novohradskaeva

XXX.XXX.186.125
Dobrý den,
bydlíme v rodinném domě s velkou zahradou. Máme jednoho psa a papouška amazoňana. Dcera se o ně hezký stará a vaří i večeře, pomáhá mi. S dalším zvířetem bych zas tak problém neměla, ale druhého psa, kterého chce opravdu ne. Ona se ale snaží, má dobré známky...
Další zvíře by se v úvahu vzít mohlo. A proto bych jí zvířátko koupila k narozeninám. Psa opravdu ne, ale co druhý papoušek, nebo králík? Papoušci se dají učit mluvit a s králíky skákat králičí hop, takže věnovat by se jim mohla. Jak by se řešila dovolená?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je zvláštní, že si někdo může myslet, že psa nahradí jiným živočišným druhem.
Jinak s dcerou bych si promluvila, ať se věnuje stávajícímu pejskovi a papouškovi.

No jiné zvíře psa nenahradí....ani papoušek, ani morče, ani králík a dokonce ani kočka....vím o čem mluvím, protože jsem měla taky takové náhrady.
Otázkou je, proč dcera chce druhého psa. Nevím, co máte za pejska a jak v rámci rodiny funguje.
Ale pokud je dcera mladší a máte třeba velkého hlídacího psa, tak s ním nemůže dělat všechno.
Třeba chce druhého psa proto, aby mohla chodit s kamarádkami venčit a to by šlo, ale s nějakým menším pejskem.
Třeba by ráda zkusila agility a nebo tanec se psem a váš stávající pes se na to nehodí.
Pokud je zodpovědná, o stávající zvířata se stará, ten zájem je trvalý a máte na to podmínky, kapacity, tak bych možná uvažovala o tom jí přání splnit. Samozřejmě po vašem zvážení a důkladném rozmyšlení, zda by se to se dvěma psy zvládalo.
Ale je to jen teorie, jak jsem psala...nevím, jakého psa máte, kolik je dceři, proč touží po dalším pejskovi, po jakém pejskovi touží.
My například, když jsme měli afgána a pokud by chtěla dcera se psem NĚCO dělat např. věnovat se nějakému psímu sportu, tak bych jí musela koupit vhodnější plemeno.
novohradskaeva
napsal(a):
Dobrý den,
bydlíme v rodinném domě s velkou zahradou. Máme jednoho psa a papouška amazoňana. Dcera se o ně hezký stará a vaří i večeře, pomáhá mi. S dalším zvířetem bych zas tak problém neměla, ale druhého psa, kterého chce opravdu ne. Ona se ale snaží, má dobré známky...
Další zvíře by se v úvahu vzít mohlo. A proto bych jí zvířátko koupila k narozeninám. Psa opravdu ne, ale co druhý papoušek, nebo králík? Papoušci se dají učit mluvit a s králíky skákat králičí hop, takže věnovat by se jim mohla. Jak by se řešila dovolená?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
V diskusi „Jeden nebo dva psi?“ jsme ti psa neschválili, tak to zkoušíš lépe a radostněji?

To ale může být stejná IP adresa, kdyby psala teď maminka a předtím dcera. Já taky nachytala manžela, že sem kouká, a musela jsem mu zakázat, aby sem něco psal.

Jen z andulky a agamy se stal amazoňan. 🤔

napsal(a):
To ale může být stejná IP adresa, kdyby psala teď maminka a předtím dcera. Já taky nachytala manžela, že sem kouká, a musela jsem mu zakázat, aby sem něco psal.
..ale to jste neměla..taková škoda...

napsal(a):
a musela jsem mu zakázat, aby sem něco psal
Hele třeba by byla prča a chlapů tady moc není
Můj chlap nenačuhuje, ale furt se mě ptá..."tak o čem holky dneska diskutujete??"...a já "nic zajímavýho"....pro něj opravdu ne, protože není takovej magor přes psy jako já a je defakto páníček "z leknutí"....a on "to říkáš furt, že nic zajímavýho"
napsal(a):
a musela jsem mu zakázat, aby sem něco psal
Hele třeba by byla prča a chlapů tady moc není
Můj chlap nenačuhuje, ale furt se mě ptá..."tak o čem holky dneska diskutujete??"...a já "nic zajímavýho"....pro něj opravdu ne, protože není takovej magor přes psy jako já a je defakto páníček "z leknutí"....a on "to říkáš furt, že nic zajímavýho"
No, tak dneska mu můžete říct, že drbeme jeho 😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, tak dneska mu můžete říct, že drbeme jeho 😂
No a pak budu pořád poslouchat "už mě zase drbete".
Navíc je to typickej chlap se smyslem pro humor, ale vocamcaď pocamcaď....když si on dělá srandu z někoho a já mu řeknu "miláčku, tak jsem dnes všem napsala, že vůbec nerozumíš psům a že se jich bojíš"
napsal(a):
To samozřejmě...já jsem tím chtěla říct, že se jedná o stejnou rodinu, přestože se liší druh papouška
Nicméně si myslím, že dotaz psala dcera, je to takový dětský styl.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Terven
napsal(a):
To samozřejmě...já jsem tím chtěla říct, že se jedná o stejnou rodinu, přestože se liší druh papouška
Proč dětský styl? A opravdu není vzácné, že se lidé ze stejné domácnosti, zvlášť pokud mají podobné zájmy, pohybují na stejných stránkách... byť třeba v jiných skupinách podle zájmu. Dcera na papoušcílch a matka třeba na drůbeži a kozách :)
Miriam33
napsal(a):
Proč dětský styl? A opravdu není vzácné, že se lidé ze stejné domácnosti, zvlášť pokud mají podobné zájmy, pohybují na stejných stránkách... byť třeba v jiných skupinách podle zájmu. Dcera na papoušcílch a matka třeba na drůbeži a kozách :)
A mají tedy psa a amazoňana anebo psa, andulku a agamu?

Terven
napsal(a):
Možný to je, ale zase co já už kde četla od dospělých, to by ani dítě nevyplodilo.
Zase si říkám, že holka na psu trvá a dalšího papoucha by nechtěla.