Uživatel s deaktivovaným účtem

Anebo naopak, zavřít do pěsti a počkat, až se uklidní. Nebo nabídnout, ale když vidím, že chce chňapnout, ruku odtáhnu. Až když přestane chňapat a chce si to vzít hezky, dám mu to.
Něco na principu tohohle cvičení: https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc
Naše fenka má taky tendenci se na pamlsky vrhat a pomalu ukousnout prsty.
Takže prostě má povel "sedni" a "pomalu" , kdyz se sklidni , poté odměnku dostane a už ji bere opatrně.
Opakuji vždycky ,protože vždycky jak je natěšena tak se vrhá
Pes je proti ní jemný, trpělivý nikdy to nedělal:-)
Dělala mi to pinčová po příchodu z útulku. Byla jsem zvyklá, že Viki si bere pamlsky extra jemně a najednou přišla pinčová a chňapala jako piraňa.
Teď, po roce a půl už problém nemáme, ale změnila se spíš moje technika podávání pamlsků. Že bych jí je dávala z dlaně jako koni, to ne ....já je ani koni nedávám z dlaně
Spíš se snažím ruku s pamlskem co nejvíc snížit na úroveň její tlamy a tu techniku jsem nějak vychytala - popsat to nedokážu, ale ruce už mi nežere
Terven
napsal(a):
Dělala mi to pinčová po příchodu z útulku. Byla jsem zvyklá, že Viki si bere pamlsky extra jemně a najednou přišla pinčová a chňapala jako piraňa.
Teď, po roce a půl už problém nemáme, ale změnila se spíš moje technika podávání pamlsků. Že bych jí je dávala z dlaně jako koni, to ne ....já je ani koni nedávám z dlaně
Spíš se snažím ruku s pamlskem co nejvíc snížit na úroveň její tlamy a tu techniku jsem nějak vychytala - popsat to nedokážu, ale ruce už mi nežere
Tak 3 pinčí - pažravé holky, když jsou spolu a dostávají pamlsky, by taky byly schopné ukousnout i prsty. Proto se u nás zavedlo to, že pamlsek si může vzít z ruky jen ten, kdo je vyzván svým jménem. Učí se již od štěněte a funguje to. Docela je legrace, když přijede návštěva, přiveze pamlsky a teď vezme jeden do ruky a natáhne ruku - feny stojí, málem se klepou nedočkavostí, a čekají na to jméno.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tenhle problém jsem měl u pejsků z útulku pokaždé. Stačil vždy čas a hojnost .🙂 Akorát to vypadá ostudně ,když u veta dostala piškotu za odměnu jak je hodná a ona se tváří jak když jí chtěl vet otrávit.😀 To si prej nech pro chudinu.😀 Tak takhle to máme se vší i s koněm.😀
Taky jsem měla někdy tento problém...dávala jsem piškotek nebo třeba kousek tvrdého chleba, při prvním chňapnutí jsem vyjekla "auu"...podíval se na mě svýma hnědýma očima a další piškotek si vzal jak nejjemněji uměl...za ty roky soužití jsme si spolu moc rozuměli, škoda, pořád chybí....