Mara88

XXX.XXX.56.6
Zdravím,
hledám nového parťáka do bytu, kdy jsem klasicky 8h v práci a mohl bych se mu věnovat po ní a o víkendech.
Mám poměrně dobrou zkušenost s angl. kokršpanělem, ale uvítal bych méně tvrdohlavého parťáka, který ani nebude tolik odtažitý.
Má představa je tedy pes, který nepotřebuje moc zaměstnání, ale zároveň to není úplné "nemehlo" typu francouzského buldočka.
Velikost psa není úplně rozhodující, ale preferuji středně velké/velké plemena.
Přemýšlím nad Malým münsterlandský ohařem, který se jeví, jako značka ideál, ale nejsem si úplně jistý tím, že bude spokojený v bytu a nebude potřebat aktivity typu agility, které v plánu nemám.
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Münsterland nepotřebuje agility, ale tak pět hodin denně v lese a lovecký výcvik. Nerozumím, jak se Vám může zdát ohař (obzvlášť z německé odnože) jako značka ideál, když hledáte psa, který nepotřebuje zaměstnání.

Šmarjájózef, o něm okamžitě přemýšlet přestaňte, to je lovecký pracák.
Pokud budete ochoten zajet každý víkend na dostihový nebo coursingový trénink, tak by mohl být vhodný třeba vipet.
Mara88

XXX.XXX.56.6
Omlouvám se,
špatně jsem se vyjádřil. Bylo to myšleno s ohledem na proporce a povahu pejska, jen jsem u něj nevěděl, jak moc pohybu potřebuje, i když jsem tušil, že hodně.
A děkuji za radu na Vipeta 😊

Mara88
napsal(a):
Omlouvám se,
špatně jsem se vyjádřil. Bylo to myšleno s ohledem na proporce a povahu pejska, jen jsem u něj nevěděl, jak moc pohybu potřebuje, i když jsem tušil, že hodně.
A děkuji za radu na Vipeta 😊
Vipet je fakt v pohodě, když dáte pravidelný víkendový trénink. Vytryskat a v cíli zavraždit střapeček je životní potřeba (vypustit a ve finále odebrat, žádná námaha, jinak pokec s ostatními), zbytek týdne se v dospělosti s aktivitami přetrhnout nemusíte, nicméně určitě můžete.
Mara88

XXX.XXX.56.6
Jediné co mě na Vipetovi odrazuje, tak že je tvrdohlavý a asi není úplně nejvhodnější ho pouštět na procházce z vodítka, podle toho, co jsem se o něm dočetl...

Mara88
napsal(a):
Jediné co mě na Vipetovi odrazuje, tak že je tvrdohlavý a asi není úplně nejvhodnější ho pouštět na procházce z vodítka, podle toho, co jsem se o něm dočetl...
No tak to jiného nevyřáděného lovečáka taky hned tak nepustíte. Když to nebude ráj zvěře, tak se to dá. Při vzniku plemene se přikřížili teriéři, takže nemají tu úplně samostatnou chrtí povahu. Často v Praze potkávám vipety bez vodítka, co fungují úplně normálně, ale nelze s tím počítat jako se standardem. Jinak dlouhosrstí jsou empatičtější a víc závisláčci.