Vz58

XXX.XXX.168.237
Zdravím,
poslední dobou se na jednom inzertním portálu množí inzeráty překupníků, kdy prodávají směsky za opravdu vysoké částky přesahující i 10 tis.! A vydávají je za čistou rasu. Jak se dají poznat? Hubená štěňata, falešná jednorázová čísla, na mail a sms nereagují ,vždy fotí štěňata venku daleko od baráku... Nejvíce inzerátů je z Olomouce a nebo okolí. Hlavně tedy ze Štenberka ... tam je hned několik pochybných inzerátů. Zřejmě nějaký gang překupníků. Recenze na prodávající nepomáhají, jelikož si každý den obnovují inzeráty pod jiným jménem a někdy si pletou i fotky a tel. čísla. Jednou prodávají "čisté labradory" a druhý den po odezvě lidi prodávají "labrador x NO" atd... Stačí když si na bazos.cz zadáte v kategorii u psů město Olomouc a hned to na vás začne vyskakovat.
Dá se s tím něco dělat ? Např. oznámit inzeráty, jako podvodné? Věřím tomu, že někteří z těch překupníků podle fotek a určitých podobností mají doma na přeprodání i několik desítek štěňat a bůh ví jaké mají podmínky! To , že většina z těch překupníků přeprodává štěňata bez očkování a čipu např. za 14 tis (směska psů - nikdy nikdo nezjistí jaké rasy) je dle mého hyenismus největšího kalibru a ze zákona nejspíš i přestupek .
Každý podvodník bude vždy o krok napřed. Protože kde je poptávka, tam je i nabídka. Co pomůže? Jen když se lidé budou zajímat o to, co kupují. Není nic špatného na kříženci, ale je moc špatné to, co se děje. Už o tom psali v novinách, upozorňuje televize, internet. Když určitě plemeno, tak s PP, když křížence, tak z dobrých podmínek a nebo z útulku. Cena je věc dohody.
Ale pokud prodají, proč by nemnožili, žaludek na to mají. A lidi jsou hloupí.
Je to banda kikánů a historek o jejich kšeftu je nepřeberně.
Už jsem s nimi taky měla tu čest.
Fungovali už před covidem, asi dva roky, co jsem zaznamenala. S covid štěněcím šílenstvím jejich kšeft nabral na grádech.
Mám info, že se s tím něco dělá, ale je to na dlouhý lokte. Psát to sem logicky nebudu...
Vz58

XXX.XXX.168.237
Impact : Tak to jste mi udělala radost, že už se tořeší.
Nejhorší právě je, že ty štěňata si od nich někdo opravdu koupí a tyhle šmejdi se ani nesnaží vybírat psy , kteří tak nějak vypadají . Oni si prostě vezmou absolutní vychrtlá štěňata ,která aspoň trochu vypadají , jako nějaká rasa a hned zkouší.. Druhý den napíšou zas jinou rasu a pod.
Tenhle hyenismus mě vytáčí absolutně do obrátek. Měli by je do jednoho pozavírat za podvody a týrání zvířat. Jestli jsou to cikáni (Teď už mi to zapadá do sebe , že to jsou oni, protože jen tahle menšina se dokáže přiživovat a nebrat si servítky s okrádáním naivních lidí) tak to bude o to horší s justicí. Taky mi přijde , že bazoš začal cenzurovat hodnocení, protože mi nejde do hlavy, že po upozornění na překupníky to hodnocení do 10min. mizí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vz58
napsal(a):
Nejhorší právě je, že ty štěňata si od nich někdo opravdu koupí a tyhle šmejdi se ani nesnaží vybírat psy , kteří tak nějak vypadají . Oni si prostě vezmou absolutní vychrtlá štěňata ,která aspoň trochu vypadají , jako nějaká rasa a hned zkouší.. Druhý den napíšou zas jinou rasu a pod.
Tenhle hyenismus mě vytáčí absolutně do obrátek. Měli by je do jednoho pozavírat za podvody a týrání zvířat. Jestli jsou to cikáni (Teď už mi to zapadá do sebe , že to jsou oni, protože jen tahle menšina se dokáže přiživovat a nebrat si servítky s okrádáním naivních lidí) tak to bude o to horší s justicí. Taky mi přijde , že bazoš začal cenzurovat hodnocení, protože mi nejde do hlavy, že po upozornění na překupníky to hodnocení do 10min. mizí.
..mně zase vytáčí a to do běla, ze je stále někdo ochotný za vorecha vydávané jako určitě plemeno bez PP,j ochoten zaplatit takove prachy....když se takový bl.b tady zdůvěřuje a řekne se mu to, většinou argunentuje jaký udělal dobry skutek pro to ubohé štěňátko..není schopen se podívat pravdě do očí, ze pokud on a další budou tato štěňata takzvaně zachraňovat, budou další a další a cesty z toho nebude....recept je jednoduchý, pokud není poptávka není ani nabídka....
Vz58
napsal(a):
Oni si hodně berou levná a darovací štěňata z bazoše a obratem je prodají. Mají zaháčkované upozornění na nové inzeráty a hned volaj. Mě volali snad třicet vteřin po vyvěšení inzerátu. Doufám, že po té sprše, co dostali, už příště nezavolaj. Servítky jsem si nebrala hned v té vteřině, jak otevřel hubu.
Když mám čas, píšu těm lidem s levnými nehodami a darovacím štěňaty přes formulář na inzeráty, ať si na ně dávají pozor.. Onehdá kolovaly po FB nějaká štěňata polobíglů. Paní je darovala kikánům a pak zjistila, že je obratem prodávají za desítku a tak se je snažila velice najít.
No, tak té jsem taky psala přes formulář na bazoši, když je nabízela. Popsala jsem jí, ať si dá majzla, že přijedou kikáni, psy si vezmou a obratem je prodají a ať je aspoň načipuje a prodá se smlouvou. A ta kravka mi za měsíc nebo za jak dlouho odepsala, že je úplně zoufalá a co má dělat, že si pro její štěňata přijeli kikáni, ona jim je dala a pak je uviděla obratem prodávat za těžký prachy na bazoši. Napsala jsem jí, že je úplně tupá a dobře jí tak. To prostě člověk nepochopí.. Přesně udělala to, co jsem jí do toho mejlu popsala.
Znám babu, která si u jich koupila štěně yorka za 12K. Neočkovaný, nečipovaný, ale tentokrát výjimečně zdravý. Jela se štěnětem na veterinu a tam ji teda vyvedli z omylu, že to jorka nevidělo ani z rychlíku. Paní nechala štěně naočkovat a načipovat a jela dom. Doma se jí to rozleželo, tak vzala štěně a jela nahánět kikány. To se jí nějakým zázrakem povedlo, tak velká hádka na ulici, vyhrožování policií, no nakonec táta kikán vytáhl bůra, že víc nemá, vzal si očkovaný a čipovaný štěně a paní s pocitem vítězství letěla někam k Hradci pro dalšího bezpapoše.
Já ty lidi prostě nezvládám pobírat.
Vz58

XXX.XXX.168.237
Je to hrozný . Nechápu, že někdo dá cikánům štěňata i jen jako darem. A už vůbec nechápu, že si od nich toho voříška někdo koupí za 10 tis.
Tady přikládám nejnovější inzerát z okolí Štenberka , takže opět jedna a ta samá skupina už asi s 10 psem během pár dnů.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136000647/nabizim-stenatko-krizence-rhodesky-ridgeback-x.php
Pro jistotu přikládám i screeny jelikož ten inzerát dlouho nevydrží a zítra už bude nově vytvořený.
Štěně focené někde u jednoty a strachem bez sebe..

Vz58
napsal(a):
Je to hrozný . Nechápu, že někdo dá cikánům štěňata i jen jako darem. A už vůbec nechápu, že si od nich toho voříška někdo koupí za 10 tis.
Tady přikládám nejnovější inzerát z okolí Štenberka , takže opět jedna a ta samá skupina už asi s 10 psem během pár dnů.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136000647/nabizim-stenatko-krizence-rhodesky-ridgeback-x.php
Pro jistotu přikládám i screeny jelikož ten inzerát dlouho nevydrží a zítra už bude nově vytvořený.
To štěně vypadá, že má tetanus.

Ten Šternberk je tím už dlouho známej, na FB kolují upozornění a stížností těch, co od nich štěně koupili, s železnou pravidelností.
Kdyby se zájemci o štěňata zajímali předem, než koupí, tak by pak nemuseli řešit předraženého a někdy i nemocného křížence. Takže já říkám dobře jim tak. Od našich tmavších spoluobčanů nikdy nevzešlo nic dobrýho a fakt se divím, že je od nich někdo schopen něco koupit na ulici, když se o tom ještě všude píše. Jednou jsem dokonce i viděla ofocenou "kupní smlouvu", kterou kupující ke štěněti dostal, to jsem fakt nechápala, jak může být někdo tak blbej a na tohle naletět.
Vz58

XXX.XXX.168.237
Taky mi přijde hodně ve stresu.. Fakt mám 100 chutí kontaktovat veterinární správu. A vidíte ? Hodnocení v mžiku zmizelo. Asi si někdo z těch utlačovaných poctivých překupníů tmavé pleti stěžoval, že jim kazí byznys.

Vz58
napsal(a):
Taky mi přijde hodně ve stresu.. Fakt mám 100 chutí kontaktovat veterinární správu. A vidíte ? Hodnocení v mžiku zmizelo. Asi si někdo z těch utlačovaných poctivých překupníů tmavé pleti stěžoval, že jim kazí byznys.
To nepomůže, VS s tím nic neudělá.

Vz58
napsal(a):
.to štěně mi přijde smutne, bolavé....

juhaj
napsal(a):
Hrozné, to je hodně smutný pohled.
..na zvracení, ja bych ty lidi, co si tahle štěňata kupuji, trestala také....
Vz58

XXX.XXX.168.237
Přibylo tam plno dalších z Olomouce a okolí Štenberka... hádám, že stejná firma.

Vz58

XXX.XXX.168.237
Vůbec bych se jich neptal.. poslal bych je na socku , že tam je akce 1+1 soc. dávka a mezitím jim psa odebral.
Mimochodem, tyhle sýkorky teď opět začali dávat hromadné inzeráty , že chtějí dostat darem směsky a nebo za symbolické ceny koupit štěňata samozřejmě okolí Olomouce .
Tenhle byznys mě vážně začíná dost s*át ! Každý kdo má IQ tykve si spočítal , že 1+1= 11 (Dnešní covid doba) a zjistil, že když namnoží svýho psa (Jedno s čím) a nebo někde dostane štěně, že si namastí kapsy , protože lidí začínají z karantén tupět.
Nejde mi do hlavy jak si někdo může vzít od fetek a nebo sýkorek směsku za 10 a více tisíc..
Vz58

XXX.XXX.168.237
Podívejte tak inzerát s nemocným štěnězem, který jsem přidával se najednou změnil na kříženého jezevčíka malého vzrůstu. A samozřejmě focené zas jinde... Ale štěně na fotkách vrčí úplně stejně, jako před tím.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136056845/nabizim-k-prodeji-stenatko-krizence-maleho-vzrustu-jezevcik.php

Vz58
napsal(a):
Podívejte tak inzerát s nemocným štěnězem, který jsem přidával se najednou změnil na kříženého jezevčíka malého vzrůstu. A samozřejmě focené zas jinde... Ale štěně na fotkách vrčí úplně stejně, jako před tím.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136056845/nabizim-k-prodeji-stenatko-krizence-maleho-vzrustu-jezevcik.php
Je to marný, je to marný, je to...Bohužel. Zase se někdo chytí na fotku roztomiloučkého štěňátka.

napsal(a):
Taky spoluobčani a VS nic, všechno v pořádku.
Chybí mi zvracecí smajlík.....
Včera odpolko mi čuba třepala hlavou....prohlídla jsem jí ušiska...čuchla, jestli tam nejede nějakej zánět..no myslím, že jí tam šimraly chloupky. Nicméně jsem byla připravená, jestli to nepřejde, frčet ráno na veterinu, jestli tam třeba nemá osinu, i když si myslím, že teď je to nepravděpodobné, ale pro klid, aby jí proglídli.
Večer už klid, dneska v pohodě.
A někdo nechá psa chodit s tímhle.

napsal(a):
Chybí mi zvracecí smajlík.....
Včera odpolko mi čuba třepala hlavou....prohlídla jsem jí ušiska...čuchla, jestli tam nejede nějakej zánět..no myslím, že jí tam šimraly chloupky. Nicméně jsem byla připravená, jestli to nepřejde, frčet ráno na veterinu, jestli tam třeba nemá osinu, i když si myslím, že teď je to nepravděpodobné, ale pro klid, aby jí proglídli.
Večer už klid, dneska v pohodě.
A někdo nechá psa chodit s tímhle.
Mnohem horší, že je to jedno i VS.
impact
napsal(a):
Oni si hodně berou levná a darovací štěňata z bazoše a obratem je prodají. Mají zaháčkované upozornění na nové inzeráty a hned volaj. Mě volali snad třicet vteřin po vyvěšení inzerátu. Doufám, že po té sprše, co dostali, už příště nezavolaj. Servítky jsem si nebrala hned v té vteřině, jak otevřel hubu.
Když mám čas, píšu těm lidem s levnými nehodami a darovacím štěňaty přes formulář na inzeráty, ať si na ně dávají pozor.. Onehdá kolovaly po FB nějaká štěňata polobíglů. Paní je darovala kikánům a pak zjistila, že je obratem prodávají za desítku a tak se je snažila velice najít.
No, tak té jsem taky psala přes formulář na bazoši, když je nabízela. Popsala jsem jí, ať si dá majzla, že přijedou kikáni, psy si vezmou a obratem je prodají a ať je aspoň načipuje a prodá se smlouvou. A ta kravka mi za měsíc nebo za jak dlouho odepsala, že je úplně zoufalá a co má dělat, že si pro její štěňata přijeli kikáni, ona jim je dala a pak je uviděla obratem prodávat za těžký prachy na bazoši. Napsala jsem jí, že je úplně tupá a dobře jí tak. To prostě člověk nepochopí.. Přesně udělala to, co jsem jí do toho mejlu popsala.
Znám babu, která si u jich koupila štěně yorka za 12K. Neočkovaný, nečipovaný, ale tentokrát výjimečně zdravý. Jela se štěnětem na veterinu a tam ji teda vyvedli z omylu, že to jorka nevidělo ani z rychlíku. Paní nechala štěně naočkovat a načipovat a jela dom. Doma se jí to rozleželo, tak vzala štěně a jela nahánět kikány. To se jí nějakým zázrakem povedlo, tak velká hádka na ulici, vyhrožování policií, no nakonec táta kikán vytáhl bůra, že víc nemá, vzal si očkovaný a čipovaný štěně a paní s pocitem vítězství letěla někam k Hradci pro dalšího bezpapoše.
Já ty lidi prostě nezvládám pobírat.
Je to hnus, tady na Ostravsku zase ve velkém množí "pitbuly". A prodávají ve čtyřech, pěti týdnech. Na parkovištích. Přitom zákon, že se štěně musí odebírat v sedmém týdnu, u chovatele a čipované už je platný. Bohužel se tohleto jaksi netrestá.
Jo, a já bych byla hnusná a trestala bych i ty, kdo si tyhle štěňata kupují.

whasabi
napsal(a):
Je to hnus, tady na Ostravsku zase ve velkém množí "pitbuly". A prodávají ve čtyřech, pěti týdnech. Na parkovištích. Přitom zákon, že se štěně musí odebírat v sedmém týdnu, u chovatele a čipované už je platný. Bohužel se tohleto jaksi netrestá.
Já taky, jinak není šance s tím vůbec něco dělat.
A zakázala bych to i inzerovat.
whasabi
napsal(a):
Myslím, že se koupí, takového chudinky, potrestají sami. Moje maminka vždycky říkala."Lacené, dvakrát placené!"
Vz58

XXX.XXX.168.237
Tak tohle je masakr.. Už je mi z toho vážně na blití. Dokonce i této zlodějské hyeny psala jedna paní důchodkyně, která ji dala 15 tis za štěně, které za pár dní zemřelo. Dávala tam i svoje tel. aby ji lidé kontaktovali pro info.
No zadal jsem číslo tohoto zloděje/ky do googlu a nestačil jsem se divit..
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136010378/jezevcik.php
Pro ty fotky přidávám screeny, ale sami se můžete přesvědčit když zadáte tel. ...490889
A podíváte se na fotky.

Já myslím, že to je prostě jen další z nespočtu scamů dnešní doby. Takhle se podvádí v tisíce a jedné oblasti dnešního života. Dokud budou lidi ochotní na to masově naletět, bude to fungovat.
A protože dnes všichni potřebují svýho psa a nejlíp ještě dnes, tihle podvodníci se teď mají určitě moc dobře. Nemyslím si, že se s tím dá něco vážně udělat.

Vz58
napsal(a):
Tak tohle je masakr.. Už je mi z toho vážně na blití. Dokonce i této zlodějské hyeny psala jedna paní důchodkyně, která ji dala 15 tis za štěně, které za pár dní zemřelo. Dávala tam i svoje tel. aby ji lidé kontaktovali pro info.
No zadal jsem číslo tohoto zloděje/ky do googlu a nestačil jsem se divit..
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136010378/jezevcik.php
Pro ty fotky přidávám screeny, ale sami se můžete přesvědčit když zadáte tel. ...490889
A podíváte se na fotky.
Foto čivavy je odsud:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/135476726/civava-s-pp.php
Co dál?
Šílená množitelka se podepsala obč. jménem, její podnik je dohledatelný, má se za co stydět? Nebo spíše ta potrefená Romana, co leze po bazosi a všem křížencům píše hodnocení jak spratek?
Vz58

XXX.XXX.168.237
Proč je tedy ten inzerát spojený s tím číslem? I kdybych to spolu nemělo nic společného, tak to pořád nemění nic na tom, že ten člověk neustále prekupuje a okrádá lidi.

Vz58
napsal(a):
Proč je tedy ten inzerát spojený s tím číslem? I kdybych to spolu nemělo nic společného, tak to pořád nemění nic na tom, že ten člověk neustále prekupuje a okrádá lidi.
Není spojený. To číslo se objevilo na stejné straně toho webu ve stejný čas, to je celé. Jděte napsat hodnocení té chovce, které patří ta fotografie, šup.
Dyť to štěně vůbec nevypadá dobře.
Jak okrádá? Konkrétně. Odkud máte, že nějaký pes umřel?
Vz58
napsal(a):
S jakým číslem? Telefon je tam ...942 254. Vy uvádíte ...490 889. A štěně je s PP.
Nespletla jste si inzeráty?

To jen gůgl nabídl podobné fotografie - buď se tam jedná o štěně, čivavu, nebo okres.
Nevíte někdo, jestli už je u nás zakázáno inzerovat psy bez rodokmenu, nebo čipu, nebo obojího?
Vz58

XXX.XXX.168.237
Já jsem dával inzerát s tím překupníkem. Ten udával číslo : ... 490 889. To jsem zadal do Googlu a objevil se ten seznam s inzeráty, tak jsem si myslel, že jsou to asi všechno od něj. Ale teď mi dochází, že jsem nebral v úvahu Google algoritmus , že to jsou jen podobné inzeráty.. Tak to se omlouvám. Nepřečetl jsem si je všechny. To nemění pořád nic na tom, že zrovna tenhle překupník je známá firma. Paní tam psala 2x než ji to překupník smazal, jelikož obnovuje několikrát denně inzerát s jiným jménem atd. Hodnocení kvůli obnovování nemá smysl.. To bych musel sedět celý den u bazoše. Ještě jednou se omlouvám za zmatek ohledně čísla a všech těch inzerátů.
Alex12

XXX.XXX.0.21
A jako proč by to mělo být zakázáno?

Alex12
napsal(a):
A jako proč by to mělo být zakázáno?
Protože inzerce bazos apod. je největší odbyt množíren. Množírny pro výkup nepočítám.
Myslíte, že by se prodalo tolik psů, nemít možnost vyvěsit je na nejnavštěvovanější stránky? Víte, kam jdou lidé pro psa? Na bazos.
Podívejte se do okolních států, je tam v inzerci tolik produktů množíren?

"V Lucembursku a částečně v Katalánsku existuje zákaz inzerce zvířat. Pokud chce
někdo inzerovat zvíře, musí uvést identifikační číslo prodávajícího. Toto platí částečně
i v Německu, kde se na inzertní portály mohou přidávat příspěvky autorizovaných prodejců.
Ve Francii je důležitou součástí inzerce číslo čipu matky, případně nabízených štěňat. Od té doby, co ve Francii tento systém zavedli, poklesl podvodný prodej psů o 30 %."
https://dspace5.zcu.cz/bitstream/11025/39975/1/Bakalarka%20Kaja%20pdf.pdf
Podobně v Polsku už 9 let.
Jak dobře to zafungovalo, nevím, ale asi trochu jo, když nejvíc takových obchodů vidím od nás na východ, nás včetně.
Třeba si ifauna vezme příklad...
Lorik

XXX.XXX.38.233
Už roky a to myslím min. 10 let! inzerují podvodníci co si nechávají za štěně a dopravu atd. Platit kamsi do Tramtárie předem a lidí jim posílají desetitisíce ještě dnes za neexistující štěňata, ty podvody už musí být milionové a blokuje jim někdo inzerce ?

Lorik
napsal(a):
Už roky a to myslím min. 10 let! inzerují podvodníci co si nechávají za štěně a dopravu atd. Platit kamsi do Tramtárie předem a lidí jim posílají desetitisíce ještě dnes za neexistující štěňata, ty podvody už musí být milionové a blokuje jim někdo inzerce ?
Když budete něco prodávat přes inzerát, řekněme např. židli, pošlu peníze, Vy mně židli ne, jste podvodník.
Můžete mi nějak vysvětlit, jak při zadávání inzerátu majitel toho portálu zjistí, že jste podvodník?
Křemosysl

XXX.XXX.71.5
Tohle by se asi více hodilo k tématu "Inzerce - co to tam zase je?", jaké tu před nedávnem bylo, ovšem teď se ho nemůžu dopátrat, a zakládat nové... No nevím. Každopádně, k tomuto nemám slov: https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3746997/zlaty-retrieverstenatka-s-pp/
Goldeni s PP za šest tyček, krásná fotomontáž v galerii... A 211 civilistů na to kouká a nevěří svým očím

impact
napsal(a):
Pěkně pěkně. Už pokročili a ne píšou inzeráty přes překladač. To zase bude chycených bl bců..
Jo, teď jsem to zrovna chtěla napsat....kdyby tam byly nějaké vhodnější fotky, tak to vypadá jako seriózní inzerát a ten, kdo se třeba absolutně neorientuje v cenách štěňat by naletět mohl.

impact
napsal(a):
Pěkně pěkně. Už pokročili a ne píšou inzeráty přes překladač. To zase bude chycených bl bců..
A to ten slaďoučký text opravdu nikoho nevaruje? Já vím, opět řečnická otázka.

Určitě někdo naletí, když v poptávkách se objevuje částka, kterou jsou lidi ochotni dát, do 5 tis.
Včera zase zpráva, že starší žena naletěla "americkému vojákovi" a poslala mu statisíce.
napsal(a):
A to ten slaďoučký text opravdu nikoho nevaruje? Já vím, opět řečnická otázka.
Ten inzerát vypadá úplně normálně. Navíc mají být štěňata s PP, což je tu velmi doporučováno a prodávající není ze zahraničí.
Poznat za tímto inzerátem překupníka je pro člověka, který si chce koupit štěně poprvé a nebrouzdá po diskuzích, velmi složité, ne-li nemožné.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
To je super kšeft...a už se tím ani nijak netají...v inzerci v textu prodám za 15000, koupila jsem štěně od chlapa a prodávám dál ještě celé od silikonu za 15000, protože je o tyhle psy zájem.... Předchozí štěně podobneho štěněte před tydnem za 9000...asi bylo rychle pryč.

sisi58
napsal(a):
Ten inzerát vypadá úplně normálně. Navíc mají být štěňata s PP, což je tu velmi doporučováno a prodávající není ze zahraničí.
Poznat za tímto inzerátem překupníka je pro člověka, který si chce koupit štěně poprvé a nebrouzdá po diskuzích, velmi složité, ne-li nemožné.
Tak pro mě je inzerát moc sluníčkový - štěňata odchovaná s láskou, miloučká a hodňoučká. Mě by to odradilo. + za 6 000 Kč...
napsal(a):
Tak pro mě je inzerát moc sluníčkový - štěňata odchovaná s láskou, miloučká a hodňoučká. Mě by to odradilo. + za 6 000 Kč...
Mám známou, která takto běžně mluví. Kdyby dávala inzerát, bude vypadat stejně, ne-li ještě sluníčkověji a u fotek budou hvězdičky a srdíčka.
A co se týká ceny, když si seřadíte inzeráty podle ceny, což taky dělám, budete rádi, že někdo prodává za slušné peníze.
sisi58
napsal(a):
Mám známou, která takto běžně mluví. Kdyby dávala inzerát, bude vypadat stejně, ne-li ještě sluníčkověji a u fotek budou hvězdičky a srdíčka.
A co se týká ceny, když si seřadíte inzeráty podle ceny, což taky dělám, budete rádi, že někdo prodává za slušné peníze.
No jo, tomuhle už se ale nedá říkat slušné peníze. GR s PP se prodává za 5 x tolik - možná mě zdejší chovatelé opraví.
Tohle není slušná cena, to je podezřele nízká cena. Tudíž soudnej člověk se nezaraduje, ale zarazí ho to, případně začne pátrat, co je za tím.
Stejně, jako se nezaraduje z nabídky tři roky starý Oktávky za 60 tisíc, nýbrž si pomyslí, že to je buď podvod nebo je v tom jinej zakopanej pes.
Ten inzerát krom přeněžnělého textu varuje i fotkama, který vypadají jak stažený z google...
ale jo, věřím, že jsou lidi, co se na to chytí. Stejně, jako se chytají na jiné podvodné inzeráty, posílají předem peníze do ciziny, přebírají si štěňata na benzině, klikají na různý podezřelý odkazy, zadávají kamkoli platební údaje či podepisujou smlouvy energošmejdům.

sisi58
napsal(a):
Jenže za 6 tisíc štěně GR s PP neseženete už několik let. V roce 2016 byla cena cca 15 tis., co tak vím. Kdy to bylo 6 tis. vůbec netuším, ale bude to už hodně dávno. Když si spočítáte náklady na jeden vrh, tak je úplně jasný, že tahle cena je dnes naprosto nereálná.
Dobrý den, včera jsem narazila na inzerát, kde paní nabízela AUO, po mém neg.hodnocení kříženců, kteří AUO ani neviděli dnes již inzerát zmizel ( našla jsem jen přes google foto těch štěňat - první foto z přílohy, bohužel jsem neudělala screenshot, ale paní jsem napsala email).
Avšak s úplně stejným textem se objevily nové fotky. I telefonní číslo je jine. Viz odkaz https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142857879/australsky-ovcak-x-border-kolie.php
Přidejte se k mému neg.hodnocení prosím, tohle by se nemělo stávat.

Psi.zivot
napsal(a):
Dobrý den, včera jsem narazila na inzerát, kde paní nabízela AUO, po mém neg.hodnocení kříženců, kteří AUO ani neviděli dnes již inzerát zmizel ( našla jsem jen přes google foto těch štěňat - první foto z přílohy, bohužel jsem neudělala screenshot, ale paní jsem napsala email).
Avšak s úplně stejným textem se objevily nové fotky. I telefonní číslo je jine. Viz odkaz https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142857879/australsky-ovcak-x-border-kolie.php
Přidejte se k mému neg.hodnocení prosím, tohle by se nemělo stávat.
Chtělo by to změnit léčbu, nedařilo se prodat svoje vořechy, tak chodíte a otravujete jiné prodejce, dejte si prášek, tohle není normální, nic nekoupíte a hodnotíte? Prostě malej ubožáček.
Počkejte, až vám na ty vaše zlínské inzeráty někdo nasype hromadu hodnocení, jaký jste podvodník, protože jste podvodník.
napsal(a):
Chtělo by to změnit léčbu, nedařilo se prodat svoje vořechy, tak chodíte a otravujete jiné prodejce, dejte si prášek, tohle není normální, nic nekoupíte a hodnotíte? Prostě malej ubožáček.
Počkejte, až vám na ty vaše zlínské inzeráty někdo nasype hromadu hodnocení, jaký jste podvodník, protože jste podvodník.
A Vám přijdou na prvním fotu štěňáta jako čistokrevné AUO?

Psi.zivot
napsal(a):
Hoď první kamenem, kdo jsi bez viny.

Psi.zivot
napsal(a):
Vy máte čistokrevné?
Víte, většinou tady jen tak přočítám...a mnohokrát se řeší, že se vydává nějaké štěně za rasu, kterou není. Jednou se zúčastnim a na pranýři jsem já, nechápu proč.
Narazila jsem na toto, do očí bijící podvod. Byla jsem sama překvapená, že je to asz tak očividně.
Chtěla jsem varovat, ať někdo nenáleti.
Nepřijde mi v pořádku stahovat foto z googlu a vydávat za své štěňata, chtít zálohu a následne cenu 11500kc. Když na to někdo upozorni, stáhnout foto úplně jiných štěňat a jiných rodičů a s naprosto stejným textem vše opet prodávat za 11000Kč. Očividně se jedná o podvod. Myslíte, že ne?
Ať si kdo chce prodává jakákoliv štěňata,ať si i nasadí cenu, žij a nech žít...ale ať je skutečně vlastní, nemyslíte?
Už jsem se setkala s jiným podvodem přes internet, kdy jsem zaplatila věc dopředu a následně ji neobdržela. Nikomu to nepřeju. Už jsem obezřetná. A byla bych tehdy skutečne ráda, kdyby mně někdo dopředu upozornil a já o své peníze nepřišla.
Pokud Vám to ale přijde ode mne jako chyba, že upozornuji na internetový podvod, beru zpět a vše mažu. Mé peníze to nebudou.

Ta Nikola má uvedeno, že jsou kříženci, to je snad v pořádku.
Ale ve Zlíně někdo prodává to samé jako australáky bez PP za 15000 a zrušenou rezervaci za 18000 :-) tam bude ten zakopaný pes, že.
Trapný. Víte o tom, že vás ta Nikola může klidně zažalovat, že ji takhle pomlouváte?
Původně jsem už vůbec nechtěla reagovat. Nestojí mi to za to, dohadovat se na internetu. Mám jinou praci, než žabomyší valky.
Neutocim na Vás, chovám se slušně, zkuste se od toho také oprostit a mrkněte na inzerát dnes.
Stojíte si za svým názorem?
Proč dnes vypadají prodávané štěňata opět jinak?
Nejedná se o jasný podvod?
Pokud nejste zadavatel tohoto inzerátu, uznáte, že mám alespoň částečně pravdu. Je to nadmíru podezřelé a na to jsem chtěla upozornit.
Možná můj prvotní příspěvek byl napsaný v rychlosti a trochu zmateně, nejsem zběhlý hater na internetu. Ale šlo mi o varování a upozornění na podvod. Protože se o podvod jistě jedná.
Děkuji za přečtení.

Psi.zivot
napsal(a):
Původně jsem už vůbec nechtěla reagovat. Nestojí mi to za to, dohadovat se na internetu. Mám jinou praci, než žabomyší valky.
Neutocim na Vás, chovám se slušně, zkuste se od toho také oprostit a mrkněte na inzerát dnes.
Pokud nejste zadavatel tohoto inzerátu, uznáte, že mám alespoň částečně pravdu. Je to nadmíru podezřelé a na to jsem chtěla upozornit.
Možná můj prvotní příspěvek byl napsaný v rychlosti a trochu zmateně, nejsem zběhlý hater na internetu. Ale šlo mi o varování a upozornění na podvod. Protože se o podvod jistě jedná.
Děkuji za přečtení.
.tak ja beru jako podvod pokud někdo prodává jakakoli štěňata bez PP a prodává je jako určité plemeno....

Psi.zivot
napsal(a):
Děkuji za přečtení.
Pokud vy prodáváte štěňata bez PP a vydáváte je za určité plemeno, tak jste podvodník taky. Takže vůbec nechápu váš příspěvek.
Psi.zivot
napsal(a):
Děkuji za přečtení.
Tak vidím, že je nabízí jako křížence. Pokud jsou fotky stažený z netu, tak nahlašte kradený fotky. V inzerátu je uvedené očkování a odčervení, ale ne čipování, takže ho pravděpodobně nemají, tak nahlašte nezákonný prodej nečipovaných štěňat. Ale řešit plemeno v inzerátu už mi připadá poněkud přehnaný.

Pokud napoprvé v prvním inzerátu bylo plemeno uvedené (tedy nikoli křížení), tak chápu, že byla první reakce s upozorněním na plemeno. Dále následovaly změny inzerátů, přidávání různých fotografií, kde souhlasím, že se nejspíš jedná o podvod. Upozornění na takový inzerát mi přijde v pořádku, a to i kdyby nakrásně zloděj volal "chyťte zloděje". Zloděje prvního to neomlouvá, ale pokud ušetří nějakému člověku překvapení nebo peníze, dělá v tom punktu stejně záslužnou činnost, jako kterýkoli slušný člověk.
Často se na socsítích setkávám s tím, že diskutující neřeší obsah příspěvku, ale to, kdo je autorem, někdy to asi dává smysl, zrovna mě žádný případ nenapadá, ale zde mi to přijde zbytečné, když je to evidentně opodstatněné varování.
Děkuji za první odpověď k věci.
Jsem za ní opravdu vděčná. Mam totiž jinak pocit, že už je internet fakt jen k vylévání nenávisti na kohokoliv.
Je to přesně tak, jak píšete.
Podle mne paní ani žádné psy nevlastní, podle toho, jak často střídají tyto štěňata podobu a jejich rodiče taktéž.
Kdyby alespoň prodavala NEJAKE vorechy, byl by to myslím, menší zločin.
Ke své osobě se tady nevyjadřuji a úmyslně ty nařčení přecházím. Kdo chce, kopne si tak i tak. Vidím, jak je těžké objasnit cizím lidem očividnou vinu, nebudu Vám tady dlouhosáhle vysvětlovat svoji nevinu.

napsal(a):
Pokud napoprvé v prvním inzerátu bylo plemeno uvedené (tedy nikoli křížení), tak chápu, že byla první reakce s upozorněním na plemeno. Dále následovaly změny inzerátů, přidávání různých fotografií, kde souhlasím, že se nejspíš jedná o podvod. Upozornění na takový inzerát mi přijde v pořádku, a to i kdyby nakrásně zloděj volal "chyťte zloděje". Zloděje prvního to neomlouvá, ale pokud ušetří nějakému člověku překvapení nebo peníze, dělá v tom punktu stejně záslužnou činnost, jako kterýkoli slušný člověk.
Často se na socsítích setkávám s tím, že diskutující neřeší obsah příspěvku, ale to, kdo je autorem, někdy to asi dává smysl, zrovna mě žádný případ nenapadá, ale zde mi to přijde zbytečné, když je to evidentně opodstatněné varování.
Mně teda přijde hodně divný žádat tady lidi, aby někomu psali na bazoš negativní hodnocení, když s ním žádnou zkušenost nemají. Pokud se to zadavatelce nelíbí a myslí si, že jsou fotky kradený, tak ať to nahlásí přímo na bazoš sama. Stejně kdo bude chtít, tak koupí. Kdyby lidi nebyli blbí a nechtěli ušetřit, tak tohle kupovat nebudou.

napsal(a):
Mně teda přijde hodně divný žádat tady lidi, aby někomu psali na bazoš negativní hodnocení, když s ním žádnou zkušenost nemají. Pokud se to zadavatelce nelíbí a myslí si, že jsou fotky kradený, tak ať to nahlásí přímo na bazoš sama. Stejně kdo bude chtít, tak koupí. Kdyby lidi nebyli blbí a nechtěli ušetřit, tak tohle kupovat nebudou.
Jo, s tím souhlas. Vyzývání k dalším negativním komentářům nebo označování jsem ale nevnímala jako hlavní poslání příspěvku.

napsal(a):
Jo, s tím souhlas. Vyzývání k dalším negativním komentářům nebo označování jsem ale nevnímala jako hlavní poslání příspěvku.
Jenže takových inzerátů je na Bazoši plno a tady si stejně nějaké upozornění skoro nikdo nepřečte, jen nás pár, co sem chodíme pravidelně. Nehledě k tomu, že já mám fakt na toto všechno jiný názor, který už byl psán výše...pro mě je totiž každý, kdo prodává štěňata bez PP a vydává je za určité plemeno, podvodník taky. A vůbec nejde o nějaké haty ani o to, že by mě nějak vadil konkrétní autor příspěvku, stejně ho vůbec neznám.
Clionka

XXX.XXX.144.224
No já si od nich v sobotu koupila pejska,pejsek je nemocný ted jsem se vrátila z veteriny.Už hledám postupy jak je nahlásit,no prostě jse naletěla,ale pejska už jim nedám postarám se o něj
Clionka
napsal(a):
No já si od nich v sobotu koupila pejska,pejsek je nemocný ted jsem se vrátila z veteriny.Už hledám postupy jak je nahlásit,no prostě jse naletěla,ale pejska už jim nedám postarám se o něj
No a o tom to je, pokud lidí budou slepě kupovat, oni budou dál vesele množit, pejska je mi líto, věřím že ho dáte do kupy a bude mu u vás dobře, ale sakra, když něco kupuju, zjišťuju od koho, hledám recenze, kór když jde o zvířata

Clionka
napsal(a):
..postup je jedinej...nekupovat...nebude poptávka a tím pádem nebude ani nabídka.....

.. .ale pejska už jim nedám postarám se o něj ...
Tak si vezměte i jeho matku, kterou jste touhle koupí odsoudila k dalším porodům někde v bedně ve sklepě. A postarejte se o ni.