Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2021 19:21
Annaa

XXX.XXX.134.116

Zdravím,
brzy pojedeme s mým 5 měsíčním štěnětem na první výstavu. První výstava je to i pro štěně, i pro nás - majitele. Je to klubová výstava. Pilně trénujeme výstavní klus , výstavní postoj, prohlídku zubů a varlat. Snažila jsem si vše najít na internetu , ptala jsem se na spoustu otázek našeho chovatele a ptala jsem se také známých. Pravděpodobně vím , jak to na této psí výstavě bude probíhat , ovšem na několik otázek jsem odpovědi nenašla. Snad mi poradí někdo zde...
Chtěla bych se zeptat, kdo vše může vystavovat psa. Jestli pouze dospělá osoba, nebo také dítě ve věku 13-15 let.
Dále bych se chtěla zeptat , na jaké dotazy se bude posuzovatel / rozhodčí ve výstavním kruhu ptát ? Jestli se bude například ptát na informace o psovi, nebo na nic a pouze psa “ prohlédne “ v postoji atd.
No a poslední otázka zní: Jak se na výstavu obléct ? Slavnostní oblečení (šaty) , nebo sportovní oblečení (triko, šortky)?
Moc děkuji.

Anna

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2021 20:04

- vystavovat může i dítě
- ptát se v kruhu bude rozhodčí většinou jen na věk psa (výjimku tvoří soutěže dítě a pes - tam se s dětmi často hovoří víc)
- oblečení "slušné" a hlavně takové, aby vynikl pes. Takže bílého psa ne k bílým kalhotám, ne navléct se do slavnostní róby - pozornost má rozhodčí věnovat psovi a ne vystavující.
- pes se předvádí na výstavním vodítku
- hlavně to chce dobré boty - budete v kruhu možná i dlouho běhat (záleží na plemenu psa i na počasí a rozhodčím)

25.5.2021 20:05

Netuším, od jakého věku se může předvádět normálně v kruhu, já třeba měla loni 15 letou handlerku. Vyloženě jen pro děti bývají soutěže v junior handlingu, na větších výstavách to bývá i rozděleno podle věku do kategorií.
Rozhodčí se většinou ptá jen na věk psa, na nic jiného se mně nikdy žádný neptal, věnuje se hlavně psovi, koukne na zuby a osahá si ho.
Oblečení já doporučuju kontrastní oproti psovi. Abyste třeba neměla bílou halenku, když je pes taky bílý. Vyloženě společenské oblečení asi ne, ale záleží hodně na plemeni. A taky na počasí, pokud bude výstava venku. Každopádně boty nejlíp nějaké baleríny. Já měla loni na klubovce normálně botasky, ale pršelo a tráva už pak docela klouzala.

25.5.2021 20:09

ještě přihodím jednu fotku malé vystavovatelky z evropské výstavky v Brně před nějakým časem

26.5.2021 06:06

ještě doplním. Protože už takřka rok se nedalo pořádně jít na výstavu podívat (buď je rovnou zrušili a nebo byl zákaz diváků či jen velmi omezený počet), tak je fajn si zjistit, jak různě se pes předvádí v pohybu (může a nemusí). Nějaká videa z posuzování jistě najdete - aby vás nepřekvapilo, že se neběhá jen v kruhu, ale i "rovinky" tam a zpátky.
Protože třída štěňat je často první - a nebudete mít čas to na výstavě nakoukat u "konkurence". A klidně bych rozhodčímu u nástupu do kruhu sdělila, že je to vaše výstavní premiéra. Většina pomůže, pokud by nějaký "povel" nebyl jasný

Přidejte reakci

Přidat smajlík