dekaci34

XXX.XXX.96.22
Dobrý den, dnes jsem se v nějakém článku dočetla že pejsek jí trávu když ho něco bolí. Já jsem do teď měla za to že pejsci jí trávu kdykoli a tak se chci zeptat " Kdy vaši pejsci jí trávu? "
Moje fenka jí trávu poslední měsíc snad každý den. Poslední měsíc protože když je konečně hezky, tak s ní venku většinou trávím skoro celý den a hlavně tráva konečně vyrostla.
Celkem mě tedy zděsilo, že jí něco bolí. Takže bych se také chtěla zeptat, jestli je normální že jí trávu skoro každý den?
Děkuji za reakce.
dekaci34
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem se v nějakém článku dočetla že pejsek jí trávu když ho něco bolí. Já jsem do teď měla za to že pejsci jí trávu kdykoli a tak se chci zeptat " Kdy vaši pejsci jí trávu? "
Moje fenka jí trávu poslední měsíc snad každý den. Poslední měsíc protože když je konečně hezky, tak s ní venku většinou trávím skoro celý den a hlavně tráva konečně vyrostla.
Celkem mě tedy zděsilo, že jí něco bolí. Takže bych se také chtěla zeptat, jestli je normální že jí trávu skoro každý den?
Děkuji za reakce.
Většinou pes žere trávu, když má zažívací problémy a chce se vyzvracet.
A pak taky, když je ve stresu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

" Kdy vaši pejsci jí trávu? "
Když jim je blbě od žaludku, když mají hlad. Když mají zánět dělohy. Když sežrali hnus a chtějí ho vyzvracet. Když vyrašila jarní travička, která jim šmakuje. Když narazí na trs extrémně chutné trávy, jsou jako kozy a nemusí mít žádné zdravotní/psychické problémy.

Dogy se taky na jarní trávě vždy pásly - a nejvíc na té ostré drsné z podmáčených blat. A bez ohledu na spotřebu ovoce a zeleniny - prostě jim chutná. Jo a neblijou ji - prochází trávícím traktem...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, jen když chtějí blejt. Oni na to nemají moc čas a každý den dostávají do krmení ovoce nebo zeleninu, tak jim to asi nechybí😉
To není o nějakým chybění. Prostě ta mladá šťavnatá tráva jim chutná. Každý jaro stejný, a pak jako když utne. Nikdy jí neblijou, to není urputný žraní,jako když se potřebují vyčistit. A tak je fajn vědět,že nejsou všichni psi kozy,i když já znám jen kozy napříč plemeny

naše buli má ovoce - zeleninu, obsah trávicího traktu býložravců- koňský bobky(taky momentálně mění barvu a konzistenci na trávové) a pase se jako koza, potřebuju aby se ráno věnovala venčení, když jdu do práce a ona se pase a nezvrací....nejvíc mě pak dojímá, jak to nemůže spolknout, dusí se na tom, ale okamžitě si jde najít další vhodný trsík.
janaa
napsal(a):
To není o nějakým chybění. Prostě ta mladá šťavnatá tráva jim chutná. Každý jaro stejný, a pak jako když utne. Nikdy jí neblijou, to není urputný žraní,jako když se potřebují vyčistit. A tak je fajn vědět,že nejsou všichni psi kozy,i když já znám jen kozy napříč plemeny
Mně jedna barzojka žrala mladý kopřivy, ale maliny prostě nemají čas 😉
janaa
napsal(a):
Já jsem se sem marně pokusila vložit video, jak se mi obě feny pasou jako o život na břehu potoka. Tráva u potoka je úplně nejvíc, není to o nevolnosti ...a chybět by jim taky nic nemělo - žerou ovoce, zeleninu, nepraný dršťky

Chrťata jsou také kozy, tráva jim moc chutná, ikdyž vlastně jim chutná vše 😂. Krmení mají pestré, ovoce a zeleniny hodně, maso, kosti a vše co k tomu patří a stejně žerou fakt kde co. Trávu mají povolenou😁, kobyláky občas, ale kůru, hlínu, klacky, šišky, hračky a vlastně cokoliv ne. Zapomněla jsem, teď jsou hit kytky, hlavně pampeliška 😁.
neverend

XXX.XXX.213.247
Hlásím také zvýšenou "pastvy chtivost" u všech svých psů v období jara.😀

..motýl se pase neustále, když jsme u kamaráda na zahradě, tak tam ma už svá místa, přitom v krmení ma neprane dršťky, kořenovou zeleninu...ikdy nezvraci.....teď mu sekam do dávky masa trávu, mlčí, jitrocel, sedmikrasky, lístky jetele, žebříček....

janaa
napsal(a):
Faaakt? Já vážně neznám psa,co by se na jaře na procházkách nepásl
Mám psa v adopci skoro 2 roky a ještě trávu v hubě neměl...zato mu ze zeleného chutná čerstvý špenát, salát, čínské zelí a okurka a musím ho vůbec brzdit v ovoci a zelenině, užral by se, ale trávu nee 😉

třeba mu to kdysi někdo zakazoval. A pamatuje si, že venku nic žrát nesmí. A nebo mu fakt nechutná...

napsal(a):
třeba mu to kdysi někdo zakazoval. A pamatuje si, že venku nic žrát nesmí. A nebo mu fakt nechutná...
Po začátku jsem mu hbitě vyndavala z tlamy kdejakou odhozenou "ňamku" na procházce, ale už ví, že nesmí, takže spíše to druhé...tedy, že mu tráva nechutná. V jeho přítomnosti psi trávu jedí a jeho to nechává v klidu 🙂 v útulku jim prý dávali snad jen suchý chleba😔...ale pak se dostal do Dočasek De De a pak ke mně...teď papá rád, ale trávu prostě nee 🤷♀️
napsal(a):
" Kdy vaši pejsci jí trávu? "
Když jim je blbě od žaludku, když mají hlad. Když mají zánět dělohy. Když sežrali hnus a chtějí ho vyzvracet. Když vyrašila jarní travička, která jim šmakuje. Když narazí na trs extrémně chutné trávy, jsou jako kozy a nemusí mít žádné zdravotní/psychické problémy.
A co teprve kočky!
Včera večer jsem venku natrhala trs mým dvěma bytovým kočkám a nesla jim trávu domů. Hned šel se mnou zpět i ten kocour, co chodí na noc ven...no a ve výtahu mi ten trs úplně oškubal - fakt jako koza! Přitom se může v klidu napást sám! Ale to ne! Protože panička natrhala fakt tu nejlepší trávu, tak jí musel užrat!
janaa
napsal(a):
Faaakt? Já vážně neznám psa,co by se na jaře na procházkách nepásl
Worick se nepase, nikdy. Jediné, kdy chce trávu, když má překyselený žaludek, ale trávou to řeší jen někdy. A vždycky je to pýr, ne lecjaká tráva. Když vidím, že se doma žene u chodníčku k pýru, který se mi ale plehní v kytkách a musela jsem ho postříkat, vždycky zavelím: tu ne, ta je postříkaná, jdeme k potoku, panička ti natrhá. Tam natrhám trs a nabízím, dokud chce. Nezvrací nikdy. Shodou okolností to bylo dnes ráno, protože včera měl jen kuřecí krky syrové a maso vařené vepřové z polévky od tchýně - přílohy a zelenina nula. Takže nejspíš proto Ale normálně běžně se nepase na prochajdách vůbec, ani když jsou to prochajdy po loukách.