Dundee11

XXX.XXX.173.73
Ahoj,
prosím radu, mám čerstvě roční fenku velšteriéra a ještě nezačala hárat, nikde jsem nenašla informace, kdy by zhruba měla začít. Pouze info, že střední plemena začínají hárat mezi 6-8 měsícem. Ji teď v dubnu byl rok.
Chystám se na přeočkování, tak nevím jestli to nechat až na návštěvu spojenou s tím očkováním nebo dřív, ale dr. mi řekla, když jí bylo osm měsíců, že má ještě čas, že je každý pes jiný. Chápu to, ale zase teď má rok.
Mám strach, aby se nedělo něco špatného.
Mám počkat ještě nebo to začít řešit hned ? Má někdo nějakou zkušenost ? Co s tím...
Máme zlatého retrívra a ta má problémy se štítnou žlázou a s tím spojené i nepravidelné hárání. Má na to celoživotně léky. Tak bych vážně nerada, aby i tahle malá měla nějaké problémy.
Díky za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem na tom podobně s nejmladší fenkou GR. Poprvé hárala v 16 měsících, teď už 14 dní čekáme na další hárání a pořád nic. Už mám taky obavy, ale bylo mně řečeno, že každá fena je jiná a některá může hárat jen jednou ročně. Tento měsíc bude mít 2 roky a chová se pořád jako štěně.
Dundee11

XXX.XXX.173.73
napsal(a):
Jsem na tom podobně s nejmladší fenkou GR. Poprvé hárala v 16 měsících, teď už 14 dní čekáme na další hárání a pořád nic. Už mám taky obavy, ale bylo mně řečeno, že každá fena je jiná a některá může hárat jen jednou ročně. Tento měsíc bude mít 2 roky a chová se pořád jako štěně.
Ahoj, díky za reakci. Já to mám právě podobně, ta naše je taky pořád jako mimino...
A právě veterinářka říkala, že nejsme stroje, to stejný platí u zvířat, každý jsme nějaký, ale tohle mě taky začíná děsit. Máme známého co má právě taky fenku, ta má 8 měsíců (velštíka) a ta má už své první odháráno, no a my nic...
A ty jsi teda ve fázi čekání ? Pak bys řešila taky tedy doktora..

Dundee11
napsal(a):
Ahoj, díky za reakci. Já to mám právě podobně, ta naše je taky pořád jako mimino...
A právě veterinářka říkala, že nejsme stroje, to stejný platí u zvířat, každý jsme nějaký, ale tohle mě taky začíná děsit. Máme známého co má právě taky fenku, ta má 8 měsíců (velštíka) a ta má už své první odháráno, no a my nic...
A ty jsi teda ve fázi čekání ? Pak bys řešila taky tedy doktora..
Budu čekat do konce září, to bude rok po prvním hárání, pak to případně budu řešit. Doufám ale, že se prcek umoudří a přijde to nejpozději za měsíc. Mám přihlášenou výstavu a nerada bych o ni přišla tak, jak loni. 🙏

dvě fenky stejného plemene (obřího). První hárala poprvé na devíti měsících, ta druhá poprvé na patnácti... Je to hodně individuální.
Dundee11

XXX.XXX.173.73
Děkuji moc všem, mě jde o to, abych nic nezanedbala, to bych nerada. Furt v ní vidím štěně, tak mi to ani tolik nepřijde, ale vyděsila mě informace od toho známého, že jejich už to má za sebou. Nicméně..dám jí čas a nebudu plašit, díky moc :))
@Sarah01
Tak to chápu, držím moc palce..ať vám to brzo dorazí.
Dundee11
napsal(a):
Děkuji moc všem, mě jde o to, abych nic nezanedbala, to bych nerada. Furt v ní vidím štěně, tak mi to ani tolik nepřijde, ale vyděsila mě informace od toho známého, že jejich už to má za sebou. Nicméně..dám jí čas a nebudu plašit, díky moc :))
@Sarah01
Já bych se taky úplně neplašil, zatím je pořád ještě v toleranci. Na druhou stranu, máte-li naplánovanou návštěvu veteriny, můžete nechat odebrat a vyšetřit krev (třeba zrovna tu štítku). Pro svůj klid.
Dundee11

XXX.XXX.173.73
Dasvo
napsal(a):
Já bych se taky úplně neplašil, zatím je pořád ještě v toleranci. Na druhou stranu, máte-li naplánovanou návštěvu veteriny, můžete nechat odebrat a vyšetřit krev (třeba zrovna tu štítku). Pro svůj klid.
Jasný no, nic za to nedám a jak píšete, pro ten klid, na druhou stranu si říkám, že by velká náhoda a stejná nemoc jako u retrivky, no snad se rozhárá sama.
Děkuju moc.
napsal(a):
Budu čekat do konce září, to bude rok po prvním hárání, pak to případně budu řešit. Doufám ale, že se prcek umoudří a přijde to nejpozději za měsíc. Mám přihlášenou výstavu a nerada bych o ni přišla tak, jak loni. 🙏
Zákon schválnosti říká, že bude harat v termínu výstavy 😎
Dundee11
napsal(a):
@Sarah01
Jé velšteriérka tu jsem naživo neviděla několik let.
Teta kdysi mívala za socíku chs.