4mesicni stene 12 hodin samo na dvorku

Sibiřský husky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2021 06:17
Anoušek183

XXX.XXX.147.108

Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti , když chodíte do práce na 12h, a máte doma štěně 4,5mesice , které už asi týden spokojeně spava venku pres celou noc v uzavřeném pelíšku na dvorku ( do 3 měsíců jsme ho na noc brali dovnitř kde mělo svůj pelech kvůli chladném období). Máme ještě kocoura se kterým vychází dobre, tak se s ním trochu zabaví. Štěně se nemůže nikam podhrabat ani utéct. Má zajištěno velké množství hraček se kterými si samo vyhraje ( jsme připraveni v budoucnu na zničene věci, které nejsou hračkami to ke štěněti prostě patří😄). Přes den jsme už zkoušeli odejít bez jejího vědomí, vydrží sama ale nezkoušeli jsme celých 12h. ( Asi ještě někoho seženeme, aby ji přišel zkontroloval třeba po 6h.)
Prosím nějaké zkušenosti a za každé info moc děkuji.

3.5.2021 06:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Anoušek183 napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti , když chodíte do práce na 12h, a máte doma štěně 4,5mesice , které už asi týden spokojeně spava venku pres celou noc v uzavřeném pelíšku na dvorku ( do 3 měsíců jsme ho na noc brali dovnitř kde mělo svůj pelech kvůli chladném období). Máme ještě kocoura se kterým vychází dobre, tak se s ním trochu zabaví. Štěně se nemůže nikam podhrabat ani utéct. Má zajištěno velké množství hraček se kterými si samo vyhraje ( jsme připraveni v budoucnu na zničene věci, které nejsou hračkami to ke štěněti prostě patří😄). Přes den jsme už zkoušeli odejít bez jejího vědomí, vydrží sama ale nezkoušeli jsme celých 12h. ( Asi ještě někoho seženeme, aby ji přišel zkontroloval třeba po 6h.)

Přežije to, ale jak se začne nudit, tak začne zdrhat - to bych se skoro vsadila.

Toto není pes jen na zahradu - potřebuje hodně pohybu a to se přiznám, ze netuším, kdy mu chcete dát, jestli jste celý den v čudu🤔.

3.5.2021 07:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Doufám, že tím nemyslíte, že bude těch 12h v kleci??!

3.5.2021 08:05
Ájaajája

XXX.XXX.112.157

Anoušek183 napsal(a):
Zdravím,

Dobrý den, není dobrý nápad aby takto malé štěně bylo 12 h doma/venku samo, opravdu by mohlo začít utíkat. I když dospěje tak by takhle dlouho být sám neměl, v tuto dobu by jsi na vás měl zvykat a hrát si s vámi a vybudovat si k vám vztah, a navíc toto plemeno (husky jestli se nepletu) potřebuje pohyb a zahrada mu nestačí, bude potřeba s ním chodit ven na 2-3 procházky za den, nejlépe na hodinu a půl, pokud tedy nemáte čas tak bude nejlepší aby jste si zaplatili venčení psů, ale je možné že pes bude mít pak raději toho kdo ho bude venčit ale pokud zase nebude mít dostatek pohybu může onemocnět nebo začít být obézní a to by nebylo dobré

3.5.2021 08:08
impact

XXX.XXX.62.21

V tomto případě měla volba padnout na sádrového trpaslíka...

3.5.2021 08:17
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Chudák dekorace.

když chodíte do práce na 12h, a máte doma štěně 4,5mesice
My?!

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2021 08:19

A jak jste to meli namyslene, když jste si to stene brali?

3.5.2021 08:27
marushka

XXX.XXX.41.2

No chudák psík 4 měsíční štěně by třeba mělo jíst ještě 3x -4x denně, to nevím, jak chcete zajistit, když jste 12 hodin fuč. A už Vás chci vidět, jak po 12 hodinách v práci půjdete s huskounem nabíhat kilometry, aby se pes vyběhal. Obzvlášť v zimě, když jste v práci od nevidím do nevidím.. Také rozhodně není automatické, že huskoun kočku nezabije, až dospěje. Znám sice huskouny, co jsou schopní fungovat s domácími zvířaty, ale je to spíš výjimka.
Upřímně řečeno.. já bych psíkovi našla nové majitele.

3.5.2021 08:37

Na co jste si toho psa pořizovali? 12 hodin v práci, to se vracíte tak v 6 večer, v zimě už je dávno tma, co s tím psem hodláte vůbec dělat?

3.5.2021 10:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na co jste si toho psa pořizovali? 12 hodin v práci, to se vracíte tak v 6 večer, v zimě už je dávno tma, co s tím psem hodláte vůbec dělat?

No co, samozřejmě sbalí psa a budou se mu do deseti večer věnovat. Lecco se dá dělat i potmě. Ráno si o hodinku přivstanou a zas se budou věnovat psovi. S tím přece do toho šli.
A jestli ne, tak jim to brzo chudák pes vysvětlí. :/

3.5.2021 10:09

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Přežije to, ale jak se začne nudit, tak začne zdrhat - to bych se skoro vsadila.

Toto není pes jen na zahradu - potřebuje hodně pohybu a to se přiznám, ze netuším, kdy mu chcete dát, jestli jste celý den v čudu🤔.

Ano, začne utíkat. A kocoura vám možná zakousne, až dospěje.

3.5.2021 10:10

lesnížínka napsal(a):
Doufám, že tím nemyslíte, že bude těch 12h v kleci??!

Ta klec vypadá otevřená. Ale stejně to není režim pro huskouna. Rozhodně ne nadlouho.

3.5.2021 10:11

Ájaajája napsal(a):
Dobrý den, není dobrý nápad aby takto malé štěně bylo 12 h doma/venku samo, opravdu by mohlo začít utíkat. I když dospěje tak by takhle dlouho být sám neměl, v tuto dobu by jsi na vás měl zvykat a hrát si s vámi a vybudovat si k vám vztah, a navíc toto plemeno (husky jestli se nepletu) potřebuje pohyb a zahrada mu nestačí, bude potřeba s ním chodit ven na 2-3 procházky za den, nejlépe na hodinu a půl, pokud tedy nemáte čas tak bude nejlepší aby jste si zaplatili venčení psů, ale je možné že pes bude mít pak raději toho kdo ho bude venčit ale pokud zase nebude mít dostatek pohybu může onemocnět nebo začít být obézní a to by nebylo dobré

Hlavně začne utíkat a lovit. Venčení nestačí - tohle je pracovní plemeno.

3.5.2021 10:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já nechci obhajovat něco, do čeho nevidím, ale dvanáctky se nedělají pořád a neustále, jsou mezi tím volné celé dny, čímž se následně dá vykoupit ten nedostatek času ve dnech předchozích, jestli to dobře chápu - někteří lidé tak mají se psy lepší režim než jiní, co dělají klasicky jednu osmihodinovou směnu a nemají čas vůbec nikdy.

Jak říkám, nevidím do toho a znám to jen tak, že majitelé, co ty dvanáctky dělají, mají v tyto dny někoho, kdo se o psa postará a ten je tak doma sám mnohem kratší dobu. Na druhou stranu pak právě mají třeba tři dny v kuse úplně volné, které pak tráví se psem aktivně. Ale to je právě dost individuální, proto se nechci pouštět do nějakých konkrétních soudů ať už jakýmkoli směrem... Mně tam prostě chybí někdo blízký, kdo při takhle dlouhé směně pomůže.

3.5.2021 10:15

Varaxi napsal(a):
No co, samozřejmě sbalí psa a budou se mu do deseti večer věnovat. Lecco se dá dělat i potmě. Ráno si o hodinku přivstanou a zas se budou věnovat psovi. S tím přece do toho šli.
A jestli ne, tak jim to brzo chudák pes vysvětlí. :/

No, ráda bych tomu věřila. Spíš ne. Přijdou z práce, nachystá se večeře, někdy je ještě třeba nakoupit, uklidit.....jo, pes se určitě zařídí podle svýho.

3.5.2021 10:17

Atheira napsal(a):
Já nechci obhajovat něco, do čeho nevidím, ale dvanáctky se nedělají pořád a neustále, jsou mezi tím volné celé dny, čímž se následně dá vykoupit ten nedostatek času ve dnech předchozích, jestli to dobře chápu - někteří lidé tak mají se psy lepší režim než jiní, co dělají klasicky jednu osmihodinovou směnu a nemají čas vůbec nikdy.

Jak říkám, nevidím do toho a znám to jen tak, že majitelé, co ty dvanáctky dělají, mají v tyto dny někoho, kdo se o psa postará a ten je tak doma sám mnohem kratší dobu. Na druhou stranu pak právě mají třeba tři dny v kuse úplně volné, které pak tráví se psem aktivně. Ale to je právě dost individuální, proto se nechci pouštět do nějakých konkrétních soudů ať už jakýmkoli směrem... Mně tam prostě chybí někdo blízký, kdo při takhle dlouhé směně pomůže.

..mam 2 dvanactky denní a 2 noční a pak čtyři dny volna, no s těmi nočními ve své podstatě šest dní, ale ty denní bez vencici tety by opravdu nesly, protože i s cestami do práce a zpět to vychází na 13 hodin....

3.5.2021 11:12

Mám 5x týdne 12 hodin směnu a chvíli jsme na to byli i sami a psi to zvládli.
Ale.
Velka část moji směny probíhá v noci, takže přes den mám čas se psům věnovat (na úkor mého spánku - ale to je můj problém, nikoliv psů). Plus mám plemeno pro které je práci strazit zahradu a to dělají, když nejsem doma, mají sami sebe, podněty z okolí, volný pohyb po zahradě s možností venčení kdykoliv.
A teď máme i páníčka, který psy aspoň pomazli a nakrmi a fyzicky s nimi doma je, přestože se jim aktivně nevěnuje, psove jsou samozřejmě rádi, že je někdo s nimi. Rozhodně tento režim není pro každého psa, rozhodně je lepší mít dva, aby si vyhráli v mezičase spolu a rozhodně to není pro lidi, kteří svým zvířatům nechcou obětovat ten zbytek volného času který mají.

3.5.2021 11:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Chudák pes. A ještě takový výběr plemene

3.5.2021 11:54

"dvanáctky se nedělají pořád a neustále, jsou mezi tím volné celé dny, čímž se následně dá vykoupit ten nedostatek času ve dnech předchozích"

jak-vykoupit?
jakože si to malé štěně užije v ty volné dny do foroty a až pak bude těch 13 či více hodin samo na dvoře tak se bude těšit vzpomínkami a v klidu a pohodě odškrtávat čárky do dalšího volna?

3.5.2021 12:17

Mám 5x týdne 12 hodin směnu a chvíli jsme na to byli i sami a psi to zvládli.
Ale.
Velka část moji směny probíhá v noci, takže přes den mám čas se psům věnovat (na úkor mého spánku - ale to je můj problém, nikoliv psů). Plus mám plemeno pro které je práci strazit zahradu a to dělají, když nejsem doma, mají sami sebe, podněty z okolí, volný pohyb po zahradě s možností venčení kdykoliv.
A teď máme i páníčka, který psy aspoň pomazli a nakrmi a fyzicky s nimi doma je, přestože se jim aktivně nevěnuje, psove jsou samozřejmě rádi, že je někdo s nimi. Rozhodně tento režim není pro každého psa, rozhodně je lepší mít dva, aby si vyhráli v mezičase spolu a rozhodně to není pro lidi, kteří svým zvířatům nechcou obětovat ten zbytek volného času který mají.

Rozhodně tento režim není pro každého psa, rozhodně je lepší mít dva, aby si vyhráli v mezičase spolu a rozhodně to není pro lidi, kteří svým zvířatům nechcou obětovat ten zbytek volného času který mají.

Prosím tě, tohle si snad ani neměla psát....aby nepřibylo ke stávajícímu štěňátku ještě jedno. Jako pro štěndo by to asi bylo lepší, o tom ani po tom, dvě štěňata se zabaví, ale zároveň pak jsou dva na vymejšlení bejkáren a dva nudící se psi ty bejkárny vymýšlet můžou....můžou zdrhat ve dvojici, což by bylo jistě super, taková bezprizorní dvojička venku.

Ono něco jinýho je pes, který pracuje tím, že se válí na dvoře a hlídá a něco jinýho je haskoun, kterého, dle mého nemůže taková činnost uspokojit a nudící se pes...víme všichni....že není to, co chce mít člověk doma.

3.5.2021 12:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

"dvanáctky se nedělají pořád a neustále, jsou mezi tím volné celé dny, čímž se následně dá vykoupit ten nedostatek času ve dnech předchozích"

jak-vykoupit?
jakože si to malé štěně užije v ty volné dny do foroty a až pak bude těch 13 či více hodin samo na dvoře tak se bude těšit vzpomínkami a v klidu a pohodě odškrtávat čárky do dalšího volna?

Vytrháváte to z kontextu. Psala jsem, že si to nedovedu představit bez někoho, kdo se při dlouhé směně postará.

edit: z mé strany to bylo myšleno tak, že v několika dnech volna vtahu je možné psovi dát víc aktivit a pozornosti, než kolik se dostane řadě psů u lidí, co dělají normální osmihodinovky. (A samozřejmě píšu - někteří psi u některých lidí... kdyby zas někdo chtěl konkretizovat) O tom, že ten pes si bude střádat pozornost do foroty nikde nepadlo ani slovo, viz jasně řečené - je potřeba někdo, kdo se o psa postará.

3.5.2021 13:00
Anoušek183

XXX.XXX.147.108

S časem jsme na tom velice dobře jen se najde v měsíci 2x že jsme s přítelem na denní službě jinak se překrývame že s pejskem je pořád někdo, s pejskem jsme aktivně zapojení , chodíme k vodě, stopovaci vodítko učíme ji staráme se o něho, socializujeme s ostatními psy a každý den ma něčím zajímavý, myslím si že se nenudí, (samozřejmě ji dopřejeme i klid) v kleci určitě nebude!!! , má ji otevřenou, funguje jako prozatím bouda. Všechno děláme postupně, 2x dene chodíme ven, máme třeba jednu denní pak 3dny volno noční zase dva dny volno ...jak tu někdo psal je to mnohem lepší než směna 8mi hodinová....jen jsem se chtěla zeptat jestli s tím měl někdo zkušenost

3.5.2021 13:03
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Když jsme si pořídili první hovinu v roce 2007 tak manžel dělal deset hodin po až pá a já OSVČ ve službách. Agnes bydlela na dvoře, domů nechodila. Do boudy nechodila, dlela na vyvýšeném místě u vchodových dveří pod přístřeškem s rozhledem do okolí. Ráno jsem ji vzala na půl hodiny do lesa, pak jsem zaběhla v poledne na hodinu prochajda a jídlo. Krmili jsme třikrát denně. A pak přišel manžel kolem páté dom, a hned šli na pět km. Mezitím Agnes spala u vchodu anebo čučela po okolí. O víkendu jsme chodili na výlety, také hodně na zahradě jsme byli společně. Dožila se dvanáct let, mezi tím jsme se i přestěhovali na chalupu, a to byl pro ni ráj. Jo měla hezký život, byla očividně spoko a ničím netrpěla.
Chodili jsme na cvičák, když byla menší, všude s námi jezdila, na vodu, tahali jsme se s ní v lodi, byla porcelán. Vylezla na rozhlednu, všude. Láska naše.

3.5.2021 13:27
kathey

XXX.XXX.147.18

Lidi, vy jste všichni v důchodu nebo na homeoffice? Ještě jsem neviděla nikoho dělat nonstop 12tky, což tazatelka potvrdila. Lidé s klasickou 8 hodinovou (vlastně 8,5 hodinovou) pracovní dobou, když se přičte nějaká ta cesta do práce (já třeba jezdím 35km), nutnost alespoň jednou v týdnu nakoupit... tak dřív jak za 10 hodin domů nedorazí i kdyby se na hlavu stavěli...

Do práce odjíždím v 6 a vracím se buď lehce před 15:00 hod nebo 2x v týdnu lehce před 18:00 hod...takže ano, tradaaa, psi jsou 2x v týdnu doma sami 12 hodin - na zahradě, přesněji řečeno.

Teď jsem měla sem tam homeoffice a tendence nechat pejsky se mnou doma vzaly za své, psiny naučené na svůj režim doma pochodovaly a nakonec si vymůrovaly přesun ven. Takže ač já doma, vypoklonkovala jsem je v jejich čas ven, pracovala, uklidila, uvařila...atd... a po očku sledovala, co vlastně celý den dělají.

Překvápko. Chrápou jak špalky. Do těch 15:00 hodin asi 3x otevřou oči na pár minut, zajdou se vyvenčit, omrknout svěřené území a zase odpadnou.

V zimě není tma v 6, ale v půl 4, takže pokud řeším nějaké světlo, tak je to ve výsledku úplně jedno.

Když jsme doma, věnujeme se jim co se dá. Víkendy jsou z velké části pejskové. Ranní venčení utnula první čuba vcelku razantně. Její páneček poctivě vstal každý den chvíli po 4té ranní (normálně vstáváme ve 4:50) a šupajdil se psinou ven. Chuděru div nemusel brát z pelechu smykem, nechtělo se jí nikam, otravovalo ji to. Je to ten typ, kterej než přejde z ložnice do kuchyně na snídani, tak si za těch 5 metrů 2x lehne a jednou natvrdo usne. Druhá je jak na baterky, nadšeně vystřelí, tryskem doběhne do kuchyně, nasype do sebe snídani a pak si sedne, svěsí uši a div si nenabije kokos, jak odpadává. Po vypuštění ven obě zapadnou do boudy a několik hodin nevystrčí ani chlup.

Ano, odpoledne už pak nikoho nezajímá, že já jsem rozhodně celý den neprospala, vstávala brzy a ještě v noci ujišťovala mladou, že tam opravdu jsem a taky ji hrozně ráda vidím i když jsou dvě ráno. Nikoho nezajímá, že musím ještě uvařit, ať mám druhý den v práci co jíst a x milionu dalších běžných věcí. Ale s tím podle mne tazatelka počítá. Nepřišlo mi, že by mínila psa nechávat celé dny samotného.

Takže jo, 12 hodin takto staré štěně samo vydrží a to bez problémů.

3.5.2021 13:34
Anoušek183

XXX.XXX.147.108

Agnes1 napsal(a):
Když jsme si pořídili první hovinu v roce 2007 tak manžel dělal deset hodin po až pá a já OSVČ ve službách. Agnes bydlela na dvoře, domů nechodila. Do boudy nechodila, dlela na vyvýšeném místě u vchodových dveří pod přístřeškem s rozhledem do okolí. Ráno jsem ji vzala na půl hodiny do lesa, pak jsem zaběhla v poledne na hodinu prochajda a jídlo. Krmili jsme třikrát denně. A pak přišel manžel kolem páté dom, a hned šli na pět km. Mezitím Agnes spala u vchodu anebo čučela po okolí. O víkendu jsme chodili na výlety, také hodně na zahradě jsme byli společně. Dožila se dvanáct let, mezi tím jsme se i přestěhovali na chalupu, a to byl pro ni ráj. Jo měla hezký život, byla očividně spoko a ničím netrpěla.
Chodili jsme na cvičák, když byla menší, všude s námi jezdila, na vodu, tahali jsme se s ní v lodi, byla porcelán. Vylezla na rozhlednu, všude. Láska naše.

Presne jak píšete, všude ji bereme s sebou , do vody s ni chodíme, na cvičák jak se to teď rozvolnilo , porad něco.... ten pejsek není vůbec tlumeny své aktivitě, právě naopak, nevěděla jsem ze někomu vyzní první příspěvek zle....kdybych na psa neměla čas...100%nepořizuji.
V kotci nebude, klec kterou máme na přepravu a přepravku z které už vyrostla , obojí ma jako svůj, ,,pokojík,, v žádném případě ji tam nezavirame , chceme aby to měla jako kus svého majetku který patří jen jí....bude mít lehátko na nožkách které mu vyrobíme a bude mít výhled na nás do kuchyně " aby byla pořád s námi v kontaktu,, srubovou boudy ...s přítelem jsme velmi aktivní jak sportovně tak i pro vybavení a zhotovení věci

opravdu nehledejte v tom negace, jsem moc rada za každou radu a inspiraci ❤

3.5.2021 13:42

Anoušek183 napsal(a):
Presne jak píšete, všude ji bereme s sebou , do vody s ni chodíme, na cvičák jak se to teď rozvolnilo , porad něco.... ten pejsek není vůbec tlumeny své aktivitě, právě naopak, nevěděla jsem ze někomu vyzní první příspěvek zle....kdybych na psa neměla čas...100%nepořizuji.
V kotci nebude, klec kterou máme na přepravu a přepravku z které už vyrostla , obojí ma jako svůj, ,,pokojík,, v žádném případě ji tam nezavirame , chceme aby to měla jako kus svého majetku který patří jen jí....bude mít lehátko na nožkách které mu vyrobíme a bude mít výhled na nás do kuchyně " aby byla pořád s námi v kontaktu,, srubovou boudy ...s přítelem jsme velmi aktivní jak sportovně tak i pro vybavení a zhotovení věci

opravdu nehledejte v tom negace, jsem moc rada za každou radu a inspiraci ❤

No jo, jenže to musíte napsat hned, pak vznikají dohady, to je tady normální.
Pokud je to, jak píšete, tak mně osobně to připadá v pohodě. Já vůbec netušila, jak to chodí, když má člověk dvanáctky.

3.5.2021 16:06

Rozhodně tento režim není pro každého psa, rozhodně je lepší mít dva, aby si vyhráli v mezičase spolu a rozhodně to není pro lidi, kteří svým zvířatům nechcou obětovat ten zbytek volného času který mají.

Prosím tě, tohle si snad ani neměla psát....aby nepřibylo ke stávajícímu štěňátku ještě jedno. Jako pro štěndo by to asi bylo lepší, o tom ani po tom, dvě štěňata se zabaví, ale zároveň pak jsou dva na vymejšlení bejkáren a dva nudící se psi ty bejkárny vymýšlet můžou....můžou zdrhat ve dvojici, což by bylo jistě super, taková bezprizorní dvojička venku.

Ono něco jinýho je pes, který pracuje tím, že se válí na dvoře a hlídá a něco jinýho je haskoun, kterého, dle mého nemůže taková činnost uspokojit a nudící se pes...víme všichni....že není to, co chce mít člověk doma.

Tak jsem to rozhodně nemyslela, že by zadavatelka měla pořídit ještě jednoho ale chápu, že tady je možné všechno. Je to jak říkáš, vhodná volba plemene a potom věnování zbyleho volného času tím správným směrem

3.5.2021 17:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych to taky neviděla jako tragédii když se jedná o dva dny v měsíci .. Jen je potřeba počítat s tím, že se štěně třeba bude nudit a něco zničí, ale s tím počítáte, to jste psala. Pokud máte možnost, aby za psem v půlce té doby někdo zašel, tak bych toho využila - ať si se psem pohraje, zabaví na chvíli, a dá mu nažrat...

Ono u štěněte, a ještě aktivního plemene, jde o ten režim, kdy štěně chvíli spí, chvíli řádí, jí, spí a zase řádí.. a tak pořád dokola... Štěně těch 12 hodin prostě neprospí jako třeba dospělý pes, takže se nejspíš bude nudit a bude si zábavu hledat samo. A teď to nemyslím špatně, ale jak je známo, tak zrovna huskouni jsou mistři v útěku, takže bych opravdu důkladně zkontrolovala, jestli se pes nemá kudy dostat ven... aby nedošlo k tomu, že pes si z nudy najde cestu ven, zjistí, jaká je tam sranda, a stane se z toho zlozvyk. No a taky zkontrolovat aby na zahradě nebylo pro psa vyloženě něco nebezpečného, když se do toho pustí.

Moji dospělí psi taky klidně prospí tvrdě celé dopoledne, i delší dobu... Ale ten režim štěněte je prostě jiný. S fenou jsem byla celé štěněčí období doma, ale se psem jsem chodila do práce, ze začátku jsem ho jezdila venčit po 4,5 hodinách a štěně bylo totálně naspeedovaný, po 12ti hodinách bych tam asi našla brutální spoušť

3.5.2021 17:38

Ale já si fakt nemyslím, že je to tragédie.......spíš se tady uváděla možnost, že nudící pes může začít zdrhat a to i v případě, že si majitel myslí, že nemá šanci se z pozemku dostat....takových tady už bylo. A potom stačí klidně jeden útěk a pro psa to může mít fatální následky.

Myslím, že každý pes je jiný, každé plemeno je jiné. Tady by se možná měli vyjádřit ti, co mají s SH osobní zkušenost.....když řeknu, že moje pyrenejka by to klidně dala, tak to neznamená, že stejně to dá štěně haskouna.,

Souhlas s tím, co napsala výše Marcela.

4.5.2021 05:54
impact

XXX.XXX.62.21

kathey napsal(a):
Lidi, vy jste všichni v důchodu nebo na homeoffice? Ještě jsem neviděla nikoho dělat nonstop 12tky, což tazatelka potvrdila. Lidé s klasickou 8 hodinovou (vlastně 8,5 hodinovou) pracovní dobou, když se přičte nějaká ta cesta do práce (já třeba jezdím 35km), nutnost alespoň jednou v týdnu nakoupit... tak dřív jak za 10 hodin domů nedorazí i kdyby se na hlavu stavěli...

Do práce odjíždím v 6 a vracím se buď lehce před 15:00 hod nebo 2x v týdnu lehce před 18:00 hod...takže ano, tradaaa, psi jsou 2x v týdnu doma sami 12 hodin - na zahradě, přesněji řečeno.

Teď jsem měla sem tam homeoffice a tendence nechat pejsky se mnou doma vzaly za své, psiny naučené na svůj režim doma pochodovaly a nakonec si vymůrovaly přesun ven. Takže ač já doma, vypoklonkovala jsem je v jejich čas ven, pracovala, uklidila, uvařila...atd... a po očku sledovala, co vlastně celý den dělají.

Překvápko. Chrápou jak špalky. Do těch 15:00 hodin asi 3x otevřou oči na pár minut, zajdou se vyvenčit, omrknout svěřené území a zase odpadnou.

V zimě není tma v 6, ale v půl 4, takže pokud řeším nějaké světlo, tak je to ve výsledku úplně jedno.

Když jsme doma, věnujeme se jim co se dá. Víkendy jsou z velké části pejskové. Ranní venčení utnula první čuba vcelku razantně. Její páneček poctivě vstal každý den chvíli po 4té ranní (normálně vstáváme ve 4:50) a šupajdil se psinou ven. Chuděru div nemusel brát z pelechu smykem, nechtělo se jí nikam, otravovalo ji to. Je to ten typ, kterej než přejde z ložnice do kuchyně na snídani, tak si za těch 5 metrů 2x lehne a jednou natvrdo usne. Druhá je jak na baterky, nadšeně vystřelí, tryskem doběhne do kuchyně, nasype do sebe snídani a pak si sedne, svěsí uši a div si nenabije kokos, jak odpadává. Po vypuštění ven obě zapadnou do boudy a několik hodin nevystrčí ani chlup.

Ano, odpoledne už pak nikoho nezajímá, že já jsem rozhodně celý den neprospala, vstávala brzy a ještě v noci ujišťovala mladou, že tam opravdu jsem a taky ji hrozně ráda vidím i když jsou dvě ráno. Nikoho nezajímá, že musím ještě uvařit, ať mám druhý den v práci co jíst a x milionu dalších běžných věcí. Ale s tím podle mne tazatelka počítá. Nepřišlo mi, že by mínila psa nechávat celé dny samotného.

Takže jo, 12 hodin takto staré štěně samo vydrží a to bez problémů.

To je super - přijít do diskuze jak královna až poté, co zadavatelka doplnila informace.

4.5.2021 07:45
kathey

XXX.XXX.147.18

impact napsal(a):
To je super - přijít do diskuze jak královna až poté, co zadavatelka doplnila informace.

Tak ačkoliv 12tky nedělám, znám hromadu lidí, kteří ano, ať jsou to směny ve fabrikách, u policie... A sama psy 2 dny v týdnu doma prostě 12 hodin nechat musím (vážně, i takoví lidé existují).

Btw. lepší než na základě dotazu, zda vydrží 12 hodin, kdy není nikde napsáno, že denně, začít kamenovat, ale je fakt, že místní osazenstvo se na tuto aktivitu velmi spolehlivě a dlouhodobě specializuje ;). Tenhle výkřik mi je tak nějak úplně fuk, necivím sem desetkrát denně, vlastně tak jednou za týden.

4.5.2021 07:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Na základě dotazu si udělám obrázek o tom, kdo se neumí ani zeptat.
Osazenstvo se musí domýšlet a odpovědi rozvíjí do absurdna, vymýšlí
situace, lituje čokla v malý kleci, baví se ...

hmn

4.5.2021 07:58
hmn

XXX.XXX.4.31

"Btw. lepší než na základě dotazu, zda vydrží 12 hodin, kdy není nikde napsáno, že denně, začít kamenovat, ale je fakt, že místní osazenstvo se na tuto aktivitu velmi spolehlivě a dlouhodobě specializuje ;). Tenhle výkřik mi je tak nějak úplně fuk, necivím sem desetkrát denně, vlastně tak jednou za týden."

odpovědi přesně korespondují s nadpisem i zadavatelčiným úvodním příspěvkem
přesně
takže..........

mmch, já kvůli štěněti/psu pokračovala ve zkráceném prac. úvazku (po dětech) + dopoledne venčila maminka+jsem si posunula prac. dobu na časno + ráno před školou venčilo dítě - už podruhé, poprvé já.

4.5.2021 08:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

vydrží 12 hodin, kdy není nikde napsáno, že denně,

Denně asi ne, ale v úvodu je napsáno chodíte do práce na 12h. Tam lze předpokládat pravidelnost a časté opakování.
Upřesnění prostě přišlo až potom, to se stává, netřeba se kvůli tomu hroutit nebo rozčilovat. :)

4.5.2021 08:08

Dělám 8 hodin denně, se zákonnou přestávkou je to 8,5 h. Plus cesta tam a zpět 1 h. To už je 9,5 h. Bydlím sama, v bytě. Proto jsem se po smrti svého posledního psa rozhodla, že dalšího ne. Je to moc dlouhá doba bez možnosti vyvenčení. A i když takhle má psa fůra lidí, já jsem si řekla, že nepodřídím pohodu psa svojí touze. Tehdy když jsem měla psy, jsem na ně nebyla sama.

4.5.2021 08:59
impact

XXX.XXX.62.21

kathey napsal(a):
Tak ačkoliv 12tky nedělám, znám hromadu lidí, kteří ano, ať jsou to směny ve fabrikách, u policie... A sama psy 2 dny v týdnu doma prostě 12 hodin nechat musím (vážně, i takoví lidé existují).

Btw. lepší než na základě dotazu, zda vydrží 12 hodin, kdy není nikde napsáno, že denně, začít kamenovat, ale je fakt, že místní osazenstvo se na tuto aktivitu velmi spolehlivě a dlouhodobě specializuje ;). Tenhle výkřik mi je tak nějak úplně fuk, necivím sem desetkrát denně, vlastně tak jednou za týden.

Tak nashle za tédeň.

4.5.2021 20:24

No já jsem asi divná, ale neumím si představit, že bych štěně nechala, byť na zahradě, samotné 12 hodin...resp. víc, kde je cesta do práce a z práce...i kdyby to měly být třeba jen 2 dny v týdnu.

Celou dobu bych musela myslet na to, co tam štěně dělá....jestli je v pořádku, jestli nevymejšlí bejkárny.......už nehledě na to, že štěňata krmím 5x denně....že štěňata mají rychlejší sled činností, rychleji se jim střídá odpočinek s činností...
Nemít někoho, kdo v mé nepřítomnosti přijde alespoň jednou štěně zkontrolovat, pohrát si, nakrmit, tak bych si prostě psa nepořídila

To, že někdo řekne....spousta lidí to tak má.....pro mě není argument, že to tak mám dělat taky.

Jasně, mě se to kecá....30 let mám psy a mám to štěstí, že žijí v rodině, kde se nikdy nestalo, že by pes musel být sám doma víc než 6 hodin.....a přiznám se, že kdyby s námi nebydlel syn, kterému zdravotní stav neumožňuje chodit do práce, takže psi mají servis 24/7, tak bych si žádnýho psa nepořizovala, protože mám desetihodinové směny, s cestou 11 hodin a to mi přijde moc, i když to není každý den.

4.5.2021 21:15
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Teda, že někomu vaděj 12ctky, když si dotyčnej pořídí psa do bytu, to se nedivím. Ale, že to vadí i když je pes na zahradě? To jako fakt? A co se týká času a pohybu. Kolik si myslíte, že maj pohybu haskouni, co běhaj závodně sprinty? 3x-4x týdně odběhnou kolem osmi kiláků, což daj zhruba za půl hoďky a pak jdou do kotců. Takže do takovýho režimu se vejde každej i kdyby dělal 12ctky každej den. Toť k tomu, že tady někdo psal, že by majitelka měla psa darovat někomu, kdo se psy maká. Myslím, že u ní se nemá vůbec špatně.

5.5.2021 08:18
aluska

XXX.XXX.197.205

Nejde spíš o to, že je to prostě 4měsíční štěně? Já bych se bála, aby někam třeba neprostrčil hlavu a pak nemohl zpět a neudusil se, nebo něco podobného...

5.5.2021 12:25
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

aluska napsal(a):
Nejde spíš o to, že je to prostě 4měsíční štěně? Já bych se bála, aby někam třeba neprostrčil hlavu a pak nemohl zpět a neudusil se, nebo něco podobného...

To si štěně může strčit během pár sekund. To je snad samozřejmé, že mám štěně umístěné tam, kde by si nemělo ublížit.

5.5.2021 15:10
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, poslední dvě feny jsme měli na dvoře taky od štěněte samotné. Když jsem si je brala, bylo to na léto. Při první jsem dělala od osmi do pěti, při druhé buďto osm až pět, nebo osm až tři. Je pravda, že autem to bylo do práce asi 7 minut. Taky v tu dobu manžel mohl okolo poledne se stavit a dělal do čtyř. Když byly žně, tak se ovšem stavit nemohl a chodil často až v noci. Nikdo jiný už se stavit nemohl. Štěňata byla na dvorku, tělísek je na kryté verandě. Zjistili jsme, že s nimi vždy spal kocour, ačkoli druhá byla jako štěně postrachem našich kocourů. Dvůr byl vyklizen, aby se minimalizovala možnost úrazu. Prvni fena byla, klidne štěně, druha hyperaktivni ničitelka. Prvni fena je již za duhovym mostem, druhe jsou tri roky.
Prvni fena byla super pes, druha, když ji odešla telecí léta, je super pes. Ani jedna netrpí nějakou úzkostí, nevyje o samotě, když odcházíme, nerve se za námi, ale jde si lehnout. Ani jedna se nesnažila utéci ( současná fena by to možná i dokázala, ale nikdy to nezkusila). Naši psí i kočky smějí do domu, psí každé ráno chodí se mnou kousek do vesnice krmit zvířata, takže se proběhne, každý den procházka, cvičák atd.
Jsem toho názoru, že na dvoře má i štěně zajímavé podněty, chodí lidé, auta, ohrožené ptáka a hlavně, zvolí si místo na odpočinek a dojde se vyvenčit. Ideál to není, uznávám, ale na rozdíl od psa v bytě se má čím zaměstnat a projít se.
V jiném vlakně zde se pán ptá na bytového psa. To vám nevadí? Mě tedy víc, než dotaz zadavatelky. Pán dělá 8 hodin. Asi ne naproti. Takže štěně bude minimálně 9 hodin v bytě samo. Za předpokladu půl hodiny práce od bydliště. Pokud dejme tomu, pán bydlí v Praze, tak minimálně i 10 hodin. V bytě, bez možnosti venčení, jakékoli zábavy. TOHLE mi přijde naprosto nevhodné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík