Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Misarina

8.5.2021 11:24
Misarina

XXX.XXX.46.208

Mám otazku, za kterou tu jiste schytám spoustu negativních reakci, ale každý má nějaký názor.
Už dlouho shanim psa z útulku, vím, ze covid je blba doba, všichni se doma nudí a chtějí psa. Bohužel nás člen rodiny odešel v této době, kvůli staří, také směska, tak hledáme dalšího.
Spousta útulku má problem, ze chci mít psa na zahrade v zateplene boude. Muže mi někdo rict proč?
Chapu u malých plemen, ale vzít si z útulku pejska co má v sobě kafkazana...tak asi spime u sousedů...😃 Nove rodinné domky už nemají velkolepých 200 m2 ale obe patra dohromady mají 80. Neumim si představit, co bych tu s velkým psem chudakem dělala, by se ani nemohl protáhnout, na zahrade by měl volnost s tím, ze procházky alespoň 3x denne jsou samozřejmostí a společný čas také.
To už fakt ten svět tak zblbnul, ze pes patří do postele a venku by trpěl? Btw. Kdyby někdo hledal umístění pro štěňátko nalezence, jsem k dispozici, máme zahrádku a boudu by měl klidně 2 patrovou s posteli a televizi...
Dle smysleni některých lidi, ze pes nepatří na zahradu by tam možná měl i lednicku a koupelnu se sprchovým koutem...:)))
Hezky den!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2021 15:09

Myslím, že není jiné řešení, než hledat jiné útulky, které tuto podmínku mít nebudou. Můžete taky zkusit na bazoši vyhledat psy k darování, v dnešní době jich přibývá.

8.5.2021 18:10

zkuste pesweb.cz Poslední vložení psi nebo Psi k adopci a nebo si vyberte podle nejbližšího útulku nebo spolku....já si tam našla prima parťáka, padli jsme si vzájemně do oka a už ho máme doma skoro 2 roky 😉

8.5.2021 18:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já si myslím, že toto až tak neřeší útulky městské. Takové ty kde mají psy pod evidenčními čísly, nebo někdy mají i jména... ale nemívají nějaké zvláštní podmínky adopce, a mají malé adopční poplatky..

Jinak když jsem pomáhala shánět rodičům psa, tak jsem se s tím setkala taky. Chtěli dospělého velkého psa na zahradu. A většina útulků, nebo organizací, okamžitě zájemce vyškrtne jen co zmíní, že chce psa mít venku. Někteří to mají přímo i v popisu u konkrétních psů (ale už všech) - že jen a pouze s ubytováním doma. A to byli psi typu xHovawart třeba... Jeden byl xNovofundlan atd... Prostě velcí chlupáči. Taky jsem to moc nechápala, ačkoli já mám psy doma, tak jsem toho názoru, že i pes chovaný primárně venku se může mít dobře a určitě líp než v útulku. A není to ani tou blbou dobou, že by si útulky zájemce mohli jako vybírat, my jsme toho psa sháněli ještě před kovidem a už v té době ty podmínky takhle byly...

My jsme nakonec sehnali fenu na bazoši, a tam byl zase opačný problém, kdy majitel vyloženě psal, že má fenu v bytě, ale že to tam nedává, že ji hledá domov se zahradou... Fena se ze začátku dost bála, byla týraná, ale teď už je z ní super pes..

11.5.2021 06:47
Mí

XXX.XXX.71.197

Taky mi tahle doba připadá úchylná tim polidšťováním psů, spaním v posteli a navlékáním do oblečků, sukýnek a kšiltovek.Nic samozřejmě proti, když je to potřeba. Myslim si, že je určitě psovi lépe na zahradě, než zavřenému deset hodin v bytě. Jistě že ne každé plemeno je k tomu vhodné,ale je to o správném výběru.

11.5.2021 07:43

Mí napsal(a):
Taky mi tahle doba připadá úchylná tim polidšťováním psů, spaním v posteli a navlékáním do oblečků, sukýnek a kšiltovek.Nic samozřejmě proti, když je to potřeba. Myslim si, že je určitě psovi lépe na zahradě, než zavřenému deset hodin v bytě. Jistě že ne každé plemeno je k tomu vhodné,ale je to o správném výběru.

No a já bych zase řekla, že pokud pes netrpí nějakým nedostatkem a je spokojený, je v pořádku dost věcí, o kterých píšete. Není hned třeba odsuzovat pánečky, kteří vybočují z Vašeho rámce...ale dnes je v mnoha věcech divná doba, o tom žádná. Zahradu bychom brali taky i dům bychom brali s mým útuláčkem 😆

11.5.2021 08:08

Mí napsal(a):

Můj pes má k dispozici zahradu....může na ní kdy chce. Pokud je počasí tak jsou celý den otevřené dveře do baráku, pokud není, tak děláme dveřníky.
Psy mám primárně na hlídání a ochranu rodiny, takže opravdu žádné sukýnky a kšiltovky nehrozí.

Moji psi nejsou deset hodin zavření doma....mají servis 24/7....

Ale nevidím nic špatného na tom mít takového psa v posteli, pokud o to má teda zájem, protože násilím ho tam člověk neudrží.

No a co se polidšťování psů týče....tak to fakty nedělám....ano moji chlapi mají tendence polidšťovat a já musím vysvětlovat, že takhle pes nepřemýšlí....nebo překládat, co chce pes říci, proč dělá to a nebo tamto......

Souhlasím s těma sukýnkama....to se mi taky nelíbí. Nemám nic proti funkčnímu oblečení......ale třeba pomík navlečenej do svetříčku, když mu není ani zima a ani to není pláštěnka, co by ho chránila před deštěm, to mi přijde taky ujetý.

Pes je pes a naše povinnost...povinnost člověka, který k sobě pejska připoutá...je zajistit mu co nejšťastnější PSÍ život......ale s tou postelí to nemá co dělat, naopak pes je zvíře smečkové a tak mi přijde přirozené, že tedy spí se vojí smečkou, byť lidskou....copak on může za to, že lidi spí v posteli a ne na chodbě na zemi??

11.5.2021 10:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

V životě jsem neviděla naživo psa navlečeného v sukýnce a kšiltovce. Kdykoli jsem toto spatřila na internetu na videu, pocházelo to povětšinou z Ameriky od nějaké těžkotonážní potrhlé paní, která byla, jak bylo řečeno "úchylná" rozhodně více způsoby, než jen přístupem ke psovi.

Vy jste, upřímně, tohle někdy někdo viděl naživo v našich ulicích?
Neberu čivavy a pomeranče, dokonce ani mnohem větší psy oblečený v zimě. Myslím opravdu tenhle extrém, který už hraničí s šílenstvím.

11.5.2021 12:14
impact

XXX.XXX.52.193

Atheira napsal(a):
V životě jsem neviděla naživo psa navlečeného v sukýnce a kšiltovce. Kdykoli jsem toto spatřila na internetu na videu, pocházelo to povětšinou z Ameriky od nějaké těžkotonážní potrhlé paní, která byla, jak bylo řečeno "úchylná" rozhodně více způsoby, než jen přístupem ke psovi.

Neberu čivavy a pomeranče, dokonce ani mnohem větší psy oblečený v zimě. Myslím opravdu tenhle extrém, který už hraničí s šílenstvím.

Přidejte se na FB do skupiny jorků a uvidíte takové šílenosti i u nás v ČR.

11.5.2021 13:12

Atheira napsal(a):

A to si nepřejte vidět, co lze potkat na ulici v Číně....

11.5.2021 15:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):
Přidejte se na FB do skupiny jorků a uvidíte takové šílenosti i u nás v ČR.

Pro své duševní zdraví se nechci asi přidávat do žádné facebookové skupiny.

11.5.2021 16:10
impact

XXX.XXX.52.193

Atheira napsal(a):
Pro své duševní zdraví se nechci asi přidávat do žádné facebookové skupiny.

11.5.2021 16:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

COŽE??

Wildcat

11.5.2021 16:16
Wildcat

XXX.XXX.162.124

Atheira napsal(a):

Nedávno k nám do zverimexu přišla paní s Yorkem v náručí a York měl na hlavě fakt nějakou psí kšiltovku.Což jsem viděla opravdu poprvé :D

11.5.2021 16:25

Kšiltovku bych ještě pochopila, tu nosí někdy psi kvůli sluníčku do očí - sluneční brýle těžko.
Moje psice nosila teď 14 dní šáteček s nápisem "hárám". Doma. Aby ji moje roztržitá rodina v mé nepřítomnosti nevypustila na zahradu nápadníkům přímo do rány.

11.5.2021 20:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kšiltovku bych ještě pochopila, tu nosí někdy psi kvůli sluníčku do očí - sluneční brýle těžko.
Moje psice nosila teď 14 dní šáteček s nápisem "hárám". Doma. Aby ji moje roztržitá rodina v mé nepřítomnosti nevypustila na zahradu nápadníkům přímo do rány.

To je dobrý nápad!

11.5.2021 22:12

Šátky jsou dobré, slouží dobře. Dostala jsem v minulosti nápad a šátek pro našeho předchozího nemocného psa mi ušila paní z vencimstylove.cz a od té doby je nabízela. Snad ještě provozuje,musim se juknout. Oslovila jsem ji v době, kdy s tím chtěla seknout....má zajímavé nápady...třeba mikiny pro pánečky nebo obojek stejný s pamlskovníkem...pro nového pejska mi ušila šatkem se jménem 😉

11.5.2021 22:16
fikovnice

XXX.XXX.135.114

Můj pes má k dispozici zahradu....může na ní kdy chce. Pokud je počasí tak jsou celý den otevřené dveře do baráku, pokud není, tak děláme dveřníky.
Psy mám primárně na hlídání a ochranu rodiny, takže opravdu žádné sukýnky a kšiltovky nehrozí.

Moji psi nejsou deset hodin zavření doma....mají servis 24/7....

Ale nevidím nic špatného na tom mít takového psa v posteli, pokud o to má teda zájem, protože násilím ho tam člověk neudrží.

No a co se polidšťování psů týče....tak to fakty nedělám....ano moji chlapi mají tendence polidšťovat a já musím vysvětlovat, že takhle pes nepřemýšlí....nebo překládat, co chce pes říci, proč dělá to a nebo tamto......

Souhlasím s těma sukýnkama....to se mi taky nelíbí. Nemám nic proti funkčnímu oblečení......ale třeba pomík navlečenej do svetříčku, když mu není ani zima a ani to není pláštěnka, co by ho chránila před deštěm, to mi přijde taky ujetý.

Pes je pes a naše povinnost...povinnost člověka, který k sobě pejska připoutá...je zajistit mu co nejšťastnější PSÍ život......ale s tou postelí to nemá co dělat, naopak pes je zvíře smečkové a tak mi přijde přirozené, že tedy spí se vojí smečkou, byť lidskou....copak on může za to, že lidi spí v posteli a ne na chodbě na zemi??

Tak tak, jak jsi již přitakávala mně v tom jiném vlákně, pes v posteli je základ!

12.5.2021 06:51

Atheira napsal(a):

Bohužel a ne jednou. Někdy mám pocit že je vyhlášena soutěž o nejbizarnejsi chování ke psu, jinak si to neumím vysvětlit.

12.5.2021 07:39

Atheira napsal(a):

Já teda musím říct, že jsem v životě neviděla psa....resp. byl by předpoklad u malých "kabelkových" tipů navlečeného do nějakého nesmyslu.
To spíš vím o chudinkách čivavách, které se defakto nedostanou ven a když už dostanou, tak jsou neseny v taškách.
Tak těžko říct, jestli se u nás "sukýnkový" psi nevyskytují a nebo se třeba já nepohybuju v těch správných prostředích.

12.5.2021 09:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Už jsem pár jorků a čivav v šatičkách v létě viděla . Joo a někde mám fotky mého předešlého psa v psí kšiltovce , ne že by ji nosil, ale tenkrát jsem to někde vyhrála a tak jsem to samozřejmě vyzkoušela a zdokumentovala, akorát si myslím, že to mám (jako většinu fotek toho psa) na externím disku, který přestal fungovat

Jinak moji psi spí taky v posteli a nevidím na tom nic špatného. Oni to milují a já taky. Když se přemísťujeme z obýváku do ložnice, tak hned hupsnou do postele a zaberou místa, ale když dojdu já, tak se zvednou, počkají až se uvelebím a čumákem žďuchají, abych nadzvedla peřinu, pak si zalezou pod peřinu, namáčknou na mě a spí. Chápu, že pro někoho je to nepředstavitelné ať už z hygienických nebo jiných důvodů, ale mě se tak usíná krásně. Jsem alergická na řeči typu, že velký pes patří ven. Můj pes, 30 kg, už je většinou lidí považován za velkého, a dost často jsem i od rodiny slýchala, kdy už teda toho psa dám na zahradu . Pro mě naprosto nepochopitelné - dobře, tak fena je malá, ta má max 15 kg, ale povahově jsou oba hodně závislí na člověku, oba mají rádi pohodlí a teplo, jsou hladkosrstí - a proč by jeden z nich měl být venku jen proto, že je větší?

Navíc teda i přesto, že psi spí v posteli a válí se na gauči, tak si nemyslím, že by to jen proto museli být nějaké "Fiflenky", nebo že by prostě byli polidšťovaní a neměli normální psí život. Jsou to temperamentní psi, se kterýma lítáme venku, cvičíme, jezdíme na tréninky, závody, výlety, dovolené... Akorát potom místo toho, aby zůstali venku, tak jdou s námi domů a spí v posteli no

12.5.2021 09:13

Já byla vždycky ráda, když pes pořádně ušpinil a zablátil svoji bundu, protože pak bylo na první pohled jasný, že ji nenosí kvůli módě

12.5.2021 09:19

polidšťování je odsuzování psů doma/na gauči/v posteli z důvodu, že tam pes "nepatří" (chápu hygienické)
oni to ti psi fakt tak, po člověčím, nechápou
pro ně je to prostě součást jejich vesmíru, stejně jako plac před brankou a vyhrabaná jáma pod třešní, každé to místo má nějaké své vlastnosti
a to doma/gauč/postel má vlastnost vysoké důležitosti, po psím - pach smečky, přítomnost členů smečky........a psi jsou zvířata smečková, s hlubokými sociálními potřebami

12.5.2021 09:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já spíš často mívám neodbytný pocit, že ti, co považují za polidšťování
(a náležitě se ohledně toho vztekaj nebo se tím snaží ostatní urazit nebo poukázat na to, že jsou debilní)
to, že psovi dáte možnost být s vámi a existovat jako součást lidsko-psí party, tak jak je to pro něj příjemné, potřebné a jelikož je to pes, co s lidma do svý psí formy v podstatě vzniknul, tak i přirozené, jsou prostě jenom naštvaní, že už není normální a stále více se netoleruje vnímání psa jako věci a nějakýho inventáře v zahradě, na kterým absolutně nesejde...

12.5.2021 10:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já teda musím říct, že jsem v životě neviděla psa....resp. byl by předpoklad u malých "kabelkových" tipů navlečeného do nějakého nesmyslu.
To spíš vím o chudinkách čivavách, které se defakto nedostanou ven a když už dostanou, tak jsou neseny v taškách.
Tak těžko říct, jestli se u nás "sukýnkový" psi nevyskytují a nebo se třeba já nepohybuju v těch správných prostředích.

Já se asi nepohybuju na těch správných místech. Zatím mám totiž zkušenosti spíš s tím, že mini psi nezřízeně lítaj všude, kde se jim chce. Jeden jorkmut přímo tady z okolí se teda taky ven nosí jenom v ruce, po svých chodí jen na zahradě. Mám podezření, že kdyby ho položili a nechali jít po svých, tak jim uteče a ono jak je to malý, blbě se to chytá a když to něco dělat nechce, tak je pokouše... O vodítku radši ani nepište, já myslím, že ho nemaj.

12.5.2021 10:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Atheira napsal(a):
Já spíš často mívám neodbytný pocit, že ti, co považují za polidšťování
(a náležitě se ohledně toho vztekaj nebo se tím snaží ostatní urazit nebo poukázat na to, že jsou debilní)
to, že psovi dáte možnost být s vámi a existovat jako součást lidsko-psí party, tak jak je to pro něj příjemné, potřebné a jelikož je to pes, co s lidma do svý psí formy v podstatě vzniknul, tak i přirozené, jsou prostě jenom naštvaní, že už není normální a stále více se netoleruje vnímání psa jako věci a nějakýho inventáře v zahradě, na kterým absolutně nesejde...

Možná to tak někdo má.
Ale faktem je, že polidšťování v tom pravém slova smyslu nemá nic co do činění se soucitem, vědomostmi, schopnostmi. Uznat to, co máme my a zvířata společné (pocit bolesti, samoty, touhu po společných zážitcích...) potřebuje náš spokojený společný život stejně, jako uznat to, co máme rozdílné (schopnost dělat naschvály, vnímat čas, urazit se...).
Ono to jde ruku v ruce - když jste vegan, měla byste uznat, že Váš pes vegan není. Když cítíte zimu, měla byste zvážit, že ji může cítit i Váš pes a adekvátně ho případně přiodít. Není třeba mu lakovat drápky narůžovo a ještě k tomu tvrdit, že „on to tak chce, jemu se to tak líbí“. A najít tu harmonii mezi tím je těžké.
To, že jsem měla labradora na dvorku a nikdy neměl jediný obleček, neznamená, že jsem se k němu chovala jako k věci. Měl dveře otevřené, ale dovnitř nechodil. Z oblečení měl reflexní vestu a botičky pro případ úrazu. Ale to neznamená, že jsem ho neměla ráda, že s námi neslavil Vánoce, že nebyl člen rodiny. Jen jsem respektovala jeho rozdílnost i jeho podobnost s námi. Možná mi to občas ulítlo, možná jsem v tom nebyla dost dobrá; ale snažila jsem se.
A trvám na tom, že přílišné polidštění může napáchat stejné škody jako přílišné odosobnění a považování živého zvířete za věc.
Ostatně ty růžové pudřenky se svými obarvenými a vystajlovanými psy mají k tomu odosobnění blíž než k tomu polidšťování; místo psa mají věc, doplněk. Ať říkají, co chtějí, ten pes nechce a nepotřebuje mít obojek od Gucciho. (Samozřejmě ať ho klidně má, pokud to majiteli udělá radost, ale ať se k tomu psovi stále chová jako k psovi a ne jak k držáku na náramky.)

12.5.2021 10:20

co máme rozdílné (schopnost dělat naschvály, vnímat čas, urazit se...).

Hezky napsané, až na tu citovanou větu. Naši psi uměli dělat naschvály, psice přesně vnímá čas - ostatně ti předešlí taky a urážet se - to taky.

12.5.2021 10:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A víte co je nejlepší? Když někdo nazývá moje psy chudáky proto, že jsou doma a sám má psa na zahradě, kterou neopustí jak je rok dlouhý, a k tomu se mu na té zahradě ani nikdo nevěnuje. Jo když je občas fakt nálada, tak jednou za x měsíců, tak psa vezmou na procházku na vodítku po vesnici, jenže pak usoudí, že se neumí chovat a tahá, takže zase dlouho nic . A ten člověk je přesvědčený, že jeho pes je na tom líp. A to prosím pěkně nejsem v bytě a když je hezky, tak jsme se psy celé dny na zahradě (krom procházek, výletů, tréninků), ale pak jdou prostě ti chudáci spát domů no .

Ale musím říct, že někteří psi mi přijdou fakt hodně přizpůsobivý, a zvyknou si i na ten život na zahradě, i na to, že si jich člověk skoro nevšimne. Prostě když nepoznají nic lepšího, tak ani neví, že by se mohli mít lépe. A někteří ti psi vypadají fakt i šťastně. Ale tak samozřejmě to nemusí vyjít vždy, a taky nevyjde, a pak jsou tu ti psi, kteří zdrhají, ničí, zahradničí atd...

Bfgh

13.5.2021 06:55
Bfgh

XXX.XXX.241.249

Náš sao přímo nechce chodit do domu a to ani do zahradního domku kam ho přímo lákám. Mám pocit že jeho druhé jméno je povinnost. Hlídání domu a všeho na zahradě je pro něj životní náplň a potřebuje mít neustálý dohled co se děje. Nutit ho chodit do domu by pro něj byl stres.

13.5.2021 07:03
Atheira

XXX.XXX.149.120

Bfgh napsal(a):
Náš sao přímo nechce chodit do domu a to ani do zahradního domku kam ho přímo lákám. Mám pocit že jeho druhé jméno je povinnost. Hlídání domu a všeho na zahradě je pro něj životní náplň a potřebuje mít neustálý dohled co se děje. Nutit ho chodit do domu by pro něj byl stres.

No a to je v pořádku... Stejně jako psi, co chtějí být doma a mohou být doma. A psi, co chtějí a mohou spát v tý blbý posteli. Nebo psi, kterým je v zimě taková kosa, že musí mít bundu...

Vlastně to, co tu psala varaxi...

13.5.2021 07:58

A někteří ti psi vypadají fakt i šťastně. Ale tak samozřejmě to nemusí vyjít vždy, a taky nevyjde, a pak jsou tu ti psi, kteří zdrhají, ničí, zahradničí atd...

No tak nevím, jestli u nás nejsou psi nešťastný....jeden zahradník vedle druhého, teda Gina už moc nezahradničí neboť v loni stihla všechno kulturní rostlinstvo vyškubat.
Pár děr vyhrabat.....

Docela vtipný mi přišlo, když mi setr svého času udělal kráter do skalky, tak jsem se pomalu zhroutila a dneska?? Gina přitáhne domů růži i s kořenama a já jen v klidu řeknu manželovi "no tak to byla ta poslední, co tam ještě vydržela" a jdu to uklidit a opravdu je mi to fuk.

13.5.2021 08:30

A někteří ti psi vypadají fakt i šťastně. Ale tak samozřejmě to nemusí vyjít vždy, a taky nevyjde, a pak jsou tu ti psi, kteří zdrhají, ničí, zahradničí atd...

No tak nevím, jestli u nás nejsou psi nešťastný....jeden zahradník vedle druhého, teda Gina už moc nezahradničí neboť v loni stihla všechno kulturní rostlinstvo vyškubat.
Pár děr vyhrabat.....

Docela vtipný mi přišlo, když mi setr svého času udělal kráter do skalky, tak jsem se pomalu zhroutila a dneska?? Gina přitáhne domů růži i s kořenama a já jen v klidu řeknu manželovi "no tak to byla ta poslední, co tam ještě vydržela" a jdu to uklidit a opravdu je mi to fuk.

Jo jo, to je ten životní nahled, který časem na stará kolena přichází. Jestli jsem neurazila, nevím, jak stará jsou ta vaše

13.5.2021 08:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Pár děr vyhrabat.....

Náš dědek si zase dělá takzvané umírací jámy.
Čerstvě zasetý záhon, nakypřená hlína u kytek... pro něj příležitost. Když je teplo, vyhrabe si díru v hlíně a tam leží. Jenže tam samozřejmě nevydrží jím preferované klima dostatečně dlouho, takže jde a vyhrabe si za pár hodin zase další. Já jsem si to u sebe vyřešila plůtkama, babička už dlouhých 17 let jenom vždycky vyleze z baráku a nestačí hystericky ječet. Vašeho klidu nedošla a pochybuju, že ještě dojde.

My jsme vždycky říkali, že Drago je takový kombajn. On kam vleze, tam všechno poláme a zničí i když to nemá v plánu. Lara je takové štíhlejší a lehčí konstituce. Ta vám může chodit mezi sazenicema a zůstanou nedotčený. Takový to cukání vyrvávat stromky a keříky z hlíny měla jenom jako malá, povedlo se mi ji to včas odnaučit. Pak přišla na to, že jí na zahradě víc baví se opalovat.

13.5.2021 09:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Lara je takové štíhlejší a lehčí konstituce. Ta vám může chodit mezi sazenicema a zůstanou nedotčený.

Nám do nedávna psi lítali ve skalce a nechápu, že nezničili vůbec nic . Jsou tam i tulipány a všechno možný, a oni se těm kytkám úplně tak ladně vyhýbali a skákali na místa, kde nic nebylo . A to i když byli v tom největším rauši . Nedávno jsme tam teda dali takovej malinkej plůltek, kterej by sice úplně v pohodě překročili, ale zatím to funguje .

Jinak teda už jsem psala víckrát, že nezahradničí, krom toho, že ožírají všechno ovoce, ale to je všechno za plotem v zadní části, takže to se dá ohlídat. A fena nesnáší a trhá netřesky, jinak si nevšimne ničeho. Ale minule mě opravu vytočila, zasadila jsem si do květináče cibulky těch venkovních orchidejí, takovou dobu se na ně těším, už začaly vykukovat, já z toho nadšená. No a umístila jsem květináč na blbé místo - přesně tam, kam fena lítá řvát k plotu když jde někdo kolem, takže ho smetla a to co bylo vylezlé se zlomilo. Teď už pár dní čekám, jestli to ještě něco bude dělat nebo ne, a zatím to vypadá blbě .. Takže ona má takové dvě stránky - když se třeba honí se psem, tak to někam běhá cíleně a kouká kam šlape a vyhýbá se, ale jakmile je to něco "spontánního" - že najednou jde někdo za plotem, nebo když ji z ničeho nic hodím hračku, tak nepřemýšlí. Minule to právě kvůli hračce napálila do kamenného truhlíky a rozsekla si hubu

13.5.2021 09:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Lara je takové štíhlejší a lehčí konstituce. Ta vám může chodit mezi sazenicema a zůstanou nedotčený.

Nám do nedávna psi lítali ve skalce a nechápu, že nezničili vůbec nic . Jsou tam i tulipány a všechno možný, a oni se těm kytkám úplně tak ladně vyhýbali a skákali na místa, kde nic nebylo . A to i když byli v tom největším rauši . Nedávno jsme tam teda dali takovej malinkej plůltek, kterej by sice úplně v pohodě překročili, ale zatím to funguje .

Jinak teda už jsem psala víckrát, že nezahradničí, krom toho, že ožírají všechno ovoce, ale to je všechno za plotem v zadní části, takže to se dá ohlídat. A fena nesnáší a trhá netřesky, jinak si nevšimne ničeho. Ale minule mě opravu vytočila, zasadila jsem si do květináče cibulky těch venkovních orchidejí, takovou dobu se na ně těším, už začaly vykukovat, já z toho nadšená. No a umístila jsem květináč na blbé místo - přesně tam, kam fena lítá řvát k plotu když jde někdo kolem, takže ho smetla a to co bylo vylezlé se zlomilo. Teď už pár dní čekám, jestli to ještě něco bude dělat nebo ne, a zatím to vypadá blbě .. Takže ona má takové dvě stránky - když se třeba honí se psem, tak to někam běhá cíleně a kouká kam šlape a vyhýbá se, ale jakmile je to něco "spontánního" - že najednou jde někdo za plotem, nebo když ji z ničeho nic hodím hračku, tak nepřemýšlí. Minule to právě kvůli hračce napálila do kamenného truhlíky a rozsekla si hubu

Mají asi podobně přepnuto. Mně jednou Lara narazila hlavou do stromu v plný rychlosti. Lehla si a vyplázla jazyk a hrozně jako "pomoc, umírám"... Už mě chtěl chytat hysterák, že se mi pes svou debilitou zabil.
Za moment se zvedla a běžela dál.

13.5.2021 18:46

Jo jo, to je ten životní nahled, který časem na stará kolena přichází. Jestli jsem neurazila, nevím, jak stará jsou ta vaše

No stará asi ještě úplně ne, ale jako zasloužilá panička...30 let se psy, už se výraz "stará kolena" dá klidně použít.....ten nadhled?? No bez toho bych asi psy mít nemohla.

13.5.2021 19:14

Stará kolena jsou až od 80 výš .

13.5.2021 20:44

Skvěle! Tak to si ještě počkám.

13.5.2021 21:21
fikovnice

XXX.XXX.133.83

Varaxi napsal(a):
Možná to tak někdo má.
Ale faktem je, že polidšťování v tom pravém slova smyslu nemá nic co do činění se soucitem, vědomostmi, schopnostmi. Uznat to, co máme my a zvířata společné (pocit bolesti, samoty, touhu po společných zážitcích...) potřebuje náš spokojený společný život stejně, jako uznat to, co máme rozdílné (schopnost dělat naschvály, vnímat čas, urazit se...).
Ono to jde ruku v ruce - když jste vegan, měla byste uznat, že Váš pes vegan není. Když cítíte zimu, měla byste zvážit, že ji může cítit i Váš pes a adekvátně ho případně přiodít. Není třeba mu lakovat drápky narůžovo a ještě k tomu tvrdit, že „on to tak chce, jemu se to tak líbí“. A najít tu harmonii mezi tím je těžké.
To, že jsem měla labradora na dvorku a nikdy neměl jediný obleček, neznamená, že jsem se k němu chovala jako k věci. Měl dveře otevřené, ale dovnitř nechodil. Z oblečení měl reflexní vestu a botičky pro případ úrazu. Ale to neznamená, že jsem ho neměla ráda, že s námi neslavil Vánoce, že nebyl člen rodiny. Jen jsem respektovala jeho rozdílnost i jeho podobnost s námi. Možná mi to občas ulítlo, možná jsem v tom nebyla dost dobrá; ale snažila jsem se.
A trvám na tom, že přílišné polidštění může napáchat stejné škody jako přílišné odosobnění a považování živého zvířete za věc.
Ostatně ty růžové pudřenky se svými obarvenými a vystajlovanými psy mají k tomu odosobnění blíž než k tomu polidšťování; místo psa mají věc, doplněk. Ať říkají, co chtějí, ten pes nechce a nepotřebuje mít obojek od Gucciho. (Samozřejmě ať ho klidně má, pokud to majiteli udělá radost, ale ať se k tomu psovi stále chová jako k psovi a ne jak k držáku na náramky.)

"...jako uznat to, co máme rozdílné (schopnost dělat naschvály, vnímat čas, urazit se...). "

Tuším, že tu budu zahlušena, ale náš psík se uměl urazit! Ale je fakt, že ne nadlouho...
Ale moje kočky - to jo, třeba Elsa urážlivá je , a opravdu si to myslím, aniž bych ji chtěla polidšťovat... Nebo prostě trucuje, když se jí něco nelíbí, není ji vyhověno, apod.

13.5.2021 21:22

No tak to se obávám, že stará kolena nebudu mít nikdy....pochybuju, že se se svým životním stylem nějaké osmdesátky dožiju a když vidím, že jak se neustále řeší důchody, tak je možný, že buď budu mít důchod, ze kterého se nedá žít a nebo třeba půjdu do důchodu tak pozdě, že už si ho moc neužiju a nebo budu muset stejně furt pracovat, abych se uživila a pak rovnou padnu za vlast

13.5.2021 21:31
fikovnice

XXX.XXX.133.83

No tak to se obávám, že stará kolena nebudu mít nikdy....pochybuju, že se se svým životním stylem nějaké osmdesátky dožiju a když vidím, že jak se neustále řeší důchody, tak je možný, že buď budu mít důchod, ze kterého se nedá žít a nebo třeba půjdu do důchodu tak pozdě, že už si ho moc neužiju a nebo budu muset stejně furt pracovat, abych se uživila a pak rovnou padnu za vlast

Vnímám to úplně stejně, resp. stará kolena už mám!

13.5.2021 22:04

Neřešte kolena, důležitá je hlava :-)

14.5.2021 11:29

Jo, my padneme u pásu, pro nás už se důchod ani neplánuje

14.5.2021 11:39

fikovnice napsal(a):
Vnímám to úplně stejně, resp. stará kolena už mám!

Otázka je, co jsou to vlastně "stará kolena"....jestli věkovitá nebo bolavá?

14.5.2021 12:20

Otázka je, co jsou to vlastně "stará kolena"....jestli věkovitá nebo bolavá?

..myslím, že to vzdy souviselo s věkem...

14.5.2021 15:45

..myslím, že to vzdy souviselo s věkem...

No to doufám, protože ve svých téměř padesáti letech jsem defakto ženská v nejlepším věku ....takže starými koleny bych to úplně nenazvala, ale někdy když vstanu potom co jsem seděla na sedačce a nohy si natáhla na stoleček...no holky, co vám budu povídat....to je pokulháníčko

14.5.2021 22:58

...trosku odbocim... Ale ja jsem trebas strasne rada, ze se dnes pes vnima daleko vic jako partak cloveka, nez jako "delnik/obranar".
Cestovat se psem kolem roku 2000 nebylo uplne snadne.
Ted? Do vetsiny restauraci ci kavaren pes muze s vami, v hotelu neni problem sehnat pokoj, misky s vodou na ulicich u pitek...
Letecka, vlakova, autobusova doprava - tam vsude na ne mysli.
Se psy se proste pocita jako se soucasti rodiny. Moc fajn.

neverend

15.5.2021 01:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Vzhledem k tomu,že mám pracoviště doma, hlavně co se přípravy polotovarů týče, tak jednoho nebo dva kolegy sem tam potřebuji k ruce. Je jasné, že Bella jako správný kolega očumuje a asistuje skoro u všeho.🙂 Minule kolega na konci práce prohlásil že dnes ”dřel jako pes".My s druhým kolegou jsme se podívali na Bellu, jak se tam válí v hoblinách,pak na sebe a začali se smát.😀 Jo, tenhle pes má celodenní starost jen o to kdo s ní půjde ven a jestli už hned teď a taky jak daleko.😀 Jinak ale je to NO čili pracovní plemeno. Ano, vydrží se na práci koukat klidně půl dne.😀 Jsem také rád že psa čím dál víc lidí vnímá jako kolegu a člena rodiny. On totiž je kolega a člen rodiny a to někdy i ten nejlepší a nejvěrnější.🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík