Tmavé strupy v kůži - hot spot?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2021 14:08
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Zdravím a prosím zkušenější o radu - před cca týdnem jsem si všimla, že má fena na tváři v jednom místě ulepené chlupy - byl to flek o velikosti desetikoruny. Prozkoumala jsem to, ale nic jsem na kůži neobjevila, tak jsem usoudila, že měla asi špinavou packu a při ležení na ni měla opřenou hlavu. Chlupy jsem omyla žínkou a dál jsem to vypustila. Po pár dnech se opakovala stejná situace - opět bez nalezení příčiny a bylo to hned ráno, během dne už měla tváře normálně suché a čisté.
No a dnes při česání jsem objevila v tom stejném místě v srsti ložisko jakýchsi černých strupů , je to suché, kůže není zarudlá, přes chlupy ani nebylo nic vidět- až po rozhrnutí. Fena si to nedrbe (je doma, všimli bychom si). Není to nich zahnisaného, prostě suché strupy.
Myslíte, že tam mohla mít hotspot? nebo to bude rozšráblé klíště (není tam nic specifického vidět)?
Valit s tím hned na veterinu - samozřejmě víkend, takže leda pohotovost nebo až v pondělí? Fena je klidná, netváří se bolavě, normálně žere, vyprazdňuje se, je veselá.
Doma mám k případnému ošetření k dispozici betadinu nebo mi tu zůstala "mastička" Tenazym, co jsem jí před měsícem mazala na tlapku (tam měla jiný bolák, který si lízala - ten už je zcela zahojený).
Omlouvám se za blbé fotky, ale mám málo rukou na držení mobilu, psa a rozhrnutí srsti - ona sebou při každém mém doteku flákne na záda
Díky.

29.5.2021 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hotspot ne, to by jste poznala. Spíš to rozpláclé klíště.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2021 14:45

Podle těch uschlých kousíčků krve v chlupech - odhaduji rozdráplé nacucané klíště.
Hotspot páchne zapařeninou a zánětem.

29.5.2021 15:01

Hotspot třeba mně nepáchne. Ale... bývá zpočátku mokvající a často se stává, že i když se zastrupatí, tak právě kvůli nedostatku vzduchu to začne hnisat. Mám vyzkoušeno všechno možné na léčbu a ráda poradím. Ale tohleto určitě hotspot není, protože nejmíň 2 týdny trvá, než se to vysuší a začne se hojit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík