Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36
Stalo se Vám někomu, že pes, který byl prokazatelně čipovaný veterinářem, tak najednou ten čip nejde načíst?
Spíš se stává, že těsně po aplikaci vypadne, nebo to přestane vysílat?
Jak se to potom řeší u psa s PP?
Děkuji za odpovědi!
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jakou odpověď chcete číst?
V Poradně ČMKU Vám odpověděla paní Tichá, nikoho kompetentnějšího tady nenajdete...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stalo se Vám někomu, že pes, který byl prokazatelně čipovaný veterinářem, tak najednou ten čip nejde načíst?
Děkuji za odpovědi!
Mně se to nestalo, ale vím o psech, kterým ano. Většinou k tomu dojde mechanickým poškozením čipu - stačí rvačka mezi psy, nebo jak někteří experti při výcviku škubou ty psy na ostnáčích.
Řeší se to přes klub - ti mají v zápisním řadu i pravidla pro přečipování (většinou je k tomu i formulař) a pak se to posílá na plemenku.
... jo, a čip nic nevysílá, on jen obsahuje informaci.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za odpovědi!
Jak víte, že čip nevypadl, když se jedná o štěně, které jste koupila? 🤔

taky jsme měli chvíli psa, který neměl čip - a byla jsem hodně nervózní... Přivezli jsme si štěně ze zahraničí. Tam nám ho "přečetli". Doma ho na veterině "přečetli". O tři měsíce později (při očkování na vzteklinu) čip opět kontrolovali - a paní doktorka jen tak mezi řečí podotkla, že se čip odstěhoval z krku na lopatku...
A pak se přes rok nic nedělo, zařídili jsme si ubytování ve Skotsku, plány na pěší výlety Vysočinou byly velké. Před cestou do Británie se musí pes pár hodin před cestou úředně odčervit, úředně odklíšťovat, dát razítko o zdravém psisku (neb je 100% veterinární kontrola psů na hranicích za jasně daných podmínek). No a na veterině najednou Night neměl čip. A nešel najít a nešel. I baterky ve čtečce vyměnili... Zdálo se, že cesta mizí i se všemi zaplacenými zálohami... nakonec po dlouhé době se konečně ozvalo PÍP... Čip se Nightovi odstěhoval pod bradu - nad ohryzek... a jediné místo, kde čtečka funguje, je připlánout ji zespoda pod tlamu. Nasahat čip nejde, nikdy v ničem nevadil... kontrolujeme ho vždy u aplikace vztekliny (tedy po třech letech). Už ho najdeme na poprvé.
Tenkrát to na hranicích klaplo - majitel si čte psa sám a naplácla jsem čtečku tak, jak mě na veterině vycvičili... I byl to další důkaz, jak báječnou veterinu máme - nevzdali to.

napsal(a):
taky jsme měli chvíli psa, který neměl čip - a byla jsem hodně nervózní... Přivezli jsme si štěně ze zahraničí. Tam nám ho "přečetli". Doma ho na veterině "přečetli". O tři měsíce později (při očkování na vzteklinu) čip opět kontrolovali - a paní doktorka jen tak mezi řečí podotkla, že se čip odstěhoval z krku na lopatku...
A pak se přes rok nic nedělo, zařídili jsme si ubytování ve Skotsku, plány na pěší výlety Vysočinou byly velké. Před cestou do Británie se musí pes pár hodin před cestou úředně odčervit, úředně odklíšťovat, dát razítko o zdravém psisku (neb je 100% veterinární kontrola psů na hranicích za jasně daných podmínek). No a na veterině najednou Night neměl čip. A nešel najít a nešel. I baterky ve čtečce vyměnili... Zdálo se, že cesta mizí i se všemi zaplacenými zálohami... nakonec po dlouhé době se konečně ozvalo PÍP... Čip se Nightovi odstěhoval pod bradu - nad ohryzek... a jediné místo, kde čtečka funguje, je připlánout ji zespoda pod tlamu. Nasahat čip nejde, nikdy v ničem nevadil... kontrolujeme ho vždy u aplikace vztekliny (tedy po třech letech). Už ho najdeme na poprvé.
Tenkrát to na hranicích klaplo - majitel si čte psa sám a naplácla jsem čtečku tak, jak mě na veterině vycvičili... I byl to další důkaz, jak báječnou veterinu máme - nevzdali to.
ještě dodám - kdyby se ztratil, nikdo čip nenajde. Protože je to tak nezvyklé místo a čtečka čte jen v jedné poloze (čert ví, jak hluboko a kde ten čip vlastně je)
napsal(a):
Jsou čtečky, co ctou i na větší dálku, takže není potřeba ten čip tak pracně hledat👍

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsou čtečky, co ctou i na větší dálku, takže není potřeba ten čip tak pracně hledat👍
to určitě - jen jsem chtěla zadavatelce sdělit, že podrobnější hledání nemusí být zbytečné - že odcestovat na neběžné místo čip může a opravdu je potíž ho pak najít. Takže to chce zjistit, kde mají čtečku s delším dosahem a budou mít čas si chvilku hrát... A až pak začít proces přečipování.
napsal(a):
to určitě - jen jsem chtěla zadavatelce sdělit, že podrobnější hledání nemusí být zbytečné - že odcestovat na neběžné místo čip může a opravdu je potíž ho pak najít. Takže to chce zjistit, kde mají čtečku s delším dosahem a budou mít čas si chvilku hrát... A až pak začít proces přečipování.
Veterináři, co dělají koně tyhle čtečky mají.
Ano,stalo, je to tak osm, sedm let zpátky, a tehdy s tím byl opravdu velký problém.Na podzim čuba ještě čip k přečtení měla, v červnu následujícího roku na zkouškách už čip nepřečetli. Kamarádky pes na roce na RTG, opět čip nepřečten, ale pes ho měl. A další a další. Tehdy jsem o tom mluvila i s plemenkou a říkali,že řeší nefunkční čipy každý týden. Pravda je, že teď už jsem o tom dlouho neslyšela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36
Petrahei - ano já jsem odpověď paní Tiché četla, ale mně šlo spíš o informace doplňující, tedy přesně ty jak tady odpovídá Impact, nebo Inspektor. Tedy nevěděla jsem jestli je to úplná rarita, nebo jestli se to občas stane.
Zajímavá odpověď je pro mě ještě od Janaa. Jestliže to dřív bylo "každou chvíli" a teď už to tolik není, tak není to třeba typem čipu, který se zrovna používá?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Petrahei - ano já jsem odpověď paní Tiché četla, ale mně šlo spíš o informace doplňující, tedy přesně ty jak tady odpovídá Impact, nebo Inspektor. Tedy nevěděla jsem jestli je to úplná rarita, nebo jestli se to občas stane.
Zajímavá odpověď je pro mě ještě od Janaa. Jestliže to dřív bylo "každou chvíli" a teď už to tolik není, tak není to třeba typem čipu, který se zrovna používá?
ano - byla jedna série chybných čipů...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Virbac měl v roce 2011 vadnou šarži. Já měla na útulku taky dva takové.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale mně šlo spíš o informace doplňující
jj, chtela jste jen doplnujici info a proto jste se zase znovu ptala, jak se to resi u PP psu

janaa
napsal(a):
Hele,tak co si budeme povídat, na té paternitě se tehdy moc netrvalo
tohle je letosni stene
vadna sarze z roku 2011 ho asi nezasahne ....
janaa
napsal(a):
Hele,tak co si budeme povídat, na té paternitě se tehdy moc netrvalo
Ani dnes se na ní netrvá! Snad jen v případě, že je chovatel nějaká známá firma (nebo si s ním chce někdo z funkcionářů vyřizovat účty), nebo se majitel chová jak magor. Za normálních okolností a běžně se parentita nevyžaduje. (Jak píše paní Tichá, je to na zvážení příslušného klubu.)