Kukina

XXX.XXX.110.110
Ahoj,
stalo se tady někomu,že fena začala po porodu znova tlačit? Naše fena zatlacila 2x a potom se šla starat o štěňata. Radši jsme ji pro jistotu vzali na veterinu. Tak na řekli že, je všechno v pořádku, ale druhý den průjem, zvrací a zase tlačila. Když jsme mu volal že se to vrátilo má průjem a zvrací, tak je to prej v pořádku a máme ji dát černé uhlí. Mě se to ale nezdá v pořádku. Večer jedeme pro jistotu k jinemu veterinarovi.
Kukina
napsal(a):
Ahoj,
stalo se tady někomu,že fena začala po porodu znova tlačit? Naše fena zatlacila 2x a potom se šla starat o štěňata. Radši jsme ji pro jistotu vzali na veterinu. Tak na řekli že, je všechno v pořádku, ale druhý den průjem, zvrací a zase tlačila. Když jsme mu volal že se to vrátilo má průjem a zvrací, tak je to prej v pořádku a máme ji dát černé uhlí. Mě se to ale nezdá v pořádku. Večer jedeme pro jistotu k jinemu veterinarovi.
Kolik sežrala placent?
Měřili jste jí teplotu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kukina
napsal(a):
Ahoj,
Není to v pořádku.
Kukina

XXX.XXX.110.110
Teplotu má lechce zvýšenou 39,5 placenty jsem ji nechali sníst 2. Zbylé jem vyhodil.

Možná ještě ultrazvuk? Jsem laik, třeba by bylo možné, že by tam ještě zůstal nějaký plod....
napsal(a):
Možná ještě ultrazvuk? Jsem laik, třeba by bylo možné, že by tam ještě zůstal nějaký plod....
Ano, mně takto 2 dny po normálním porodu (11 ks) vyhodila fena ještě 2 mrtvé plody v rozkladu.
Dostala horečku, ztratila mlíko a já měla týden 11 chudáčků na flašce. Teď už po porodu píchám oxytocin na zčištění a když si nejsem jistá, že to je opravdu všechno tak dělám sono.