Uživatel s deaktivovaným účtem

jak je to vevnitř nevím, ale kvalitní flexi, pokud je koupený správně na váhu psa, vydrží víc než ručička majitele nebo třeba plastová karabina obojku.
Taky nevím, jak vypadá vodítko uvnitř, ale za mě teda vydrží dost. Pesana totiž běžně "vodím" na Flexině na sedáku (resp. trekingovém opasku) 3x denně a často se rozeběhne a zastaví ho až škubnutí na konci vodítka. Máme ho asi rok na psa do 50 kg (náš od koupě vodítka 35 až aktuálních 44 kg), teď už se teda pomaleji navíjí a občas se sama odjistí pojistka, ale na to, jak dostává zabrat, jsem více než spokojená :)
Myslím si, že flexi jako taková vydrží hodně, ta opravdová Flexi, ne nějaká napodobenina.
Mám jednu stranou flexinu, víc jak 15 let. Je to taková ta lanková, úplně lehoučká a slaboučký lanko. Myslím, že jsem ji tenkrát kupovala asi do 50ti kg, ale moc na to nevypadá. Předchozí pes (40 kg) mi na ní občas i dost vypálil a škubnul. U současného psa jsem ji používala jako u štěněte (asi do roka, pes má 30 kg ale sílu jako bejk), později u feny, u té ji používám občas i teď (ale fena má 15 kg).
Jinak mám teď ještě Flexi Giant - na psa tu nad 50 kg (myslím, ta XL), na fenu do 30 kg... A ty teda i vypadají dost pevně.
Ale i tak, když už mám psy na flexině, tak se snažím s nimi normálně komunikovat a nenechávám je vypálit na celou délku flexin a škubat... Myslím, že se to snad psalo i v návodu, že by se to nemělo..
Ale jinak souhlas s bodlinkou, že flexi určitě vydrží víc než plastová spona obojku, já už nevěřím ani kovovým sponám. Používám už jen klasické obojky s "dírkama"... No a pak to, že flexina někomu vyletí z ruky, to moc nesouvisí s kvalitou flexiny...
Ale kdysi tu byla diskuze o opravách flexin, kde lidi psali, že už se jim flexi rozbila nebo tak, vím, že jsem se tomu divila, protože u nás drží... Ale zase já je nepoužívám denně.

Mám stejnou flexi jako Marcela...flexi Giant do 75kg....Gina jí má teda připnutou na postroji od 4dox, takže se nebojím, že by to ruplo....přesně jak psala Bodlinka, v tomhle provedení jsem nejslabší článek já. Myslím, že spíš bych já neudržela flexinu, než že by nevydržela flexi.
Když byla Gina poděs, tak jsem mezi postroj a flexi připínala mezikus...amortizér...protože ten ráz na moje rameno, když Gina dorazila na konec flexiny to zmírnilo a myslím, že to bylo lepší i pro ní.....teď už má naštěstí naučený povel "Gino, brzdi", když vidím, že někam vyrazila a i ona je si tak nějak vědoma délkou flexi a tak většinou než doběhne nakonec tak to vezme obloukem okolo mě.

Jedině Giant, navíc se dobře drží v ruce a narozdíl od těch lehkých z ruky hned tak nevyletí. Vždycky jsem měla pro prcka model do 50 kg. Když je pes magor, tak ten váhový limit není až tak určující, nicméně i do 25 kg je naprosto v pohodě, ať vyletí nečekaně ulovit cokoliv. Navíc je tam otevřený systém a určitě půjde vyměnit pásek.