KláraMax.

XXX.XXX.38.233
Zdravím,
jelikož je tady spousta chovatelů, jdu si pro radu a taky si postěžovat. Kamarádce se narodila štěňata, vesničtí krizenecci, byla to nehoda, stalo se. Štěňátka dávají za vet. náklady 2000kč a velmi jim záleží aby se měli dobře a dostali se do dobrých rukou.
Jelikoz se na internetu a soc. sítích pohybuji rozhodně líp než oni a sama mám psa, rozhodla jsem se jim pomoct prcky udat, takže jsme je vyfotili, podali inzerát a emaily vyřizují já,telefony kamarádka.
To co následně nastalo bylo psycho! Během hodiny desítky telefonátu! Ale kdyby to byli normální zájemci tak v pohodě, ale mě to přišlo jako kdyby to všechno byli různí vykuci, překupníci a cvoci.
Dále pak spousty SMS zpráv, na které jsme ani nereagovali - nebyl čas a když jsme hned neodpovídali lidí nám začli nadávát, jako kde to jsme ?Někdo taky musí chodit do práce a ne sedět pořád na mobilu.inzerat jsme pak stáhli protože to dýl nešlo.
Nektere potencionální zájemce jsem si začala trochu lustrovat - podle jména a čísla. Zjistila jsem že 5 z nich byli Romové, jedni dokonce z jedné rodiny co se tvářili jako dva jiní zájemci.Dale jsem pak u některého čísla našla inzerát na psa co se zbavovali. Přitom nám do telefonu všichni navykladali jak královský se bude štěně mít.
Jdu se ještě probrat emaily.Lidé také chtějí poslat xy fotek všeho možného ale když chci já poslat, kde by štěňátko bylo už neodpoví?
Jak to děláte vy chovatelé, když pro štěňátka vybíráte paničky? Já uz nevím jak líp ty lidi vybírat, mě to vše přijde jako psychopati. Zatím jsme udali jednoho pejska ze 3 co šel k lidem tady ve městě a můžeme si ho ohlídat.Ty zbylé dva už kamarádka uvažovala že si je i nechá po těchto zkušenostech, i když by to nebylo úplně ideální.
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím si, že v současné době prodáváte moc za levno a proto to láká idioty.

Dejte cenu obvyklou. Jako ostatní. Není to vypočítavost, je to ochrana těch štěkanátek, netřeba mít špatné svědomí, že byste byli zlouši.
Stanovte si nějaký časový limit, do kterého když se neudají, zůstanou doma. Ať se tak nenervíte. Zkrátka brát to tak, že buď do xx najdete normální páníčky, nebo nic.
Kříženci se prodávají třeba i za deset tisíc, takže tihle vykukové se budou ještě množit - koupí tady za dva, za pár hodin prodají za ..
Začněte tím, že štěňata načipujete a budete je dávat s adopční smlouvou (vzory najdete na google). Pak si dejte podmínku, že musí zájemce přijet na nezávaznou osobní návštěvu. Tím vyselektujete většinu překupníků a hňupů, protože ti nebudou ochotni jet jen tak na návštěvu, když nebudou mít štěně jisté.
No a pak si dávejte schůzky a hledejte a vybírejte ty nejlepší zájemce.
Lustrovat podle telefonu,mailu,to už děláte. Pak si dát jako podmínku seznamovací návštěvu,na základě které štěně zarezervujete. Několikrát se mi stalo, že kdo po telefonu zněl skvěle, při osobní návštěvě působil dost divně nebo se prokecl atd., tudíž nikdy nerezervuju bez předchozí návštěvy. Jak píše impact, načipujte (stejně je to povinnost), sepište adopční smlouvu s podmínkou kastrace v dospělosti ( i kdybyste na tom nechtěli trvat). Dejte si do smlouvy předkupní právo a právo návštěvy v novém bydlišti. A stejně počítejte s tím, že se můžete spálit. I to je nepříjemnost chovatelství

Musí se teď čip i registrovat?

Adopční smlouva, když štěňata prodává? Není to prodejní smlouva? Tedy smlouva o prodeji?
Podmínka kastrace? Jak si představujete pozdější vymáhání?

napsal(a):
Adopční smlouva, když štěňata prodává? Není to prodejní smlouva? Tedy smlouva o prodeji?
Podmínka kastrace? Jak si představujete pozdější vymáhání?
Také myslím, že by měla být smlouva prodejní, když se pejsek prodává.
Anebo darovací, když se daruje (jsem asi staromódní).

janaa
napsal(a):
Ve vašem případě bych čipy registrovala na sebe. Kdyby se pak pes někde našel,budou kontaktovat vás
Jenže ji pak budou kontaktovat i v případě, že pes někde způsobí škodu. Třeba nehodu...