Nika04

XXX.XXX.98.103
Dobrý den, mám otázečku. Naše 7 měsíční štěňátko kavalír king charles španěla se kouše do stehna. Probíhá to tak, že při jakékoliv aktivitě (hraní si, běhání, spaní) se z ničeho nic prudce otočí a začne se kousat do stehna. Připomíná mi to, jako by ho něco štíplo a on se lekl a okamžitě za tím otočil. Dělá to tak už minimálně 3 měsíce. Mysleli jsme si, že by to mohly být žlázky, protože zároveň si občas zasáňkuje, ale ty má prázdné.
Jeho matka taky sáňkuje, přičemž má prostě citlivější zadeček, dostala doplňkové krmivo od veterinářky (Glandex) a zklidnilo se to. Na doporučení nám ho dala také. Máme je teprve 6. den, takže nepředpokládám nějaké zázraky, zatím.
Chtěla jsem se pouze zeptat, zda je to naprosto normální a jen ho moc pozoruji nebo s tím má někdo zkušenosti? Doma mi říkají, že to přeháním, ale je to skoro jako tik a žádný se psů, které jsme kdy měli to nedělali. Nejhorším na tom právě je, že se otáčí úplně bezhlavě, bez ohledu na to, zda si něco udělá (třeba při běhu). Samozřejmě chci znát váš názor a samozřejmě navštívíme veterináře.
Předem děkuji za odpovědi.
Nika04

XXX.XXX.98.103
Děkuji za odkaz a odpověď, naštěstí Syringomyelie se nepodobá problému, který má ten náš. Když se kouše/drbe vůbec ho nic nebolí, ani nemá žádné tiky, jako pejsek na videu. Ale máte pravdu, že popis je velice podobný, co se týče toho škrábání za chůze.. Každopádně ho budu více pozorovat, vypadá to, že to pomalu mizí.
Ještě jednou Vám moc děkuji. :)
Normální to není. Běžte k veterináři, třeba najde plíseň nebo nějaký důvod, proč se pes kouše. Ale pokud ne, je nejpravděpodobnější skutečně syringomyelie. Bohužel.
z ničeho nic prudce otočí a začne se kousat do stehna
je to skoro jako tik
se otáčí úplně bezhlavě, bez ohledu na to, zda si něco udělá
Mně to zní docela typicky.
Mrkněte sem: https://www.cavalierclub.cz/syringomyelie_55.html
Jak se pes jmenuje? Z jaké ChS pochází?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nika04
napsal(a):
Dobrý den, mám otázečku. Naše 7 měsíční štěňátko kavalír king charles španěla se kouše do stehna. Probíhá to tak, že při jakékoliv aktivitě (hraní si, běhání, spaní) se z ničeho nic prudce otočí a začne se kousat do stehna. Připomíná mi to, jako by ho něco štíplo a on se lekl a okamžitě za tím otočil. Dělá to tak už minimálně 3 měsíce. Mysleli jsme si, že by to mohly být žlázky, protože zároveň si občas zasáňkuje, ale ty má prázdné.
Jeho matka taky sáňkuje, přičemž má prostě citlivější zadeček, dostala doplňkové krmivo od veterinářky (Glandex) a zklidnilo se to. Na doporučení nám ho dala také. Máme je teprve 6. den, takže nepředpokládám nějaké zázraky, zatím.
Chtěla jsem se pouze zeptat, zda je to naprosto normální a jen ho moc pozoruji nebo s tím má někdo zkušenosti? Doma mi říkají, že to přeháním, ale je to skoro jako tik a žádný se psů, které jsme kdy měli to nedělali. Nejhorším na tom právě je, že se otáčí úplně bezhlavě, bez ohledu na to, zda si něco udělá (třeba při běhu). Samozřejmě chci znát váš názor a samozřejmě navštívíme veterináře.
Předem děkuji za odpovědi.
Navštivte.
Nika04

XXX.XXX.98.103
Tak všem moc děkuji za odpovědi, veterináře jsme navštívili a naštěstí to opravdu bylo jen kvůli žlázkám (ač na první pohled to opravdu nebylo viditelné), pejsek už to nedělá, prostě ho to jen hodně svědilo a bude na to náchylný, díkybohu.