navíc jsou to dlouhé chlupy, takže seberete, vysajete....je to pes, se kterým si můžu vzít černé obleceni aniž bych byla bílé obalena chlupy.....u pudla asi bez chlupů, ale pravidelná návštěva psího kadeřníka, asi bych investovala a nechala se naučit úpravu srsti a do koupi kvalitního strojku a psa si upravoval sama doma, ono se asi dost ušetří.....nevím jak u pudla, ale u papilona počítat s vyšší cenou, před 4 roky pes s PP kvůli bílé v uchu vyloucen z výstav a chovnosti sel za poloviční cenu tedy 12 tisíc.....takže bych to soucasne době počítala tak na 30 až 40 tisíc dle kvality psa/feny...

No myslím, že u těch pudlů ta cena nebude o moc nižší.

1.5.2021 09:00

No myslím, že u těch pudlů ta cena nebude o moc nižší.

..ne-li vyšší s ohledem na oblibenost...

1.5.2021 09:17
Terven

XXX.XXX.110.191

..ne-li vyšší s ohledem na oblibenost...

Bude podobná...když jsem pudla před cca rokem a půl chtěla pořídit, ta cena byla kolem 30 tisíc u všech. Měla jsem předběžně zamluvenou špatně přezubenou toy fenku za 11...nakonec z toho sešlo.
Asi bych hlasovala pro trpasličího pudla, vidím u kolegy, že jsou to fakt univerzální rodinní psi na aktivitu i válení na gauči. Rychle se učí, nemají lovecké sklony, milujou děti...oproti motýlovi bude větší starost se srstí, ale zase nelínají.
Mám kamarádku, která má dva motýly, bohužel nesocializované a to jsou opravdu ječící prachovky. Díky motýlovi od chameleonhugo jsem zjistila, že to není plemenný znak, ale důsledek výchovy, či spíš nevýchovy. Ale možná jsou povahově méně vyrovnaní než pudl?...to nevím.

1.5.2021 09:30

Terven napsal(a):
Bude podobná...když jsem pudla před cca rokem a půl chtěla pořídit, ta cena byla kolem 30 tisíc u všech. Měla jsem předběžně zamluvenou špatně přezubenou toy fenku za 11...nakonec z toho sešlo.
Asi bych hlasovala pro trpasličího pudla, vidím u kolegy, že jsou to fakt univerzální rodinní psi na aktivitu i válení na gauči. Rychle se učí, nemají lovecké sklony, milujou děti...oproti motýlovi bude větší starost se srstí, ale zase nelínají.
Mám kamarádku, která má dva motýly, bohužel nesocializované a to jsou opravdu ječící prachovky. Díky motýlovi od chameleonhugo jsem zjistila, že to není plemenný znak, ale důsledek výchovy, či spíš nevýchovy. Ale možná jsou povahově méně vyrovnaní než pudl?...to nevím.

...brala jsem od chovatelky která má zároveň malinaky, velmi dbá na povahy....všechny co ma doma jsem poznala jako příjemné umazlene psy to také rozhodlo, že jsem si štěně odvazela bez velkého rozmysleni z první návštěvy, ač jsem do té doby s motylem neměla tu čest....a když se podívám na některé stránky motylárů, tak jsou všichni popisování jako prijemni rodinni psi, se kterými se sportuje, cestuje a mají jich několik, ale i ten univerzální motyl se musí socializovat, vychovat a zabavit...pro příklad: kdysi jsme se s chovatelkou setkaly na Fopets v Letňanech, měla s sebou odrostle štěně, které tam vzala socializovat bydlic na vsi...za chvíli se tam fenka v davech pohybovala naprosto přirozeně, neňafala, nechala se od každého hladit, fotit, proste ty povahy tam jsou, ale zkazit se da každý pes....

1.5.2021 09:38
Terven

XXX.XXX.110.191

...brala jsem od chovatelky která má zároveň malinaky, velmi dbá na povahy....všechny co ma doma jsem poznala jako příjemné umazlene psy to také rozhodlo, že jsem si štěně odvazela bez velkého rozmysleni z první návštěvy, ač jsem do té doby s motylem neměla tu čest....a když se podívám na některé stránky motylárů, tak jsou všichni popisování jako prijemni rodinni psi, se kterými se sportuje, cestuje a mají jich několik, ale i ten univerzální motyl se musí socializovat, vychovat a zabavit...pro příklad: kdysi jsme se s chovatelkou setkaly na Fopets v Letňanech, měla s sebou odrostle štěně, které tam vzala socializovat bydlic na vsi...za chvíli se tam fenka v davech pohybovala naprosto přirozeně, neňafala, nechala se od každého hladit, fotit, proste ty povahy tam jsou, ale zkazit se da každý pes....

Určitě se dá zkazit každý pes...v případě, kterej jsem popisovala, to fakt bude skoro nulovou socializací.
Měla jsem spíš na mysli, že některá plemena jsou k psychické nevyrovnanosti jaksi náhlejší - třeba se to říká o číňanech, italských chrtících apod. Podle toho, co píšete, nebude to tedy případ motýlů

1.5.2021 09:46

Terven napsal(a):
Určitě se dá zkazit každý pes...v případě, kterej jsem popisovala, to fakt bude skoro nulovou socializací.
Měla jsem spíš na mysli, že některá plemena jsou k psychické nevyrovnanosti jaksi náhlejší - třeba se to říká o číňanech, italských chrtících apod. Podle toho, co píšete, nebude to tedy případ motýlů

....je fakt, ze co jsem poznala, je to pro mně malý univerzální a velmi praktický pes, co se týká srsti...na druhou stranu, člověk na ně musí laskavě, ale důsledně a nesnáší a špatně odpouští tvrdost vůči nim....poznala jsem i našeho psa brachu, ten nalita po rakouských horách ix kilometrove velmi časté vyslapy a bydli v hotelu a neví se o něm, jeho sestru si nechávala chovatelku a je to stejně příjemná fena a pak jsme se shodou okolností setkaly v těch Letňanech s holcinou mající jejich sestru a také z povahy nadšená....

1.5.2021 09:55

...toho pudla bych brala taky, kdysi jsem jako dítě sousedce vencila...byl to střední aprikot a byl na jeho venčení poradník, velmi příjemný pes, jenom měl problém s ušisky, trpěl na záněty....a líbí se mi moc králováci....mně od nich odrazuji právě ty usi a úprava srsti....v tom je ten motyl bezva....

1.5.2021 10:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Sousedka na vsi měla motýla ke dvěma dětem a byla nadšená. Nicméně, o psech něco věděla. Pudlů znám víc a všichni na ně pěli chvály, kromě strýce, kterému ho dali jako štěně dospělé děti, aby nebyl sám. Bylo to štěně, nešťastní byli oba, nakonec ho musel dát pryč, protože to byl veselý, aktivní pejsek, strejda už v letech.
Pudlíci, které znám já, byli toy a střední vesměs u lidí, co ho měli jako prvního psa. Přesto ti psí byli vychování, v pohodě a jejich majitelé na ně pěli chvály.
Já bych k dětem šla do pudla. Přijde mi takový fortelnější a víc splachovací, jestli se to tak dá říci.
Králováky jsem občas potkala v Praze, to je úžasný pes, taková noblesa, kdybych se nebála srsti tady na vsi, tak ho asi mám.

1.5.2021 10:07

juhaj napsal(a):
Sousedka na vsi měla motýla ke dvěma dětem a byla nadšená. Nicméně, o psech něco věděla. Pudlů znám víc a všichni na ně pěli chvály, kromě strýce, kterému ho dali jako štěně dospělé děti, aby nebyl sám. Bylo to štěně, nešťastní byli oba, nakonec ho musel dát pryč, protože to byl veselý, aktivní pejsek, strejda už v letech.
Pudlíci, které znám já, byli toy a střední vesměs u lidí, co ho měli jako prvního psa. Přesto ti psí byli vychování, v pohodě a jejich majitelé na ně pěli chvály.
Já bych k dětem šla do pudla. Přijde mi takový fortelnější a víc splachovací, jestli se to tak dá říci.
Králováky jsem občas potkala v Praze, to je úžasný pes, taková noblesa, kdybych se nebála srsti tady na vsi, tak ho asi mám.

..s tou fortelností a ze je asi víc splachovací než motyl souhlasím.....respektive, ze asi víc odpusti než motyl...

1.5.2021 11:59
sufle

XXX.XXX.95.132

Máme v rodině trpaslíka a musím říct, že je to celkem dost aktivní psík. Obyčejné - třikrát denně obejdu blok, mu tedy ke štěstí nestačí.
Jinak naprosto úžasný přizpůsobivý psík. Motýlky osobně neznám.

Pro chameleonHuho: Opravdu se musí koupat každý týden?

1.5.2021 12:31

sufle napsal(a):
Máme v rodině trpaslíka a musím říct, že je to celkem dost aktivní psík. Obyčejné - třikrát denně obejdu blok, mu tedy ke štěstí nestačí.
Jinak naprosto úžasný přizpůsobivý psík. Motýlky osobně neznám.

Pro chameleonHuho: Opravdu se musí koupat každý týden?

..tak nemusí, ale když vezmu co všechno vymete bydlic v Praze a jeho výšku, tak ja to tak praktikuju...navic on chodi za pacienty do nemocnice, tedy před covidem tak jsem to vždycky dělala ten den co sel a týden vydržel...na chalupě by mně to ani nenapadlo, tak se cachta tak nějak průběžně podle počasí....

1.5.2021 12:42
sufle

XXX.XXX.102.149

..tak nemusí, ale když vezmu co všechno vymete bydlic v Praze a jeho výšku, tak ja to tak praktikuju...navic on chodi za pacienty do nemocnice, tedy před covidem tak jsem to vždycky dělala ten den co sel a týden vydržel...na chalupě by mně to ani nenapadlo, tak se cachta tak nějak průběžně podle počasí....

Tak to jo.

1.5.2021 17:31
Mí

XXX.XXX.70.172

Možná není od věci se informovat jak jsou na tom tyhle plemena se zdravim. Malí pudlové mi připadají nervově labilní a uštěkaní.O papilonech jsem zase četla že špatně snášejí narkózu.Tak kdyby se muselo něco řešit, ať o psa nepřįjdete.

1.5.2021 20:00

Mně se motýlek moc líbí a plánuju ho do budoucna, až nebudu zvládat velkýho psa. Ještě jsem uvažovala o křepelakovi nebo king charles španělovi. Ale motýl je teď u mě favorit, díky chameleonuHugovi (omlouvám se, ale neznám jméno).

1.5.2021 20:07
janaa

XXX.XXX.10.173

Mně se motýlek moc líbí a plánuju ho do budoucna, až nebudu zvládat velkýho psa. Ještě jsem uvažovala o křepelakovi nebo king charles španělovi. Ale motýl je teď u mě favorit, díky chameleonuHugovi (omlouvám se, ale neznám jméno).

Promiň,ale ten křepelák je tam jak pěst na oko

1.5.2021 20:10

janaa napsal(a):
Promiň,ale ten křepelák je tam jak pěst na oko

Jo, ale líbí se mně, znám jich několik. To jen kdybych ještě nebyla na vozejku.

1.5.2021 20:15
janaa

XXX.XXX.10.173

Jo, ale líbí se mně, znám jich několik. To jen kdybych ještě nebyla na vozejku.

To jo,představa,že nezvládám velkýho psa,tak zvládnu křepeláka,je srandovní

1.5.2021 20:20

..je tak to mně těsí..motýl Kilián zvaný Keliš.....ja Eva....

1.5.2021 20:22

janaa napsal(a):
To jo,představa,že nezvládám velkýho psa,tak zvládnu křepeláka,je srandovní

Jo, asi bych ho taky neunesla nebo neudržela, až mě Cherry vyrve tu ruku z kloubu. Takže křepelaka škrtám.

2.5.2021 08:50

Jo, asi bych ho taky neunesla nebo neudržela, až mě Cherry vyrve tu ruku z kloubu. Takže křepelaka škrtám.

..nechala jsem vám SZ

Přidejte reakci

Přidat smajlík