Kýchání a zrychlené dýchání u štěněte

Knírač malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2021 23:42
Igli

XXX.XXX.237.176

Dobrý den,

mám takový dotaz. Nevím, jestli jsem až moc podezřívavý, ale raději se zeptám.

Mám dva a půl měsíce staré stěně. Už asi týden má lehkou rýmu a sem tam si ukychne. Dnes odpoledne ale začal dýchat zrychleně s otevřenou pusou. Ne neustále, ale při jakymkoliv pohybu jo. Čumák má už týden střídavě teplý, ale vždy vlhký. Ještě se mu dnes povedlo spadnout z postele, kdy pár vteřin i zakulhal.

Na internetu jsem četl, že by to dýchání mohlo být příznakem torze žaludku, tak mě to vyděsilo.

Myslíte, že to souvisí s nachlazením, pádem a nebo torzí? Je jinak normálně aktivní, chuť k jídlu má.

Děkuji

Miriam33

14.5.2021 00:28
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Nevím, nevím, pokud by se mi štěně nezdálo, vzala bych ho ukázat veterináři. Byť s tím, že třeba přeháním. Příznaky nachlazení mohou znamenat kdovíco.
Neznamená torze žaludku rychlou smrt, myslím....nebylo by už mrtvé? To vám určitě řekne někdo, kdo má velké psy.

Miriam33

14.5.2021 01:06
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Příznaky torze

Níže zmíněné příznaky se objevují v tomto sledu a přicházejí rychle za sebou.

1. Zvětšení objemu břicha, na pohled ztuhlé břicho, které je bolestivé na dotyk.
2. Zvracení pěny nebo tekutiny, neúspěšné pokusy o zvracení, zrychlené polykání, nadměrné slinění.
3. Zrychlené dýchání.
4. Nadměrné pití, nechutenství.
5. Červené nebo bledé dásně (ne přirozeně růžové).
6. Nahrbený postoj ve stoji nebo v leže, leh či sed v nezvyklých polohách, pozice, při které je předek při zemi a zadek nahoře, svíjení se.
7. Vyhledávání skrytých míst, nepřirozeně klidné chování, apatie.

Pokud neměl vůbec nic z předcházejících příznaků, tak snad zrovna torze nehrozí.

14.5.2021 06:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Igli napsal(a):
Dobrý den,

mám takový dotaz. Nevím, jestli jsem až moc podezřívavý, ale raději se zeptám.

Mám dva a půl měsíce staré stěně. Už asi týden má lehkou rýmu a sem tam si ukychne. Dnes odpoledne ale začal dýchat zrychleně s otevřenou pusou. Ne neustále, ale při jakymkoliv pohybu jo. Čumák má už týden střídavě teplý, ale vždy vlhký. Ještě se mu dnes povedlo spadnout z postele, kdy pár vteřin i zakulhal.

Na internetu jsem četl, že by to dýchání mohlo být příznakem torze žaludku, tak mě to vyděsilo.

Myslíte, že to souvisí s nachlazením, pádem a nebo torzí? Je jinak normálně aktivní, chuť k jídlu má.

Děkuji

Torze je blbost - jednak kvuli věku a rase štěněte a druhak kvůli příznakům.

Změřte štěněti teplotu.

14.5.2021 10:46
Igli

XXX.XXX.237.176

Děkuji za názory. Byl jsem s ním na veterině a skutečně je to zánět horních cest dýchacích. Dostal antibiotika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík