Knírač malý pepř a sůl s PP

Prodám Knírače malého - Malá CHS nabízí do milující rodiny štěňátka s výbor...
Dohodou
Dobrý den,
mám takový dotaz. Nevím, jestli jsem až moc podezřívavý, ale raději se zeptám.
Mám dva a půl měsíce staré stěně. Už asi týden má lehkou rýmu a sem tam si ukychne. Dnes odpoledne ale začal dýchat zrychleně s otevřenou pusou. Ne neustále, ale při jakymkoliv pohybu jo. Čumák má už týden střídavě teplý, ale vždy vlhký. Ještě se mu dnes povedlo spadnout z postele, kdy pár vteřin i zakulhal.
Na internetu jsem četl, že by to dýchání mohlo být příznakem torze žaludku, tak mě to vyděsilo.
Myslíte, že to souvisí s nachlazením, pádem a nebo torzí? Je jinak normálně aktivní, chuť k jídlu má.
Děkuji
Miriam33
XXX.XXX.210.31
Nevím, nevím, pokud by se mi štěně nezdálo, vzala bych ho ukázat veterináři. Byť s tím, že třeba přeháním. Příznaky nachlazení mohou znamenat kdovíco.
Neznamená torze žaludku rychlou smrt, myslím....nebylo by už mrtvé? To vám určitě řekne někdo, kdo má velké psy.
Miriam33
XXX.XXX.210.31
Příznaky torze
Níže zmíněné příznaky se objevují v tomto sledu a přicházejí rychle za sebou.
1. Zvětšení objemu břicha, na pohled ztuhlé břicho, které je bolestivé na dotyk.
2. Zvracení pěny nebo tekutiny, neúspěšné pokusy o zvracení, zrychlené polykání, nadměrné slinění.
3. Zrychlené dýchání.
4. Nadměrné pití, nechutenství.
5. Červené nebo bledé dásně (ne přirozeně růžové).
6. Nahrbený postoj ve stoji nebo v leže, leh či sed v nezvyklých polohách, pozice, při které je předek při zemi a zadek nahoře, svíjení se.
7. Vyhledávání skrytých míst, nepřirozeně klidné chování, apatie.
Pokud neměl vůbec nic z předcházejících příznaků, tak snad zrovna torze nehrozí.
Igli
napsal(a):
Dobrý den,
mám takový dotaz. Nevím, jestli jsem až moc podezřívavý, ale raději se zeptám.
Mám dva a půl měsíce staré stěně. Už asi týden má lehkou rýmu a sem tam si ukychne. Dnes odpoledne ale začal dýchat zrychleně s otevřenou pusou. Ne neustále, ale při jakymkoliv pohybu jo. Čumák má už týden střídavě teplý, ale vždy vlhký. Ještě se mu dnes povedlo spadnout z postele, kdy pár vteřin i zakulhal.
Na internetu jsem četl, že by to dýchání mohlo být příznakem torze žaludku, tak mě to vyděsilo.
Myslíte, že to souvisí s nachlazením, pádem a nebo torzí? Je jinak normálně aktivní, chuť k jídlu má.
Děkuji
Torze je blbost - jednak kvuli věku a rase štěněte a druhak kvůli příznakům.
Změřte štěněti teplotu.