Zdravím,
prosím o radu včera jsem mému štěndu našla že má ulomeny horní spicak, ještě mu napadají podle veterináře vypadnou jako poslední...přední zuby ma uz nové a jedna stolička je venku , přikládám foto .... chtěla bych radu jestli je to akutní a nebo počkat až vypadne s ostatními...
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Nějak nechápu, co řešíte u zubu, který tam za měsíc nebude...
!
Pozor
lege artis postup je určitě vytrhnout a to co nejdřív. Je tam otevřená dřeňová dutina - to jednak bolí a hlavně než ten zub sám vypadne, tak se pod ním může udělat pěkný zánět, který trvale poškodí sklovinu toho trvalého zubu, jehož korunka se dotýká toho zaníceného kořene. Při troše smůly to poškodí i víc zubů než ten trvalý špičák
No a Nora z ulomené špičky špičáku, mnohem méně než na fotce, měla parádní tetanus. Jen tak jako bonus.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
!
Pozor
lege artis postup je určitě vytrhnout a to co nejdřív. Je tam otevřená dřeňová dutina - to jednak bolí a hlavně než ten zub sám vypadne, tak se pod ním může udělat pěkný zánět, který trvale poškodí sklovinu toho trvalého zubu, jehož korunka se dotýká toho zaníceného kořene. Při troše smůly to poškodí i víc zubů než ten trvalý špičák
No a Nora z ulomené špičky špičáku, mnohem méně než na fotce, měla parádní tetanus. Jen tak jako bonus.
Teď je prý hodně případů tetanu u psů oproti dřívějšku. Máte zkušenost?
lesnížínka
napsal(a):
Myslím, že kdyby ho to bolelo, nehlodá tu větev.
Když ono kdo ví u psa... Když mi přezubovalo štěně, jedna stolička nevypadla, zůstala tam a už pod ní rostl nový zub a udělal se tam zánět. Veterinář taky říkal, že to muselo bolet, ale já si toho všimla až prostě jenom proto, že Laře smrdělo z huby jak ze sudu na mrtvoly. Hlodala větve a blbla jako každý jiný štěně. I normálně jedla. A protože vím, jak bolí zuby, zánět a všechny tyhle šílenosti, nevěřím, že psa by to nějakým kouzlem nebolelo.
Ten nový zub už pak vyrostl takový postižený a v dospělosti stejně musel pryč, protože začal taky zlobit.