Granule - procento masa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuuuuuzzz

3.5.2021 13:18
Zuuuuuzzz

XXX.XXX.60.33

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o informaci, kterou se mi nedaří dohledat. Kolik procent masa (v susenem stavu) by ideálně měly obsahovat granule pro stěně většího plemene( bílý švýcarský ovčák).
Nemyslím proteiny v analytickem složení, ale maso v složení výrobku.
Předem děkuji.

3.5.2021 13:24
Sonnic

XXX.XXX.33.221

Tak co nejvíce, na plemenu nezáleží. Myslím že víc jak 90% masa najdete v máločem. Nejlépe vybírejte bezobilné.
Za ty kvalitnější se dají považovat: Wolfsblut, Barkingheads, N&D,Marp atd.
Kupříkladu 40% masa je uboze málo.
Je tady okolo toho spoustu diskuzí jaké granule vybrat, vždy vám bude doporučeno to samé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2021 13:35

Sonnic napsal(a):
Tak co nejvíce, na plemenu nezáleží. Myslím že víc jak 90% masa najdete v máločem. Nejlépe vybírejte bezobilné.
Je tady okolo toho spoustu diskuzí jaké granule vybrat, vždy vám bude doporučeno to samé.

To není až tak pravda, že na plemenu nezáleží, GR se nedoporučuje dávat bezobilné granule.

3.5.2021 13:36
Sonnic

XXX.XXX.33.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To není až tak pravda, že na plemenu nezáleží, GR se nedoporučuje dávat bezobilné granule.

Aha, tak děkuji to jsem nevěděla.
Se omlouvám

3.5.2021 14:05

Sonnic napsal(a):
Aha, tak děkuji to jsem nevěděla.
Se omlouvám

Netřeba se omlouvat, neví každej všechno.

Bezobilné jsou ještě tuším Taste of The Wild a Orijen, ale neumím posoudit, jaká je kvalita, určitě by Megí líp poradila.

3.5.2021 14:40
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Sonnic napsal(a):

Ono s těmi 90 % je to trochu dvousečné. Pokud mluvíte o 90 % masa po vysušení, tak to asi ani není technicky možné, prostě by se to nespojilo do té žádané kuličky. (Jedině snad vysušené kousky masa, což by bylo finančně neúnosné, nebo lisování pod obrovským tlakem. Další nevýhoda takových granulí by bylo dávkování - vycházelo by to na pár kousků v dávce.)
Jestli se bavíme o 90 % masa v „mokrém“ stavu, pak je nutno připomenout, že cca 70 % masa tvoří voda, takže po vysušení se ta procenta radikálně změní.
Já osobně doporučuju - když už někdo trvá na granulích - aby vybíral ty, kde je maso minimálně na prvních dvou místech ve složení (samozřejmě žádná soja, pšenice a co nejmíň kuřete). Samotný výběr by pak měl udělat pes - po čem z tohoto předvýběru bude dobře prospívat a co bude nejlíp přijímat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík