Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zvědavec_CZ

30.5.2021 23:01
Zvědavec_CZ

XXX.XXX.68.66

Ahoj,
Měl bych prosbu na zkušenější. Do budoucna přemýšlíme o pořízení druhého psa , jelikož se stěhujeme na vesnici do velkého domu s velkou zahradou.
Což znamená , že budeme vybírat mezi plemeny , velkého vzrůstu s mohutnou , ale sportovní postavou.
Nejdůležitější je pro nás povaha.
Chtěli by jsme hlídače a obranáře, chceme chodit na cvičák na základní poslušnost a obranu. To by byla ta ,,pracovní náplň,,.

Ale zároveň aby to byl i rodinný pes.
Máme psa, kočky , koně a plánujeme děti.
Často chodíme do lesa nebo na tůry občas kolo a všude bereme psa sebou tohoto by jsme chtěli taky. Často nás navštěvuje rodina a známí a ty jezdí vždy se psi , takže je potřeba i nějaká tolerance vůči jiným psům.

Z tohoto mixu mi zatím vychází nejlépe Cane Corso nebo Bandog. Popřípadě jestli máte někdo nějaký jiný tip.
Na výběr máme času dost proto zatím spis sháním informace co se dá.
Všem děkuji za přínosné odpovědi.

30.5.2021 23:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak to asi bandog nebude to pravé ořechové - ty co jsem znala tak byli dost agresívní na psy a zvířata obecně i na lidi.
Na cvičákový obrany se to taky moc nehodilo - zajímal je chlap a ne rukáv (tohle v rukach laika žádný figurant riskovat nebude)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2021 23:29

Stájový pinč level 3.
Máte fakt zajímavé požadavky :-) bandoga musíte vyřadit, protože se nemusíte trefit do požadované povahy (na 90 % netrefíte), atletičtější je argentinská doga, na psí kamarády a podobně můžete zapomenout, také je to i lovec, další mohutní hlídací jsou těžcí...

31.5.2021 05:46

Co rotvajler? Cvičák, obrany, hlídání zvládne, túry nejspíš taky, psy co bude znát odmala též. Mohutný a velký splňuje.

31.5.2021 06:23

obávám se, že žádné opravdu hlídací a pracovní plemeno nebude typicky "návštěvnický" pes. Málokterý snese pobyt cizích stejněpohlavních psích návštěv ve svém teritoriu.
Pokud chcete mít pohodové plemeno do rodiny, k dětem, na výlety, na rodinná setkání, na návštěvy kamarádů... pak pořiďte dogu. Německou dogu. Je hodně krátkověká, ale své si ohlídá (odrazuje vzhledem a často i velmi hlubokým štěkotem), miluje všechny lidi, zvířata, pamatuje si pravidelné návštěvníky, jde s ní chodit na cvičák (znám i dogy velmi slušně cvičící), zvládá výlety (nevěřte tomu, že je to gaučák - je jen hodně tvárná a přizpůsobivá - takže i na ten gauč si zvykne - ale pohyb miluje a zvládá), není krátkohubá - takže i teplo není problém...
Agrese je v ní opravdu minium - pokud vyberete štěně po vyrovnaných rodičích (a to není problém), měla by splňovat zadání. Jen znovu napíšu - je to drahá a krátkověká "hračka". Ale úžasná

31.5.2021 07:21

Mam caniky - a v podstate splnuji vase pozadavky.
Litam s nima po cvicaku, mam je u koni, taham je vsude sebou.
Na zahradu mi taky nikdo neleze bez pozvani.
A ti pozvani ? No - ono spis lidi nejsou zvedaví na ne :-D

31.5.2021 07:24

Musíte se rozhodnout, co vlastně chcete - jestli dobrého hlídače a obranáře, který si bude dobře a nekompromisně střežit své teritorium, nebo psa přátelského ke všemu a ke všem. Podle mě se vaše požadavky navzájem vylučují.

Zvědavec_CZ

31.5.2021 08:17
Zvědavec_CZ

XXX.XXX.68.66

Děkuji za odpovědi.
Jen to upřesním, ty návštěvy kromě jedné by nebyli na jeho teritorium. K nám se psem chodí jen naši sousedi velmi často. A my jezdíme k našim s našim psem. Zbytek jsou potkávačky právě na těch výletech v lese atp na neutrálním území.

31.5.2021 08:24
janaa

XXX.XXX.38.22

Píšete o pořízení druhého psa, ten první tam s vámi nebude? Co je to za rasu?
Jinak bandog bude k ostatním psům nepřátelský na 90%, u CC je to o něco lepší, ale zvlášť v případě samce bych na to nespoléhala, resp. i u něj bych při pořízení počítala s tím,že to může být problém, a v lepším případě byla mile překvapena. Jasný, pak je to o provozní poslušnosti a náhubku, ale je to prostě na zamyšlení,zda vás to nebude otravovat.

31.5.2021 08:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zvědavec_CZ napsal(a):
Děkuji za odpovědi.
Jen to upřesním, ty návštěvy kromě jedné by nebyli na jeho teritorium. K nám se psem chodí jen naši sousedi velmi často. A my jezdíme k našim s našim psem. Zbytek jsou potkávačky právě na těch výletech v lese atp na neutrálním území.

Bandog nebuďe tolerovat psy a cizí lidi nikde - budete furt jednou nohou v kriminálu.

Zvědavec_CZ

31.5.2021 08:52
Zvědavec_CZ

XXX.XXX.68.66

Druhý pes u nás bude. Je jí rok a má velmi špatné ledviny , nikdo nedokáže říct jestli tu bude ještě týden nebo rok. Ale jelikož je velmi čilá a živá , tak doufám , že tu ještě nějaký ten měsíc s námi vydrží.
Jako to , že by nepustil nikoho jiného k nám na zahradu to jsem ještě schopny tolerovat. Ale jako že bych na procházce v přírodě ho musel mít buď na vodíku celou dobu a nebo chodit sám to už se mi moc nelíbí.

31.5.2021 08:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zvědavec_CZ napsal(a):
Druhý pes u nás bude. Je jí rok a má velmi špatné ledviny , nikdo nedokáže říct jestli tu bude ještě týden nebo rok. Ale jelikož je velmi čilá a živá , tak doufám , že tu ještě nějaký ten měsíc s námi vydrží.
Jako to , že by nepustil nikoho jiného k nám na zahradu to jsem ještě schopny tolerovat. Ale jako že bych na procházce v přírodě ho musel mít buď na vodíku celou dobu a nebo chodit sám to už se mi moc nelíbí.

Jak jako tolerovat?
S tím u takového psa musite počítat - on na to byl cíleně šlechtěný! Je to prostě plemeno s vysokou mírou agresivity a v rukach laika to bývají pro své okolí velmi nebezpeční psi.

31.5.2021 08:58

Zvědavec_CZ napsal(a):

meli jste nekdy velkeho, silneho psa?
umite ho vychovat?

To jsou asi zasadni otazky.
Velky pes na volno venku neni zase takova samozrejmost, jak si predstavujete.
Ano, jde to -ale....

31.5.2021 09:08

" Ale jako že bych na procházce v přírodě ho musel mít buď na vodíku celou dobu a nebo chodit sám to už se mi moc nelíbí."

ale s tímto musíme každý počítat
není to JEN o plemeni
je to o plemeni, povaze konkrétního psa, o člověku, co je schopen a ochoten učit a naučit........(to zvýrazňuji kvůli tomu "jsem ochoten tolerovat")

Zvědavec_CZ

31.5.2021 09:16
Zvědavec_CZ

XXX.XXX.68.66

Ok Bandoga škrtám.
Trochu jsem to tedy přehodnotil.
A stručně řečeno hledám dobrého hlídače a obranáře ke zvířatům a dětem , který bude na neutrálním území k jiným psům tolerantní. A bude velkého vzrůstu se sportovnější postavou.

31.5.2021 09:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jaké máte zkušenosti? Podle mě je mnoho vhodnějších plemen. Co univerzál německý ovčák? Jinak, sportovní postavu, asi vám jde i o vzhled. Protože třeba moje hovawartka při 40 kg je svižná a pohyblivá až až.

31.5.2021 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Nechci se nikoho dotknout, ale umím si
zadavatele představit ...
Proč tato plemena?
Znala jsem 2 CC, obě velmi v nepořádku klouby.
Bandoga tady už rozebrali-y.
Je tolik vhodných plemen ...
Proč ne leonberger, šarplaninec (aj) ?

31.5.2021 10:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

Zvědavec_CZ napsal(a):
Ok Bandoga škrtám.
Trochu jsem to tedy přehodnotil.
A stručně řečeno hledám dobrého hlídače a obranáře ke zvířatům a dětem , který bude na neutrálním území k jiným psům tolerantní. A bude velkého vzrůstu se sportovnější postavou.

Žádný pes samec z ostřejších plemen nebude k jiným psům tolerantní - jsou pro něj konkurence, ne kámoši. Důslednou vychovou jde psa vychovat tak, aby byl i v přítomnosti jiných psů ovladatelný a nevšímal si okolí. Pokud si s ním ale bude nějaký pes chtít měřit pindíka, tak ho křápne a bude po žížalách.
S takovým psem prostě musíte prijmout i určitou míru zodpovědnosti a omezení, která majitelé mírnějších plemen až tak řešit nemusí.

Zvědavec_CZ

31.5.2021 10:31
Zvědavec_CZ

XXX.XXX.68.66

Doplním info.
Moje zkušenosti hodnotím, jako mírně pokročilý. Zkušenosti mám , ale určitě si nepřijdu jak Desenský. Děda byl na vojně psovod , takže u nás v rodině vždy byli pracovní psi NO nebo Dobrman.

U přítelkyně v rodině vždy Leonbergři.
Pak měla rok Bandoga , který byl skvělý jelikož mu věnovala strašně času hraní , výcvik , socializace. Ale jelikož se pak s bývalým rozešli a on toho psa kupoval , tak si ho chtěl nechat , bohužel by ho v té době přítelkyně ani neměla kde mít , tak mu ho nechala.

Teď máme křížence staforda s dobrmanem.
Bohužel je těžce nemocná , tak je o dost menší než sourozenci necelých 20kg. Ale povahově skvělá. Hravá , energická , silná hbitá , příslušná. Miluje ostatní psi , když si s nimi muže hrát a vítá lidi. Takže hlídání a obrana nic za plotem zaštěká , ale když na vás štěká 20kg pes tak to moc strachu nenažene. A kdyby se na ní někdo rozeběhnul tak buď uteče a nebo si s nim bude hrát.
Za mě skvělý rodinný a sportovní pes , ale hlídání nebo obrana 0 🙂

Co se času týče , tak přítelkyně bude mít na psa času víc než dost. U mě je to o trochu horší jsem v armádě nebudu upřesňovat jednotku , ale většinou jsem v práci normálně na ranní , ale občas máme cvičení kdy nejsem doma od 2 dnů do 2 týdnu , pak mám za to zase volno a jsem doma par dni cely den.

Leonberger díky tomu , že ho májí přítelkyně rodiče byl dlouhou dobou favorit.
Povahově co mají aspoň oni úplně skvělý až mě překvapilo , jak dokáže chránit a hlídat a pak na děti nebo naší cenu být ohleduplný. Ale já bych chtěl trochu sportovnější plemeno než je leonberger.

31.5.2021 10:43
whasabi

XXX.XXX.102.21

Pokud chcete psa, který ohlídá, dá se sním cvičit a procházkovat, hrábla bych do ovčáků, německý ovčák, beauceron.
Pokud nevadí chlupatý pes, tak třeba ten hovawart, flanderský bouvier, český horský pes....
Ti hodně velcí psi typu leonberger určitě nebudou ke kolu nebo na nějakou extra těžší turistiku, a ani ten výcvik většinou není žádná hitparáda.
Pastevci jako kavkazák zase jsou přirozeně ostří, takže procházky navolno spíše ne.

31.5.2021 10:49
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Známí chovali " flanderský bouvier,"
vrátili se k NO.

31.5.2021 11:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

whasabi napsal(a):
Pokud chcete psa, který ohlídá, dá se sním cvičit a procházkovat, hrábla bych do ovčáků, německý ovčák, beauceron.
Pokud nevadí chlupatý pes, tak třeba ten hovawart, flanderský bouvier, český horský pes....
Ti hodně velcí psi typu leonberger určitě nebudou ke kolu nebo na nějakou extra těžší turistiku, a ani ten výcvik většinou není žádná hitparáda.
Pastevci jako kavkazák zase jsou přirozeně ostří, takže procházky navolno spíše ne.

Beauceron není vůbec blbý nápad 👍

31.5.2021 11:22

whasabi napsal(a):

K vyjmenovaným přidám velkého knírače a černého ruského teriéra. Ale ani jeden z nich nebude nadšen cizím psem ve svém teritoriu.

31.5.2021 11:26
whasabi

XXX.XXX.102.21

rapotacka11 napsal(a):
Známí chovali " flanderský bouvier,"
vrátili se k NO.

Já poznala za život dva, kamarádka kdysi měla fenu, to bylo povahově luxusní zvíře. Chodila na volno, poslouchala i její třináctiletou dceru, cizích si nevšímala, ale při napadení byla nekompromisně ostrá (zkoušeli jsme s figurantem).
Pak k nám na cvičák chodila paní se psem, a ten byl agresivní, ale paní byla nezkušená a myslím, že to bylo dost o nezvládnutí z její strany.
Jinak já bych ho nechtěla, mě by štvaly ty chlupy.

31.5.2021 14:05
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Velký knírač. Rotvajler. Černý ruský terier. Nebo klasický NO.

31.5.2021 14:23

jestli paní zažila bezproblémového bandoga - mohlo to být i tím, že to bylo ještě štěně. Většina mladých psů nemá jiné psy jako konkurenci, ale jako kamarády na hraní. A pak se to ze dne na den může změnit... A u vámi vybraných plemen se to změní téměř jistě. Opravdu to nejsou psi na "pohodové" výletění... bez očí na stopkách...Aa pozor ještě na jednu věc - s některými psy se nepodíváte do řady zemí (neb jsou to tam plemena zakázaná). Při plánování rodinných dovolených se musí myslet i na toto - pokud by byla varianta brát psa s sebou.

31.5.2021 15:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jestli paní zažila bezproblémového bandoga - mohlo to být i tím, že to bylo ještě štěně. Většina mladých psů nemá jiné psy jako konkurenci, ale jako kamarády na hraní. A pak se to ze dne na den může změnit... A u vámi vybraných plemen se to změní téměř jistě. Opravdu to nejsou psi na "pohodové" výletění... bez očí na stopkách...Aa pozor ještě na jednu věc - s některými psy se nepodíváte do řady zemí (neb jsou to tam plemena zakázaná). Při plánování rodinných dovolených se musí myslet i na toto - pokud by byla varianta brát psa s sebou.

Také mi to napadlo. Nejsem tedy znalec plemene, poznala jsem dva. Prvního měla slečna nedaleko od me práce, v parku jsem je potkavala a štěně mi letělo přivítat. Bavila jsme se párkrát se slečnou o plemeni, tenkrát jsem o něm nic neznala. Asi po půl roce mi slečna říkala, ať na něj nešaham a vodila ho. No a pak s ním už chodil jen její otec, psa uvázaneho k sobě okolo ramene a pasu.
Druhý byl přiveden k nám na cvičák na socializaci. Bylo mu kolem roku, do té doby byl prý bezproblémový. Vodil ho pán , musel stát bokem a pes se zmital na vodítku. Cvičím před socializací, tak jsem ho párkrát zahlédla, postupně se to trochu zlepšilo, ale dál Corona a pak už jsem ho neviděla.

31.5.2021 16:25

s některými psy se nepodíváte do řady zemí (neb jsou to tam plemena zakázaná)

konktretne do jake zeme - v evrope?
vim jen o omezeni v nemecku, ale to neplati pro turisty.

31.5.2021 16:34

německý boxer
když se zavřou oči před hlídáním, tak krátkosrstá kolie
i landseer
velký salašnický
.....

31.5.2021 16:37

jestli to jsou zrovna "kaníci" netuším - seznamy se docela mění - ale co vím, tak Británie kromě pitbulů měla zakázané i argentíny a fily, Dánové toho měli poměrně dost (nejen bully ale i pastevce) a Chorvati zase vyžadují u bull plemen PP od FCI...

Zajímala mě vždy jen normální doga - ale pro jistotu jsem to před dovolenýma zkoušela hledat. A není to snadné někdy najít.

31.5.2021 17:30

Cane corso ne. Ale např. Dánsko má zakázané psy snad všecky :D bandog 100 % všude tam, kde mají zákaz pitbulla atp., protože se to samozřejmě týká i kříženců.
Brazilská fila mě udivuje. Takový krásný hlídací pes.
https://www.greenmind.cz/cestovani-se-psem-po-evrope/ to jsou hodně hloupé informace..se mi zdá..to Německo.

31.5.2021 17:40

špatně se pravidla pro cestování hledají. Něco jsou špatné překlady, někde jsou staré informace, někde platí pravidla jen na úrovni "krajů" či dokonce měst... nejlepší je napsat si (pokud mám plemeno, které by mohlo být problémové) na velvyslanectví té které země.

31.5.2021 19:06

Podle mě záleží hodně na majiteli, jakej sám je a jakýho psa chce vychovat. Měli jsme CC a teď Bandoga. Za sebe můžu říct, že zvládnutej(!) Bandog není žádná krvelačná bestie, jak se tady zhusta píše. Stejně tak CC.
Ale jsou mezi námi lidi, kteří chtějí mít "ostrého" psa o kterém by mohli prohlašovat, že je to "bestie" apod. Takoví si tu bestii vychovají i z obyčejnýho NO, jen ten Bandog k tomu má lepší předpoklady.
Jestli přítelkyně už jednoho Bandoga vychovala v pohodového psa, nevidím důvod, proč by se jí to nemělo podařit znovu.
Určitě to bude kus od kusu, ale u nás je Bandog mnohem "pevnějších nervů" a tím pádem klidnější než CC.
K té snášenlivosti s ostatními zvířaty jsou na tom asi stejně, když to nezanedbáte u štěněte, není se čeho bát.

31.5.2021 19:25

Podle mě záleží hodně na majiteli, jakej sám je a jakýho psa chce vychovat. Měli jsme CC a teď Bandoga. Za sebe můžu říct, že zvládnutej(!) Bandog není žádná krvelačná bestie, jak se tady zhusta píše. Stejně tak CC.
Ale jsou mezi námi lidi, kteří chtějí mít "ostrého" psa o kterém by mohli prohlašovat, že je to "bestie" apod. Takoví si tu bestii vychovají i z obyčejnýho NO, jen ten Bandog k tomu má lepší předpoklady.
Jestli přítelkyně už jednoho Bandoga vychovala v pohodového psa, nevidím důvod, proč by se jí to nemělo podařit znovu.
Určitě to bude kus od kusu, ale u nás je Bandog mnohem "pevnějších nervů" a tím pádem klidnější než CC.
K té snášenlivosti s ostatními zvířaty jsou na tom asi stejně, když to nezanedbáte u štěněte, není se čeho bát.

Cože? Před chvílí jste se na bandoga ptal a už ho máte doma zvládnutého?
Paráda!

31.5.2021 19:30
janaa

XXX.XXX.38.22

Cože? Před chvílí jste se na bandoga ptal a už ho máte doma zvládnutého?
Paráda!

Jj, od ledna pořídili štěně, to jim vyrostlo v dospělýho psa, a ještě ho stihli vycvičit

31.5.2021 19:43

janaa napsal(a):
Jj, od ledna pořídili štěně, to jim vyrostlo v dospělýho psa, a ještě ho stihli vycvičit

Teda zlobte se nebo ne, ale tady je to vážně divná společnost. Co se tady s tím fórem stalo za poslední roky? Snad abych se omluvil, že jsme za toho půl roku poznali i další psi stejné rasy a měl jsem tu drzost napsat svůj názor na věc. Nikde nepíšu co mi tady podsouváte a vysmíváte se. Chováte se tady fakt jak spolek hysterických uštěkaných vořechů.

31.5.2021 19:57

Teda zlobte se nebo ne, ale tady je to vážně divná společnost. Co se tady s tím fórem stalo za poslední roky? Snad abych se omluvil, že jsme za toho půl roku poznali i další psi stejné rasy a měl jsem tu drzost napsat svůj názor na věc. Nikde nepíšu co mi tady podsouváte a vysmíváte se. Chováte se tady fakt jak spolek hysterických uštěkaných vořechů.

Ježíš, se nečílte :-) je to normální ostřejší pes, ale ten roční, o kterém se tu píše, není hotový pes. Tak za rok to bude jiné. Není to bestie, dá se normálně zvládnout, ale není to ani pitbull, ani doga, a tak je k tomu potřeba přistupovat. Pro mě je třeba pitbull nebo argentýna atp. nejroztomilejší .. pitbull naprosto nejjednodušší na výchovu, nejúžasnější pes, klidný a prostě boží. Jenže to je proto, že mi sedne.
Každý pes se dá vycvičit, vychovat, akorát v čích rukách.. není to (jen) o schopnostech, něco umět, ale mít to plemeno jako srdcovku. A tady je vidět, že o těch plemenech zadav. moc nic neví, a zcela jistě ani jednomu nepropadl.
Bude se to vše učit.
Proč nepořídit úžasného knírače, německou dogu klidně (to nejsou bačkory), hovíka. To jsou psi do společnosti!
:-)

31.5.2021 19:59
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Dle mého fladerský bouvier skvělá volba. Zlatá střední asi ve všech bodech, krom srsti, ta je náročnější. Bezva rodinný pes, kámoš, skvělý hlídač, dost neúplatný, dá se s ním pracovat, ale na vrchol to není. Je to pes s dobrým charakterem.
Beauceron je o proti tomu o dost temperamentnější a chce práci. Pozice povaleče svědčí možná spíše těm exteriérovým a ti bývají i skvělým hlídačem, ale mají velmi nevyrovné povahy. Beauceroni, jejichž chovatelé se zabývají hlavně povahou, vyžadují práci a věnování se jim, aby měli kde upustit ventil a být tak i parádním rodinným psem.
Údržba srsti není náročná a hlídač umí být velmi přesvědčivý.
To jsou základní rysy těchto plemen, obě mám doma. Ovšem člověk dostane štěně s určitými předpoklady, ale psa, toho si z něj musí udělat sám.

31.5.2021 20:12
janaa

XXX.XXX.38.22

Vlednu se ptáte na zkušenosti s bandogem a v květnu jste v plemeni tak kovanej,že si ho dovolíte hodnotit a radit? Ale no tak....

31.5.2021 20:23

janaa napsal(a):
Vlednu se ptáte na zkušenosti s bandogem a v květnu jste v plemeni tak kovanej,že si ho dovolíte hodnotit a radit? Ale no tak....

Tak snad abyste si tady zavedli možnost odpovědí jen od opravdických odborníků ne? Kdo se bude chtít registrovat, ten musí poslat kopii minimálně diplomu z veterinárního lékařství a napsat vám kolkovanou žádost kde podrobně odůvodní proč zrovna on by chtěl napsat svůj názor na internetovým fóru.
Jen namátkou si čtu vaše "odborné" příspěvky tady na fóru a docela se bavím, že zrovna vy tady kádrujete kdo smí nebo nesmí odpovídat. Ale nebojte, své chyby lituji a slibuju že už tady nikdy nikomu nenapíšu ani písmenko.
Nazdar

31.5.2021 20:45

Tak snad abyste si tady zavedli možnost odpovědí jen od opravdických odborníků ne? Kdo se bude chtít registrovat, ten musí poslat kopii minimálně diplomu z veterinárního lékařství a napsat vám kolkovanou žádost kde podrobně odůvodní proč zrovna on by chtěl napsat svůj názor na internetovým fóru.
Jen namátkou si čtu vaše "odborné" příspěvky tady na fóru a docela se bavím, že zrovna vy tady kádrujete kdo smí nebo nesmí odpovídat. Ale nebojte, své chyby lituji a slibuju že už tady nikdy nikomu nenapíšu ani písmenko.
Nazdar

Myslím, že to bez vás zvládneme.

31.5.2021 21:14

Teď máme křížence staforda s dobrmanem.
Bohužel je těžce nemocná , tak je o dost menší než sourozenci necelých 20kg. Ale povahově skvělá. Hravá , energická , silná hbitá , příslušná. Miluje ostatní psi , když si s nimi muže hrát a vítá lidi.

O trochu výše je uvedeno, že jí je rok. Na to, že máte zkušenosti se psy, jste docela v pohodě. Tenhle pubertální věk je přesně to období zlomů, kdy psovi i při hře může najednou přecvaknout, že je vlastně dospělý, a zvlášť u stejného pohlaví se rozhodne, že socializačních her bylo dost a je načase konkurenci eliminovat. Zdravotní handicap to nevyruší, to je pudová záležitost v hlavě a stát se to může.

31.5.2021 21:34
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Srabe.

31.5.2021 23:52

Ježíš, se nečílte :-) je to normální ostřejší pes, ale ten roční, o kterém se tu píše, není hotový pes. Tak za rok to bude jiné. Není to bestie, dá se normálně zvládnout, ale není to ani pitbull, ani doga, a tak je k tomu potřeba přistupovat. Pro mě je třeba pitbull nebo argentýna atp. nejroztomilejší .. pitbull naprosto nejjednodušší na výchovu, nejúžasnější pes, klidný a prostě boží. Jenže to je proto, že mi sedne.
Každý pes se dá vycvičit, vychovat, akorát v čích rukách.. není to (jen) o schopnostech, něco umět, ale mít to plemeno jako srdcovku. A tady je vidět, že o těch plemenech zadav. moc nic neví, a zcela jistě ani jednomu nepropadl.
Bude se to vše učit.
Proč nepořídit úžasného knírače, německou dogu klidně (to nejsou bačkory), hovíka. To jsou psi do společnosti!
:-)

zkuste nekdy vyrazit mezi tato plemena. Pak mozna prestanete radit tyhle ad hoc nesmysly...

31.5.2021 23:57

jestli to jsou zrovna "kaníci" netuším - seznamy se docela mění - ale co vím, tak Británie kromě pitbulů měla zakázané i argentíny a fily, Dánové toho měli poměrně dost (nejen bully ale i pastevce) a Chorvati zase vyžadují u bull plemen PP od FCI...

Zajímala mě vždy jen normální doga - ale pro jistotu jsem to před dovolenýma zkoušela hledat. A není to snadné někdy najít.

no meni :-)
Mam CC 10 let - jezdim s nimi vsude mozne -a na omezeni jsem nenarazila.

Omezene jsou ofiko akce a kupirace. Ale ne bezne cestovani.

1.6.2021 06:21

zkuste nekdy vyrazit mezi tato plemena. Pak mozna prestanete radit tyhle ad hoc nesmysly...

:-) Důvod, proč jsou ta plemena nesmysl?
Ještě by mě zajímalo, jak často bude ta přítelkyně se psem chtít pracovat a jakého psa vlastně chce, tento pán tam zas tak moc není/nebude :-)

Ricchie

26.1.2022 23:07
Ricchie

XXX.XXX.33.219

Mám rád otevřenou diskuzi, ale netroufám si říci, kolik z diskutujících má opravdovou zkušenost s plemenem Bandog. Jsem majitelem tohoto plemene, který pochází z chovu pana Miloše Černého. Člověka, který pro ty psy žije. A jeho psy jsou opravdu velice vyrovnaní, skvělý hlídači a neuvěřitelní k dětem. Pravda, je nutné se věnovat dosti intenzivně výcviku, ale není problém chodit na volno po lese, toto plemeno samo o sobě není agresivní, ale dokáže u psů vyvolat zuřivost, respektive v nich vyvolává strach. Ale dnes (a to mu nejsou ani dva roky) ho nechávám u nohy na volno, psy vyštěkávají a jeho to nechává velmi klidným. Jestliže mohu doporučit, věnujte se mu v prvním roce (byť budící respekt, tak povahově velmi křehký v tomto období) a výsledky stojí za to. Pouze shrnu - atletický typ, vhodný k dětem (které chrání velmi pečlivě), dostatečně inteligentní a oddaný - Bandog je skvělá volba!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík