Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2021 14:47
Evka8

XXX.XXX.99.170

Dobrý den,

byl jste někdo krýt na SK? Na otočku? tzn že do pár hodin budu zpět doma? je to reálné? nebo musím do té jejich 14 denní karantény?

14.5.2021 21:47
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Pokud nejste očkovaná, neriskoval bych to.
Dřív tam bývalo ustanovení, že pokud jste se na Slovensku nezdržela víc než (tuším) 12 hodin, stačil jen test a karanténa nebyla nutná. V aktuální vyhlášce už to ale není. :-(
Nemůže Vám majitelka psa vyjít vstříc a přijet nakrýt na hranice?
Další varianta je zavolat na Slovenskou ambasádu a zjistit si naprosto přesné informace.

15.5.2021 08:55
Evka8

XXX.XXX.99.170

no nepotěšil jste mě, uvidím, zda by byla ochotná, při nejhorším krytí odložím na jindy, ale to se mi moc nechce, protože roky běží a nechci krýt "starou" fenu, už mě ten covid vážně štve.

15.5.2021 09:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Evka8 napsal(a):
no nepotěšil jste mě, uvidím, zda by byla ochotná, při nejhorším krytí odložím na jindy, ale to se mi moc nechce, protože roky běží a nechci krýt "starou" fenu, už mě ten covid vážně štve.

Podívejte se na aktuální informace pro vycestování na Slovensko - určitě budete potřebovat test nebo potvrzení o očkování, ale to snad není taková tragédie.

15.5.2021 09:30
Evka8

XXX.XXX.99.170

test samozřejmě problém není, jen neznám osobně nikoho kdo aktuálně na SK krýt jel, tak jak to proběhlo, proto jsem se šla zeptat sem, protože samozřejmě není možné abych pak s fenou zůstala trčet 2 týdny na Slovensku, když cestu tam mi zabere max 3 hodiny

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2021 09:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nepotřebujete nikoho znát, stačí si pročíst a proklikat toto: https://covid.gov.cz/situace/zahranici/slovensko

15.5.2021 10:03
marushka

XXX.XXX.11.116

Já jsem tam byla v době největšího lockdownu.. známí teď jeli do Košic vyzvednout štěně.. Vše úplně bez problémů. Oficiálně byste do té karantény jít měli, ale 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Kamarádka ze Slovenska teď už mezi ČR a SK cestuje bez problémů.. Testy tedy vždycky má a i já jsem měla, ale to není velký problém. Já bych to riskla a jela.

15.5.2021 11:13
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepotřebujete nikoho znát, stačí si pročíst a proklikat toto: https://covid.gov.cz/situace/zahranici/slovensko

Našel jsem si přímo tu Slovenskou vyhlášku. Jak jsem psal hned v prvním příspěvku, nejsou tam vysloveně uvedení lidé, kteří se nezdrží. Když byl tvrdý lockdown, bylo napsáno, že bez karantény jsou lidi, kteří se na území Slovenska nezdrží déle než nějakých pár hodin (bez uvedení důvodu, proč tam jedou). Z aktuální verze to vypadlo a zůstal jen tranzit a lidi s důvodem (pohřeb, svatba...).
Je to jako u všeho - narazíte na normálního policistu, vysvětlíte, že jedete krýt (čili vrátíte se ve velmi krátkém čase), a v pohodě se domluvíte. Nebo narazíte na bl.ba opojeného mocí a máte problém.
Varianta je tvrdit, že jedete na svatbu. Což není úplně daleko od pravdy. :-)

15.5.2021 11:55
Evka8

XXX.XXX.99.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

děkuji, ano je ta výjimka pro tranzit řidiče a osoby EU co se vrátí do 8 hodin, uf, tak jsem si oddychla, v ČR pro mě žádný ideální pes není a než krýt někým jen abych měla štěňata to jsem si říkala že radši nebudu krýt vůbec. tak mám světýlko naděje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík